Wednesday, April 30, 2008

Alhamdullilah...spoke to my daddy just now and his voice sounds better than yesterday...semalam nak cakap pon macam xlarat..cakap 5seconds pon xsampai semalam..alhamdulillah..alhamdulillah...ok2 mari fokus..walaupon mata saya sudah tidak dapat menahan tapi kene tahan..haih...i wish mr.prince charming datang skang n teman saye study..chatting pon xkesah..hahaha..asalkan boleh distract saye daripada katil saya yang berhantu tu..hahahaha..i would never sleep kat meja study so asalkan ade distraction, terselamat la..hahaha...or should i just go to the living room n stdy kat situ?tapi living room tu busukkkkkkk..xleee fokusss....hahahaha...

alone

i just realized,
im alone..
and alone..
and alone...
and
im always alone..
=(

I hate u...in a really really big..pretend to like ur taste in music, hold the radio bla bla bla..

alhamdulillah..

Owh semalam tidaklah dapat tdo lena....saye minum redbull konon xnak tdo tapi xle2..pastu jadi gile sensitif telinga...cam dengar suara yang usually xde la dengar sangat..even katil bilik sebelah bergerak sket pon cam dengar kuat gile..n cam usually kalau orang cakap xde la dengar sebijik sebijan..ni mmg gile dengar sebijik sebijan la...kalau orang tengah ngumpat confirm boleh tau..hahaa..tapi diorg x ngumpat..heeheh..dengar suara milah.."tapi"..."haa"..."compression"...pastu dengar suara syafiek, "syafiek rase bukan"...hahaha..memang gile la..padahal tengah tdo tu..hahahaha..kesan redbull r ni..pastu kejap2 tersedar..pastu kul 4 umi message cakap abah punye results ok sume clear...dr cakap maybe kesan from his ulcer back in 2003...xtau la kan..and he is transferred out from ICU already..so ok la..skang die kat bilik biasa n my adinda drove back from terengganu tunggu die...hehe..mule2 die xkasi ijah tu balik pastu die suruh balik gak..ijah tu tengah final exam skang..anyway saye sangat lega..saya takut smoking-related illnesses yang agak incurable..xnak cakap sebab takut jadi tapi alhamdulillah bukan..=)....syukur sangat2 kat Allah swt..=)...
OMG mata saye xleh nak bukak ni...!!!sebab tdo kul 12 semalam i bangun awal..bangun kul 4 dapat r stay sampai kul 5..pastu tdo n bangun balik kul 8...tapi sampai skang cam lalok..ok saye punye paeds memang akan hampeh gile..derm saye akan try....medicine, neuro saye akan skip n hopefully knowledge saya from 2nd yr ade lagi...surgery tu hopefully xteruk saangat sebab serius saye xtau ak study ape surgery memandangkan lectures asek cancelled jer....infectious diseases n gastro saye akan try cover ari ni...owh connective tissue diseases pon later2..saye still ingat sal scleroderma lagi sebab saye kene teruk gile masa patho oral compulsory last yr..hahaha..pathooral tu mmg gile truk r saye kene, siap tanye animal model, what type of mice, antibodies sume..hahaha...ok sekian..sambung study..WISH ME LUCK EVERYONE!!!!!

jadual osce


Waa schedule osce dah keluar dah....dah la ngan shofiqul, a dentist...die dah jadi dentist tapi bwat medicine...diorg ni kan rajin..ade 2 org kot dalam kelas kiteorg dh established jadi dentist..dah grad n dah siap boleh keje tapi still nak belaja balik...shofiqul tu terer gile r..serius...skang pon i satu group ngan die..tanye je pop pop pop keluar jawapan dari mulut die..cam pop corn r...aahahha..kadang2 yang sampai lecturer pon xtau jawapan die..ari tu masa nang present die tanye ape tah..kesian nang..huhu....dah la die punyer british accent mantappp..hahahaha...ok2 cuak..lalalalal.cuak..cuak..cuak..yang xbestnye ade post exam holding session..tu paling xbestttt..sebab nanti kene dok dalam bilik niiii tunggu next group masuk n nanti kalau diorg discuss saya jawab salah mesti pressure gile..cam last yr macam nak nangis..eh ke nangis tah..hahaha..last yr osce teruk gile sebab sume melayu in one session so masa post-exam holding session tu mmg sume org pon discuss2..hahaha..mickey jer bukan melayu time tu..hahahahhaa..fred bukan melayu gak tapi bumiputra..hahahaha...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... banyak gile lagiiii..mati2....pengsannnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, April 29, 2008

lalalalala..saye jual rendang...


Ok ini adalah gerai saya n ecah....ehhehe..kami bukan dari cardiff tapi kami bukak gerai kat cardiff...lalalala...apepon yang pasti kat sini ade mende yg agak hampeh sebenarnye..hehehe...try tengok rendang ayam..dalam kurungan chicken only..hahaha..itu adalah bukan tulisan saya..hehehehe...:P...ayam tu bukan chicken ke???hehehhehe
HAISH
NGANTOK
NGANTOK
NGANTOK
hahahaha..dh tengok cite sinderela pon ngantok..
dh minum 4 cups of coffee pon ngantok..
dah makan chilli powder aje pon ngantok gak..
dah ber*k pon ngantok lagi..
dah mandi pon ngantok lagi..
dah makan coklat pon ngantok lagi..
dah jatuh terlentang pon ngantok lagi..
dah gayut ngan umi 4 kali ngantok lagi..
haishhh...

ok update

ok ayah saya kene amik oxygen...n skang pon stay on oxygen machine..
ayah long saye cakap ayah saye ok.die dh cakap ngan dr.munawir or xsure sangat name die frm usm or hbkb yg dtg check ayah saye..
n skang ayah saye dlm icu perdana hospital.
ok sila doakan ayah saye.
jasa baek anda sangatlah dihargai.
owh anyway ayah saya xtua lagi..umor die baru 44y.o.sekian.
ok saye x ok sangat skang.
sebab saye risau.
tapi saye kene fokus.
ok fokus fokus fokus.
hmm tambah lagi...ayah saye ni dh la suruh ibu saye pegi kedaiiii...tengah sakit pon still fikir sal bisnessss....tu ibu saye dok risauuu kat kedai....haiyokkk........i wish i can b thereeeeeeeee!!!!!!!!!!!!haish kalau xde exam ni confirm saye dh balik msia niiiiiiii..haishhhh

my daddy admitted to the hospital again..

