Saturday, May 31, 2008

Pindah Part 1

The new day has begun...
waaaaaaa....
akan kepenata confirm..
last nite carik kotak n terpaksa jadi macam homeless kat tesco tunggu kotak..
but it worth it..
cuz kiteorg dapat banyak gile kotak..
siap balik vic lodge naik taxi lagi..
dah la gastrik smalam...
so terpaksa beli susu kat tesco..
n minum from botol susu tu..
hahahahaha..
buruk perangai..
but im a survivor..
kene la bwat cam survivor..
plan ari ni nak bangun kul 4...
asar kul 540 pon...tapi cam ade org dtg tadi pastu tersedar pastu dh xle tdo dah..
so pasni after bfast nak g bwat laundry,
cari selotep n then start packing..
not sure at what time fred nak tolong kiteorg pindah esok..
hopefully petang la kan..
pagi xsure la sempat ke x..
ngeee.my toom pon dh jadi tongkang pecah dh ni..
hahaha...
im gonna miss this room...
eventho x best but at least i have my own toilet in my own room..
waaaaaaa...

lalalala.

Abis je exam terus melagha di Mahon's Point..hehehe....

.::Aju, Aina, Fred, Izad::.

.::Bf n Gf dipancari sinar matahari yang memancar2..hahahahha..::.

.::haishhh....abis r kene kutuk pasni kan...hahahhahaha::.

Friday, May 30, 2008

shit

waaa..saye nak cakap booo kat diri sendirii...
bencikkk...
aaaaa...rase cam nak ketok2 kepala dengan hammer ke ape ke..
waaa mencik2...
saya dapat dr.cockery and die cakap die recognize saye..
ok fine la..soklan from dr cockery yg definitions sume tu saya dapat jawab..
yg die punye boleh tersenyum la waktu jwab...
yg peter lak ok 1st die tanye biopsychosocial model tu..
fine boleh jawab...pastu die tanye sal multidisiplinary team tu sume n ape keje2 org dalam team tu, ie community psychiatric nurse, social worker, pschologist sume tu..ape yg saye mention la basically except occupational therapist...yang ni cam dh kureng sket dah but try main taram jawab n die cakap ok...so takpe...yang ni pon i think i did it quite ok la..at least bleh jawab...
pastu here come the bodoh part of me...he asked me about pharmacology treatment of psychosis..
saye mmg tau..saye bace rang n dale lagi semalam ok!!!!so saye mmg tahu....buttttttttttt saye lupee...CISSS.....ok so saye jawab la..
"there r 2 types of anti--psychotic drugs -typical and atypical..
pastu examples of typical antipscyhotic drugs r...

are....
are...."
for like 60seconds..and both of them were staring at me..
ok takpe..saye pon,
"ok the examples of Atypical antipsychotics are risperidone, quetiapine and olanzapine. and the typical antipsychotics are...
are...
are..."
SHITT...rase nak makin diri sndiri je time tu...why on the earth did i forget about that??saye xpenah lupe b4 ni..saye tau side effects die cume saye lupeee...rs cam nk torture diri sendiri jeeee dengan pisau..ciskek betolll...
pastu mmg tutup muke sume try ingat mmg xingat n maybe peter nampak saya sangat stress so die cakap,
"you' re blank?"(sambil mke tersenyum..cisssss..muke dr.c tu mmg saye x berani pandang laa...waaaa)..pastu die sambung...
"nevermind..let say that it is haloperidol..so what are the side effects of haloperidol..and why its different from atypical?"
and ok now i rase sangat bodoh ok!!!its haloperidol wan nor aina..and chlorperazine... cissss..
mengapaaa..
mengapakahhh saya blank..

yg soklan side effects tu ok la..
n the rest ok la..
except yang tu je..
and yang tu je telah mrosakkan mood saye for the whole day and whole year..
can u imagine sampai die siap cakap saye blank ke?
waaaaaaaaaaaaaa...
cisss..mengapaaa...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
dah la keluar menyampahh betol budak2 irish ni dok sebut
"congratulations!!u r done with 4th yr."
ciss..results x keluar lagi ok!!!
mencikkk...
and the mencik part lagi adalah saye try nak g jumpe supervisor, supervisor saye on maternity leave started from last tuesday..waaaaaaa
cam hampeh gile r...
pastu saye request nak jumpe dr satu lagi..
naseb baek supervisor dh kasi name dr satu lagi elok2..
n die cakap die xnampak ape silap dalam project tu n he said that i can continue with my topics..
but die cakap make sure questionnaire tu cover sume la..so saye cakap saye nak jumpe die next week and dapatkan signature and everything..siap mintak email n phone number siap..
ok lega sket..but aaa seriusss..napekah saye blank??
xpenah pon dalam exam blank?pastu ni blank?oral exam pulak tu?????cisssssssssss
ni mesti sebab tamara lame sangat tadi so nervous dah melampau2 dah..CISSSSS!!!

M02G Kolej Mara Banting


.::spesis yang sudah hampir pupus..hehehehe...6 org jer..hehehe..:P...erk asal pakai baju kurung pon cam ganas je wan nor aina?hehe..tengok la sally..comellll gileeeee::.

.::aaaa Mr.Lim yang sangat dirindui...Sir, next yr kalau saye grad saye pergi cari sir yang comel..hehehe...Pn Hamidah yang sangat berjasa....Ustazah alamak lupe namee...tapi ustazah confirmm..cam ade masalah sket masa akhir2 tu sebab terlawan cakap die sebab terkantoi ponteng usrah..hahaha..boleh x dengan kurang ajarnyer menjawab when ustazah tanye kenapa kamu ponteng ceramah?pstu sebab baru lepas gelak2 dengan nawar cam kantoi la kalau cakap sakit..so terpaksa cakap ceramah boring sangat..hahahaha...mmg after tu ustazah tengok pelik je ok!!haha..sebab tu agama dapat ape je dalam sijil.hehehe...n Puan Zarina..die cam sedare2 jugak tapi jauh2 rasenye..die la cakap..pastu masa grad tu die pergi jumpe my nenek...die kenal my toknik...tp saya xingat camne dh jadi dengan die...owh yg len adalah classmates..hehehe..::.

1st raya kat Cork..venue : The spires..


Sume orang pon hidung merah..
menahan kesejukan..
di pagi raya...
2 hari ke 3 hari b4 first anatomy assessment...
Aju kamu kelihatan begitu lain sekali..kenape ek?hahaha

1st raya kat Cork..venue : The spires..


Sume orang pon hidung merah..
menahan kesejukan..
di pagi raya...
2 hari ke 3 hari b4 first anatomy assessment...
Aju kamu kelihatan begitu lain sekali..kenape ek?hahaha

takde keje 2


A new member of family...dah siap dapat anak dah...tapi saya masih belum jumpe n kenal die..huhu..saye xtau pon kene panggil die ape..paksu i guess?owh si baju hijau..bilekah saya dapat mengutip duit raya dari kamu?hahaha

hehe..xde keje


From left : Ayah Ed, Ayah Ja, Ayah Long, Aboh
: Cik Sue, Umi, Cik Elin, Mak Long, Auntie Mala, Mama Epi

Things that might happened back then...(saya tiada di tempat kejadian)
Toknik : Dik(refer to Cik Noreen, my auntie), meh la amik gambar..meh2...
Cik Elin : Toksah dok malu2. Mari lah.
Mak Long : Diam sambil tengok ke arah Cik Noreen.
Auntie Mala : Diam juge sambil pandang toknik.
Mama Epi : Diam jugak..sambil pandang ke arah tangga..
Umi : Pedulikan semua itu. Tengok kamera je.
Cik Sue : Senyum2..kene control muke..dah chubby...
Ayah Ed : Usha cik lin sambil berkata dalam hati, "cantik juge wife aku ni"
Ayah Ja : Usha auntie mala...sambil berkata seperti yg ayah ed cakap dalam hati.
Ayah Long : Jantung kite saiz die lebih kurang segenggam...eh silap2..hehe..ayah long maybe cakap xpe je la mummy..
Aboh : Padang je kamera..ngantok..malas nak layan...hehehe...

haishhh

aaaa..
napekah sebegini malas???
napekah??
haishh..
dah la makan banyakkkk....
haishhhh....
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cepatt laaaaa perasaan cuak datang...
haishhh...

p/s : Ya Allah..tolong la dapat prof dinan..saya rela kene tanye neurotransmitter rather than dapat dr nik itu..hehehe..

Thursday, May 29, 2008

earphone sudah hancur


sob sob...earphone ipod nanoku yang sudah berusia 3tahun sudah menazakkan diri..sob2...dah x dgr sebelah dah..naseb baek ade earphone spare..tapii nak earphone yg tu jugakk..waaaa..=(

huish

tomorrowww!!come quickk..
saya nak abis exam cepat2 ni..
walaupon x stadi lagi tapi xpe..
ahhha dah la konon plan nak study rang n dale ok!!
haha sebab nak target prof..
prof tanye neurotransmitter...
n saye prefer cakap sal neurotransmitter dari cakap sal schizo n bipolar..
hahahaha..sebab xsuke la bace due mende tu..
hahaha..
owhhh tolong la jangan dapat child psychiatrist tmrw..
sebab mati xtau nak cakap ape..
ngeeeee...
n tolong juge jangan dapat campbell..
ngeeeee....
dapat la cockery pleaseeee...
hahaha..lol...

list to do tomorrow :-
1. tanye bahij sal rumah sume. bills sume la..
2. cari kotak
3. pegi medschool amik elective form(maybe next week)
4. shopping barang2 sket2
5. kemas biik n bersedia utk berpindah...
6. alamak ni patutnye 1st...cari supervisor yg hilang tah ke mane..

erk 4th med..bbq cam xde venue..so cam xjadi je..ngeeeee...=(

shakittt peruttttt...

Shakittt peruttt...
macam kene gastrik...
ish ish...
tula sape suruh x makan pape kan pagi tadi...
tadi perut kosong sampai kul 5 petang..
minum coffee je pagi tadi...
nak makan buah, xde stok..
chocolate pon dh abis....
nak pegi dapur makan roti malas keluar..
n x rase lapar pon..
tadi jalan pegi town from brookfield pon ok jer..
larat je cume masa nak naik tangga tu rase macam postural hypotension sket..
tapi ok jer...
tapi skang shakitt perutt...
dull+burning pain+constant+nausea....
severity scae 6/10...
nak minum susu tapi malas nak keluar pegi dapur...
walaupon sakit still dapat senyum..hehehe
sebab baru lepas cakap dengan umi, toknik n cik elin..ayah ed xtau kat mane tadi so xcakap ngan ayah ed..hehehe..siap boleh gelak2 lagi walaupon perut shakitt....
saye pesan kat umi sampai2 terus doa jangan kene oral..hehehe...
takuttt la kene oral..xnak tukar tiket...mahal woo tukar tiket....
okieee..nak tdooo..
xrase boleh study n x rase leh tunggu subuh...
insyaAllah bangun2...yakin boleh!!!!!

