Friday, February 29, 2008

apabila xde keje

erk..what the heck..too much caffeine in the system..ngeeee..xleh tdo..ingat nak bwat final yr project tapi malas gile...ngeeeeeeeeeee..
marilah membosankan diri..pics when saye fokus..hehe...usually kalau saye betol2 fokus org menjerit panggil name pon xdgr..ngeeee.....tapi jarang la boleh fokus betol2 utk exam..ngeeee..kalau betol2 cuak je boleh..heheehe..tapi yg tu paling beneficial sebab mmg lekat sket..ngeee
hmm..i have explosive diarrhoea..ngeeeeeeeeee...mengapakah?ketidaktahanan la seperti ini..kesepertian keadaan keharapaan untuk memontengkan diri ke kelas esok hari..ngeee...lalala.. baru abis tgk cite engine..japanese drama 11episodes...mantap x?hehehe...comel je budak2 dalam cite tu...ngeee...
tadi kiteorg ade tutorial from 9am to 11am and from 2pm to 4pm...and tutorial kul 2pm tu agak lambat start...n dr.henn bawak kiddy...comell sangat2...i havent seen anything wrong with her but maybe die ade rashes kat badan ke ape ke..but her developmental milestones ok lagi n sangat adorable..anyway masa gillian pegi amik budak tu n dr.henn bukak die punye briefcase yg ade sterile toys, ade cam distraction kat pintu..hehehe...cam nampak kalerful pelik je kat cermin kat pintu...hehe..n nampak clown!!!hahaha..pastu gauri pon nampak jugak..ae lagi la a few yg nampak n gelak..pastu gauri tanye
"anyone see the clown just now or am i too tired to start seeing sumting that im not supposely to see?"
hehehe...pastu kiteorg jawab la..yeahh..we did see the clown..hehehe..paeds punyer ward kot..thats y ade clown datang melawat..tapi x ke scary kat budak2?hhee...cuz i remember masa i was a child 6-7yrs old sangat takut ngan clown..my bad dreams masa tu were sumting yg ade clown..tapi xde la takut gile tapi sebab pengaruh cite "IT" kan so sebab tu gile takut...ngee..tapi saye suke circus dulu2 masa kecik..hehehe..selalu pegi ngan my beloved late tokwan...n sangat suke main game "circus" kat video game zaman kecik2 dulu..hehe..my favourites game masa kecik2 dulu circus, tetris, block, mario...ngeee..rindu zaman budak2..ngeeeeeeeeeeee...

saye sukeeeeee

Thursday, February 28, 2008

hhah

haha..banyak entry sedih..xsuke lah..ngee..jom cakap sal gigolo nak?hahahaha..ok2..last few days i chatted with a friend of mine kat msia. Die br abis belaja n tengah tunggu keje tapi xdapat lagi so jobless n xde income..so die cakap la die ade bitau kawan gym die yg die nak keje sebab xde duit.Kawan saye ni good looking la, hensem la definitely sebab ade chinese look sket..tapi maybe putih sket so nampak jambu..die tinggi n badan die xde la tough tapi die tengah work up so basically ok la untuk pakej jadi gigolo..ngeee..n kawan gym die ni merupakan gigolo..ngeee..kawan die tu spm jer tapi boleh ade kondo sebijik, kete mini cooper, barang len sume branded..kire mantap utk org lepas spm jer tak keje hanya dok umah jer dapat beli kondo, mini cooper n bla bla bla...kawan die ni setia kat sorang jer sugar mummy sebab rasenye kalau xsilap diorg xleh share...anyways kawan die ni ajak la my friend tu jadi gigolo..kawan saye ni xder la interested gile nak jadi gigolo tapi curious la..and so kawan die explain la...kalau nak jadi gigolo kene berhati2 sebabnye kalau husband sugar mummy tau ade harapan boleh kene bunuh sebab diorg ni org kaya..ade duit boleh je upah org utk bunuh..cam kes a tu..ngee..tapi tu bukan gigolo..ngee..zippp muluttt..hahahah...pastu gigolo ni ade catalog...dalam catalog tu dieorg kene naked...milah cakap bukan naked tapi cosplay ke ape tah..xingat..milah advance sket mende2 camni..hahaha..pastu sugar mummy akan pilih la gigolo mane yg diorg berknan dalam hati melalui katalog tu..lepas tu gigolo tu akan diupah la..dibayar..income die sangat tinggi la bak kata budak itu tapi die cakap kene bwat ape yang sugar mummy die nak la..pastu my friend tu cakap kalau diorg nak tut tut mau mati kegelian die cakap..ngeee
owh milah cakap prostitute ngan gigolo, gigolo lagi mahal income die...hahaha...

NAK SERIBU DAYA, XNAK SERIBU DALIH

Ive decided to go for the Duke Elder Prize for Ophthalmology...im not sure whether im able to answer the questions or not but ill try...huhu..pray for my success k?tomorrow ill submit the bank draft to Dr Mark James and registered my name officially. I met him today and he asked me to do the bank draft for 15pounds..
I just finished watching japanese drama, Summer Snow and its quite enjoyable..its sad in the end(typical cite jepon la sume sad ending) but papepon ade plot yg menarik la....cam the eldest mmg kene jaga adik2 die n kene protect adik2 dier n jadi contoh...im not a good sister actually..i am the manja'est in the family and a cry baby...usually my sister, ijah yang akan protect saye..ngeee... kalau org kacau saye die yang akan marah org tu..die kecik je badan die tapi mulut mak aih laser..die penah threaten nak sepak org tu sebab org tu asek dok usha kiteorg..huhu..mmg garang sket..tapi die paling best...kalau any of us demam die la yg xtdo jaga kiteorg...n die juge la penyelamat kalau saye malas nak cakap phone ngan org tu sebab we have the same voice..so kalau org yg membosankan call ijah la akan jawabkan n endkan the conversation...ngeeee.....
papepon repeat...SAYE XSUKE GROUPMATES BARU SAYE..ok sekian terima kasih...owh n saye TENSION sebab saye xtau nak bwat camne final yr project saye..aaa saye nak tukar tapi confirm jadi hal besar kalau saye tukar..huhu...tension..saye x penah minat bwat epid n tajuk tu mmg langsung xbermnat..tapi dulu ade org offer nak tolong tapi org tu dah bz bersosial so xleh nak tolong..haih..sigh*..dateline dah dekat..huhu....aaaa tensionnnn..TT
saye xsuke research..saye xsuke bwat assignments..saye suke exam..ye saye suke exam..saye lagi prefer amik oral exam dari bwat research..bosan...:(...haishhh...
owh tolong doakan my ummi, my taya-taya, mokna n toknik selamat sampai di China n enjoy their holiday in China..diorg flight kul 650pagi msia n sempat la cakap ngan mommy n taya2 kejap..ngeee...nak jade baru!!!hehehe..saye suke jade...org cakap jade bertuah..tapi saye xkesah la betol ke x tapi saye suke walaupon saye xsuke hijau..hehe..trip to china ni is the 3rd time my mum pegi china n each time die pegi mesti die akan belikan kiteorg loket jade..cantik..sangat suke..selalunye my mum beli direct kat kilang...ngeee..ths yr die pegi buka beijing so xsure ade jade ke x...ngeeeeeeee
owh papepon...manusia ade choices..we always have choices..n kalau kite nak sumting tu, kite boleh dapatkan...bak kata pepatah melayu,
NAK SERIBU DAYA, XNAK SERIBU DALIH.
contohnye di sini, kalau kamu menyayangi seseorang itu, kamu sanggup melakukan apa sahaja untuknya..bukan bermaksud merenangi lautan api atau memetik bintang di langit tetapi apa sahaja yang boleh dipraktikkan..sepertinya kamu boleh meluangkan masa dengan orang yang tersayang dan boleh mengunci pintu dan bertegas dengan kawan2 kamu jikalau mereka datang untuk melepak. Kawan2 kamu sudah semestinya akan memahami yang kamu ingin meluangkan masa bertanya khabar dengan orang yang tersayang..tu pon kalau betol2 sayang la..kalau cakap je sayang tapi hati x bwat ape kan...huhu....kalau dah dekat 2 minggu asek hilang tetibe n xder tanye khabar sehat ke ape ke buat ape ade gf..menghancurkan hati org jer...well, i believe in an eye for an eye..so ni maybe balasannye di atas perbuatan saya tatkala zaman riang remaja dahulukan..ngeee...

:P

bapak r...i thought ari tu my varicella vaccine tu sekali jer bayar 40euro..rupenye due shot 80euro..40euro for each shot..gile mahal!!!!!!!!!!dekat rm500 for vaccine????gileeeee r....huhu...mati camni..naseb baek dh abis..tapi tu pon nak kene bayar 20euro for blood test...hampeh!!!!!

Wednesday, February 27, 2008

ngeee..some-sort-of-earthquake in uk

huhu..might b among the 1st to know about this earthquake..skynews cakap "tremors" felt across britain..ngee..i couldnt sleep tonight sebab dh tdo ptg tadi..boleh je sambung tadi tapi sebab xisyak lagi..and kul 1am++ my friend from sheffield ym me tanye ireland ade rase gegar2 x cuz die kat sheffield terasa gegaran dalam bilik die..ngeee..die msg2 tanye ireland ade gegar x n die describe it as xtau..hhe..sebab tu dalam loghat kelantan so xtau the correct term to translate it..ngee..
XXX: aku raso so UK gegar tadi
XXX: mace earthquake
XXX: kocok gilo bilik aku
XXX: buke sheffield jah
XXX: nottingham
XXX: mancheste
tengok2 tomorrow ireland lak..huhu..nauzubillah la..kalau ireland earthquake ade harapan apartment kiteorg runtuh..haha..sebab kat kitchen cam ade cam batu2 pecah jatuh from our ceiling.xsure la ceiling ke ape..milah cakap cam utk hold ape tah..xsure gak la..n kiteorg xreport lagi..huhu...takut jugak tapi xper..hopefully ok je..hmm alamak nak call my mum ke x ek?kalau bitau confirm die xde perasaan nak g china cuz ireland ngan uk tu dekat je..mesti die risau..huhu..maybe xbitau..saye kan anak yg baek..ngeee..anyway sape2 yg bace blog entry ni mesti among yg 1st tau gak sebab earthquake tu xde news dalam bbc or mane2 newspaper lagi...ngeee...sebab die just happened 30mins ago...
OMG..i hate this kinda feeling..seriously!!!i think i really need to meet the psychiatrist..huhu...but afterall im going to meet the gp tomorrow..and so maybe i can talk to her about these stupid n unease feelings...i hate it..i need to think sumting wonderful n great to cheer me up but nothing really cheer me up for this past few months. I hate being here..=(..i felt so lonely and miserable..i need my mommy..i wish i have lots of money so that i can go to China tomorrow and meet my mommy and my sister there...my momm y, my sister, my grandmother n my aunty are going to China tomorrow and so kalau boleh jumpe diorg sangat relieve...=(..i want my family desperately..=(..ive asked my brother to come to cork as im missing him(apart of missing kicap..ngee)and he told me that he might come on 8th March..cant wait!!!but i still have a choice..i can go to dublin ths week with aju cuz aju is going to dublin this weekend...so tengok la macam mane...kalau g dublin boleh gak jumpe few friends kat sane..tapi xsure la..tengok la...huhu....