Haiyok..nak exam ni la kan sume mende pon datang..sakit mata la..hahaha..mata saya nggak tau ape jadi...tetibe je sakit..ingat nak naik ketumbit macam si evelyn semalam tapi jangan la..tolong a jangan naik..rasenye sebab asek gosok die suruh bukak mata jangan tdo..hahaha..ok semalam saye tdo ku 1130pm..pastu saya bangun kul 1..pastu saye tdo balik1.10am..pastu saye bangun kul 2...pastu tdo kul 2.05..pastu saya bangun kul3 n saya tdo balik 3.30..pastu saye sedar kul 6...pastu saye tdo balik kul 6.15..pastu saye bangun balik kul 7.30..xnak tdo tapi saye rase saye kene tdo alang2 mata sakit(alasan)..pastu kunci jam kul 8..tapi xsedar langsung..sedar2 dh kul 9 berape tah..hahahahahhaa..ok skang saye cuak..betol2 cuak sebab BANYAK gile lagi xstadi..memang mati camni..huhu..
n semalam ayah saye admitted kat hspital lagi..haiyok...ths yr dh 2 kali dh masuk perdana hospital..tapi semalam die xyah admitted pon tapi my mum suruh masuk gak sebab kasi die rehat..yelah die bukannye nak rehat..die kene gastritis sebab skip meals...suke tau...dulu 2003 penah masuk hspital same gak sebab sakit perut gak..bwat endoscopy sume jumpe ulcer tapi xteruk.pastu dh ok...pastu semalam masuk lagi sebab gastritis...die dah tau die punyer perut fragile macam anak die bukannye nak makan betol2..my mum suruh die masuk gak sebab i suruh bwat medical check up sume..my daddy is a heavy smoker yang tengah berusaha nak kurangkan, so i risau la takut pape kan...but just received a text from my sister cakap everything ok cume banyak angin dalam perut..n still kat dalam hspital lagi..chest xray xtengok lagi sebab dr yang in charge die heart specialist kawan my uncle sebab my uncle mintak die tengokkan so die bwat echo sume dulu la...sebab my daddy pon presented with dyspnoea and palpitations...hopefully everything will be fine...doakan my dad ok?anyway my daddy xnak sape2 pon tahu die masuk hospital actually sebab die nak rehat..xnak diganggu..even pekerja die nak dtg melawat pon my mum xkasi sebab nak kasi betol2 rehat..my daddy workaholic...pagi keluar kul 730am n pegi rantau panjang from kb...usually kalau bukan school holiday half an hr sampai la..kalau school holidays 1jam pon xguarantee sampai..pastu kul 6 tutup kedai rantau panjang datang kedai kbmall lak...pastu kedai kbmall tutup kul 1030malam..die datang kbmall die bukannye relaks pon..die check stok, baiki2 pc yang staff xleh repair, jumpe orang tu orang ni...(owh supplier kalau nak jumpe ayah saye jumpe kat kbmall so kadang2 kul 11 ayah saya cakap kul 11malam la die dtg umah..kadang2 diorg tu drive from pahang sume...ngeee...) ok kene stop mengomel..nak g call my mum..,tadi call my sister sebab my sister antar msg..ingatkan die kat hspital tapi die dh p terengganu dh..die tengah final exams gak skang..final yang final..hopefully die pon dapat results mantap..ok serius kali ni saya hanya berharap dapat lulus je..serius...kalau dulu target 1st class je skang no more kot..start 3rd yr confident level dh berkureng dh..tapi 3rd yr alhamdulillah lagi..4th yr mmg hampeh gileee...dapat honours pon rs dh cukup mantap...hahaha...tak2 lulus pon dh ok..exam last december half of my classmates failed..so mmg agak susah la 4th yr ni...n dulu saya boleh abiskan satu buku baby kumar n clarke dalam satu hari..but skang satu lecture pon nak abiskan dlm satu hari susah..my basics sume dh ilang dh..otak pon dh slow..coffee banyak sangat kan....ok2..selamattt

gemoksss


ok now im addicted AGAIN to cream crackers n milo..haiyok..gambar kat atas ni masa nak pegi Japan back in 2004 with mommy...tengok la betapa chubbynye saye..ini adalah hasil duduk kat Kolej Mara Banting, the IB World School selama 2tahun..saye x suke food kat dining hall KMB sebab bukan taste saye sangat n diaggravatekan dengan lalat2 yang suke masuk berterbangan n landing dengan selamatnye dan berenang2 dalam air/lauk masa tengah makan..so hasilnye selama 2 tahun beberapa kali je la turun makan kat DS...hahaha..rasenye kalau hari jumaat x balik Taman Tun Dr Ismail tu akan p makan n kalau balik mmg xmakan la..pastu lak hari sabtu kot turun sama sebab ade sambal belacan..ngee.hari2 lain agak kureng....owh tapi masa nak habis IB tu selalu turun lunch hari selasa gak sebab die masuk sayur pucuk paku ke ape ke dengan sardin..best gak yang tu..owh n masa nak habis IB gak admin kasi special meals kat kiteorang yang nak amik final exam..yang tu best gak..ade steak, chicken chop etc..best2..hehehe..saye suke Mr.Matias..hahahaha...tetibe jer...ok oleh disebabkan x keluar pegi dinner, saya mempunyai stok makanan yang agak banyak di bawah katil..cream crackers paling kureng pon satu tin besar tu, tuna2 pelbagai perisa, nutella, roti, rasberry jam, keropok, junk food, milo, oat n nescafe 3 in 1..saya paling suka makan milo+oat+cream crackers..heavenn~~~~...lantas pipi pon tembam..badan maintain..hahahahahha...lalalalala...rindu lak tetibe zaman kmb yang tah pape tu..hehehe...jalan2 waktu petang ngan aini, ecah n sally...gelak2 time bukak puasa kat bilik, kentot same2, jerit2 tengok cite hantu kat dalam bilik n gosip..waaa bestnyeee...hehehe...paling x larat menjeritnye waktu tengok cite "i still knw what u did last summer" ngan sally...hahha..bukan menjerit sebab ape..sebab sumthing jatuh from die punyer almari...jerit yang sampai ida kat bilik sebelah datang check kiteorg ingatkan ape la jadik..hahahaha....ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....waaaaa aini saye rindu kamu..ecah saye rindu kamu juge...sally saye rindu kamu..n x ketinggalan fida saye rindu kamu juge walaupon sumthing bad had happened between us...saye rindu pakai baju kedut2 pegi kelas, menjamu mata during morning break n saye rindu Mr.Lim yang sangat comelll!!!....