P/s : serabutt la final year projecttt niii..waaaaaaaaa

hanazawa rui

makannnn


OMG!!!!!!!8 more days to go!!!!dah nak balik sudahh..ngeee..alamakk kene carik kotakk..aiseyy macam nak keluar malam ni je p cari kotak..hehehe..xsabar nak packing2 ni..hehehe..lepas psych nanti nak shopping lagi sekali kat town abiskan sume mende yg patut so boleh masukkan dalam luggage terus n masa nak packing keluar umah nanti xde la cam merata2 barang..hehehe..lagipon xtau nak stay kat mane pon lagi ni...walaupon dh confirm ngan bahij tapi segan jugak kot nak stay situ..ngeee...wahhh sangattt excitedddd!!!rase cam xnak amik exam dah..owh psych sangat saiko ok!!!saye baru realized number saye right after Tamara...bapakkkk rrr..matiiii laa..mesti die dh high expectation dh sebab minah tu terer kann so nanti saye xle jawab camne??hoho...
lalalalala..owh gp oral yg borderline punyer oral x keluar list lagi..oral yang compulsory tu esok baru abis..so i wonder, ade ke x sebernarnye oral pass fail..ade sape2 tau x?owh sal bbq tu venuenyer nggak adee...susah jugak..tapi bestttnyeee if bwat bbq sambil main mafia ke, monopoly ke, bluffing ker...ape lagi game eh?bola beracun ok gak..hahaha....=P..
cite korea berlambak2 menunggu ni..
begitu juge dengan movies...
owh examm cpattt la abissss..hehehe..

oral exam

ok silalah malu..sebenarnye 12pm adelah 12tengahari..hahahaha..salah tengok..nak carik kesalahan medschool camni la..hehehe..anyway oral psych pon saya dapat antara org2 last...huhu...1130am....anyway gp oral was ok...the gps who were examined me were so good and sangat baek lah..hehehe...tapi yg hampehnyer 2nd question die tanye la,
"so what do u want to specialize in the future"
"hmm i dont know yet..but infectious disease i think..or maybe neurology"
"oic..ok so let me give u an ID question"..
hahaha..amik ko..sape suruh kan...pastu terkebil2 la nak jawab kan..die tanye what should u include in pre-HIV test and post-HIV test counselling..haaa..ngarut la kan jawab..hehehe..main tibai je ape nak jawab..hahaha...yg 1st question dapat depression..hahaha..best gile tibaiii..hehehe..sebab b4 tu baru bace sal depression alhamdulillah..so abis r keluar segala concentric rings yang inner, middle and outer tu..hahaha..siap yang mneumonic pon keluar..hahahaha... pastu main cakap je sampai die cakap, ok u answer and cover everything but can i stop u there?hahahaha mesti sebab banyak sangat cakap la kan..hahaha..in fact die siap cakap, u r really good in textbook but the person in front u is a patient and they r human being so u know..hahahaha..lalallaala....silalah la kan merapu lagi lain kali...
tapi best la sebab die last2 b4 cam nak kasi feedback tu die cakap,
"so how u do u feel"
terus la jawab
"nervous of course..but a bit relieve now.."
ngeee..
anyway b4 masuk tu mickey cam nak masuk dulu sebab die cakap die x sabar nak abiskan..dalam hati cam nak marah dh sebab saye nak jadi org 1st so die xde la nak compare2 sangat..hehehe..tapi naseb baek die panggil name wan jeffery 1st..hehehe..so yeahh im the 1st person tadi..hehehehe..and mickey b4 masuk exam tadi dok merapu cakap sal mode A 1st class mode B 1st class for final yr..and die cakap jugak if fail final exam final yr kene re-sit in december...huhu..pastu kene kasi evidence kat medschool yg kite study dalam duration tu..huhu..pastu ape tah lagi die merapu malas nak dgr..hampir nak terlompat2 dh tadi tapi control sebab ade pakcik bf aju, pakcik adrian..hehehe...my group die ikut surname sebab after me, mickey pastu adrian pastu xingat name die ape..hehehe...:P..
n dah lega dahh sebab dh beli brg utk umi n abah..n cakap ngan umi dh tadi kejap...topup terus call umi pastu suruh die msg b4 die berlepas g mekah nanti..skang die kat klia..nanti nak kene pesan lagi sekali ni..
ok baeklah..saya yang bernama textbook hendak mengundurkan diri dahulu...owh saya rasa saya jatuh hati dengan gp itu sebab die sangat baek n comel...lalalalala...:P....eh tapiii kannnn gp sorang lagi tu cam pakistann die hulur tangan gak nak salam..kalau die betol2 muslimmm apeee ni hulur tangan jugakkk nak salam..eeee...

Wednesday, May 28, 2008

Psychiatry....

sangat cuak...
so xleh study sudah....
huhu....
n asek dok refresh blackboard looking for oral list yg len2...
and baru terperasan mende ni...

" Thu, Apr 03, 2008 -- DEPARTMENT OF PSYCHIATRY ORALS 2008
Please note that the date for the orals is Friday, 30th May and will be held in GF Unit, CUH. The time-tables will be posted up by either Wednesday afternoon or Thursday morning.The first oral takes place at 9am and the last one at 12pm at the latest and note that you need to be in GF 10 mins before your oral time."

does it mean that we have a chance to have our oral exam at 12pm?????hahaha..gile rrrr medschool this yr..pastu dah la kat GF???hahaha...GF=psychiatric ward...ngeeeeee...lame2 kami pon saiko dengan medschool ini..adeh2

Tuesday, May 27, 2008

oral

haa amikkk..
2 list oral kuar ari ni..
oral gp n oral cp same..
petang2 kang keluar la psych tu..
pastu ent..
epid lambat sket la kot sebab epid kan slow sket...
ngeeee...
waaaa..saikoo ok..
gp saye xtau camne die nak announce sape yg kene pass-fail
sebab esok oral yg compulsory 20/100 ni pon abis kul 730pm..
kesian gile examiner sume..hahahaha..:P
tu pon x cukup kene sambung luse la for certain people..
hahahaha...saikoo la medschool ni..
jangan la kene ent or epid or gp...waaa
xnakk kene sume ok!!
nak balik msia dengan tenang..
doakan saye ye...arigato..
P/s : mesti sume budak 4th med skang asek dok refresh2 screen blackboard je kan..ngeee....

Mekah

My mom is going to Mecca tomorrow..thumbelina semoga selamat pergi dan balik juge!!!nanti doakan saye pass exam sume dengan flying colours ok?hehe...n borak2 dengan lamenye dengan umi...ini antara conversation :-
me : umi doakan na banyak2 biar pass exam sume dapat results yang best, xkene oral n boleh score juge
umi : ok2..mestilah umi doakan anak umi berjaya semua. Na pon doakan la umi selamat pergi dan selamat balik.
me : umi sampai tu umi msg la terus na.
umi : aha umi bawak prepaid adik tapi umi takut umi x reti tukar simcard.
me : tukar je la terus kat airport.xyah la bawak number umi.
umi : xleh la.umi pegi kul 4 pagi nanti nak borak2 ngan abah n sume dulu b4 pergi..kalau gune prepaid kejap je la abis. tu kene bawak gak line umi ni.
me : oo ok2..umi2 doakan na cepat kawen juge (suara perlahan je)
umi : haha...ramainyer mintak nak kawen awal..wani, athie pon mintak nak kawen awal
me : jap2..athirah ke mi?
umi : yela athirah la.
me : heh..athirah baru abis spm dah nak kawen ke???hahahhaa
umi : die saje je bwat pelik.org lain sume suruh doakan pass exam dapat straight a's sume..die kne lain sket so kene mintak umi doakan kawen awal.
me : sabar je la..hehe...
umi : na maafkan umi semua ye. Nak pergi jauh n tempat suci ni so kene bersih semua. maafkan umi ok
me : (menahan sebak)..aha umi pon maafkan na jugak la..doa2kan na..cepat balik sket pastu masak puding gula hangus n ikan bakar utk na(try bwat lawak so that x nangis)
di belakang itu kedengaran suara anasir2 luar wan mas suraya n wan izzati azizah berkata " berair dah berair dah"...hehehe...berair=nangis..
ngeee..
saye sedih umi nak pegi mekkah sebab risau juge kan tapi saye gembira sebab hasrat umi nak g mekah akhirnya kesampaian. Beliau dah lama sangat nak pergi Mekah cume tak diizinkanNya..semoga kali ni umi dapat pergi n balik dengan selamat. Doakan ibu saya ye...

Monday, May 26, 2008

many thanks to my housemates

thanks to my housemates...saya sayang kamu semua..thanks aju, nad and milah for lending their shoulders for me to cry on..thank u so much..i dont know what will happen to me today if u guys werent there...i just cant take it anymore...i tried to keep it to myself but i just cant...i dont even have the courage to get off from my bed today...everyday is like a torture to me...and the tears burst out...saye macam orang gile...nangis sehingga termuntah...and takleh stop...
i just cant take it...sorry sangat2 sebab nyusahkan tapi saya just xboleh...thats the limit...=(
whatever it is thank u so much to Ajuliana, Nadia and Amilah for comforting me and bwat saya gelak semua....thanks for being there for me...thank you milah sebab bwat aku lagi risau sal epidemiology sehingga aku boleh stop nangis...thank you for distracting me....thanks to aju sebab heret saye keluar dari biik air itu n teman saya sampai saye boleh stop nangis n sebab cakap u dont deserve it...yes i dont deserve this!!!thanks to nad sebab bwatkan milo n bubur...thanks korangggg...sayanggg korang sampai bile2...sorry sangat2 amik masa korang n sorry sangat2 for being too childish...tapi korang paham kan..its a 4 yrs relationship..susah nak lupekan cam tu je...and susah nak pretend that im strong everyday..anytime boleh burst macam ari ni.....thanks semua!!!sayang korang semua....

De Clerambault's Syndrome

Lalala...i think if i continue to dream of hanazawa rui, i might have developed De Clerambault's Syndrome myself....hehehe... De Clerambault Sydrome is a syndrome whereby the patient is deluded that someone from higher social status is in love with her. She derives satisfaction from having been "choosen", and may make trouble by publicizing her view of his feelings...ngeeee...hehehe...:P..macam patient aimi n fredo..hehe..die perasan yang consultant die is in love with her..ngeee...lalalalala...