ngeee

oMG..im so exhausted..sangat2 penat..padahal xderlah bwat ape sangat..tutorial pon up till 3pmjer..tapi sedikit kerajinan pegi children day unit and spend an hr kat situ..ade sorang patient je but her case was quite complicated and weird..so the consultation/review took about 55minutes to finish...ngeh2..dr.nadia cakap case tu weird..agak pelik la..huhu..anyway 2 tasks done for paeds-children developmental programmed and children day unit..the only 2 things left are history taking and playroom..i have an appointment in student health centre tomorrow and need to ask the doctor in charge about my not-so-severe constant pain in right iliac fossa...and i need to ask the gp about the wound in my leg which havent yet heal since last november...(hopefully it wont b diabetic neuropathy)..im still young!!..ngeeeeeeeeee..
papepon seriously i dont like my new group..sangat bosan ok!!i dont mind be the only malaysian in my group but the fact that everyone have their own colleagues already make it quite difficult for me to join them...bosan jer..serius tak suke..i met rebecca yesterday and boleh bwat bising dalam changing room tu cuz rebecca is great..and i met emma today and sangat2 seronok..at least ade la sedikit happy after met n had a quick chat with her...emma is the best partner so far...org len bosan...seriously bosan...huhu...sangat rindu emma..=(
and paling tension ari ni when i had a tutorial with Dr.Sami.he asked me about diff diagnosis for my patient. and sebab gauri n tiffanie already mentioned about gastroenteritis and peptic ulcer disease so i mentioned non-ulcer dyspepsia which i just read in the book.gauri pon baca sal non ulcer dyspepsia n even my gp mentioned to me few times when i was having my gp rotation in waterford..tpi yg tensionnyer mamat tu boleh cakap
"non ulcer dyspepsia?i never heard about that"
menyampah..rase nak menyumpah2..dah la panas gile dalam bilik tu sebab dok tepi heater...mmg geram gileee..nak je tunjuk buku sunflower kat die..sebab mmg mende tu kat depan mata..die yg xtau..n tadi patient tadi pon die cakap patient tu rashes tu maybe sebab diabetic..WTF?registrar tu pon pelik camne mamat tu boleh came out with that such diagnosis padahal xde tanda langsung?die xde clinical symptoms of diabetic n die punyer urine xder glucose n blood glucose pon mmg sangat low yang sangat pelik kalau org cakap diabetes?tah pape je kan?marah betol..ok sila cool down..ngeeee...
naseb baek tutorial on the afternoon dr malone banyak agreed with my answers so okla..ngeee..saye sukee...hehehe..kan saye suke capub2 ni..lalalalla....=)
owh i never good in taking compliments..saye perasan saye tahu tapi saye xpenah tahu macam mane nak terima org puji..i mean how to response it...banyak kali dah..cam ari ni 3 kali org cam puji tapi saye xleh nak cakap ape...huhu...cam segan nak cakap thanks takut perasan but diorg kat sini irish, british, canadian sume la diorg kalau org puji dieorg terus cakap thanks..ngeee...cam tadi org puji sebab saye nampak muda(thanks to my short petite stature) and gauri cakap saye terer n tanye camne saye study sume tapi saye xtau nak cakap ape..n last sekali dr.nadia tu cakap sal my skin..nampak babyface tapi seriously saye xtau nak cakap thanks ke x..hahaha..kadang2 takut diorg perli sebab omputih ni dieorg prententious sket..depan kite punye la puji kan..belakang tah hape tah xcakap..huhu...lalalallala....
n saye juge selalu gelak xkene tempat n cakap mende xsepatutnye..cam tadi kat changing room jumpe breda masa nak masuk toilet n breda cakap la..malas nak elaborate..conversation die camni la..
"Hi Aina.How r u?hows ur weekend?do u miss tralee", breda.
"Hi Breda..Im great. Yeah breda.i do miss tralee.SO MUCH.,"myself
"owh that sounds more like sarcacism"breda
n teka la ape saye jawab?saye gelak je?hahahahhaa..naseb baek dah kat dalam toilet..ngeeee...

Tuesday, February 26, 2008

new me

Owh..lalala..ari ni x bwat pape pon..hehehe...tapi xper at least dapat belaja a few things..anyway i think i kene try cari projek title baru jer macam or really need to taruk interest for shoppers awareness n bla bla...seriously saye sangat x suke epid but sumone cakap he will assist me if i want to do that topic tapi macam susah jer..so rasenyer cam kene bwat effort sendiri or cari tajuk len sebab i dont think im managed to do this epid projek alone..saya suke medicine...mati la last minute..itulah..len kali xleh harapkan org len sangat..tapi dah pecaye org tu tapi tula manusia pon berubah kan..susah gak la nak predict manusia ni...pelik2...hahaha tapi things done cant b undone...so i cant undone all the damages sumer so kene start from the beginning again la..ok go go chaiyok aina..marilah mengstresskan diri sendiri..tapi at least stress for academic lagi ok dari stress for sumting else yg sia2...bwat rugi masa, tenaga n brain cells jer...lalala...but nvm..let bygones b bygones...esok start a new beginning for me...=)...im young, im brainy, im cutey and im independent..haha..gile perasan..tapi ni the only way yg boleh memotivatekan myself skang ni..ok go go chaiyok aina...u can do it!!!chaiyok2..marilah mengseriuskan diri pasni...ngok ngek...skang marilah belaja!n aim utk jadi doktor...=)

I ain't gonna let you break my heart again

There ain't no use in me trying to tell you how I feel
'cause what I feel ain't what you're feeling
I don't know what we did wrong
I just know if you come home
I ain't gonna let you break my heart again
there ain't no use in me trying to
find out where you've been
where you've been ain't where I'm going
'cause if I ask you where you've been
the hurting starts and it doesn't end


so I ain't gonna let you break my heart again ,
I ain't gonna let you break my heart again ,
tears don't become me
pain ain't my friend
it seems like you enjoy my crying , baby
you always said that I was strong
but I believe that you were wrong
lately , God knows , I have been trying
there ain't no use in you trying to
kiss away the hurt , baby
'cause it hurts where it's deep down
inside of me and it's hiding
if you decide you're coming home
you walk in , it won't be like before
'cause I ain't gonna let you break my heart again ,
ain't gonna let you break my heart again.

++-by Bonnie Raitt-++

bEsto

To whom it may concern,

U may break my heart,

U may push me to my limit,

U may ignore and hate me,

But i promise that I,

Wont shed anymore tears because of u,

Wont stop bleeding inside because of u,

and

Wont be the same again because of u…

Thanks and sorry for everything…

People-who-has-changed,

Me

threesome

OMG!!Tadi kami betol2 bwat threesome..aju jadi lelaki..hahahah..eh tak2..saye lah jadi lelaki sebab saye xyah bwat pape..hahahahahhahahaha....opssssss...
tadi kami sessi mengurut..hehe..milah ade spasm in her leg so aju urut kaki die n milah in return urut bahu aju n aju urut bahu i..awww..haha..best2..hehe..sambil tu discuss sal position...we come out with a conclusion that "scared lover try positions that they cant handle"..ngeee....yang membawa maksud scaphoid, lunate, triquetrium, pisiform, trapezium, trapezoid, capitate n hamate...ngeee..lalalala....
lalala..n we also agreed of doing 15mins study group every week to discuss anything about medicine(esp clinical stuff punyer mende la)..n also weekend ni kami nak tdo same2...awwww..kan aju kan??hahaha..lalala..
owh symptoms of depression pon dh makin lega..makan nasi 3 pinggan with roti n cheese lagi..hahahaha..sebab hati dah mati dah..hahaha...lalalala...when hati dah mati otak xyah kasi signals kat hati so die boleh kasi signal kat tempat len n boleh la repair part of brain yg dh damaged n broken ni..hahaha..ok sila lah ngarut..okeh marilah tdo..lalalalla...

balik malaysia!!!!