Monday, April 28, 2008

I just cant live a lie....



Lately nothing I do ever seems to please you
And maybe turning my back would be that much easier
Cause hurtful words are all that we exchange
But I can't watch you walk away

Can I forget about the way it feels to touch you?
And all about the good times that we've been through
Could I wake up without you every day?
Would I let you walk away?

No, I can't learn to live without
And I can't give up on us now

[Chorus]
Oh, I know I could say we're through
And tell myself I'm over you
But even if I made a vow
A promise not to miss you now
And try to hide the truth inside
I'd fail cause I, I just can't live a lie

Could I forget the look that tells me that you want me?
And all the reasons that make loving you so easy
The kiss that always makes it hard to breathe
The way you know just what I mean

No, I can't learn to live without
Ohh, so don't you give up on us now

Ohh, I know I could say we're through
And tell myself I'm over you
But even if I made a vow
A promise not to miss you now
And try to hide the truth inside
I'd fail cause I, I just can't live a lie

Ohh, and I don't wanna try

Ohhhh, I know I could say we're through
And tell myself I'm over you
But even if I made a vow
A promise not to miss you now
And try to hide the truth inside
I'd fail cause I, I just can't live a lie

I just can't live a lie

But even if I made a vow
A promise not to miss you now
And try to hide the truth inside
I'd fail cause I, I just can't live a lie

ok sape dapat teka die terer

Ok ni pictures waktu saya pergi Rome 2005 dulu2...hehehe easter 2005 to be exact..ok sape dapat teka ape peristiwa yang agak kecoh satu dunia yang terjadi kat Rome waktu ni..memang ramai gile orang pergi Rome on that time n reporters, polices, sume ramai la...ngeee...tapi saye x rase la saye masuk mana2 tv pon..owh n disebabkan mende ni jugak saya terpaksa menaiki train dalam keadaan berdiri sepanjang malam..ok2..exaggerate..apek yang x duduk langsung..saye n ecah duduk la gak...tapi tu pon seksa gile...duduk kat atas beg2 org jer..huhu...memang macam pelarian la..haha..pdahal beli tiket yg agak mahal....tapi disebabkan mende tu ramai gile org pegi rome......saye kasi hint lagi, ni important utk org2 kristian la..hehehe..cam ramai org berkabung la time ni.sume orang beratur nak masuk tempat tu sebab nak menatap muka one of dieorg punye saye pon xtau nak cakap ape..ha senang cite cakap je terus..hehee...ni waktu Pope yang ke berape tah meninggal..memang ramai gile orang kat rome...huhu..




opsss..gambar last ni bukan..gambar last ni mmg sangat menakutkan..saya tengah jalan2 n time tu saye pegang ape tah kan n die taruk benang die kat tangan saye n bwat gelang...waaa cuak gile time tu..nak tarik die xkasiii..pastu die mintak 20euro for that kind of gelang...wtf tah..huhu...naseb baek apek n kamal ade n dieorg tegas gile la...kasi 2euro je..gelang tu saye buang terus r...rase nak nangis pon ade time tu..hahaha

kedai peluru

ok hari ni hari mengkagumkan..saya berjaya bangun awal utk pegi tutorial oleh dr.rupak..hahaha...sepanjang panjang die ngajar tu ade satu lagu yang saye dgr kat utube berkumandang...hahaha..pastu tetibe je die tanye soklan saye dengan kuatnye menjawab sebab masa tu tengah fikir lagu ape...mende itu spontan..hahah..terlebih entusiastic..haahahha...owh dr rupak pesan kat kiteorg dan saye psan kat sume future doctors sila make sure anda tahu anatomy urethra, vagina n anus cuz dr rupak cite ade intern ni die bwat catherization masuk dalam vagina instead of urethra..hhahahhaa...:p..pastu tunggu urine keluar confirm2 la kan urine x keluar..hahahaha..:P...ok menteil mesti ko rase pening bace ni..hahahaa..
saye telah membeli banyak barang kat kedai peluru tadi n brand peluru pulak tu..saye xnak beli sebenarnye tapi xde choice..kat sini peluru je senang nak cari..hehehe.tak2 jarak dari umah saye..kalau ade dunnes confirm saye beli dunnes..ok sape2 tak tau peluru tu adalah tesco...ini adalah kerana setiap berape ringgit tah dari keuntungan tesco diberikan kepada Israel agar dapat membeli peluru utk membunuh umat2 Islam, saudara mara kita di Palestin...sebab tu ade orang panggil kedai tu peluru..saye pon xtau dulu sampai la syakur n wami beriya cakap..hehehe...kat msia saye insyaAllah akan try avoid beli kat kedai tu...kat msia banyak choices..=)