~~owh ade org annoyed saye..die msg cakap "mesti ko frust kan ko xkene oral 1st class?"...haishhh...marah2.. adekah kamu ingat saye menunggu itu?saya tidak mahu kene oral langsung ok!!!xkesah la best of the class ke, 1st class ke honours ke..xkesah la janji xkene..so sila jangan msg saye cakap camtu ok!!!!!n saye tak target 1st class pon ok this yr sebab i knw i did it badlyyy n saye x stadi sangat pon this yr ok!!mmg la xmakan, xtdo sangat sume BUT i didnt really study for the exams...saye dok bilik tghk movie ok!!!sekian. and im begging u guys dont ask me anymore about him..terimas..~~

choc cupcakes...

Lalala..kadang2...ape yang kite nak tu, kite xkan dapat kan?kan?kite just kene belaja accept mende tu jer...accepting sometimes is quite difficult...it hurts really much okey!!!!
and accepting the fact that something important and precious to u is not urs already will b more painful..anyway i woke up at 1230pm today ok!!!hahahaha..i bangun awal lagi tapi xnak bangun from katil..cam ade magnet yang menarikkk..hahahaha...tp berjaya gak la bangun pegi bilik aju n nampak sinar matahari yang memancar2 sehingga sakit mata n berjaya jugak masak mee goreng and bwat cupcakes kat ila...ila our new future hsemate came to our hse just now and i like her..hehehe..die sempoi jer..hehe..tapi kiteorg msalahla kan pula skang..xtau nak amik which houses la pulak..hahaha..umah bahij or g-ah la pulakkan skang..adeh2...tembakk..hehehe...owhhh yeee..masa tengah masak tu dapat msg from yusma cakap opthalmo oral list dah keluar..and sgt cuak tapi xleh nak g tengok sebab die instead of upload it to the blackboard, die tampal kat cuh..malas ok nak g sane..tapi nick, nang sume called and bitau number yang kene...and husna pon msg jugak..thanks korang!!!!!alhamdulillah tak kene but xleh ilek lagi...banyak lagi oral list yg akan kluar next week..hopefully x kene la..xkesah la compulsory or invited...kalau boleh xnak kene...jangan la kene..nauzubillah..owh n my mum lak, tiket die kene postponed so die pegi instead of esok, pegi 28hb n bukan from kb direct...pegi klia jugak..my dad siap cakap lagi ha agent tipu la tu..hahaha..tapi dah dapat tiket dah tadi..tapi kecewa la sebab lagi lambat la kan jumpe my mum..=(
ok mari belaja bwat cupcakes. resepi die sape nak mintak la..hehehe..:P...


.::butter + sugar sampai kembang::.

.::after dah campur telur, choc bar, choc powder, tepung::.

.::comotttttttt::.

.::sejukkan diee dulu b4 makannn sebab nanti xbest sangat::.

.::mekapkan dieee::.

.::oppsss mee goreng sesat...tak2 spageti goreng sesattt::.

.::choc cupcakes..saye baru makan 5..aju 3, milah x sure..nad maximum 3 tapi die dh makan 4..hehehe....control2..xleh makan banyak2..nanti gemuk...::.

Sunday, May 25, 2008

Doa



Hanya padaMU Aku Meminta
Sesungguhnya KAU PEMURAH
Ampuni Segala Dosaku
Kesejahteraan Kedamaian

Keimanan Ketaqwaan
Pintaku dari MU Tuhan
Selawat Serta Salam
Buat Nabi Junjungan
Kepada Muslimin
Juga Muslimat

Ya ALLAH Ya Tuhanku
Aku Mendengar Seruan
Dan Hanya Kepada MU
Ku Beriman

Kerana MU Aku di Sini
Kepada MU Aku Kembali
Apabila Tiba Saatnya Nanti

Sehingga Tiba Detik Itu
Ku Bermohon Hanya Dari MU
ENGKAU Peliharalah Diriku
Dengan Nama MU
ALLAH Yang Agung
Yang PENGASIH, Yang PENGAMPUN
Kepada MU Ku Berlindung

Saturday, May 24, 2008

entry yg sangat panjang

bangunnn pagiii..gosokkk gigiii...ngeee..hehehe...ari ni i bangun agak awal from expected ok!!sebab ade meeting mara..hehe..n ok la meeting tu..dapat membayar hutang dayah 14euro calling cards, mengclarifykan ape yang xclarify lagi n jumpe sayang2 saya yang dah lame x jumpe..hehehe...kate exammmm kannn..ngeeee...wife encik kamis sangat baekkk....n sangat comel jugeee..hehehe..
anyway mara cam kene balik dah skang after abis belaja..so menguatkan lagi pengruh utk balik msia..hehe...n mara saye baru tau ade 2 scheme..satu skim pelajar cemerlang n satu lagi skim pinjaman terbuka(SPT)...SPT ni kalau fail ke ape ke so kene bayar the whole amount..for those who doesnt know, yuran fee utk setahun kiteorg ni same dengan 27,000EURO..so silalah darab 5...tu for a year...so kalau kene bayar sume agak pengsan la kan...ni ucc anyway...RCSI 41,000euro...huhu..lagi mahal..naseb baekk x pegi RCSI dulu2..huhu.... yang SPC lak die cam ade table bak kata encik kamis..cam ade yang kene bayar just 1%, n ade yg berbagai2 percent lagi..i think it depends on ur final yr results...xsure sangat la...so kene la appreciate dengan sume n ape yg dah dapat ni..27,000 tu baru fee..xcampor elaun sewa hidup 835euro sebulan lagi tu n elaun2 lain..banyaknyer pakai duit rakyat...so marilah ye semua kite bayar balik ape yg rakyat kasi ni dengan memberi servis 1st class kat semua rakyat malaysia...=)
n jumpe kak g-ah n bahij..bahij maybe nak pindah tapi xsure lagi so kiteorg tolak dulu kejap..kak g-ah ni lak kiteorg kene bayar b4 selasa ni utk sewa bulan july..so kiteorg agak confuse sket skang ni sebab x sure ila tu nak masuk bile..i asked milah to ajak ila datang umah but xsure a die dtg ke x..hopefully die datang..kalau die datang ade la reason nak baking choc cake..MUAHAHHA....
n jumpe kak g-ah...i asked her about intern sume memandangkan die dh lepas sume n die one of the seniors yang nak balik msia for good..die cakap la mmg gaji kat sini lumayan gile..but money is not everything...wahh suke yang tu....gaji kat sini mmg banyak xyah cakap la kan...tu x convert lagi n the chance utk dapat placement mmg ade sebab placement intern cork ade 100 n canadian, us sume mostly balik..so ade je la lagi excess tu n malaysian dapat la..internship ni die gune ranking system..die akan divide kan budak2 international n european masuk into 2 different groups..pastu nanti die akan kasi tempat kat sume european dulu n after abis european sume baru die akan kasi place tu kat international...n international tu pulak die akan ikut ranking..so sape2 ranking atas lagi la senang die nak dapat keje kan...tapi kak g-ah cakap wouldnt b a problem la sebab tempat cukup..tu yang ade grad from dublin datang keje cork sebab cork banyak tempat lebih, in fact x cukup intern...ok ade org lost?hehehe..sape2 xfaham buat2 la faham yer...dalam kelas kiteorg ade 120 students...malaysians je dah 20 kot...sorry ye kalau silap..arab ade la dalam 5 kot...canadian, us, sume2 tu ade la kot dalam 10...so irish aje dah 85...so ade harapan gak kami punyer batch agak kene compete la sket....xpe abaikan dulu..hehehe..
pastu kak g-ah cakap malaysia kalau nak balik keje malaysia, kene set ur mind, u might have to attend an on-call for like more than 4 times in a week..die cakap tu masa die bwat elektif last yr..sorry ye kalau silap wahai doctors kat malaysia...die cakap kadang2 selang sehari kene bwat oncall..dulu xbest sebab xbanyak elaun..tapi die cakap skang dh banyak..so kire not bad..pastu die choose to balik msia sebab die cakap dulu mmg susah nak naik pangkat sume...kene tunggu 6-7yrs die cakap tapi skang after abis je intern ade chance naik pangkat..so not bad la kan...n gaji pon not bad dah skang...cume emotionally and physically kene kuat la..kene set ur mind awal2 yg u might kene marah sume la kan..kat sini maneee kene marah sangat kannnn..
pastu kak gah cakap jugak kalau keje kat msia u banyak boleh bwat mende but kat sini u more towards paperworks tau..for instance, booking ct, xrays, labs..sume tu la...xde chance sangat nak bwat central line n mende2 yg best la...pastu satu lagi ade some of the hospitals, if u nak balik after intern sebab intern kat sini setahun je n malaysia 2 tahun, ade some of the hospitals, u kene re-do ur internship..but ade some of the hospital u xyah bwat dah intern..terus jadi M.O...so depends on ur luck i guess..xde sistem sangat kot kat msia sal ni...ngeeeee...so ok marilahhh kite tdoooo..hahahaha..:P..nak sambung tgk coffee prince punyer cite..hehe

hahaha

wahai encik laundry..
silala cepatt abis...
saye nak tengok moviee..
sambil makan maggii..
sambung ngan ben& jerry choc fudge...
huishh...
heavenn~~~
hahaaha...alamakkk husnaaaa if u r reading this sorry again!!lupeee la macikkk nak kasi tadi..aiyoyo..padahal parking beg sebelah ko tadi..hahahaha....wochiokalauuupaaawwaaaa!!!!!!

written exam sudah abis sudah

yeayyy alhamdulillahh all the written papers r over...skang focus for oral lak..but oral gp only 20/100marks pastu psych 50/200marks..so cam xde mood sangat nak stadii..hahahaha...anyways tadi punye exam xde r ok sangat x der r teruk sangat..mmg seriuss sape2 yg jadi coordinator cp mmgggg sngat pemalass...soklan past yrs je ok!!!!hahahaha..tapi saye xde la bwat sume soklan past yrs so total tadi ade gak r dekat 40 yang cam kureng pasti jawapan die..pastu mule la try ingat pharm last yr n patho last yr nak tembak..hahaha..end up bwat 3 dont know kot..ngeee..mati kalau sume salah yg tembak..huhu..nauzubillah...
anyway lepas je exammmm teruss pegi town dengan aju..owh mule2 ingat nak keluar awal exam tu tapi rs bersalah..mane tau kot2 di saat2 terakhir boleh tukar jawapan..dalam masa 30mins++ tu dah siap sume 250 soklan dah..hahaha..owh ade la yg tinggal2...hahahhaa....suke hati je..encik mickey seperti biasa keluar awal gile aa kan....anyways tadi city centre xde mende best pon except coke zero percume yang saye dapat sbanyak 3 cans..x malu kan..lalu amik lagi..hahhahaha....lalalala...nak amik lagi tadi tapi die cam dh x offer..dah cam muke kot..HAHAHAHAH...:P...
saye usha2 kat town tadi ade mende utk di shopping ke x..xde ok!!!baju sume xde sales!!dp ade jeans size 6 ni tapiiiiii pecaye atau tidakk udah tidakk muatt!!!hahahha...exercise itu berjaya...wahai kak reen kalau kamu betol2 ingin membesarkan bon bon silalah msg saye..hahahahhaa.....kak reen penah bwat entry sal bon bon dulu2 so terus teringat..hehehehe.... lalalalalala....owwhhh tapi ade sumting best as a souvenier kat mark n spencer..dah amik dah tadi nak beli utk seseorang tapi beratur panjang sangat so nanti2 la..hehhe..die for father's day so insyaAllah lepas exam ni sempat lagi la nak beli..ngeeeeeeeeeeeeeee...
owh sape ade idea ape yg saye patut beli utk ibunda saye????
silalah??kasi idea???utk ayahanda jugee...
pleaseee..kasi idea pleaseee...perfume sudah penah beli utk ayahanda, espresso maker sudah penah, baju pon sudah penah, kasut takut xmuat so dah xtau nak beli ape..pleasee everyone????give me some suggestions please?utk bonda saye lak, die x pakai perfume n ade allergic sket ngan bau perfume ni so kene tolak tepi..handbag dah penah beli..crystal punyer royal sumthing2 gelas pon dah penah beli, jam umah pon dah penah beli...aaa xtauu....suggestionss...PLEASE???