Yeayyy..ive bought the tickets back to malaysia already..am going back to kb on 5th june 2008 and back here on 23rd August 2008.yeayyy..sangat seronok..it cost me a fortune to pay for the ticket but its ok..it motivates me to study harder so that i dont have to attend any pass-fail oral exam or autumn exam...i really need to start study for my final exam now..i need to repay my father who sponsored my tickets with my flying colours result. Im supposedly to go back to malaysia with aju but we bought different tickets plus the tickets on 23rd were sold out already so terpaksa la balik len2..n 5th june lak miscommunication..aju bought it for morning flight while i bought it for evening flight..tapi xkesah..i dah biase jalan sorang2..hehe..last yr i went back to malaysia alone...bosan la but thanks to stemetil cuz mengsedatekan saye so that i didnt have to be awake for 12hrs during the journey..ngeh2..(i have motion sickness)...anyway my tickets quite expensive compared to aju's as im going back to kb..apparently all the tickets to kb were sold out so kene bayar a bit sket...aju mule2 tengok kat trailfinder 888euro with taxes to kl tapi i'd found the cheaper one in usit which cost aju 858..ok aju sila masak utk saye..hahaha..hehhee...i bought the ticket for 944euro n used my father's credit card up to 700euro..hehe..konon baek r xnak gune sume..haha..sebabnyer my brother's used my father's credit card as well n die punyer tiket murah sket 860euro..malaysian airlines...tapi die x aci la sebab die from dublin..ngeh2...dublin banyak choices..hehe..tapi kiteorg balik same hari 5th-23rdaugust...so best r..hehe..my brother nak balik awal konon nak prepare kelas sume..budak laki..biase la..hehee..bdak pompuan yang usually xnak balik sini..owh shahied exception la..hahahaha..sorry shahid..hahaha..:P..lalala...
papepon dah lega cuz dah beli tiket..cume kene berdoa jangan kene oral or autumn..huhu..owh heffernon's murah tapi balik lambat sket 9th june and it will only cost u 837euro plus taxes...owh kene cepat la sape yg xbeli..sebab tadi check2 ade je 23rd pastu masa aju n milah wanted to purchase it in USIT dah takde..i jer sempat beli..so sape2 sila lah beli..owh n rasenye ok bayar lebih sket cuz i just checked mas website tadi n kl-kbr return on the same day n on the same time harga die 454rm xtermasuk charge kredit kad or pape charge lagi..so kire ok la tu...rm mahal skang..hehehe..kire untung gak la..tapi xkesah la..hehehe..yeay seronoknyeee!!!!!!
owh tadi for the first time in 4yrs my name wasnt on the list!!a bit cuak cuz xder name in outpatients punyer but Dr.Cogan cakap nanti die tanye Dr.Deidre so hopefully by tomorrow ill know where should i go for my outpatient..=)...okies...sangat happy n bersemangat utk belaja..nak mandi cuz pening kene hujan n nak study...yeahh..study..hehehe...hopefully berjaya la...hehe..go go chaiyok!!!!
owh...sebenarnye plan asal nak balik on a week b4 kelas bukak..kelas bukak 25th sebab final med kan..ala sume yg clinical years pon bukak 25th..hehe..tapi sebab called my precious daddy just now and die cakap xleh balik before 23rd..diharamkan!!..hehe..sebabnye bday my sweet lil sis on 22nd august and ade pc fair..so die xnak la xhantar anak die kat airport n busy ngan pcfair..so thats y die suruh balik after 23rd..n saye xnak la gamble balik lambat cam this yr..final yr kan..(insyaAllah..doakan saye ye?)....lagipon takut 1st week terus kene rotation jauh2..bukannye boleh kire medschool ni...so kene balik awal..owh plus xder umah..hahaha...kiteorg plan nak cari umah..kiteorg nak cair umah tapi xnak bayar summer so susah sket la..haha..last2 masuk hall je la..hehee..dean's hall..harga die a bit cheaper than victoria tapi still expensive tapi still affordable..tapi xnak la xder geng..nak la bersama2 ngan rakan threesome-aju n milah..hehe..tapi so far kiteorg 3 org jer baru..kene cari 1 or 2 org lagi utk melengkapkan cari umah..so xsure la sape..ade sape2 nak join kiteorg?owh tapi kiteorg xnak yg ade restriction sangat..ngeh2..sebab kiteorg ni jenis yg suke melepak-lepak so kalau ade org yg xleh accept lepak2 kiteorg n suke bwat bising susah la....nanti gaduh je memanjang..xnak la gaduh2..xberkat final yr..hehe..=)..wahh excitedd!!so kalau sape2 nak cari umah n she's alone boleh la kontek kiteorg..sms jer..meteor ka free..=)

Sunday, February 24, 2008

ca alif ca ta

Yeahh..berjaya menurunkan 2 kg..hehehehe…=P..lalala..tapi malam ni macam nak masak proper(nasi +lauk) so maybe akan menaikkan berat badan lagi sekali.hahaha..:p..tapi skang mmg xde appetite sangat..usually saye makan lagi banyak dr kuantiti yg saye makan skang..haha..macam kembali ke zaman banting makan ngarut2..hahaha..saye xsuke food banting so masa kat banting tu makanan harian saye adalah milo+cream crackers..saye akan pegi dining hall if ade lauk ayam n sambal belacan…lunch lak ari selasa je turun..sebab ari selasa sardine n sayur ape tah..agak best la..hahaha..rabu lunch nasi ayam best but I was doing CAS in Taman Megah so usually beli Mc.Donald siap2 utk lunch sebab nasi ayam by the time kiteorg balik dh xbanyak sangat..but last sem xder cas so boleh la makan lunch tu..hehehe..owh ari jumaat pon pegi lunch gak tapi kalau xbalik umah.hehe..kalau balik umah uncle/aunty/cousin mmg xmakan..ngeh2…owh sebut sal jumaat saye ni sangat jahat zaman dulu2..kat banting kiteorg ade usrah tau waktu budak laki solat jumaat..usrah tu abis kul 2 ke kul 1 tah..usrah ni mmg saye kureng gemar since zaman kecik2 lagi.haha..jahat2..pastu ade sekali tu pakat ngan few usrahmates cepatkan jam..hahaha..10minit gak la cepatkan..lalalal..sebab ari tu nak balik TTDI pon so kene cepat2 balik bilik n tukar card outing..hehehe..lalala…n Berjaya la..masa tu naqibah sarah…beriya cakap kat sarah..sarah dah kul 2..hahahaha..:P..lalalalala…kejahatan yg amat..lalalala…:Peh kul 2 ke kul 1 tah..tapi ;ebih kurang la..hehehe..kejahatan…ngeh2..=P….

Papepon semalam masak magi tomyam…usually magi tomyam akan abis la kalau masak especially if taruk udang, cabbage, cili, bawang putih sume tapi semalam for the 1st time makan quarter jer..huhu….xde appetite..ini adelah seperti dalam cite pramlee nujum pak belalang…penyakit angau..hehe..tapi say erase saye kene penyakit “makan hati”..hahahaha…lalalalalalalaa….

Oh utk menguatkan lagi diagnosis makan hati saye juge mempunyai symptom poor attention..masa tengok beautiful life semalam saye usha blackboard pasal “assessment for public health n epidemiology 2008”..and then ade kat situ die tulis

“”Deadline for Submission of Portfolio is 3.00 PM 2nd of May to the drop box in Epidemiology on the 2nd Floor”

And saye siap highlight lagi 2nd may tu n seriously from semalam mmg ingat 2nd mac..dah cuak dah sebab takut xsempat nak siapkan..sampai la ptg tadi konon nak start bwat la..pastu check la 2nd march ni ari ape..rupenye ari ahad..so agak pelik la kalau medschool suruh antar assgmnt on Sunday kan?so bace lagi sekali baru realize its on MAY..hahaha..ca alif ca ta….owh…my brain..could u stop thinking sumting else?lalala..sumting else that will only kills u….slowly…huhu..

hahaha..when hormone gedik menyerang

lalala..saye desperate..aju silalah ajak aku pegi dating.hahahhaha..walaupon semalam dh dating tgk movie ngan aku, aku tetapnak kluar.hehehehe....lalalalallaa....okies marilah kite menganalisa ape yg saye chatting ari ni ngan a few people akibat bosan n xnak stadi.hehehe

1."u selalu pakai tudung .. tak perasan.. act dh botak"
-
hahha..keji ok!eheheh...saye x botak lagi..masih ade rambut..hahahaha...masih mempunyai perasaan yg saye masih ade rambut.hahahahhahaa

2. x :u..
x: keje i nie..
x: 5 weeks on..5 weeks off.
x: u rasa mcm mana if i kawen lg 2 tahun
-
laallalala

3. y: hehe i xnak kawen
x: kenap dear
y: sebab i xnak people keep on hurting my feelings
y: =)
-
yeah saye pon xnak kawen..saye xnak sakit hati...saye xnak org hancurkan hati saye...kalau diorg hancurkan hati saye camne la saye nak mengdetoxify sume toxins dalam body saye..nanti saye dapat hepatic encephalopathy..nanti saye mati cepat2..nanti saye xleh jaga family saye..saye nak hidup sebab nak jaga mak ayah saye..hehhe..

4. z:first thing nnt u sampai i kasi u nasi
y:that will b great!!!
z:ok?? u nak lauk ape ?
-
hahaha..tolong laa..saye nak nasiii..hehehe..ngan beef...hehe..sila siapkan awal2..ahahahhahaa

5. b: meh gi dating
b: hahaha
y: jom2
b: siap2
b: jap lg pi amik
-
hahaha..kenape org suke memberi harapan palsu?hahahahhaa

6. z: talk to u laterr ..
z:tgk bola jab ..
y: ehh
y:tgk bola?
y:cakap nak datingg
y:eyy another false hope from u!!hehehe
z:hahaha ...ade ni...u tgk ar skali sebelah i
y:merajuk la camni
-
ha ni sorang lagi.harapan palsu..hehhehehe..hehhehe..kenapela manusia suke memberi harapan palsu.hahahahahaha

7. z : cume takot takleh nak focus..
y : hahaaha
z : man u ni ..;)
y : hahaha .yela2
z : jab aa yang ... jabgi kite dating kayh?
z : u gi siap2
-hahaha tengok bola pon kene fokus?saye boleh je stadi sambil tengok movie?kire saye mantap la?hahaha..tapi laki mmg xleh multi tasking pon..opsss...tapi betol apee...hehhee...

8."so i dont think laki nak cari dr as their wife pon"
-
ahahaha..ade ke org nak kawen ngan dr..hahaha..opsss...takdelah sebab macam dr kan bz jer..kalau oncall lak malam2 kene keluar...huhu...xtau tapi sum1 did tell me that org laki takut nak masuk meminang org cam kiteorg..kan aju kan?hehehe..so nampaknye saye akan jadi andartu forever la..xpon kawen ngan aju..tapi kat msia illegal kawen pompuan same pompuan..so terpaksa la kawen kat sini..owh nampaknye saye kene masuk gay society kat ucc ni..hahahhahaahahhaa.. anyone agree?hahahaha...ok pe masuk society tu kan..bile lagi nak carik experiences dok ngan org2 gay ni.hahahhahahaha

Saturday, February 23, 2008

politics

"Tidak seharusnya wujud dinasti politik di negara ini, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini.

Sebab itulah, tambahnya, beliau tidak menyediakan laluan cepat dan mudah untuk kerjaya politiknya anaknya Mukhriz sewaktu memimpin negara selama 22 tahun.

Tanpa menjelas lanjut maksudnya itu, Dr Mahathir dipercayai merujuk Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan menantunya Khairy Jamaluddin."