Sunday, April 27, 2008

Ngeeee.....saikoo

OMG!!patutla beberapa hari ni saye asek tdo awal..saye rase teddy bear ni kasi saya ubat tdo la..die suruh saye tdo awal sebab die nak conquer study table saye n nak studykan utk saye surgery...hahahahhaa....die siap ajak anak-anak die yang beberape ketul tu sal surgery..mesti die dh terer sal colostomy, appendicectomy, purelent peritonitis etc...cisss patut laaaa....serius saye asek tdo lame je sekang ni..cam makan ubat tdo jer...mesti die dh tarukan anti histamine 1st generation dalam coffee saye..tu yang tdo x hengat dunia(repetitive)...hahahaha...xpe2 nanti saye wakilkan teddy ni masuk exam utk saye...saye pakaikan tudung utk die..baju pinjam baju shahid besar sket.hahahhahahaha....=))...xpon pakai kain semayang g amik exam...ok?hahahhaa...(ok study table saye agak xde pape sebab sumenye kat atas katil..hahahaha.!!!!)...

(study surgery dengan penuh kusyuk)

(opss si teddy yang miskin tu dh nak tertdo..kesian die ngantok..hahahha..xtdo malam ye belaja?ahahha)

ok saye tengah saiko nak exam.sekian terima kasih.hehehe...pasni nak g sambung wayar tepon masuk bilik..senang sket nak call ummi n nangis..ok aina exam syndrome sudah bermula..hahahaha

mari berkenalan dengan harta2 di meja study

1. kepala teddy...kite panggil die freddie the teddy sebab ni encik freddie yang kasi..hehe


Saya ade seekor beruang..hehehe..tapi badan die terpotong pegi mane tah.,..hehe...ni souvenier encik freddie yang hadiahkan...die belikan from norway..hehe..cute gile sebab die boleh lekat2 kan..hehehe...fridge magnet tapi xde fridge dalam bilik so ni die tarukkan kat lampu study..boleh ingat2 encik fredo sentiasa..hahaha...encik fredo bf saya yang ke 10 kot.eh xsure la..ke berape tah..hahaha..saya kan ramai bf..alalallala...encik fredo cakap saye high maintenance..ngeee..high maintenance ke?xder la..mane ade..hehehe...saye mane pakai barang branded sangat pon...kalau ade pon tu yang org kasi..kalau x ayahanda mahupon ibunda saya mestilah seseorang yang sudah mau pupus/ilang dari hati saya...opsss....opsss..hahahha....

2. cermin mata skema...

Ini adalah saya punyer spec...ngee mesti sume org xtau kan saye pakai spec..hahaha..even classmates saya pon xtau sebab saye mmg jarang gile pakai spec..hahaha..saye rabun jauh tapi cam ok jer sebenanrye..dulu masa form 3 kot ngada nak test mata pastu kene pakai spec..power tak kuat pon..dulu kuat gak tapi skang serius xtau ape yang mata saya telah bwat alhamdulillah saya punyer power makin turun..rasenyer 75/50..hahaha...gile x?so saye x pakai sangat la..dulu dekat 300 belah kiri tauu..hairan bin ajaib x?hehehe..anyways, saye masih memerlukan spec ni ketika exam atau kalau saye dok belakang dalam lecture theathre...kalau exam saye xtau nape mata saya jadi blur sket2 n berair2 n will only b relieved by wearing ths spectacles..so saye still xle buang lagi la spec ni..hahaha..

Saturday, April 26, 2008

alalallala

Ngee..tadi saye gayut ngan ibu saye sambil ditemani oleh suara sumbang adik bongsu saya di belakang..sibuk je....saye bitau ibu saya, saya dh dapat umah tapi kene bayar summer rent even x dok situ pon..pastu ibu saya cakap asal x dok hall..duduk je la hall n ade la sikit tambahan lepas tu...ehhehe..(ni sebab saye selalu ngadu, nangis2 kat die when dok kat umah dulu)..anyways saye cakap la saye xnak sebab nanti dok sorang2..nanti bahaya..lagipon mane boleh berpisah dengan bf saye kan encik ajuliana n ibu tiri saya merangkap ibu tiri sinderela juga yakni amilah hani..hehehehe..lol...pastu ibu saya cakap ok kalau camtu xpe la sebab dok sorang2 bahaya juge...ye sangat bahaya.Dulu2 masa kat Farranlea Hall 1st yr saye dok sorang2 kat block A sya dapat rase kalau saya mati xde orang tahu pon..hahaha..saikoo..hehehe
Pastu saya cakap kat ibu saya, saya dah beli tiket pegi KEdah..then ibu saya cakap, "ha nak bwat camne, orang dh besar.."..hahaha..itu adalah sindirian ataupon sarcasticism..hehehe...ibu saya x kasi saya pegi kedah ari tu..actually ibu saya mmg xkan kasi saye pegi mane2 pon kalau saya kat malaysia..hahahaha...bahaya malaysia..ibu saya tidak percaya sangat dengan keselamatan saya di Malaysia..ehhehe..even saya pon xberani nak keluar sorang2 kat Malaysia..risau..nak tdur malam kat msia pon bermacam benda ada kat dalam bilik saya..pisau, mancis, gunting, ubat nyamuk punyer spray..sume mende la..hahaha..just in case kan..huhu...kalau kat sini xde la risau mane..huhu....
pastu saye cakap kat ibu saya, saya nak pegi Pulau Tioman..sangat teringin nak g Redang actually..cantek gile tengok gambar...pastu terus ibu saya potong cakap saye dengan mengatakan yang tu HARAM sama sekali..hahahahaha,....ibu n ayah saya mmg sangat2 xkasi anak2 die pegi pantai or tempat2 yang banyak air ni..huhu..especially ayah saya la..xkesah la anak laki ke anak perempuan ke..mmg susah gile nak dapat permission...dulu pernah saye sangat teringin nak g air terjun ngan kawan2 lawatan sambil belajar kan..mmg ibu saya xkasi la..ayah saya jangan harap la...pastu masa kecik2 kan jahat kan....hahaha..sila jangan ikut cara ni ye..hehehee.. cite die camni...saye nak pegi lawatan sambil belajar ke lata tembakah(air terjun) tapi ibu saye xkasi..so saye xleh dapatkan signature die..saye xle nak tiru signature ibu saya sebab punye la susah kan....pastu xde duit nak bayar pon...so, saye tunggu ibu saya bangun dari tdo dalam keadaan mamai2, saye mintak die sign surat pegi lawatan tu n cakap tu surat cikgu mintak derma(haa kat sekolah kan banyak derma2 ni..derma bina mussalla la, toilet la ape2 lagi tah..kadang2 xpenah nampak hasil die)...pastu ibu saya signed la kat paper tu..hahahah..so pergi la kat air terjun tu...muahahhahahaha...owh tapi lepas tu dh insaf dah..sebab masa kat lata tembakah tu, saya hampir jatuh gaung..naseb baek sempat pegang kat hujung tu n cepat2 ditarik oleh kawan saya..kalau x, memang xde dah la wan nor aina ar-mardiyah skang ni..huhu....ok sekian utk ari ni...moral of the story for today:-
1. Saya sayang bf saya kat sini(Juliana) n saya sayang ibu tiri sinderela juga(Milah Hani)...
2. Sila jangan tipu ibu bapa anda.
3. Sila study.hahahaha