Thursday, May 22, 2008

ngeeee

OMG sangat x sabar nak abis exam esok!!..padahal next week ade je lagi oral exam...hahaha...saye tengah fikir ni nak breakfast ke x esok..hahaha..gile complicated..bende camtu pon kene fikir ke?ehhehe..tak2 sebab malam ni confirm baru nak cuak so mesti tdo lambat...pastu kene bangun awal cuz esok exam pagi..naseb baek kat mardyke je..owh mardyke...alamak skang xtau nak g gym or nak g town..hahaha...erk aina pegi gym???hahahah...ey ey kannn nak balik msia..balik msia kene kurusss...so that sume org pon kesiann..hahahaha...niat jahat..hehehe..:P...tapi rase macam nak g jane n norman shopping baju summer..xpon dorothy perkins...pastu cam nak makan eskrem swirl..eh2 xnak2..nak beli ben n jerry fossil or chocolate fudge..huishhh best gileeee...eh ke nak makan kat banna thai eh?hmm ok esok b4 balik kite carik geng duluuu nak g townnn..eehhehe..marilah kite beramai2 lepak2..hahaha...shahid, mafia esok jom?hahahah.. ko masak nasi lemak, aku sponsor barang..muahahhaa...:P...ajak r nik n izad same..sapik confirm ade sini dah..hahaha..;p..jom2 kite release stress...owh ajak la ameen sekali.mane tau terbukak hati die nak join ke..muahahhahaha..:P...
nak pegi usha barang2 utk bawak balik msia..nak beli ikan kalau besar..ari tu ikan bapak kecik..dah la mahal gile ok skang!!!!1.50euro dah ok skang..padahal 1st yr dulu 1euro jer... sume pon nak naik la kan harga die...ngeee..silalah berangan kan..pastu exam xleh jwab..hahaha..owh berdasarkan survey yang telah dibuat beberape mnit yg lalu, saye membuat conclusion, esok punyer therapeutics maybe 50x 5 or 60x5 questions..so maybe 250-300 questions for 3 hrs..ok la kot kan?not bad la kan??ade harapan keluar awal jugak ni..hahaahhah....cp die susun ikut surname seat die..so semalam saye di hadapan mickey dan juge di belakang aisling...best r sket dari dok depan sean n belakang padraig..hehehe..tapi depan aisling adelah chris n chris sangat besar...so saye ngan aisling mmg sempit gile ok dok exam semalam..siap nak keluar kene lompat tauuuu...hahahaha...belakang mickey adelah jejaka idaman aju..hahaha...tapi dok depan mickey saiko gak..sebab die keluar awal..rasenye die 1st keluar kot semalam..ngeeeee..
owh n ye semalam saya sangat restless b4 pegi exam..sangat agitated so msg ibunda..hahaha...lepas tu xreply...pastu x msg ape pon so die dah risauu..berderu msg dapat..hahaha..:P....silalah jangan membuat ibu anda risau...sekian....ngeeee

semangat baru..

ok...=)...
saye mendapat cahaya....
alhamdulillah..
saye nak jadi tsukushi..the tough weed...
so that hanazawa rui suke saye..
so saye kene kuat..
saye xleh nangis dah..
saye dah besar..
saye anak sulung...
saye dah 23..
saye akan jadi dr in what?a year time?insyaAllah..
so lepas ni tanggungjawab saye lagi banyak..
so saye xleh nangis..
saye kene jadi kuat..
bwat ape nak nangis sampai2 temuntah2 macam tadi..
takde gunenye aina...
takde gunenye when u knw u r alone..
and its only u yang "rase" itu...
so tinggalkan semua mende tak gune tu ke tepi...
fokus..
mencari matlamat hidup...
takdenye mati sebab "seseorang" kan?
life moves on...
so keeps on moving on aina...
saye kene jadi macam tsukushi...tabah n sabar!ye harus!
walaupon tu hanyalah watak dalam cerita semata2..
tapi skang die menjadi wanita idaman..hahaha...
ok sekian..

P/s : owh muntah itu saye tidak tau adekah kerana terlalu sedih ataupon kerana saya makan chilli powder n tengok cite coffee prince yang sangat jejek ok waktu die makan tu..ewww.....ngee..ok sekian terima kasih

ngeeee

hmm..exam tadi sangat memenatkan ok!!saye x stadi langsung medicine ok!!saye just study surgery and derm jer....memenatkan sebab exam kul 430pm...dah abis sume energy dah time tu..pastu hujan lebat gile..cab sume dah fully booked...ciskek betol..pastu exammm lak keluar past yrs sebijik sebijan yg saye sempat pandang sekilas yg lalu je..ciskekkkk....menyampahhh...naseb baek i did study derm so bleh la jawab jugak...mencikkk...xsuke laaa..medschool ni pemalas sangatttt laaaaa....suke tau..owh anyway correction ye kawan2...mmg la kak amy cakap x keluar past yrs but nad cakap die usha past yrs, mmg banyak yg repeat so kawan2 sekalian, silala usha past yrs gak..ok sekian..nak tengok movie rapidshare ni bwat hal...xleh donlod..online streaming lak cam cite bosan...mencik...haih x sabarnye abis exam friday ni..tapi waaa banyaknye kejee...
1.final yr project cam kene tukar lagi....sebab cam betol gak ape yg dr.fariz cakap
2.beli hadiah2 utk family sume
3.pindah barang...waaa ni paling memenatkan ok!!eventho fredo cakap die nak tolong insyaAllah tapiiiiiiii the fact that saye kene pegi mengangkat kotakkkk n mencari kotak sume sangat memenatkan ok!!!!waaaaaaaaaaaa..xmbohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....balik msia nanti pon nak pindah umah gak..haiyok..banyaknye nak kene pindah..
4.nak fikir sal umah nii..haiyok inderapurenggekkk...
erk cam dh abis exam jee???hahaha..ade lagi 2 compulsory oral kot cik aina oi...hahaha..n kalau naseb x baek kene lagi yg oral2 len tu..waaa.nauzubillah..xnakkk...tapi saye sangat takut gp ok!!semua org kene doakan saye..sekian...

Wednesday, May 21, 2008

Chocolate cake

Saya sangat craving chocolate tau.especially after tengok sin.der.ela...owh malam ni 21st..patutnye tarikh yang boleh bwat saye happy but unfortunately 21 bwat saye sedih skang ni..so xnakkkk suke 21...dah r esok exam..hahaha....anyways im craving for choc cakee..sangat2..nak baking amik masa la kan sume soooooooooooooooooo masa tengah dinner tadi nad cakap why not bwat choc cake gune microwave....and sooo saye bwat and rase die not that bad eventho xla sesedap gune oven but ok la..not bad la..hehehe..:P....10mins je..owh 15mins la campor nak kembangkan telur tu butttttttttttt it worth it la..sebab masa 10mins tu boleh tunggu siap sambil stadi...ngeee....

.::inilah rupenye...hehe..buruk la rupenye..dah r tengah2 tu cacat sket.tu sebab nak check die dh masak n texture die ok belum..hehee....yang tepi2 tu standard r..even masak gune oven pon akan ade tepi keras yg cam hangit x hangit sket2 tu..hehehe...so sape2 nak try silalah.kejap je msak die n sangat senang..::.

Chocolate cake microwave
Ingredients
-Sebiji Telur
-11/2 sudu besar gula (ikut tahap manis la..nad gune 2 sudu but i dont really like mende yg sangat manis so turunkan la sedikit..hehehe)
-3 sudu besar choc powder
-2 sudu besar minyak

Methods
1. Campurkan telur dengan gula n pukul sampai kembang.
2. Campurkan choc powder and minyak.
3. Masukkan dalam mangkuk yg boleh tahan dalam microwave.
4. Setkan microwave to masak gune convection n tekan 10mins.
5. After 10mins, makan la bersama2 orange juice..sangat lumayan utk exam..ngeeee

P/s : ade ke menteri yg ikut jejak langkah Tun Dr Mahathir?mesti xde kan..yelah sape la nak lepaskan jawatan diorg as menteri yg gaji bertimbun tu kan?ahaha.kalau ade saye sangat salute la n saya akan undi org tu pasni..hhahahah..:P
ngeee memang...xleee r..hehehe...saye budak baeik...sebab tu saye delete previous entry saye..
sekian..