Well, sume org tahu pasal ni kan...Dato' Mukhriz pon waktu die jadi anak pm takdela sekecoh sesorang itu...huhu...ok jangan cakap banyak..shhhh!!!!!kang kene tarik scholar...huhu
Hahaha..bang!!!!....owh terasa bahagia die sini walaupon tetibe hati ini ingin kembali ke tralee(ahhahahahhaha)...takdelah...hahaha...gayut ngan mommy comel n ade few things yang saye agak ketinggalan tapi dah catch up balik dah..abah cakap dah lame x dgr suara..ehehe...agak r..almost seminggu x cakap ngan abah.call umi jer sebab meteor takde kredit.ngeh ngeh ngeh...talked to apih as well and dah terubat rindu kat apih.hahahha....=))...ok papepon nad dah beli tiket balik msia cume kiteorg belum..hehe..aju nak try usha next week sebab die kat SI or Mercy next week..nk usha ari ni dh tutup.I think most probably i will buy it by next week kat mane2 travel agent.senang la nak check in bag..kalau xleceh cam last yr i cant check in my bag directly to kl sebab die cakap tiket separate...so kene amik bag kat heathrow n check in balik which was sangat leceh sebab dah la gatai pakai heel n nak jalan from terminal 1 to 3 tu sorang2 agak jauh la..naseb baek ade krispy krim n starbucks...hehehe...masa nak check in balik cork ari tu pon agak leceh sebab die cakap tiket x direct so kene check in asing2 tapi mintak jasa baek die sambil puji die lawa sume so dapat la..gahahahhaa...
pappon nad beli 925euro naik spore airlines..agak mahal sebab rasenye tuya beli sas gak 800+euro jer...so dah naik harga..tapi papepon saye nak beli mas gak..nad beli 5th june..tuya sume 12th so xsure la mane satu..last oral compulsory for pysh 31may...pass oral psych xsure la berape..ths yr kiteorg banyak oral compulsory yang sume students kene amik...so maybe yang oral pass fail or honours-1st clas lmbat lagi..huhu.....tapi papepon ill definitely b back in kb by the 1st week of june..so sape2 kat msia tu sila la kumpul duit dr skang utk belanje saye.hahaha..
owh aha!!!!tadi borak2 ngan milah sebab dh lame x borak ngan milah n ni milah cakap tadi.
"KO TAK COMEL.KO TAKDE UNSUR2 COMEL PON", milah.
hahahahha...sampai hati milah..bang!!!!!!!!kene tembak..terus pengsan..hahaha..kalau korang ade kat situ dengar milah cakap mmg bangg kene tembak r..hehehe..dengan suaranye yang meninggi..hehe tapi xper saye tetap nak perasan.hahahahhahahahahhahahaa..=))...

survey2...

1.What's the best love story you've ever watched?
.::a walk to remember

2. Do u think you're ok?
.::yeah...i think im ok now..after spoke to aini n ajuliana..hehehe...my mood is 5/10 at this moment..and so it isnt really bad.

3.Song playing at the moment?
.::a dialogoue from greys anatomy," i love you, in a really, really bg....pretend to like your taste in music, let you eat the last piece of cheesecake, hold a radio over my head outside your window,
unfortunate way that makes me hate you,love you...so pick me, choose me and love me..."

4. One song to describe current relationship?
.::turn back time, aqua

5. Fav colors?
.::pink, white, black, red, brown, maroon..sume la except hijau!!!!

6. Last place you went to?
.::Tralee General Hospital

7. Last person u went out with?
.::Laura

8. The most exciting sport?
.:: Hockey

9 . Movies u want 2 watch?
.:: The Red Kebaya

10 . Any piercings?
.:: Ear

11 . The most romantic gift ever received?
.:: a bouquet of flower for my birthday back in 2004...that was the most romantic moment i ever had in my life..=)

12 . Acted on stage before?
.:: of course...hahaha..

13. Danced with your loved one before?
.:: yeap..hehehe...

14. Ever wished you could turn back time?
.:: Of course!!!hahaha..but past is past..let bygones be bygones but still!!!if i had a time-machine, i will change everything...

15 . Last person you met for the first time?
.:: Him.hahah xtau name

16 . What will you be doing tomorrow?
.:: Tido sepuas2nye..gayut sepuas3nye

17. Ever thought of robbing a bank?
.:: Nope

18. One thing you totally regret??
.:: went to KMB

19 . Do people like you?
.:: haha. i dun care...i dont think they like me tho.hahahha

20. What was the last game you played?
.:: Freecell

21 . Someone who means a lot to you at this moment?
.:: Nobody except my parents

22 . The color of your mobile phone?
.:: Pink

23. happy?
.:: hmm not really but still ok.=)

24. What's the brand of your slippers u use at home?
.:: BATA

25. What's the brand of your cell phone?
.:: Nokiw

26. What's the brand of the current perfume you use?
.:: Versace limited edition, Romance Ralph Lauren from kamal, Elzabeth Arden Red Door from Ecah, Oceanus, Morgan. CK contradiction, Poison Dior

sosososos

Hehhe.sume pegi la tengok cite "jumper",..bestt!!!tambah2 kalau tgk ngan bf..hahaha..confirm best..heheh..saye tengok nan kekanda saya bernama ajuliana..owh sungguh best sekali walaupon terpaksa menahan hidung disebabkan ajuliana masih belum mandi on that time cuz die baru balik gym..hhahaha.....mamat tu hensem..hehehehe..hero die hensem..body agak mantap tapi kureng sket bab perut...perut buncit slightly..hehehehe..:P
saye dah dapat call card..so esok boleh r gayut ngan umi saye dengan best sekali..hehehe..skang kul 936pagi...ari ni sabtu so confirm umi bz so xleh call skang..lagipon udah kemengantukkan..hehehe....owh kanak2 sekalian kami mempunyai resepi terbaru..xde la baru sangat but best gak la..hehe..xpenah try tapi ari tu when pegi umah Dr.Nurul n Dr Farah we ate mee goreng sardin and it was delicious..so we tried to use the recipe and its really great..so sape2 silalah goreng spageti or pasta with sardin..ngeh2..hehe..sedapp....hahaa...hmm was thinking of doing some baking but xde barang...i need to have sumting good for myself...owhhh kawan2 semua, esok nad officially engaged..sebarang pertanyaan sila ajukan kepada nad or sapik sendiri..hehehehe..:P..sekian terima kasih,

Us against the world

Nicky:]
Us against the world
Against the world
Us against the world
Against the world

[Shane:]
You and I, we’ve been at it so long
I still got the strongest fire
You and I, we still know how to talk
Know how to walk that wire

[Mark:]
Sometimes I feel like The world is against me
The sound of your voice, baby
That’s what saves me
When we’re together I feel so invincible

[Shane:]
Cause it’s us against the world
You and me against them all
If you listen to these words
Know that we are standing tall
I don’t ever see the day that
I won’t catch you when you fall
Cause it’s us against the world tonight

[Nicky:]
Us against the world
Against the world

[Mark:]
There’ll be days
We’ll be on different sides but
That doesn’t last too long
We find ways to get it on track
And know how to turn back on

[Shane:]
Sometimes I feel
I can’t keep it together
Then you hold me close
And you make it better
When I’m with you
I can feel so unbreakable

[Mark:]
Cause it’s us against the world
You and me against them all
If you listen to these words
Know that we are standing tall
I don’t ever see the day that
I won’t catch you when you fall
Cause it’s us against the world tonight

We’re not gonna break
Cause we both still believe
We know what we’ve got
And we’ve got what we need alright
We’re doing something right…

[Shane & Mark:]
Cause it’s us against the world
You and me against them all
If you listen to these words
Know that we are standing tall
I don’t ever see the day that
I won’t catch you when you fall
Cause it’s us against the world tonight

Us against the world
You and me against them all
If you listen to these words
Know that we are standing tall
I don’t ever see the day that
I won’t catch you when you fall
Us against the world
Yeah it’s Us against the world, baby
Us against the world
Tonight

[Nicky:]
Us against the world
Against the world
Us against the world

Memories…

I came to Cork in 17th September 2004 with few other MARA students. I arrived safely in Cork but unfortunately my luggage wasn’t…it lost in its journey to cork. I lost my luggage for a month..yeahhh..A MONTH!!!and I was the only KMB’s girl stayed in Farranlea Hall on that time…Other KMB’s girls were staying in The Spires which is about 20minutes walking time from farranlea. The fact that my luggage was gone and I had been thrown away from my friends made me really sad and stressed..However, Alhamdulillah I wasn’t alone. There were 2 other KMB’s guy with me, Lutfi and Azan...and I met Aju, Milah, SHahied and Nik on my 1st day in Cork. They were really nice to me..i borrowed aju’s shirts and fateem’s towel…i didn’t have food to eat on that time and I was starving…only god knew how I felt on that time..i was so depressed and I had no energy in doing anything…=(

To add some more spices in my life and made my situation worst, azan told me that mara didn’t allowed their students to stay in farranlea hall cuz its too expensive and blab blabla….(bongok padahal ade je senior mara len stay kat situ on that time)..so, yeahh I was unlucky to have those kind of stresses on that time…I lost my luggage, I had problem with mara and I had problems with the accommodation. Life was really suck on that time..i cried a lot and I was upset all the time. My daily routine was to go to Suzzane’s office and asked her to help me with mara’s, farranlea’s and aer lingus. She made a few call to aer lingus and finally my luggage was found stranded in London cuz it lost its tag..dr.shidi took the luggage from the airport and gave it to me..i didn’t ask for any compensation or anything eventho my luggage was heavily broken and I was heavily broke cuz I had to buy lots of things…(lagipon takde senior cakap)..anyway life was really suck on that time..i was on the verge of breakdown on that time cuz farranlea was saying that they were going to sue mara and the fact that I was alone on that time made it worst. Anyhow, Suzanne and encik yatim came to their final decision that I had to stay I farranlea hall for 3 months and after that I had to move to my house in glasheen…tapi bongoknye at the same time my allowance kene potong and I had to pay for the rent..hahaha..tapi Allah itu adil kan.alhamdulillah kak kina menjadi penyelamat..She rented the house for 3months and so I didn’t have to pay for the rent.alhamdulillah…But even after everything were okay I still found its hard to stay here. I hate this place…My 1st exam was suck. I passed it but not with flying colours…I was crying badly on that time cuz the fact that I didn’t get 1st class honours on my 1st exam was really upsetting…I just got honours on my first exam and it really suck. I cant accept it on that time. =(…

Owh sungguh sedih sekali my 1st yr..i even broke up with kamal on the day of my final exam. Husna menjadi my life-saver on that time. She called kamal and told him how badly I was and thus kamal called me saying that I shouldn’t think about him..but I was too deeply in love on that time. I didn’t find break up as an interesting and lovely things to do and so I cried even during the exam. My hand was shaking when I wrote the answers on my answers script and the tears kept on falling down on that time. I really cant take it but I didn’t blame anyone on that time other than myself. I thought I failed that paper but it turned up to be my best mark for my final exam..hehe..alhamdulillah….but it still was my worst nightmare I ever had in my whole life..huhu…

My second year wasn’t really difficult..i managed to get over it quickly and it was really fun on my 2nd year.