krispy kreme


Ngeee..the only mende yg saye penah beli kat harrods...hahahaha...tapi beshhh sebab panas2..hehe...terasa gemuk after makan..serius..xcaye try makan..hahahahaha..dengan manis yang mmg sangat manisnye n mmg serius gemuk la..hahahahha...
ok2 countdown balik msia jom..hehe...kat heathrow ade krispy kreme..so bleh beli kat situ..hehe..dah la sorang2 kan nanti so kene la beli food n buku cite pastu charge ipod biar full battery n pastu pegi starbucks n lepak kat situ sampai la boarding time..hehhehe..ngeeee nak balik nak balik nak balik!!hahaha..but today i woke up with a smile..after tdo yg agak lame bangun sangat fresh...hehehe..owh tapi xstudy2 lagi ni..hahaha..bgn2 mandi, goreng burger, call mommy n bace2 blog org..hahhahaha....insaf aina, insaf...hahaha...

the art of fart!!

Saye takleh study..saye pon teringat entry saye yg ni zaman dulu2..hehehe..layan jom kentot..tapi xle kentot ari ni sebab nanti busuk macam kentut rabbit busuk ni.hahahahachoyyy!!heheh.ok mari kite belaja pasal kentut..pictures taken from this website...hehe the art of fart!!

Rabbit tengah kentot..haha..sape2 yg ade acne silalah amik kentot rabbit n sapu kat tempat acne tu sebab rabbit suke makan carrot..carrot banyak vitamin A..vitamin A ade retinoid. Retinoid boleh jadi treatment for acne..haha..(chop ngarut saje..)


Ha...tengok..sape suke amkan sayur nanti suke kentot...hahaha..naseb baek saye x suke makan sayur..hahahaha..tapi saye banyak kentot?hmmm..tak2..saye rase saye x banyak kentot cume saye cakap kalau saye nak kentot..cam ade org len die suke kentot senyap2..hahaha..tetibe je terbau busuk tapi sampai mati pon xnak ngaku tu kentot die..isk2..hehe..hipokrit betol.naseb baek saye baek..saye kalau nak kentot saye bitau dulu..hahahahaha...kurang asam punyer perangai..kene reject ngan mak mertua camni ni..haha


Haaa...abis laa.patut r saye suke kentot..sebab saye suke soft drinks...hehehe..coffee x teruk sangat tahap kentot..tapi saye kalau minum coffee bukan setakat kentot..nak terber pon ade..hahahaha..:P..gile kotor cakap..put put...kentot..hahaha


Haa..tengokkkkkk sape2 suke tdo n relax2 lagi banyak kentot...tapi saye rase saye banyak kentot waktu exam..xstop2 kentot tu..hahahaha..:P...tapi xpe..kentot x busuk punyer..baekkk punyeeee...


Aha..sebab kalau dalam bas ke kete ke plane ke kalau kentot kesian kat org len kene bau busuk kan.so kalau time jalan2 xpe sebab angin bertiup kan so kalau kentot bau tu cepat2 pegi...hahahahaha...lalalalallala...

Hmm..they should do one more survey about fart..kentot diorg busuk waktu nak membuang atau ketika tidak..confirm busuk ketika nak buang..haha..ok!!for those who dont like ths entry sila lah jangan kutuk saye n silalah menekan alt + f4 skang jugak..hahaha..sekian..hahaha..

opsss lupee..sila jangan kentot ketika bace artikel ni..sebab blog saya tempat larangan utk kentut..hahahaha..:P


lalallaa

Hahhaa..serius sangat emo when tengok cite ni..rase darah menyirap kat muka ni..hahahahaha...temperature kt luar 11degree tapi rase dalam bilik ni cam 60degree..hahahahaha...ngeee saye xle belaja...rase geram la lepas tengok cite ni..hehehe...serius..ahahha..sebab macam ade kaitan sket2..hahahaha...lalalalla..ok mari tdo..dari x stadi baek tdo kan..kan?aahahha

haaaa..yang niii mmg paling stress la tengok.hahaha



hahhaa..tengok movie pon boleh emo kan..ehhehe..tah pape jer kan laki ni..hahahaha...pompuan ni lak boleh accept laki tu balik?ahak ahak...owh love is blind kan..lupe pulak..hahaha

hahaha...10 Sebab Tidak Digalakkan Pilih Suami Orang..