Tuesday, May 20, 2008

Purest of pain



I'm sorry I didn't mean to call
but I couldn't fight it
I guess I was weak and couldn't even hide it
and so I surrender just to hear your voice
I know how many times I said I'm gonna to live with out you
and maybe someone else is standing there beside you
but there's something baby that you need to know
that deep inside me I feel like I'm dying
I have to see you it's all that I'm asking.
Vida, give me back my fantasies
the courage that I need to live
the air that I breathe
carino mio, my world becomes so empty
my day's are so cold and lonely
and each night I taste
the purest of pain.
I wish I could tell you I'm feeling better every day
that it didn't hurt me when you walked away
but to tell you the truth I can't find my way
and deep inside me I feel like I'm dying
I have to see you it's all that I'm asking.
Vida, give me back...

quotes from blog Tun Dr Mahathir

"Oleh kerana Dato Seri Abdullah buta mata dan pekak telinga dan tidak faham mesej ahli BN, oleh kerana ahli UMNO pun turut bersama, oleh kerana proses demokrasi tidak berjalan, oleh kerana UMNO yang ada sekarang bukan lagi UMNO yang ditubuhkan 62 tahun dahulu, saya berpendapat penyertaan saya sebagai ahli UMNO tidak bermakna dan tidak berguna lagi." - Tun Dr Mahathir

"UMNO telah kehilangan seorang pejuang. Malaysia telah kehilangan seorang negarawan. Bangsa telah kehilangan seorang kawan. Pembangkang kehilangan seorang lawan. Mahathir adalah lebih MELAYU dari seluruh Pemimpin Tertinggi UMNO. May Allah help us all." - cybr

"Assalamualaikum Tun,
Pertama sekali saya menyanjung Tun kerana Tun adalah orang yang berprinsip. Saya tidak tahu adakah ini betul atau tidak, hanya Allah yang Maha mengetahui. Sayab adalah generasi dibawah 40thn.Kami dibesarkan dengan cara dan ideologi Tun tetapi hari ini saya dan generasi ini telah hilang haluan dan halatuju.
Kami tidak memahami kenapa perbezaan pendapat boleh mencapai hingga ke tahap ini dan kami didalam kelemasan yang tiada kesudahan. Sebelum nasi menjadi bubur sesuatu perlu dimulakan dan dilakukan. Wassalam. "- adizafri

osce

Result Osce dah keluar..i slept for 4hrs this afternoon n tertinggal zohor..i dah plan nak bangun b4 asar tapi syaitan ni bergayut kat mata..huhu..bgn2 grumpy la kan sebab tertinggal zohor n mmg xsuke tdo petang sebab akan sangat penat n moody jadinye...headache same...tapiiiiiiiii lepas solat sume still grumpy n lalok gileee..pastuuuuuuuuu tengok ym status husna cakap result 4th med osce keluar!!!waaaaaaa saye kene heart attack and apnea...saye ingat x keluar results sume tu...pastu cuak gile bukak...mmg serius terhenti kejap heartbeat..huhu....pupil jadi sangat dilated pastu terus donlod results tu..bukak2 alhamdulillah...ok satu dah lega...eh takde la lega lagi..coming mcqs ni xtau camne..tapi i think naseb baek manned punyer stations tu sebab unmanned serius xle bwat sangat ari tu..huhu..ok saye nak masak..cam nak makan nasi lemak but its time consuming kan..so nak makan ape eh?

Monday, May 19, 2008

breaking news

oh my god!!!Tun Dr Mahathir keluar UMNO??????adekah ini bermakna saya harus keluar umno??hahaa..ok2 letak jawatan from treasurer kelab umno cork pastu keluar..haha..xder r....tapi saye mmg pro Tun Dr Mahathir...sebabkan..kan..kalau tengok ape yang dr.M bwat n pm skang bwat mmg jauh gile bezaaaaa...n tengok ape jadi kt msia skang lagi la....eventho dr.M banyak gak salah silap die BUTTT he still the best PM ever!!ngeee...

fuh

yeayy finallyyy..subject yg paling kutakuti sudah berjaya ditempuhi..hehehe..mmg cuak gile r epid..i slept for only 3 hrs jer semalam..kul 330am tdo n kul 530 aju kejut tapi sah2 r tak bangun kan sambung sampai kul 630...tapi cuak gile r...even b4 nak masuk exam tu pon, i stay kat tangga bace notes sume..orang kacau langsung x dihiraukan..budak2 irish ni pandang slack jer tapi pedulikkkk...pastu fatim or nangi kacau xpandang..pastu ade sorang malaysian guy pon kacau xlayan and last2 gus tarik kertas baru cam ok kene pegi masuk sudahh..hehehe...n soklan die cam saye xtau saye jawab ape tapi saye gune 5 answer booklets for 11 essay questions..tak2 2 essays n yang lain tu short answers kot...ngeeee....die dah kasi 3 booklets, one for each section tapi tulisan besar kan so menggunekan 2 lagi booklet..satu booklet ade 10 pages kot..ngeeeeeeeeee....pastu keluar exam cuak sebab minah tu die main tarik je kertas jawapan tu..saye baru nak cakap kat die one of my answer sheet die punyer pelekat x kuat so terbukak sket..takut examiner bukak name nampak name melayu kasi rendah markah(okay ini adalah obsessive disorder n paranoid personality disorder)...hehehehe...papepon saye harap saye lulus..owh masa nak jawab tu perut lapar gileeee..makan apple je sebijik b4 pegi so lapar gileeeee...tapi sebab x cukup masa so mengabaikan perasaan lapar itu.tapi perut mmg berbunyi sudah la kan..ok next 2 papers, subject yg sangat killer n sangat banyak tapi saye takut saye x cuak sebab dah stadi ari tu for osce..huhu..ok tolong aina cuak..saye nak makan n tdoooo....tp macam x ngantok sebab dh minum coffee pekat sudah pagi tadi...

owh budak2 4th med, kak amy cakap, therapeutics, die x repeat questions die so kalau yg jenis study past yrs je tu silalah bukak buku oxford yer...n kak amy cakap die banyak tanye yg emergency medicine so kak amy suruh bace yang belakang2 punyer chapter oxford kuning tu..pastu for oral psych kalau dapat ted dinan korang kene tanye neurochemistry la banyak2 so sila lah bersedia...n kak amy juge cakap kat aju die ade nazar kalau die pass exam die nak kasi tutorial neuro-cns n pns kat kite..so if ade sape2 nak silalah bitau die...okies dookies..selamat berstado..hehehe

Sunday, May 18, 2008

hypertension....

electronic cigarette

this is soo cooolll...
ELECTRONIC CIGARETTE
click at that link to find out more..
but seriously,
if its really side-effects free,
it is a new evolution in medicine...
cool gile...
owh papepon,
its quite expensive..ngeeeee

Saturday, May 17, 2008

tolerance

owh sakitnyeee kepalaa ini...
semalam nangis banyak sangat tengok cite b4 tdo...
ngeeeee...
owh saye nak nintendo Dance Mat wii..boleh?
hahahaha....
encik wan yusof nak beli nintendo wii..
so saye nak dance mat ok?
hahaha...saye nak nintendo sports jugak..
bole?
owh kenapakah semua org pon sudah abis exam..
bestnyeee...
hahahaha...ok2 kene p bilik aju ni..
xstadi ni kalau dok dalam bilik ni..
ngeee...
tolerancee...
saya telah dvlp tolerance terhadap exam ni.
pasni agak2 ade withdrawal syndrome x?

uhu

Hmm..mataku bengkak..hehehe..tengok cite hana yori dango season 2 final episode n paling penting baru lepas tengok cite DEMI MASA...sedih gile cite ni..sal anak derhaka..common la sebab setiap kali raya pon ade cite cam anak lupe parents sume but this drama is something..really2 something..menusuk kalbu tengok cite ni...i dont knw what is wrong with this people...die buta ke, die cacat ke, die coma ke, she is still ur mother and u have to respect her and love her with all ur heart!!!mintak jauh dari jadi macam diorg ni...nauzubillah...bwat mak die nangis, xngaku mak, lupe mak..apekah????nauzubillah...:(

aiyokkk


Heh...viclodge xde electric for about 15mins..so we went to apartment 37, kak amy,pija sume and borak2 ngan kak amy..kak amy dah grad dh..dah jadi dr sudah..hehehe...congrats akak2 sume!!!ngeeee....bestnyeeee....my housemates still in kak amy's room nak beli buku sume tp i malas nak tunggu..hehehe..milah dh chop sume..hehe...=P
Anyways saya rs agak lega when saya jumpe ini punyer org punyer status kat facebook,
"Tamara Ni HIci is shocked by the opthalmology exam!! 3h ago"
hehe..so kire ok la..hahahaha...even best student pon cakap shocked kiteorg ni ape lagi r kan..nad cakap die MI(heart attack)..muahahhaha..:P...ok ini hasil exam tadi..and seriously, i need to stop doing this stupid things during the exam..it hurts ok!!hahahaha..:P
.::ouchhh::.

.::ngeeee..sila jangan tiru aksi sebegini yee..hehe..::.

.::this is a proof that i DID study for my opthalmology exam..hancur buku ni tauuuu..tido, makan, tengok movie, sume buku kat depan tauuuuuu..naseb baek mandi x study..yeahh..i knw..im a psychoo!!hahaha..::.

.::seeeee, ade line2 sume..bukan setakat highlightt tauu..ni belum masuk notess!..waaaa stress2...::.

waaa

sob sob..it was the worst exam ever!!!and i dont think its only me...most of us kot rase exam tu susahhhh..ni betol2 susah yang xleh nak tembak jawapan diee..kene taruk 'do not know' as the answer...ade 5-6 gak kot do not know out of 150questions...mule2 mmg berbelas la tapi cam xnak r gamble..huhu...tapi serius...worst exam ever...kalau nak compare exam ni ngan duke elder, duke elder tu tahap kesusahan die hanya 10% jer..less than 10%..xyah fikir sangat pon..ni bukan setakat xleh nak fikir, ape maksud die pon nggak tau..uhu...hopefully pass r kan..hhu..dah r continuous assessment ari tu x sure berape dapat kan..papepon masa keluar tadi tengok muke sume org pon stress..owh but few people did leave the exam hall earlier than they should and muke senyum so diorg ni budak2 terer la..cam andrew sume tu...haihh..ade a few terms yg i dont know...xpenah terjumpe pon..serius..and all those name2 punyer diseases..cam hampeh je...i did ask dr.james yang mmg sibuk gile r sebab kejap2 org tu panggil kejap2 org ni panggill...seat numbers yg die kene attend for questions berlambak gile r..i did ask him few questions to clarify it and the answers that he gave me,
1."well, u should know that"
2."dont worry, everyone in ur class wont know the answer so u will be fine"
3."ah this is what mcq question would be"
rase cam nak sekeh2 je kepala die..serius...ok cam kalau die tau sume org xleh jawab bwat ape die nak kasi questions tu..owh lupe nak differentiate between 1st class honours and fail punye people..but tu melampau r..soklan honours lagi banyak dr nak pass..shoitt betolll..n mmg past yrs x keluar sangat la..i did khatam buku ICT tu twice tau, satu b4 duke elder exam n satu lagi pagi tadi n i did khatam all the lecture handouts but seriously, i still cant answer the questions..and a few names tu i never came across pon.....mmg la i study lepak2 but i did finish reading all the chapters..cis kek betol...damnnn..ni soklan mrcp ni..bukan soklan utk 4th med ni..haihhh...hopefully pass la..and the worst thing about opthalmology is, die xde oral..so, kalau fail kene autumn..waaaaaaaaa..XNAKKKKKK!!!!!..TAKUT!!!!!!=(

Friday, May 16, 2008

party

Stress..stress..woke up with a slight fever and a very bad headache..took 2 paracetemol and try study tapi xle sebab sangat sakit kepala so tdo n bangun balik lambat gile..pastu masak pastu makan sambil tgk hanazawa rui..and nowww baru abis study 4 handout ade manusia bodoh tengah party dengan hebatnye di bawah sana...betol2 bawah my room...my room is in the 3rd floor so u can imagine urself la kan those yang stay kat ground, 1st and 2nd floor betapa bisingnyaa..bongok gile..even diorg dh abis exam pon fikir la gak org len yg belum abis exammmmm niiiiiiiiiiii...stupid mupic betollll..pasang lagu kuat gile and borak2 jerit2..haishhhh....marah2...membara ni..esok exam nii wahai encik2 yang mabuk sekaliannnnn!!!!!!!