My third year was horrible..we got lotsa exams…alhamdulillah I survived my 3rd year but seriously it was terrible..we had our first EMQ exam in pathology and I think 70% of our class failed the exams..ngeh2…betol x?hehehe..i passed my 3rd year but I started to lose myself…I started to lose my faith and I started to do stupid things..

And this year…yeah.this year..i have lots of problem regarding my accommodation and I have lots of things to do and my rship with kamal isn’t really great…I tried to think positively in my life but Im pessimistic.huhu…i hate the fact that i’d accepted the offer 6 years ago and further my study in KMB. I blamed everything and everyone for my situation. And when I said everything, it really means EVERYTHING… =(..i want to b myself back in ytbesut..i want to be sum1 who has great faith in everything she does and everything she wants.. I want to be sum1 who knws what she wants to achieve in her life and sum1 who knws the meaning of her life.

"And ever has it been that love knows not its own depth until the hour of separation." --Kahlil Gibran"
Long distance relationships require a special willingness and understanding that can test love like no other type of relationship can. It requires constant communication and a desire to continually create your relationship, using the only real tool you have... your words. In our guide, we've provided everything you need to do this and more from fun games to play to hundreds of romantic ideas to help keep your fire burning no matter how many miles may separate you.-adapted from lovingyou.com
----------------------------------------------------------------------------------

Yeah..finally…alhamdulillah…hehe..ive arrived in cork safely today with laura…laura drove me to Victoria lodge and drop me there…I didn’t use my return ticket as laura invited me to join her to cork..=)…owh iklan2:Any Corkians pegi town naik bas ari ni n x gune tiket bas die?i mean xde nak claim2?boleh x kalau saye nak?sekian…

Hehe..wahhh happynyer dapat balik cork..i like Tralee..there’s sumting interesting there…ngeh2…and the doctor wasn’t really racist..i think I might b too short so die xleh nak tunduk sebab ade osteoporosis ke or back pain ke or ade opthalmoplegia ke when look down so xleh nak tengok saye..xper la..hehe..tried to think positively..ngeh2….


Friday, February 22, 2008

orbital cellulitis x siap2..

Mantapness..hehehe..sessi mendietkan diri bermula..mari2...mari kite mendietkan diri n menjauhkan diri dari coklat n anasir2 luar yang boleh menggemukkan...ini kerna kurang dari 6 bulan utk balik malaysia n balik msia kene slim n cekeding...haahaha...(taktik nak kasi mak risau).. hahahaha....tapi mmg normally n every yr pon balik2
"Allah kurusnyeee anak aku!!"umi sambil nangis..hehehe
"Na, dok makey ko?"ayat steady mok c.u.
"Bakpo la ginih mo???tinggal tule jah..hish2..aina aina.."..ayat ceklin
"tengok nih aina kuruh gitu mo ni"..ayat toknik...
"Makey gapo jah sano"ayat mama ayoh lik
"na acu bui gak tips ko cekma nok jadi kuruh"cekma...
hahahahha...biasaaaa.....masa balik 1st year..saye 39kg jer...hahahaha...keluar je airport kb, sume umi, aboh, macik2 pakcik2 yg sedia menunggu dengan sabarnye di pintu ketibaan tu geleng2 kepala..hehehe...siap mok c u n umi nangis lagi..hehe..aboh steadyyy...mama ayah lik cubit lengan..same ngan cekma..hahahaha..ukur lengan punyer diameter..hahha..opss lengan saye banyak lemak..lemak saye pegi kat pipi n lengan..hahaahaa..opssss....
anyway saye kene kurus..saye dah gemuk..saye dah 45k dah skang..saye kene menguruskan diri agar dapat makan banyak during summer...the worst summer adalah summer lst yr whereby saye naik almost 10kg..gile x?gile kan?mane xnyer..kat kb, everyday pagi makan nasi 2 bungkus-nasi kerabu n nasi berlauk ikan, kul10 minum pagi sambil makan kuih..(naseb baek saye x suke maka kuih sangat sebab manis sangat so terselamat la sket tapi still makan sumting cam pulut durian ke, bubur ke..hahahahaha..lagi heavy!!!.hehehe.), pastu tengahari kul 1(kalau ari sabtu lambat sket sbab ramai customer) makan tengahari..hehehe..nasi confirm daging or ikan..sebab xsuke makan ayam kat msia sebab ayam dah boring makan kt cni..ireland mahal daging n ikan so jimat2..hehehehe..:P..lol...and then kul 6 abah datang from rantau panjang after tutup kedai kat situ n makan la sumting beli kat kbmall...usually beef foldover or mcchicken burger(kupon mc d berlambak2 ari tu..so makan mc d je la memanjang..hahaha..:P), xpon roti jer..depends on abah nak makan ape...penah pegi dating ngan abah n umi jer kat scret recipe..macam anak tunggal jer..ngeh2..pegang tangan umi n abah dok tengah2...waaa rindu2..anyway malam dinner kiteorg xder..sebab xsempat nak makan dinner..dinner kiteorg same ngan supper kul 1030pm after tutup kedai kbmall....usually makan luar..kalau makan kat ikan bakar tu mmg berpinggan2 la saye makan..hehe..masa 2nd time makan ikan bakar kat situ n makan ramai2 ngan staff abah order banyak sume staff dah siap tapi i belum siap sebab kemaruk ikan bakar..tapi ikan bakar situ mmg sedap pon..(owh dah tutup sudah sebab diorg pecah kongsi..dengar cite nak bukak tempat len xsure..xupdate lak from umi..hehehe)..sambal belacan die best..siap penah jadi waitress kat kedai tu masa abah belanje staff n my friends makan situ..time tu sampai x cukup nasi tu..rasenye dalam 30gak org makan...ke berape tah..not more than 40 la for sure...staff ade dalam 15 campor chinese punyer clients 4orang, family nick, my friends ade la gak dalam 30 kot...ngeh2...best tapi sebab happening..meja panjang jer..hehehe..
lagipon summer ari tu cam agak bahagia...hehehe..banyak sweet memories happened in malaysia..hehehe..=)...ngeh2..gatal mode..lalalaalala..isk aju ni..gataiii..hahahahhaa..:P
anyway saye nak balik malaysia..
saye nak makan food best...
saye nak dapat hadiah banyak2....(hahaha pow hdiah from staff abah..hehehee..paksa sume org kasi..ngeh2..)
saye nak join pc fair n memekik2 n menjerit2 utk melelong..hahahahahhaa....(kene marah ngan umi sebab cam xder ciri pompuan..lalalala...tapi pedulikk janji barang jalannnnn..hehehe)
saye nak jadi anak, kakak, pekerja n bossssss kt msia..haish..xnak jadi doktor la..keje kat monaliza mastura lagi best...tapi kalau ade ilang sumting x best la sebab abah ngamuk..ngeh2..kalau abah ngamuk xde sape pon berani angkat phone..ngeh2..termasuk la anak die sendiri..ngeh2...=P....ijah je bleh counter abah..ngeh2..saye xberani..saye kan anak solehah..hehehhe...=)
eh dah melalut dah..sebenarnye nak cakap malam ni saye x dinner..hehe..saye makan pringles jer..so boleh kurus x?hahahah..padahal lunch dh makan heavy kan?hehehe...lalalalala..kurus la pasni..confirm balik kene pegi bilik milah timbang ni.hahahahha..lalalalala.....
tengah menahan perut dari makan sebab nanti buncit n headache sebab msg from maggi kan... maggi makan sekali sekala ok la..but everyday makan maggi confirm sakit gile kepala..huhu....xtau la org len tapi kitak mmg sangat headache la..okies..chow chin chow...
-mood dah ok sket...thanks to org yg jauh di malaysia itu kerna sanggup memujuk..ngeh2..terimas..nak tunggu org cardiff tuggu ayam bertelur la...-

haishhh

Waaaa…cant stop the tears from coming down..i miss my mommy so muchhhh…I miss her damn much..i want her!!!and I want her now!!!!umiiii pleaseeee..pleasee change the ticket..dont go to china but come here instead..pleaseeeee…im begging u…=(..waaaaa..i miss everyone at home..i miss my umiii so much n I miss my aboh so muchh..i miss my sisters and I miss my brothers…I miss monaliza mastura sdn bhd..i miss apihhhhh, abe p, abe razif, mokna, abe amin, apih spekar and sume laaa…saye nak balik..saye nak balikk n saye nak balik..arghh..stop crying aina!!!laura n onia will b here anytime and they shouldn’t see u crying!!!!!!!haish…

10 reasons why im so homesick:-

1.Rindu umi sangat2..rindu nak chatting ngan umi, makan ngan umi, shopping ngan umi n sume yg ade umiiiii…rinduuu aboh gak..rindu bwatkan coffee utk abah..rindu dinner together2…rindu watching late tv shows together2..rinduuuu mek jojah..rindu mek jojah ngepek..rindu ceramah dari ustazah suraya…rindu mad asraff bekeng2…rindu usop “jange bersugguh”…rinduu monalizaaa..rinduuu abe p ngenak..rindu muko abe razif blur..rindu apihhhhh..rindu g semaye kat kbbazar nga apih..rindu ngenak ko apih….
2. Financial status…aaaa xsuke kalau kene fikir xde duit..ade je duit tapi the fact that dah x banyak n kene potong pasni bwat saye rase nak muntahh..hahahahahahaahaa(gelak psycho..psychosis..hahaha)
3. Sakit perut..lallaal..gastrik…lalala..saye terpaksa membeli susu tadii sebab gastrikkk..waaaaaaaa..n sakit kepala sebab makan maggi n pringles banyak2…waaaaaaaa…nak termuntah sebab bloated
4. Sebab xde org nak ngaduuuuu….well, people changed!!!and I hate it when they arent themselves anymore..
5. Felt like idiotttttttt sebab kantoiiiiii berangan masa tutoriallllll
6. Terpaksa deal ngan org racisstttt..xsukeeeee….huhu..rase malas nak jawab soalan..malas nak berusaha pk..malas n malas..ini kesan die kalau saye xsuke org tu…if I don’t like consultant tu mmg diam jer la..bwat bodo kalau die tanye..tapi kalau saye suke saye akan berusaha menjawabnyee..tapi kalau xjawab balik rumah confirm down macam skangggg..waaaaaaa
7. Banyak keje kat dalam kepala..final yr project yang saye sangat xsukeee..tolong la sangat xsukeeee..saye xsuke epidddd tapi bwat project epid..bongokkk..n idiot!!!
8. Post menstrual syndrome..org len sume pre menstrual syndrome tapi in medicine there’s no ALWAYS n there’s no NEVER..hehehe..saye bwat diagnosis sendiri..saye ade post menstrual syndrome..well I knw myself…
9. Saye rase sunyiiiiiii……..saye rase bosannn..n saye nak wat sumting best!
10.Bnb owner yg xbesttt.die marah kieteorg sebab breda tdo sini malam tadi..n die xkasi saye basuh tangan tadiii….