Ngeee..i watched cinta yang satu tadi..haha..still xsedar2 nak exam kan..xkesah la..papepon bengang gile tengok cite tu...hahaha...but it might happen to myself actually..hahahaha...long distance relationship kan..susah nak jadi kan...so far saye xjumpe lagi long distance yang betol2 sampai tahap kawen..owh ade la sorang filah tu...hehehe..so yusma n hana cepat2 kawen ehhe so membuktikan yang long-distance ni ok gak..hehehe..most of my friends, kmbians banyak yg dah break dah sebab long distance kan..even u setia pon kalau dh pompuan gedik dok menggoda2 ur bf ke ur husband ke so end up nanti minah tu la dapat..ala skang ni dok dekat pon cerai berai..lawa camne pon, or hensem camne pon kalau ade org ketiga yg gedik gile nak mati punyer mmg clash r...hahahaha...anyway ni saye jumpe kat article..kepada manusia2 gedik2 kat sane silalah bace dulu yer..ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..(owh esp minah tu yang tulis comment kat facebook itu..owh bukan facebook saye tetapi facebook org len..hahahahha)... mane la tahu kot2 die terbace ke..hahaha...well, dunia ni kecik je kan?hahaha..

10 Sebab Tidak Digalakkan Pilih Suami Orang..
1. SI DIA TIDAK AKAN BERANI MEMBUAT SEBARANG KOMITMEN DENGAN KAMU
Seorang lelaki yang tidak bahagia dalam rumah tangganya akan pasti terasa amat gembira dengan kehadiran kamu apatah lagi dia terasa dirinya diberi sepenuh perhatian yang mungkin tidak diperoleh dari isterinya sendiri. Pasti saban masa dia akan melahirkan rasa bahagianya berada di sisi kamu. Ini mungkin kelihatan seperti komitmen terhadap masa depan kamu. Tapi, percayalah itu hanyalah kata-kata manis sekadar untuk mendapatkan cinta kamu saja!

2. SANGGUP MENIPU ISTERINYA
Sikapnya yang tak jujur terhadap isterinya sendiri sudah cukup untuk dijadikan bukti jelas kepada kamu sikap sebenar si dia yang tak jujur. Dia sanggup mencari hiburan di luar rumah apabila mendapati ada masalah atau perkara yang tidak memuaskan hatinya di rumah, tanpa cuba untuk mengatasi masalah itu. Tambahan pula, kamu menjadi punca sebenar si dia menipu kepada isterinya. Ingat, si dia mungkin akan mengulangi sikap menipu ini terhadap kamu apabila kamu berdua menghadapi masalah dalam perhubungan kamu kelak.

3. HUBUNGAN SECARA SULIT
Merahsiakan sesebuah perhubungan itu sememangnya suatu perkara yang meletihkan. Melibatkan diri di dalam perhubungan sulit seperti ini akan membuatkan kamu kehilangan keyakinan diri kerana kamu akan ketinggalan dalam pelbagai aspek perhubungan yang indah. Kamu tidak boleh berjalan berdua-duaan dengan bebas dan bangga. Ini kerana kamu akan sentiasa diselubungi oleh perasaan takut dan bimbang. Takut orang lain terlihat kamu berdua-duaan lalu mengadu kepada isteri si dia. Mati kamu kena serang!

4. LELAKI LEBIH BERUNTUNG
Apa yang dimaksudkan di sini, dia dianggap lebih bertuah dalam masa yang sama tetap mempunyai sebuah keluarga yang akan tetap menyayanginya. Sebaliknya dalam diam kamu pula yang mengalami “kerugian” kerana terpaksa berkongsi kasih dengan keluarganya yang sah. Bayangkan, kamu tidak boleh menemaninya ke majlis-majlis formal kerana sudah pasti dia akan membawa isterinya. Kamu hanyalah sebagai teman di kala ingin mengubat kesunyian atau mencari hiburan jika ada masalah di rumah saja! Kamu kena ingat, mereka boleh berkahwin lebih daripada empat!

5. MAMPUKAH KAMU MENCINTAINYA?
Persoalannya, apakah kamu masih sanggup menersukan perhubungan dengan seorang lelaki yang tidak jujur dan tidak hormat kepada isterinya? Dengan menjalinkan perhubungan secara sulit dengan kamu sudah jelas menunjukkan bahawa dia menganggap perempuan mudah untuk dipikat dan diperlakukan sewenang-wenangnya. Jika dia benar-benar menyayangi dan jujur dengan isterinya, sudah pasti dia sanggup berterus-terang. Alasan untuk tidak melukai hati isterinya bukannya alasan yang kukuh memandangkan dia sememangnya sudah melukai hati isterinya di saat dia menjalinkan hubungan dengan wanita lain!


6. SI DIA AKAN HILANG HORMAT TERHADAP KAMU
Jangan terkejut! Walaupun dia yang jatuh cinta pada kamu dan menarik minat kamu, di dalam hati lelakinya dia pasti akan pandang rendah terhadap wanita seperti kamu yang mudah terpedaya dengan kata-kata lelaki sepertinya. Siapa tahu, mungkin pada awalnya dia sekadar nak “test market” saja. Tak sangka pula kamu benar-benar terpikat. Lelaki pula, mana yang sanggup menolak tuah kan? Dalam keadaan seperti inilah yang selalunya akan timbul soal dipermainkan.

7. PEMUSNAH RUMAH TANGGA ORANG LAIN
Ingat! Sebagai wanita, kamu seharusnya lebih memahami perasaan dan naluri kaum sejenis kamu. Dengan menjalinkan hubungan dengan suami wanita lain, menunjukkan bahawa kamu tidak menghormati hak kaum kamu sendiri. Bayangkan jika hak kamu diganggu atau cuba dirampas oleh orang lain? Sebaliknya ada pula yang sanggup berkomplot dengan si lelaki untuk menipu isterinya. Ingat, jika hari ini kamu mengambil hak orang lain, tak mustahil orang lain pula akan mengambil hak kamu suatu hari nanti! Renungkan!