Thursday, May 15, 2008

happy teacher's day...

alamak terkantoi terlogin gune batch 4th med punyer account..ngeee..uccmed09 itu adalah saye juge..hehehe..itu adalah akaun kelas kami..ngeee..:P...anyways saye tengah sedih ni,
waaaaa...
balik malaysiaaaa, xde org nak masakkan utk sayeeee on the 1st day saya sampai tu..
confirm makan nasi bungkus jeeeee malam tu..
sedihhhh...
waaaaaaaaaaa....
sob..sob...sob...
ibu saya dah confirmkan tiket die tadi, die insyaAllah pegi Mekah on 26th May 2008 and for 13 days...so die balik Malaysia balik 8hb June....waaaaa...n saya sampai malaysia 6th juneee...waaaaa.. confirm juge takde orang datang amik kat airporttt except my siblings n my daddy...shedih..shedih..=(...xkesah org datag amik tu..yang kesahnyeeee makannnnn...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..owh happy teacher's day sume yeeee!!!!!!hehehe...
kepada semua cikgu2 di luar sana Selamat hari guru!!!ngeeee...anda semua adalah lilin yang membakar dirinya utk menerangi orang lain..hehehe...=)..sori ek kalau peribahasa salah ke ape..hehe..i am never good in language...baek malay, baek english..sume la..hahahaha...english mmg hancur...bahasa melayu pon hancur..hahaha..in fact masa kcik2 dulu bahasa melayu penulisan xpenah dapat 90 markah ke atas eventho subject lain bleh dapat 100 pon..hahahaha..:P...n masa spm n IB saya rasa alhamdulillah luck and pertolongan dari Allah swt membuatkan saya dapat A's in both subjects and 7 for both subjects in IB..hehehe...padahal xpenah2..masa IB(international baccalaureate), first sem siap malay dapat 5(7=a, 6=B, 5=C) n mmg nangis dalam kelas r..hahahaha...malu jee..hahahah...but i did double my effort for both subjects masa nak dekat final IB...saya bwat essay in english and essay in malay and hantar kat cikgu BM and English 2-3 kali in a week..ni bukan homework yg diorg kasi la..ni yang saya bwat atas dorongan diri sendiri...haaaaa....rajin kan?hehehe...takut woo time tu xleh fly sebab satu subject je masa IB tu saya boleh harapkan yang xpenah dapat 6, Biology..yang len kejap 6 kejap 7...so xleh harap sangat...huhu....owh business pon satu subject yg agak ok..hehehe..=)...anyway thanks semua cikgu2 atas semua jasa2 anda...hehehe..kalau x sebab cikgu sayang saya masa kat ytbesut, saya xkan berusaha sampai dapat spm camtu...n kalau x sebab cikgu malay selalu buli saya masa kat IB tu, saya xkan sampai ke sini..terima kasih semua cikgu2..=)....alamakkk baru perasan...terawal sehariii..ahhaha..16 may patutnye kan..xpe2...happy teacher's day in advance...

ngeee

Ngeee..penat...we just got back from seeing mike's houses and unfortunately they're quite expensive....its 90euro per week so we dont think we r going to take it..baek dok hall bayar 300+ per month siap ensuite sume...=)...ngeee...anyways let the picture speak for themselves...

.::Caffeine overdose, so ade tremor...ni victoria lodge punyer small garden la..ehhehe..patut lagi lawa tapi xpandai amik gambar..ngeee::.

.::tunggu mike kat umah yusma tapi xnak kacau diorg so xmasuk la..hehehe...ngan milah..aju xnak amik gambar..die malu...die pregnant 5 bulan dah..tu yg malu nak amik gambar..hahhahaha..::.

.::look at how pale my face is...tgk mata lebam gile kan...welll i turun 2kgggg ok!!!hahahah::.

.::pale+ jerawat sebijik+strabismus::.

Wednesday, May 14, 2008

ENT

hmm..ENT exam just now was ok except the fact that betapa hampehnyeeeeee ent ni..hahahaha... pemalas gileee..for 1 hr and half ade 100questions je, negative marking n most of them die keluarkan past yrs!!!sangat hampeh sebab i didnt really look at the past yr...i tried to study everything and sekali tengok2 keluar past yr yang saye bace masa jalan on the way nak g exam tadi...SUCKS...huhu..dah r cam confuse ape yg saye bace cuz x sure the what is the correct answer...cam mmg la senior dh kasi jawapan sume but i think a few of them cam saye kureng setuju sangat...but overall i think it was ok..huhu..mmg ramai keluar awal gile..and saya pon cam ingat nak keluar awal tapi cam tahan...awal gile je siap tapi xsure..uhu..soklan die cam agak mencuakkan kan jugak actually sebab penggunaan perkataan seperti "always", "maybe"...so susah sket nak jawab...huhu..xpela..doakan saye ye semua?
saya sangat penatttt...tapi nak tunggu asar b4 tdo...asar kul 540 kot...huhu...saya x sure saya tdo ke x semalam..saya rs cam xtdo je.huhu...mmg la pegi katil terlentok kul 1am but kul 130 terjaga...pastu stadi..pastu kul berape tdo x sure pastu bangun 3am aju kejut subuh memandangkan subuh masuk 3am skang ni pastu stadi sket pastu tdo pastu kul 4 alarm bunyi utk subuh baru betol2 bgn n semayang subuh n tdo balik xsure kul brape..cam dekat kul 6 gak la..huhu..n bangun 9...huhu..gile nak terpengsan...i rase this is the worst exam ever...yelah sape suruh berfoya2 kan so xsempat la..tapi i did finished bace sume cume x ingat..hahahahhaa...lalalala...ca alif ca ta..papepon sume tolong doakan saye ye?saye sangat takut..xnak kene oral sebab oral 6hb n saya balik msia 5hb..huhu

Tuesday, May 13, 2008

musim kawen

lalalala..terbaca satu status mamat sorang ni,
"Musim mengawan sudah tiba..siapkan perut anda"..
hahaha...lalallaa..agak r...summer ni yg dah dapat invitation 2 org sudah...hehehe..eh 3 la..nad, sapik n linda...mungkin ade lagi pasni 2 org tapi cam x confirm sangat lagi..bapakkkk r...ahhahahaha....tadi borak ngan my daddy pon sebab my brother tu cakap nak bertunang ths summer so my daddy cakap kawen je terus..haha..laki xpe...hahaha..cettt...kan xpasal2 la kan ade yg langkah bendul..muahahha...pengsan~~~....
"a new love can heal a wounded heart"- Hana Yori Dango, Episode 4.

chondrodermatitis nodularis chronica helicis

ngeng

Damnnn it!!!
why in the earth he has to be sooo sweet+gentleman+handsome+rich..
damn u hanazawa rui..
hahaha..
oh my god..
im head over heels with this guy..
tengok berjuta kali cite ni pon xkesah..
muahahah..
satu cite je ari ni.pasni kene study..hahaha..:P...
ent ni..muahhahaha....
kalau laaa....
kalau la betol2 wujud hanazawa rui dalam dunia ni kan bestnye..
muahaha..ok marilah kite berangan..
hahaha...mamat ni sangat sesuai ngan watak ni..
eventho die ade pectus excavatum menjadikan body die sangat x hot takpe..
takpe2..saye still bleh terima..
hahahahaha
waaaa nak hanazawa rui pleaseee...
hahahaha..

University College Cork


Ini adalah uni saye..saye amik exam tadi kat aula maxima..ngee kat dalam building ni la..cantek kan?malam2 lagi chantek...cam teringat cite harry potter..ngeee...ade satu bilik kat dalam ni cun gile masa zaman2 dulu masuk..ngeee...anyways rumput tu teka nape bersih gile n cam xder org pon?ngeee sebab ade myth cakap kalau sape2 jalan kat situ fail exam...hahahhahaha..:p...tapi mmg xde org saye penah tgk cross ke hujung sane dengan melintasi rumput itu..ngee..kalau ade pon setakat letak kaki kat hujung2 tu bwat pee..hahaha...

ngeeeeee

Yessss!!!4 down, 5 more to go!!!!yeahhh...walaupon kureng berpuas hati dengan jawapan n ade yg dah xdapat markah sebab tersalah kasi side effects xpe...akan kuteruskan jugak..ecehhh...hahahaha..poyossssssssssssssssss.....laptop saye cepat panas a skang...nape ek??? adekah ini bermakna dia mintak ditukar?hahaha...nggakk..nggak bisaa....saya sayang sama kamu..udah 3 tahun kami bersama2...hhehe...kamu merupakan hadiah istimewa from bondaku menggantikan toshiba yg entah pape tu...silalah jangan bwat hal ye encik twinhead?arasso?.alalalala...ok saye rs kene start bwat countdown balik msia ni..hehe...semalam umi msg cakap x sabar dh nak jumpe..awww..ngeeee....balik kampungg...ooo balik kampungg..alamak nyesal x jawab soklan confusion tadi..xpe2...aina look forward..ngeeee...ok jomm layan lagu bawah ni jommm!!!!

Monday, May 12, 2008

:P

Esok psych exam....i have a normal weekend with excessive daytime sleepiness...excessive nighttime sleepiness juge..basically there's something going on in my reticular activating system...inactivation of my reticular activating system by some kind of weird neurotransmitter..ok merapu..
ok bak kata gus last friday;
"good luck..have a normal weekend"..
ok saye xtau nape saye tulis..hahaha
anyway tadi saya tertumpahkan minyak cap kapak masuk dalam mata..
ok pedihhh gilee nak mati punyee...
seriuss!!!
saye basuh pon pedih gile..
tengok content die ade salicylate...
lagi la cuak..
takut kene chemical burn
lantas mencederakan cornea ku ini..
xpon takut complications len...kate baru lepas amik exam duke elder...banyak la fikir kan...muahahaha...walaupon sehari je bace utk opthalmo itu masih kuingat dengan jelas segala complications itu...
cuak gile..
pstu mata mmg bengkak r..
merah xyah cakap la kan..
pastu dapat rase la increase heart rate...palpitation...
adrenaline rushh...zoopppp...
pastu pegi dapur..konon nak rehatkan mata..
so kene la makan kan...
pastu lepas makan dh ok sket..
tapi nad cakap mata bengkak gile..
milah cakap muke pale gile..
ok kesimpulannye mmg nampak sakit la.
pastu ayam..
hahaha..
milah tanye ayam sape ni kat atas sink ni?
pastu selambe jawab.."aju kot..die nak masak semalam..aku dah masak dah"
pastu pegi usha kejap..pastu menjerit,
"weiii ayam aku..sehari dok luar..muahhahaha"
pastu ayam tu pon bleeding dengan banyaknye..cam ala2 menorrhagia la..
kesian ayam itu dibiarkan sehari di luar..
confirm x best rasenyer pasni
dah la skang spring kan..
ok kesimpulannye...
saye adalah seorang yang nyanyuk n careless n clumsy..
sekian...