saiko mode.

well,
im young,
im neither engaged nor married yet,
and im young!!
im still young..
im 18!!!
nobody can deny it.hahahhaa..saiko mode.

hamph

bongok..lupeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!bongok tol..duit lektrik viclodge x bayar lagi..wah takde duit..confirm gune duit ayah balik msia..hahahahahahha..bongokkkkkk..kene saving duit la pasni...makan jimat, minum jimat..yg membonggoknye lagi org mara dublin bwat keje slow nak mamposs..duit garda xmasuk2 lagi..enyatimmm sila kembali menjaga kebajikan kami...org baru ini sungguh tidak besttt..
hahaha..never thought that my last week's trip to cardiff will b my last trip to cardiff....but skang confirm the last trip to crdiff..sudah ketiadaan duit utk membeli tiket pegi cardiff...owhh duit owh duit..xper..kalau ade jodoh tak ke mane..ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...wahhh tetibe rase homesickkk gile nak mati punyeee..nak balik msia pleaseeee...kalau kat msia xdenye nak risau2 sal duit ni..waaaaa...umiiiiiii...abohhhh......

badmood

owh..not feeling ok.huhu..i think that pakcik ade sedikit racism la..i dont knw..maybe saye je terperasan lebih tapi die suke tau kalau cakap die akan pandang 3 irish gurls len tu n kalau tanye soalan je baru pandang my face..huhu..sampai tadi dah fed-up..i was with onia in the clinic and attached with him and die macam each time die cakap die akan pandang onia jer...cam xbest la...rase sedikit pelik..xde la nak suruh die pandang my face jer but as if i wasnt exist there?bosan jer..uhu...xper..esok je lagi..esok kene present orbital cellulitis and thats it..i have enuf of ENT...boringggg pleaseeee...owh n luckily i didnt follow them last night..they just came back to bnb at 330am and confirm2 r pengsan on that time..they went to several pubs...huhu....n tadi petang tutorial with mr riaz, sebab he did all the talking cam banyak la mengelamun..3 kali kantoi ngan die ngah mengelamun..hahahhaa..siap kene perli lagi
"are u planning for ur weekend already?"
hahahha..ngok ngek..hahaha..but breda was hilarious just now..die ngarut jer jawab..hehe..when he asked about drainage of absess/quinsy die cakap head down, make the incision and the pus will b drained, sambil menggayakan mende2 tersebut..pakcik tu gelak la..hehee..agak ngarut la..hehee..pstu satu lagi die tanye what are the 5 arteries supply the nose..hahaha..kene tanye saye dulu confirm xtau n main tibai "anterior nasal septal artery"..hahaha..mane la wujud..pastu laura pon xtau tapi die suruh give a try and she said "posterior nasal artery"..hahaha..n salah...onia pon teka salah gak n breda teka zygmatic artery pon salah..hahahahhahaa....then die tanye la when u did ur anatomy?hahahhaha...kiteorg cakap 4 yrs...pastu die cakap die lagi lame bwat anatomy tapi die tahu..hahaha..confirm la kamu tahu..kamu itu dah reg ke specialist registrar dah dalam ent..confirm la tau..xtau mmg naye jer la..hehehe..then i pon xnak nampak bodoh cakap la maxillary artery..pastu die cakap
"well, you can get half mark for that but thats not the answer..its the branch of maxillary artery"
pastu last2 sebab kiteorg dah clueless die pon kasi la jawapan..hahaha..sangat choyyyy...naseb baek xde org tahu..ngeh2..owh the funny prt was when die cakap maxillary artery datang dr mane dengan confidentnye breda cakap subclavian artery..hahahaha..saye dah jawab dah external carotid artery tapi sebab suara breda lagi kuat so die tengok breda la..then die gelak kuat n sinis jer..hehe.pastu betol la external carotid artery..ngeh2..lalalalala....ok bosan...
seriously xde mood..sebab semalam ade org tengah2 chat n tibe2 ilang n xkembali2 dah lepas tu..ilang tah ke mane..bermacam alasan diberi..mule2 nak tdo sebab xnak tdo lambat tapi lepas tu ilang ke mane lepak2..and i received his sms at 145am..confirm tdo lambat..huhu...pastu xde mood sebab terasa didiskriminasi...mood kembali ok lepas makan nasi ngan beef stir fry cam agak best kat cafe tadi..(halal yer..saye x katok..)...pastu xde mood sebab kene siapkan presentation..pastu xder mood sebab haish..banyak la sebab..bosannyeeeeeeeeeee...
weekend come faster plssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!

Thursday, February 21, 2008

ur mom lied!!(specially dedicated to encik kamal)


I took it from this website......and this website as well...

its about the myths..ter r 7myths but the myth that i most concerned here is :-
1.Shaving causes hair to grow back faster or coarser:
ok nape saye concern sal mende ni sebab ahmad kamal die ade beberape helai janggut..ye beberape helai..hahaha..hanya beberapa helai..dalam 4-5 jer la...hehehehehe....n die xnak shave sebab die cakap nanti tumbuh lagi banyak..eeeee..tolong shave kasi kemas sket boleh?hehehe..abis la mesti ahmad kamal marah.hahaha....happy monniversary ahmad kamal..hahaha...1 month to go b4 our anniversary..hehhe..x 21th lagi actually...anyway this arethe answers...
::::::
This popular notion was disproved as early as 1928 and more recent studies have confirmed that shaving has no effect on hair growth (or regrowth), write the BMJ investigators. They speculate that when shaved hair regrows, it lacks the fine taper seen at the end of unshaven hair, making it appear coarser. And the fact that it hasn't been exposed to light may make it seem darker than other hair.:::::::
:::::::Renowned (read: gets the most tail) dermatologist Dr. Jerri Hoskyn M.D., says here that, "Shaving is just a method of cutting the hair at the skin surface and has no effect on the part of the hair ... where growth and pigmentation occur." Who's to argue with a man who had to go through eight years of medical school to cure pimples?

So why do moms perpetuate this one? Most likely out of the embarrassment most mothers of pubescent boys feel. It seems you didn't have the good fortune to hit the ground running with puberty like we Cracked staffers did, and it took you a few years to start looking and sounding like Powers Boothe. Consequently you had a fuzzy neck beard, and your parents didn't want to be seen in public with you until you shaved it.

So instead of telling you straight up that you were a repulsive pock-marked abomination and having to hear you whine in your broken girly voice, they simply lied and told you shearing hair makes it stronger and thicker, knowing you would do it--and keep doing it--in a futile attempt look like Grizzly Adams.:::::::

ball




:P

owh berjaya menahan iman..hehehehehe...buat2 tdo..ngeh2..tapi kntoi boleh gelaklagi..diorg nak g pub jer patut boleh je join tapi cam xper la...cam xleh jelepak ngan diorg masa lain...tapi nyesal gak x ikut.hahaha..diorg siap nak tunggu lagi kalau diriku ini hendak menukar baju n bersiap tapi segan laaa..hahahaha..dah la xde baju kan..should bring the tops that i bought in jane norman last 2 weeks..hehehehe....alaaaa rugiii lak raseeee..hahaha..xpe aina...bertabahlah..ahahaha..

=)

im falling in love for 10000times with Justi Hurtley...~melting~..hahaha.
lalala..utk kalu keduanye laura datang bilik ajak kuar malam ni..i told her i dont bring any fancy tops other than my hospital-blauses and she said that will b fine..and i told her that i dont have jeans or anything other than hospital-trousers and she said thats ok...i told her that i dont wanna go to the niteclub..and she said ok...owh apekah patut saye bwat?ngeh2..saye try purak2 tido pasni kul 930..hehehehe..:P..ok set!!!!hahahahhaha
-marilah mengsurf orbital cellulitis..cuz i have to present anything interesting about orbital cellulitis to him..breda will b my partner and we should present it in 10mins duration for each of us..so 20mins for orbital cellulitis..ape nak cakap daaa??

=)