8. KAMU MENIPU DIRI SENDIRI
Si dia sentiasa mengucapkan kata-kata manis pada kamu tetapi masih tidak menamatkan perhubungannya dengan isterinya dan pada masa yang sama masih tidak memulakan perhubungan yang sah dengan kamu. Inilah yang dikatakan sebagai “Action that speak louder than words” (pandai cakap tapi buatnya tidak!)

9. BERWASPADALAH DENGAN “BOOMERANG KESALAHAN”
Kebanyakan orang tak kira sama ada wanita tau lelaki mempunyai sikap sukar untuk bertanggungjawab terhadap keputusan dan tindakan yang mereka lakukan secara terburu-buru. Manusia lebih mudah untuk mencari kesalahan orang lain daripada menanggung malu. Jika perbuatan si dia diketahui oleh isterinya atau saudara-mara, jangan terkejut jika dia menyalahkan kamu lalu membuatkan kamu terpaksa menanggung segala derita. Haiiiii Kasih ke mana, sayang ke mana. Tinggal kamu seorang yang menderita !

10. MASA ITU EMAS! DAN KAMU TIDAK SEPATUTNYA MENSIA-SIAKANNYA
Hubungan dengan lelaki yang telah berkahwin boleh berlanjutan selama beberapa tahun. Sedar tak sedar, usia kamu semakin meningkat. Apabila kamu sudah tua baru kamu sedar yang kamu terjerat dan tak boleh melarikan diri lagi. Jika boleh melarikan diri pun, kamu sudah tidak tahu apa yang patut kamu lakukan. Terasa begitu lama kamu mempersiakan zaman muda kamu menjalinkan hubungan yang TAK BERMAKNA

Thursday, April 24, 2008

makkah...


Ibu saya akan ke Mekah may ni..tetibe je die..haa tapi teka dia pegi dengan sape???beliau pergi bersama2 nenda tercinta, ciklin n ayah ed n paling penting Tuan Guru Nik Aziz....ibu saya cakap diorg sewa satu kapal terbang kot n pegi directly from kb..ngeee...

Anyway saye dh dapat hairdryer saya yg rosak tu..die replace yg baru punye yg lagi mantapp..awwww..ade 2 hairdryer skangg..ngeee..tamak2..owh 3..yang argos punye x buang2 lagi.,....hahaha

rumah ooo rumahhh

Penat...hari ni keluar pegi town mencari rumah tetapi masih tidak dijumpai rumah yang sesuai..nampak gayanya terpaksa amik umah kak g-ah itu...sekarang agak pressure disebabkan juniors 1st yr nak jugak rumah tu..saadah suruh kiteorg discuss n confirmkan whether kiteorg nak umah tu or x within fw days...kiteorg mmg nak tapi masalahnye kiteorg xcukup hsemates..kiteorg dah iklankan dah dalam girlscork "housemates wanted", tapi xde orang berminat sangat..hahaha..(nampak sangat kiteorg ni tut tut tut)..hehe..xde la..populasi org melayu kat cork xsramai dublin..tu yang xde orang tu.HAHAHA.....in denial..hehehe
Hmm n finally dah beli dah psp utk encik wan muhammad asraff..mahal gak..180euro tapi dapat free game...sebab game yg saya nak takde so die suruh pilih so ape lagi amik yang paling mahal la..yang harga die 54.99euro..hahahaha...sila lah darab 5 sume harga ni..hehehe..:P...ape tah name game tu..n dh check bateri, sound n charger..sume dh function so dah simpan balik..sorang dh settle..tinggal 3 orang lagi..suraya nak rantai, baju, seluar n rasenye dh agak settle cume baju je belum..ijah nak purse original yang lawa..tadi dh usha ade guess yg ok sket 45euro..not bad la but tengok la..xde la lawa gile..die cakap either purse or jam so maybe tengok jam after ni..so yg tu k.i.v dulu..si usop ni bukan hadiah die for balik msia tapi bday die ari tu xkasi2 lagi...ari tu nak kasi duit die xnak....ngeee...umi n abah xtau lagi..dua org ni mmg susah..umi kalau xsempat boleh beli handbag tapi encik abah ni susah sket...nak beli gadjet die lagi sennag dapat gadjet...nak beli baju size die susah gile..nak beli kasut, kalau die xsuke die xpakai..nak beli perfume die boleh beli sendiri.hmm so ape ye?xpe la nanti la fikir..toknik dah beli dh barang mekap utk die...aunties n uncles n sume2 lagi xterbeli..ketidakcukupan duit..hehehee...nak beli baju, seluar, kasut, handbag baru utk diri sendiri lagi..owh tidak ketinggalan new perfume..ok tamatlah riwayat kesan degil.saye suke balik msia sebab saye suke tapi saye xsuke balik msia sebab kene fikir sume ni.hahahahha....kadang2 stress kalau makcik tu mintak yang tu, makcik ni mintak yg ni..macam la kami ni banyak duit sangat..isk2...tapi sebab mereka adalah saudara satu keluarga mmg kene beli la kan....ngeee..masa 1st yr dulu terpaksa mengikat perut nak kene beli utk sume org..tapi last yr dh x beli sangat..kite serahkan kepada encik usop..hehehehe..

waaaa...homesick..

Saye amik entry ni from blog Beruang Madu..saye dh penah bace a few times tapi each time baca pon nangis...waaaa saye homesickk..wahai kawan2 sume marilah kita menghargai ibu kita dengan sebaik2nya waktu beliau masih ada ni..berjasalah kita kepada mereka...macam lagu dalam iklan nestle dulu2 masa zaman kecik2 dulu:-

Ibu, Ibu....
Engkaulah ratu hatiku
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu

IBUKU SEORANG PEMBOHONG!!!

(encik beruang madu, saye curik ye?ngeee..)