P/s : pray for me tmrw..saye nak bace ape yg saye target masuk je..muahhaha..xsempat./.hahahha..mane nak sempatkan kalau dh siap tengok satu cite duyung, nasib do re mi and tiga abdul..sekian...doraemon juge..

Sunday, May 11, 2008

Happy Birthday Tanti n Happy Mother's Day!!!!!

Today is my bestiee's besdayy..so happy birthday my dear tanti..i love u sooo muchh..thanks for being such a great friend to me...really2 appreciate that!!!ngeeeeeee..ok jom2 meh2 kite nyanyi kat tanti..Happy birthday to u!!happy birthday to uu!!!happy birthday to Hasyati Bakri..Happy birthday to u..ok timing off..saye kan tone deaf..muahhaha..ok dengan ini tanti saya mendoakan kamu sentiasa panjang umur, dianugerahkan kesihatan yang baik sepanjang hayat n jangan cepat2 kawen..lek2 r wehh..tunggu aku..hahahaha..:P..
Tanti merupakan name glamer beliau kat zainab..masuk uniten sume orang panggil die has..hehehe..bak kata faizal name tanti macam minah indon mane..hahhaha...kesian tanti..tanti merupakan partner in crime saya waktu zaman kecik2 dulu..tanti paling best when waktu rehat tiba..hahaha..she was my deskmate when i was in form 3 and usually b4 morning break kiteorg akan bwat discussio baek punye nak makan ape n sape beli ape...hahaha..usually tanti beli laksa kot, carey beli air n saye beli mee sup..saye xsuke beli air sebab saye trauma..penah jatuh terlentang kat situ..muahahhaha...=))...bongok n malu gile ok!!!!!!!seriuss!!eh mc mar n mc mas beli ape tah..haha..tapi kiteorg 5 org la geng dulu2...hehehe...tanti r paling kecoh..saye paling baek..muahaha..xde r..tanti paling baek..hehehe..tanti is the only friend yg saye xpenah miss jumpe waktu balik msia..hehe..sayangggg tantiii...=)...owh tanti juge merupakan antara faktor saye keluar matrik..hehehe..die keluar masuk uniten so itu menguatkan lagi sokongan utk saye keluar dari matrik dan melangkah terus ke banting n seterusnya sampai sini..hehehe..xbest r xde tanti..xleh kecoh2 panggil RE4, roti canai, jongang kat budak2 laki ni..muahhahaha...=))...lawak gile siot masa zaman dulu2..hahaha...=)..ok2 tanti just want to let u knw that i really treasure u as my bestfriend and really glad that ive met u...=)...at least i knw i can trust u and at least i knw u r not hypocrite cam sesetengah org itu..ngeee...=)
owh n ari ni juge mother's day..hehe..Happy Mother's Day to my umii lalingg..i love u soooo muchhh..everyday patutnye mother's day..hehe..saya sayang umi saya everyday and saya tau die je yang xkan tinggal saye kalau saya cacat camne pon..hehehe...sayanggg umi...ive bought something to her and alhamdulillah she loves it..hehe..baru sampai ptg tadi...ngeee..shuke2...=)...

P/s : owh good luck juge ye Dr.Fariz...ngeeee.. n sila stadi ye wan nor aina...ngeee..owh happy

DENIAL

lalala..saye mmg denial punyer orang...
ok mari kite tengok definition die..

DENIAL : a psychic defence mechanism in which one refuses because it is too painful to recognise the reality of a perception/facts.

kenape saye cakap saya denial..
hahahaha...
sebab saye in denial for the fact that im ugly and stupid..sebab tu la nickname ni prettywitty angel..lalalal..konon boleh merelievekan perasaan tersebut but the reality is im ugly and im stupid..ok full stop.

Saturday, May 10, 2008

hmm hasil satu exam..


.::ngeee..ini adalah hasil gigitan gigi sewaktu exam...hahahah...ni la kalau xle jawab exam..tapi mantap woo..die cam ade satu mechanismm..cam kalau xtau nak jawab ape waktu exam, gigit je jari kuat2 die cam akan stimulate brain kasi jawapan..hahaha..mantap x?saye rase camni mechanism die..gigit>>streptococcus viridans pon pegi meresap gune diffusion masuk sekali heret same staphylococcus epidermitis meresap2 bersama2...pastu masuk die gune ufo aka red blood cell pegi sekali ngan oxygen to my brain..pastu kat sane die pon jadi la tok kadi pastu nikahkan stap epidermitis ngan noradrenaline...pastu noradrenaline high so die pon cam keluarkan segala input saya belaja..ok sila jangan pecaye sume ini kerana ini adalah karut...kebenaran hanya lah saye gigit jari waktu exam so that saye sakit so that die cam x ngantok so oxygen masuk so terus bleh jawab..alalalal..::.


kentot pon kene bayar..muahahah

TALLINN: Penternak di Estonia perlu membayar ganti rugi kepada negara dalam bentuk cukai setiap kali ternakan mereka mengeluarkan gas metana melalui kentut.

Minggu ini, penternak menerima tuntutan 'cukai kentut' pertama yang meminta mereka membayar mengikut kadar gas dikeluarkan haiwan.

Seekor lembu mengeluarkan purata 350 liter metana dan 1,500 liter karbon dioksida sehari menerusi kentut dan sendawa. Haiwan itu juga dikatakan menyumbang sehingga 25 peratus daripada pelepasan gas metana di Estonia.


Bagaimanapun, jurucakap Parti Kesatuan Rakyat Estonia, Jaanus Marrandi, tidak bersetuju dengan berkata: "Langkah ini tidak pernah dibuat oleh mana-mana anggota Kesatuan Eropah."

Lalala..kalau die imposekan mende ni kat manusia mati I nak kene bayar cukai..hahahahahahha..lol...

hehe scene kelaka...aju yg tulis tp saye ade tambah..hehehe

Aju Fauzi wrote
at 9:10pm
May 9th, on the way to neptune stadium.
* Scene 1 *
Gus : Ok Fred,you turn left after this traffic light. (telling the direction to the stadium)
Padraig : " Kanan..kanan" (who insist to speak in Malay)
Fred: Eh, kanan ke kiri? (Fred mcm sudah nampak sedikit confused n dah keluar malay dah)
Aina and Mila : Kanan is right Padraig. Fred,turn left lah.
Me : Do not gamble with directions ok.
* Scene 2 *
Mila : Apa khabar?
Padraig: "Khabar baik"
Mila : Ramai orang ambil exam ophthalmo?
Padraig : "Tak paham"
Mila : Im asking how many ppl took the ophthalmo exam?
Padraig : Oooo,only 7 of us. Hmm, I'm sure five is "lima...satu dua,tiga..." (whispering)
* Scene 3 *
Fred termatikan kete..sebab traffic jem pon so xle salahkan fred..pastu padraig,
"Woooopppp"..
hahaha

lalalala

Lalala..dah start dahhh nak membloggingkan diri..hehe..ok2 xkireee nakk gak..tadi we went to neptune stadium with fredo..fredo drove to neptune stadium...pastu i, milah n aju pegi la ngan fredo...sekali ngan gus..sekali padraig ikut same..muahahha..so menyempit laa kan...fred punyer kete volkswagen polo kot..yang kecik sket tu...so sempit la kan..hehehe...anyway i pon dok atas riba aju...sebabnye aju+aina=padraig..hehe..fred takut xstabil kete die jatuh ke tepi..muahahaha...fred cakap,
"milah u dok tengah2 la so that padraig kat tepi n aina n aju kat tepi..so stabil sket"
hahahah...kesian milah..hehehe..mule2 ingat nak dok atas milah tapi sebab milah dok tengah2 kan..hehehe...tapi kire i ngan aju kurus la walaupon si shahid cakap kiteorg due org buncit..hahahaha....lalalalala...anyways tadi kelaka je..padraig ni penah datang msia so die bleh cakap melayu sket2..hehe..pastu ade satu jalan ni fred patut turned left but die cakap "kanan"..pusing kanan..hahaha..fred pon cam dh confuse..haha..padraig silap..die ingat left=kanan..hahaha..tapi comel je tadi tanye apa khabar padraig.."baik"..hehehe..pastu mengira dalam bahasa melayu..hehehe..die kate die confirm betol lima je..hehe..tapi tadi die still boleh kira dalam bahasa melayu...mantapness..hahaha...pastu nak ajar gus tapi gus cakap xpe tapi die cakap its not too late to learn..hehehe...ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....ok saye rs saye kene tdo ni..haih hanazawa ruiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

Friday, May 9, 2008

gileee

Seriously...that was the most depressing exam ever!!!siotttttt r...ok die depressing bukan sebab die susah gile..it wasnt really hard, i think..patho last yr much more difficult than this one butttt..but the fact that encik sean(pronounce shawn) were discussing all the answers behind me with connor made it the most depressing exam ever..dah la saye xleh jawab sngat kn sebab tetibe je cam blank sebab xcukup masa kan pastu tambah lagi 2 ekor tu dok discuss kat belakang..nak je pandang belakang n cakap kat die,
"hey can u please stop talking???"
nak je tauu..ikut hati tapi xnak cari gaduh..tutup telinga pon still dngar...ciskek betol..tau r awak tu pandai tapi xyah la dok discuss nyer..yang si invigilator tu lak lamenye la nak kire kertas cukup ke x sampai diorg boleh siap discuss sume jawapan lagi.menyampahhh...tapi serius saye xleh jawab sangat tadi...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....padahal gp je..derrrrr...waaaaaaaaaaaaaaaaa...ok2 xpe2..doa banyak2..biar Allah swt tolong lak..usaha dah usaha...takpe pasni saya akan stadi dengan lebih gigih lagi for the next paper..go go chaiyok..
waaaaaaaaaaaaaaaaa napeeeee saye xle jawab soklan yg agak senang???
mengapa??
mengapa sume org keluar dalam keadaan senyum n saye nggakk....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ok terpaksa r tengok movie satu round kan..muahhaha...
owh b4 tu silala tengok gambar yg sweet nii..aju riba saye masa pegi exam tadi..sweet x aju???hahahaha..kami adalah kapel sejati...hahahahhaa..sila jangan jeles yee..muhaahahhaha
P/s : aju terpaksa senyum dalam duka sebab sakit kene tulang bon-bon..muahhahaha

Patriotik

ok tetibe rs nak berjiwa patriotik..hahha..betol ke x eh?hahahaha



Thursday, May 8, 2008

saya sayang adik saya

Semalam saye msg adik saya...
name die suraya..