lalala..saye dalam dilema..hehe..my groupmates asked me to join them 2nite to the pub n nightclub but i dont knw whether i should go or shouldnt go...macam nak pegi lepak2 ngan diorg sebab esok start kul 10am pon n ari ni abis awal n xpenat sangat pon tapi macam xnak pegi sebab kalau pegi confirm kene pakai duit sket n confirm balik lmbt...lagipon xde baju pon nak pegi...tapi kalau x pegi nanti diorg cam terasa lak cuz breda n onia cam beriya ajak..laura cam badmood sket ari ni cuz wallet die ilang tapi dh jumpe dok dalam kete breda n lepas jumpe wallet, hset die ilang..lepas jumpe hset duit baki die lunch tadi ilang pastu xjumpe2 sampai la skang..so die punye mood xde la ok as semalam...hehe tapi breda kelaka la..pastu tadi keji ok..tadi we went to the operation theathre and xde size kecik for baju..sume xl...n sangat besar la..pastu berdiri lak sebelah breda n sebab sangat besar rase x selesa la..yelaaaaa dah la short sleeve kan..pastu dada terbukak tambah2 xl double terbukak la kan...pastu asek betolkan baju je la ari ni..pastu sebab berdiri lepas breda kene kutuk ngan nurse lelaki..die cakap oooo what a nice couple there...hahahahhaha...pastu breda pon peluk laaaa sambil cakap, "owh this is my daughter"..hahahhaa...ok breda tu sangat2 tinggi...saye di bawah breast level die ok!sangat2 pendek saye ini..hahahaha..pastu die suruh breda kasi baju breda kat saye..hahaha..breda cakap la same size jer..hahaha..cume nampak ok sebab breda tinggi n besar..hehehe..jahat gile dah la gelak2...jahatness..lalalala...owh n ari ni saye lagi sekali menjadi target!!!!!arghh!!huhu..die cakap al acoustic neuroma and then i tried to answer few questions..pastu sampai what the symptoms kiteorg cakap la deafness..die cakap more than that..
so we answered it as "unilateral deafness"
he replied, "no..its not that.more than that"
haahahaha dah abis idea dah la..then laura kot cakap
"unilateral progressive deafness"
"more than that"he replied.
n kiteorg dh tak tau nak jawab ape dah la...sume diam..n he keep on staring at us..lepas sorang, sorang..pastu i tried je la gamble jawab
"unilateral progressive sensorineural deafness"
"yeah thats correct.."..hahaha..bapak la...xdenye kiteorg nak hafal n jawab lengkap camtu..hahaha..naseb baekbetol..hahaha...pastu die tanye what test can be done to confirm the diagnosis"
pastu kiteorg cakap romberg manouvere bla bla...pastu die cakap no.there's sumting else..onia u should know that..its cow..
(onia jawab bovine cough smalam n die ade farm so selalu la target onia sal cow2 ni)
for that moment i thought its cow la..cow as if lembu la..hahaha..n sume pon ingat lembu la..but die cakap cow..cow...lallaa..tapi sume xleh jawab,..then die cakap cold...pastu teka la ape yg saye fikir time tu..hahaha..sy ingat die nak cakap lembu tu ade cold..hahahahhaa....pastu dalam otak terfikir la..eh lembu pon boleh ade cold jugak ke...hahaha..pastu die tambah lagi..water...and so dengan sepantas kilat jawapan datang tapi x berani jawab sampai die stare dengan penuh fokus on my face..tatkala itu lantas mengeluarkan jawapan sambil membuat facial expression yg sangat annoying..
"caloric test is it"
n die diam je dulu kejap..pastu baru die cakap..yeah definitely caloric test..thats y i told u about cow...n seriously on that time saye xfaham nape la die nak kaitkan caloric test ngan cow...rupenyeeeee mneumonic!!!!COWS!!!
C-cold, o-opposite, w-warm, s-same
hahahha...lalalala...nystagmus itu kalau taruk cold water die akan move to opposite site n kalau warm to the same side...lalala..abis utk pagi tu..hehehe..pastu petang tu pulak die first2 lagi kene target jadi patient while si laura jadi "ent surgeon"..pstu berlakon..pastu lepas abis yg tu..die tanye ok aina tell me about benign paroxysmal positional vertigo..lalalalalala..naseb baek dh jawab tapi cam dh banyak jawab die keep on staring lago..pastu cam xtau ape yg kurang..hahahhaa..dah xtau nak jawab ape pon..rupenye incidence xcakap..hahaha...i just told him it is quite common..hahaha.die nak kalau die tanye questions kene cakap everything...10 things altogether...
Definition, Incidence, Aetiology, Pathology, Signs, Symptoms, Diagnosis, Investigation, Treatment n Prognosis...hahahha...ok selamat..
p/s :-ok nak pegi ke x?to go or not to go?..aju cakap pegila..sekali sekala jer..hehehe...tapi kene pandai jaga diri..ngeh2..lalalalal...
anyway, halal food kat kgh ni ade tuesday n thursday je..tadi dengan penuh harapan pegi makan kat cafe sekali tanye xde..hahaha...sedih..kene makan scone lagi..hahahaha

Wednesday, February 20, 2008

Brain Teasers Answers


1. The third. Lions that haven't eaten in three years are dead. Don't you feel silly now?

2. The woman is a photographer. She shot a picture of her husband, developed it, and hung it up to dry. Yeah, you should have paid closer attention to wording.

3. Charcoal. This one it tricky. Only old-timers can remember using coal for heating...

4. Sure you can: Yesterday, Today, and Tomorrow! Duhh!

5. The letter "e" - the most common letter in the English language - is missing from the entire paragraph! This one was hard. If you got this one - give yourself a pat on a back!

tralee

lalala..mmg r...ENT kat sini mmg mantapness!!hahaha..went for a grand round today at 8am and sangat2 ngantok..1st case presented was about rectal prolapse and it was really2 mengantok cuz sumenye sal surgical stuff..i dont really like them..2nd case was ok cuz pasal haemorrhagic stroke..sangat teringat arwah tokwan..tokwan meninggal sebab haemorrhagic stroke...saye sangat sayang tokwan saye...sangat2 super duper sangat2 la sayang..he IS my idol and i love him so much!!he died when i was 7years old on 07th October 1991 and i stil kept each and every memories i had with him..
anyway, after the ward round i went to doctors room to leave all my stuff and change my lab coat...and then i head off to join the team for the ward round..ok 1st2 lagi die cakap ape
"u!i want u to write in doctors note about this patient"
bapak r????i never wrote any notes in patients' notes..pengsan xtau nak tulis ape..then die cakap la tulis objective, subjective, assessment n plan..but still???hahah..luckily breda, laura n onia were helpful..kalau x mati..dah la x jumpe patient tu semalam kan..and b4 he left me to write the notes, he told us,
"dont go to cafetaria after u finish write all those stuff..come straight away to my office"..
hehehehe.. a reminder to us..
after that masuk je bilik die he asked me.
"i havent met u yesterday..what's ur name?"
"my name is Aina"...myself replied.
pastu die cakap "ok aina..the 1st question for u today is tell me about the ESSENTIAL MANAGEMENT OF SINUSITIS"
hahahah and of course the 1st word that popup from my mouth was "antibiotic"..pastu explaination about antibiotic..lepas tu die still staring at my face..so have to come out with diff things..so cakap sal drainage bla bla...tapi still stare..pastu dh xtau nak cakap ape dah..hahahaha...lepas tu lagi banyak soklan die tanya..hahaha..sangat2 sangat2 banyak n sangat2 kene bace..hehehehe...ok sekian terima kasih..
hehe..we finished at 530pm today and we head off to debenhams n tesco..ok this place is quite big..ade tk max, carpet right, harvey sumting, n basically lagi besar dr cork la..hehe..owh n i met azeah n hamad today..about 7 3rd yrs are in the same hspital with us skang and they r doing medicine n surgery..kesian gile jauh2.heheh.tapi cam best cuz diorg belaja banyak..tapi yg kesian diorg dapat accomodation about 30mins walking hr from hospital while kiteorg less than 10mins walking hr...hehehe..medschool sayang 4th med lagi..hahahaahhaa..:P...papepon saye menghabiskan duit kat debenhams beli facial wash clinique n anti bacterial soap n dapat la free gifts..sebab nampak free gifts tu yg beli..plus mmg dh nak abis pon facial wash..tapi rasenye ni last batch kot yg beli cuz jerawat dh hilang dah..alhamdulillah..hope parut2 tu pon akan ilang pasni..hehhe..lagipon org clinique tu cakap u can stop from using the products once ur blemish fades away..so ok..hehe..alhamdulillah..
ok walaupon tralee cam best tapi saye nak balik cork sebab saye penat kat sini...kul 8 sampai 6 sangat penat ok.hahah..dah la berdiri je mostly tadi..huhu..owh tapi ade halal meal for lunch kat sini so xde prob sangat nak makan lunch..hehe..dinner maggi or roti je la...heheh..weekend ni i will cook sumting nice for myself..i deserve to eat sumting good..hehehehe..:P..

Tuesday, February 19, 2008

brain teasers...

haaa kalau terer sila jawab,...eehehe..ill post the answers tomorrow..
1. A murderer is condemned to death. He has to choose among three rooms. The first is full of raging fires, the second is full of assassins with loaded guns, and the third is full of lions that haven't eaten in 3 years. Which room is safest for him?

2. A woman shoots her husband. Then she holds him under water for over 5 minutes. Finally, she hangs him. But 5 minutes later they both go out together and enjoy a wonderful dinner together. How can this be?

3. What is black when you buy it, red when you use it, and gray when you throw it away?

4. Can you name three consecutive days without using the words Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, or Sunday?

5. This is an unusual paragraph. I'm curious how quickly you can find out what is so unusual about it. It looks so plain you would think nothing was wrong with it. In fact, nothing is wrong with it! It is unusual though. Study it, and think about it, but you still may not find anything odd. But if you work at it a bit, you might find out. Try to do so without any coaching!

marilah mari


Askum..budak2 cork or dublin ke or galway ke or belfast ke kalau ade sape2 nak beli cd hujan silalah beli skang..best woo..haha..saje tolong kamal promotekan HUJAN die..hehe...marilah menolong diorg merealisasikan impian diorg utk membawa hujan ke uk.heheheh..hujan mmg turun everyday kat uk ire..haha..tapi ni hujan grup len..cd dijual dengan harga 8pounds or 12euro..or kalau malaysia xsalah RM66..ha jangan xcaye ade org malaysia sanggup bayar n beli cd ngan harga rm66..haaa..sila2...sape nak beli sila2..ehhehe..tshirt pon ade..papepon pon boleh pegi kat website diorg.

""The Hujan UK Release EP is now available for purchase. This is a limited edition album featuring 13 songs from the album 123 Go and Check Check Rock Rock.""

The song listings are as below:

1. Gundah
2. Kuala Lumpur
3. Ahmoi Cantik
4. Hiba
5. Pagi Yang Gelap
6. Sekejab Saja
7. Lepaskan Aku
8. Neon
9. Aku Scandal
10. Sedih
11. Empayar Mu
12. Ku Mahu Kau Tahu
13. Ludah Amerika
silalah email kat HUJANtoUK@gmail.com if interested...kalau nak email kat saye pon boleh..ngeh2

hmmm

Hmm..okies..lupe lak nak cite..last week i texted sum1..he used to b my partner in dungarvan..he went to tralee a week earlier than me so i texted him to ask about the bus, the accomodation n the hospital..but basically i just texted him asking about the bus la cuz a week before tu he did tell me that there's only 2 bus going to tralee, on wednesday n saturday respectively...saye carik kat buseireann punyer website i found hourly bus everyday to tralee so takut silap beli tiket i asked him..but he didnt reply my sms..so when i was in cardiff on thursday i texted tiffanie asking her about the bus cuz i assumed that he NEVER replied my text...pastu about 12 hrs after, tiff replied saying this,
"hey aia!***** said he'll get to u so i didnt reply. if u have more qns after his explaination u can always get back to me.have a great time there!"
then i said ok to tiff and waited for him to sms me...and tunggu punye tunggu x reply2 so i texted tiff again and she answered all my msg kindly..the question here, adekah di sengaja nak bagi saye jadi survivor n boikot saye?siap cakap kat my classmate die akan TOLONG jawabkan?tapi sampai skang i never received any text msg from....NEVER..i tried to think positively that maybe he ddidnt have enough credit to send me a sms..but meteor free kan?kalau meteor to meteor?and u always get free web sms kan?so xkan xle msg?papepon blacklist sudah..hahaha..lalallaala...tulung2..saye xnak satu grup ngan dieee..hahahaha...nanti epid project nanti saye rela partner ngan Irish or anyone else rather than malaysian yg gile selfish n dengki ngan saye sebab saye comel.hahahahaindividualistic..lalallaa..owh saye dh anonymouskan name die..so saye x kutuk n ngumpat org..lalalallala...ngeh ngeh ngeh

Pharm Ball 2008

okies..ini pic pharm ball last weekend..the foods were great except the fact that almost tertelan ****..huhu..naseb baek cepat2 realize..kalau x abis la.hahaha..apekah tah...last week saye rase minggu ****..hahaha..started with bowling..hehehe..kasut bowling tu made from **** kat sole die..terpaksa membuang stokin itu.hahaha..pastu a week after tu ampir tertelan ****.hahahaha..jangan2 esok bfast ade **** gak.hahahaha..anyway saye x suke pics pharm ball ni...my face sangat dull je macam..hahaha..mekap...lenkali xle pakai pape dah..hehehe...i will go with natural beauty len kali..hehehe...n saye kene betolkan posture..dah bongkok sangat mcm kene osteoporosis je..well, kuat study katekan.hahahhahahaha..I WISH!.hahaha..but my bucuk was fantastic with his new tux.hehe..=)...