saya cakap kat die...

saye xnak tengok die membesar..
n mmg saye xnak tengok...
tak sukee die jadi besar...
dah takde dah pengacau no.1 saya kat umah..
dah takde dah orang nak bzbody kat umah...
dah takde dah teman saya pegi sana sini...
dah takde dah teman saya tdo..
n die pon dh start rebel sket2..
dah start merajuk2 yang stok xnak keluar bilik..
kalau dulu merajuk pon duduk kat living room nangis...
tu la the only time die merajuk masa kecik2 dulu...
tu pon sebab maid saye balik indon..
die sayang maid tu sangat2 tak kasi mak saye antar maid tu balik..
tapi bukan mak saye hantar pon..
minah tu nak balik kawen..
saya sayang gak maid tu..sebab die lame gak la keje nga kiteorg...
i think dekat 6-7 tahun gak la....
waaa boleh x saye xnak adik saya membesar?
xnak die ade bf ke ape ke..
waaaa xnakkkk..
xnak xnak xnak....katekan tidakkk..boleh x saye kasi growth hormone inhibitor kat die??hahahhaha..keji2...saye xkesah jaga die seumur hidup pon..hehehe.... saye sukeee..saya sayangg diee sangat2...n die tau sume org sayang die..tu yang agak spoil sket tu...
hehehe...kalau dulu masa kat ytbesut sebab parents xleh masuk dorm kan so adik saye ni la yg akan carik n panggil saye kat dorm..
kalau pagi2 jumaat/sabtu dengar org berlari tu, xlain n xbukan wan mas suraya la....
hehehe...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ok2 less than a month...ok2....sabar2..fokus2...

lebam

Ok skang ni kan spring..so the sun is shining, flowers are blooming and people r topless.
muahhaha. takde2...hehehe..ok sebenarnye takde kaitan pon...


Ok camni...cite cam agak spooky aaa....xperasan pon...camni..petang tadi eh tak2 malam tapi macam petang, aju masuk my room..die rindu i la as usual..hahaha..pastu tetibe aju ternampak sumthing kat my forearm...right forearm to be exact..kat dorsal area..alalala..gune term..ok senang cite kat lengan kanan la kat belakang so xkan terperasan kalau orang xbitau...ok mende tu adelah lebam..n lebam yang sangat spooky ok..its not lebam sebab jatuh ke ape tapi lebam cam ade orang pegang..ade 2 lines and serius mmg line bukan bulat2 or oval ke ape..mmg well demarcated la sebab oblique line gitu..cam kalau sape2 penah tengok anak2 yang kene dera aka yang ade non-accidental injury tu cam gitu la rupenye...cam orang pegang dengan kuatnye sehingga meninggalkan kesan lebam...mmg la saye fragile kalau org pegang camtu ade harapan tinggal kesan camtu tapi masalahnyee xde sape2 pegang pon..aju pon xpegang..muhahahaaha....kan ajuliana kan?ke ko ade pegang haku eh?hahahah.. nak amik gambar tapi aurattt..hahahaha... ade jumpe gambar baby yang lebih kurang tapi baby tu x pakai baju so nanti die malu..so xnak taruk..hehe...ok2 so sangat la pelik..n skang macam agak takut utk tdo di bilik ini malam ini...so seperti akan menapak di bilik ajuliana je malam ni...hahahhahaa...

Saya x suke Exam

Saye x suke exam...
tapi saye prefer exam dari assignments...hehehe...
at least exam paling koman 3 jam je siapp..
bwat assgments cam final yr project ni 2 tahun..hahaha..xmboh r..hahaha
tapiii...
saye still xsuke exam...hehehe
saye xsuke sebab...
1. Saya xleh borak lame2 bergosip ngan kawan2 saya...hsemates pon jumpe jarang gile..exception aju sebab saye suke kacau aju..hehehe...milah saye x jumpe sejak last week lagi(serius x exaggerate ni)...tapi saye dh dngr suara die ptg tadi wish me good luck for the exam..hehehe..so ok la..heehe..milah adelah hsemate saya yang mempunyai masa tdo yg terbalik..macam semalam saye dh nak tdo die baru keluar bilik nak masak sume..hehehehe...sebab tu die penah tersalah hari nak pegi exam tu..hehehe...kelaka je masa tu..die ketuk2 my room n masa tu kul 10 lebih kot..then i asked her ko nak g mane ni?pastu die cakap nk g exam la...hahahahha...erk exammm???heeheh...exam patutnye keesokkan hari itu...
(gambar hiasan : class trip..nak pegi lagi boleh x?hahaha..nak menghepikan diri ni..muahhaha)
2. Saya xle tengok movie banyak2 sebab saye rase bersalah...
3. Mak, ayah, kawan2 saya sume xnak layan saye sebab sume suruh saye stadi...
Lalalala...saye nak g jalan2...saye x keluar ireland lagi ni ths yr..hahhaha..keluar la pegi cardiff tapi kejap je...saye nak g europe ni..nak g greece..ade sape2 mau join?tapi tolong bwatkan itnary sume bagai la..hahaha....waaa ecahhh if u read ths pleaseee la jommm la kite pegi..heheh..walaupon diriku ini homeless starting 1st june ni tapi xkire..nak g jalan gak...hahaha..paling koman pon g dublin la..every yr patutnye b4 saye balik summer saya pegi cardiff..tapi ths yr xpegi..kenape ek?hahahaha
.::my classmates...onia, catherine, liz, jen, maura::.

.::1st day raya..hahaha....Saya xcelebrate raya last yr..saye pegi class trip sampai demam..muhahahha..gelak2...mase tu hati tengah pecah jatuh ditimpa kangaroo::.

yeahhh

Yeah..finally, i took the exam..hehe...it wasnt really hard but first few questions were quite tricky....nope..not tricky..tough is the correct word here..hehee...the 1st question have 10 answers and the questions r regarding the chemical mediators involved in the pathology of the disease..i just knw the VEGF and the others hampeh..main try2 tembak gune knowledge masa 2nd yr..muahhaha...papepon saye sudah salah 2 questions..muahhahahaha...tapi dh betol 2 questions gak out of 60..yang len xtau r....tu pon sebab reb sebuk tanye dr.james...hehhe..anyway there were 7 of us today out of 8..tamara didnt come and take the exam...ade ala, arif, rebecca, heather, fred, padraig and me...hehehe...ok la at least dh abis n kalau ade soklan mcq insyaAllah bleh kot..hahahaha...muahahha.gelak jahat walaupon x abis exam..ok mari kite focus gp lak..ok skang the war begins..heheh..b4 ni xde la rase exam sangat but lepas ni kene rase exam dh r..kene fokus betol2..hehehe..owh tak suke exam gp sebab die kat neptune stadium..saye xsuke exam kat sini...sebabnye buang masa nak tunggu cab dah la cab usually fully booked musim2 exam ni..call la mane2 cab company pon..confirm fully booked...huhu...pastu nak balik tu satu keje cari cab yang kite dh booked..pastu lak meja die asek goyang2 jer...n tah x best..hahaha..dh la agak jauh kan..kadang2 tersekat dalam traffic...i think ting kot last yr lambat sampai sebab traffic jammed..usually kene kuar one hr b4 exam kalau nak selamat sampai..for ths yr xtau lagi amik cab ke x cuz there r 7 of us...so i xsure i naik cab ke naik ngan fred..tengok la..after ths tanye aju..hahaha..xkesah mane2 pon janji sampai dengan selamat n tak tercungap2..hehehe...ok sekian..mari kite memfokuskan diri..tak2 kene relaks dulu tengok movie ke dulu seround..haha..owh saye dh beli sumthing cheesy kat kedai peluru tadi...haaa..nanti saye amik gambar jeles la sume orang..muahhaha...owh anyway i think i have lose some weight!!!hahhaha...seluar hospital tadi pakai longgarrr..miahahahhaa..n berjaya menahan nafsu xbeli choc tadi..n gemuk gak la sebab instead of jalan kaki balik from tesco i took a bus..muahahha..gedik x?????

Wednesday, May 7, 2008

lalalala

lalalala...
less than an hr b4 i sit for the duke elder exam..
macam malas nak pegi..
dr.james replied my msg yesterday saying that only 8 of us will sit for that exam..
haiyok...
saye tau padraig n fred confirmed pegi...
saye xtau lagi lain2..
tapi confirm r yang pandai2 kan n scorer..
n saye x pandai..
tak juge scorer..
camne ye?hahahaha...

Tuesday, May 6, 2008

EPID


Announcement Icon Tue, May 06, 2008 -- EH4002: EH4002 - Oral Date 2008
Dear All,
Please note that June 9th has been set as the date for oral in the Dept of Epidemiology and Public Health. Details on these orals will be posted on Blackboard closer to this date.

OK SAYE NAK PENGSAN KEJAP BOLEH X?
AHAHAHA,,TIKET BALIK MSIA 5HB...WAAAAAAAAAAAAAA....
DOAKAN SAYA XKENE EK YANG NI EK..TQ

curik from friendster...

1. The stethoscope!!(hehehe..xtau ape maksud die)
2. They can give you the gift of "missing them" because they are always at work (hahahha..jangan curang dh r kan?)
3. They can give you a free medical consultation (haa kat sini nak jumpe gp 50euro sekali jumpe x including medications sume.itu consultation charge jee)
4.You save yourself the embarrassment of going to a doctor with a water infection!! (hehehe...kannn??)
5. They are smart!! (lalalala...perasannn)
6. They know their anatomy well (know what works and where) (dah lupe sket2 dh but still tahu la ngeee)
7. They are heavy weight party people in the weekend (tak2...saye tak..hahahaha)
8. Let's play doctor!!(setahun sekali kiteorg main2 praktis2..hahaha..nak osce)
9. They are well trained to listen.(kalau nyampuk kene potong markah..so mmg well trained gak la..hahahaha)
10. They know how you feel, or at least pretend to!! (empathy)
11. They always have a strange new story to tell. (ngee..betol2)
12. They offer you a tissue when you feel like crying (it is a reflex).(lalalalla)
13. They can stay up all night if you want them to. (tak2 saye takkk)
14. They can guide you in the gym. (hhehe..saye xsuke pegi gym..bosann)
15. Money!!! (Although they work long hours for it) (heh..tak2..dr mane kaya..baek jadi businesswoman lagi kaya)
16. Free medical samples!! (haaa ni best gak tapi best lagi bukak kedai com..haha)
17. They are unshockable!!! (agak r.)
18. They know what you want to hear and say it!! (we r a good pretender)
19. They always try to dress nice!! (haa kalau pakai sport shoes pegi hospital kene sound ngn dr.h..kalau pakai lab coat kedut xleh masuk tutorial)
20. They are trained in breaking bad news in a nice way. (heh..heh..heh)