.::Maya, me n lindat...seperti biasa saye paling capub..hahahah..dimana2 saje...lalala::.

.::me n lindat..believe or not lengan panjang tu die jahit sendiri siap ngan rompol2 lagi...mantap gile kan?pastu manik2 kat tudung lindat tu lak shahied yang jahitkan..gile mantap kan diorg?shahied cakap senang la die nak koyakkan baju pasni sebab ade org jahitkan...hahhaa...tapi mantapness!!::.

.::baju yg besar bukan saya yg gemuk::.

.::nape sume org pakai baju x capub?kenape saye pakai kaler yg striking?kenape?kenape?hahaha.limelight of the night..hahaha::.

.::owh mateku..adekah saye xpandai pakai eye liner atau mmg xsesuai saye pakai eyeliner?haahahha..papepon kamal patut pakai lipstick!!or a lipgloss at least!hehehe..:P::.

OSCE

OMG!!this is stupid...
"The end of year OSCE will take place on 1st May 2008. Additional information will be posted closer to this date."
It doesnt really affects me BUT it affects quarter of my classmates...half of my groupmates will finish their rotation on 2nd May 2008 and they may have to submit their epidemiology project on 2nd may and yet they have to sit for OSCE exam on 1st may..gile r...

lalala

OMG!!!Im super duper bz!!!I came back from cardiff last night n slept at 4am to finish my essay and woke up at 12pm today...after bgn je terus pegi check essay n altered balik sebab mimpi sal bibliography and yeahh there shud b 3-5 references only....my 1st completed, printed essay was an essay with 7 references so terpaksa la mengalter n membuang segala references yg dirasakan tidak perlu..stupid mupid betol....ok and then alhamdulillah submitted the essay today at 2pm+ and balik je terus amik luggage n memergikan diri ke tralee...n skang br sampai tralee n baru lepas mandi..luckily i have the room only for myself sebab si breda asal tralee so die just stay kat umah parents die..met laura n aine(pronounce it as onia) just now and they finished at 6pm and tmrw the day will b started at 8am for the grand round.!!!bapak kene bangun awal..n alhamdulillah ade breakfast same...laura ajak pegi dinner same2 mencari kedai but its ok..malam ni saye sudah kenyang lepas makan 2 bijik telur goreng n kicap n nasi..thanks to aju sebab masakkan nasi..kalau x terpaksa gak makan maggi tadi,...hehehe..terimas aju..hehehe..ha papepon laura gave me a long list of what should i readtonight cuz the consultant will asked us tomorrow..bapak r kan?gile x?haahahha bapak r..banyaknyee keje..super duper bz...lalalala..xsempat nak cite about what happened to cardiff but nevermind..ill still have time to blog about it later..hehehe..papepon sangat2 banyak keje nak kene bwat ok!
1. final year project proposal..xsubmit2 lagi..name dah confirmed in epidemiology department..met the supervisor already but havent send him any progress yet..hahaha...he is a director of NAtional Cancer Registry Ireland...mantapness and die sangat baek..
2. portfolio epidemiology...an essay with 1500words if im not mistaken..xbace2 lagi..nanti2 la..
3. 3 things kene submit masa paeds rotation and my paeds rotation is next week..
4. akaun kuc xsiap2 lagi bwat..yg dato nazri dinner belum managed lag sebab xjumpe diorg lagi n xsempat nak mintak resit ngan sume committee lagi
eh 4 je?asal rase banyak gile?hehehehhe...cest...erk adekah saye tertinggal sumting here?

Friday, February 15, 2008

=)

Hi from cardiff!!its great to b back in cardiff!..hehehe...=)im so contented here and felt myself together again..hehehe....my other half completes me...=)
My flight was delayed yesterday and kamal had to wait for 1 hr in arrival hall.kesian die.hehe..And to make it worst we missed the bus and so have to wait for another hr...waiting wasnt really bad as encik kamal was there to entertain me..hehe..and together with encik shahied...hehehe...saye tidak melupakan encik shahied..hehehe
anyway kamal bought me a bouquet of flowers and a chocolate for valentine day..=)...encik shahied pon tengok kamal beli die pon nak beli utk puan lindat tapi sayangnya terlepas bus so by the time sampai town confirm la kedai dh tutup..=)
pastu kiteorg dapat hadiah anniversary masing2...=)..i bought kamal a watch from swatch for our annversary and he bought me a handbag from DKNY...heheh.sangat cantekk..=)..ok now ill let the pctures speak for themselves..hehehe


Thursday, February 14, 2008

=)

Lalala...am going to cardiff today..lalala...owh ari ni valentine day...we shouldnt really celebrate it but kalau nak cakap happy valentine day sahaja ok kan?hehehe..am going to cardiff for a pharm ball and sudah ade di kepala hotak alasan ape nak kasi nanti x pegi 1st day kat tralee...i texted aiman asking about tralee and he does nt reply it yet...i think he wouldnt reply it..well, saye kan x cukup menggoda utk die reply msg..lalalala...xpe..ill ask tiffanie after ths..sumtimes kawan bukan melayu ni lagi senang nak mintak tolong compared to kawan melayu..lalalala...
tomorrow is my daddy's bday..ive asked sum1 to deliver a basket of fruit to him tomorrow...(specially to abe amin, "tolong peringak ko umi suruh check sapa ko dok bungo tu neh?tq")...hehhee..he's going to be 44y.o tomorrow..he's still young tho..hehe...life bgn at 40's..hehehe..=)...happy becoming bday to my sweet n beloved boyfriend, Encik Wan Jeffery Wan Ahmad..hehehe..=)
lalalalala...malasnye nak g mandi..aha!!semalam aju slept in my room..hehe..saje la berdua2an..lame dah nak berdua2an ngan aju tapi xleh...naseb baek kat sini xde pegawai pencegah maksiat kalau x confirm dh kene tangkap basah..hahahahhaa..aju jangan marah.hehehe..:p...anyway aju cried last nite n confirm la bangun2 tadi mata bengkak..haha..sampai nak g hspital tadi die macam nak pakai glasses...ni penangan cite "BE WITH YOU"..hahhaa..sedihh..i pon tengok lagi sekali nangis..hahaha..sedih r....die macam not really for a lover but more to family la....anak die sangat comel..=)..saye sukeeee...=)....tapi saye tengok sampai separuh je lepas tu tertido tapi saye dengar la ade org teresak2 kat sebelah saye..hahahahahha..:P..tido2 ayam..hahahaha..:Plalalalala
ok2..kepada encik aju..selamat la ko dok bersorang-sorangan kat umah..milah n nad balik esok..abis r ko ju malam ni..baek ko dinner awal2 n bwat coffee awal2 so that xyah keluar bilik dah malam2..hahahaha..kang nampak sumting kang..hahahhahaa...nanti kalau tdo jangan pandang sebelah ek?hahahhahahaha...=))...gelak evil punyer....kesian aju kene dok sorang2 kat umah malam ni n the whole week next week....hahaha..next week lagi kesian ko ju..ok2 nanti ko ajk milah n nad tgk cite hantu banyak2 k?hahahhahaahahha..lalalala...nak ajak pija pon pija dah g cardiff gak sunday ni..mmg next week sorang2 la ko unless ko pegi tdo umah sape2 or ajak sape2 tdo umah kte..hehehe..:P...lalalala
ok mari kito pakak g kelik mengundi..pade doh..hahahah..slogan bn nak menang kat kelantan..ape harapan?hahahha..kelaka jer....saye ni kelab umno cork tapi saye x sokong umno or bn or pas or pape la..saye sokong pemimpin tu sendiri..hehehe..=)...macam saye xsokong pas sangat tapi saye sokong Tuan Guru Nik Aziz...he's the great leader,...seriously!org je cakap kelantan x membangun..mmg la dari segi cinema, nightclub or mende2 camtu la..but dari segi mende len kiteorg membangun gak aa..try compare ngan tengganu ke perlis ke...opss..takde la betol la..ngeh2...n kiteorg hidup aman je..hehehe..n one thing i love about kelantan is kiteorg kalau nak shopping kiteorg akan tend to tolong org kelantan dulu baru la tolong org2 luar... kire org2 bangsa lain kurang boleh maju kat kelantan ni...haha..tapi org kelantan kedekut..kalau g kedai confirm nak kurang sampai half price..saye juge..hahaha..kalau pegi market beli tudung, silalh mintak kurang sampai separuh harga die...tu kat atas pasar siti khadijah n bazar kota bharu je ek..hee,..tempat len x sure..kat 2 tempat tu tudung adalah harga die separuh dari harga yang tertera utk pengetahuan sume ye..n silalah jangan cakap bahasa melayu standard kalau datang kelantan nak shopping..confirm harga melambung kene..hahaaahaha..silalah suruh rakan2 anda cakapkan utk anda..hehehe..=)

Wednesday, February 13, 2008

video wan muhammad asraff wan jeffery

hehe..nak taruk sempena bday die but x sempat la..ke'bz'an yg amat utk tdo..hahahaha..:P...lalalala...papepon ni video die pidato in 2006..he won ths competition n dapat rm1000..but money isnt the big thing here...the 'champion' title tu yang paling penting..=)..bukan senang nak menang..hehe..proud of him..=)

1.Pidato Piala Di-Raja 2006


2.Pidato Spontan