Cerita ini bermula ketika saya masih kecil. Saya lahir sebagai seorang anak lelaki dalam sebuah keluarga miskin. Makan minum serba kekurangan. Kami sering kelaparan. Adakalanya, selama beberapa hari kami terpaksa makan berlaukkan ikan masin dikongsi satu keluarga. Sebagai anak yang masih kecil, saya sering saja merungut. Saya menangis mahukan nasi dan lauk yang banyak. Tapi ibu cepat memujuk. Ketika makan, ibu sering membahagikan bahagian nasinya untuk saya. Sambil memindahkan nasi ke mangkuk saya, ibu berkata : “”Makanlah nak ibu tak lapar.” – PEMBOHONGAN IBU YANG PERTAMA.

Ketika saya mulai besar ibu yang gigih sering meluangkan watu senggangnya untuk pergi memancing di tali air berhampiran rumah. Ibu berharap dari ikan hasil pancingan itu dapat memberikan sedikit makanan untuk membesarkan kami adik-beradik. Pulang dari memancing, ibu memasak gulai ikan yang segar dan mengundang selera. Sewaktu saya memakan gulai ikan itu ibu duduk disamping kami dan memakan sisa daging ikan yang masih menempel di tulang daripada bekas sisa ikan yang saya makan tadi. Saya sedih melihat ibu seperti itu.. Hati saya tersentuh lalu dengan menggunakan sudu saya memberikan ikan itu kepada ibu. Tetapi ibu dengan cepat menolaknya. Ibu berkata : “Makanlah nak, ibu tak suka makan ikan.” – PEMBOHONGAN IBU YANG KEDUA.

Di usia awal remaja, saya masuk sekolah menengah. Ibu pergi ke kedai dengan membawa sejumlah penyapu lidi dan kuih-muih untuk menyara persekolahan saya,abang dan kakak. Suatu dinihari lebih kurang pukul 1.30 pagi saya terjaga dari tidur. Saya melihat ibu membuat kuih dengan beremankan sebuah pelita di hadapannya. Beberapa kali saya melihat kepala ibu terhangguk kerana mengantuk. Saya berkata : “Ibu, tidurlah, esok pagi ibu kena pergi kebun pula.” Ibu tersenyum dan berkata : “Cepatlah tidur nak, ibu belum mengantuk lagi.” – PEMBOHONGAN IBU YANG KETIGA.

Di hujung musim persekolahan, ibu meminta cuti kerja supaya dapat menemani saya pergi ke sekolah untuk menduduki peperiksaan penting. Ketika hari sudah siang, terik panas matahari mulai menyinari, ibu terus sabar menunggu saya di luar dewan. Ibu seringkali saja tersenyum dan mulutnya terkumat-kamit berdoa kepada Illahi agar saya lulus ujian peperiksaan ini dengan cemerlang. Ketika loceng berbunyi menandakan ujian sudah selesai, ibu dengan segera menyambut saya dan menuangkan kopi yang sudah disiapkan dalam botol yang dibawanya. Kopi yang kental itu tidak dapat dibandingkan dengan kasih sayang ibu yang jauh lebih kental. Melihat tubuh ibu yang dibasahi peluh, saya segera memberikan cawan saya itu kepada ibu dan menyuruhnya minum. Tapi ibu cepat-cepat menolaknya dan berkata : “Minumlah nak, ibu tak haus!!” – PEMBOHONGAN IBU YANG KEEMPAT.

Setelah pemergian ayah kerana sakit, iaitu selepas saya baru beberapa bulan dilahirkan, ibulah yang mengambil tugas sebagai ayah kepada kami sekeluarga. Ibu bekerja mengambil upah di kebun, membuat penyapu lidi dan menjual kuih-muih agar kami tidak kelaparan. Tapi apalah sangat kudrat seorang ibu. Kehidupan keluarga kami semakin susah dan susah. Melihat keadaan keluarga yang semakin parah, seorang pakcik yang baik hati dan tinggal berjiran dengan kami, datang untuk membantu ibu. Anehnya, ibu menolak bantuan itu. Jiran-jiran sering kali menasihati ibu supaya menikah lagi agar ada seorang lelaki yang akan menjaga dan mencarikan wang untuk kami sekeluarga. Tetapi ibu yang keras hatinya tidak mengendahkan nasihat mereka. Ibu berkata : “Saya tidak perlukan cinta dan saya tidak perlukan lelaki.” – PEMBOHONGAN IBU YANG KELIMA.

Setelah kakak dan abang habis belajar dan mula bekerja, ibu sudah pun tua. Kakak dan abang menyuruh ibu supaya berehat sahaja di rumah. Tidak payahlah lagi bersusah payah dan bersengkang mata untuk mencari duit. Tetapi ibu tidak mahu. Ibu rela pergi ke pasar setiap pagi menjual sedikit sayur untuk memenuhi keperluan hidupnya. Kakak dan abang yang bekerja jauh di kota besar sering mengirimkan wang untuk membantu memenuhi keperluan ibu, pun begitu ibu tetap berkeras tidak mahu menerima wang tersebut. Malahan ibu mengirim balik wang itu dan ibu berkata : “Jangan susah-susah, ibu ada duit.” – PEMBOHONGAN IBU YANG KEENAM.

Setelah tamat pengajian di universiti, saya melanjutkan lagi pelajaran ke peringkat sarjana di luar Negara. Pengajian saya di sana dibiayai sepenuhnya oleh sebuah syarikat besar. Sarjana itu saya sudahi dengan cemerlang,kemudian saya pun bekerja dengan syarikat yang telah membiayai pengajian saya juga di luar negara. Dengan gaji yang agak lumayan, saya berhajat membawa ibu untuk menikmati penghujung hidupnya di luar negara. Pada pandangan saya, ibu sudah puas bersusah payah untuk kami. Hampir seluruh hidupnya habis dengan penderitaan, eloklah kalau hari-hari tuanya ini ibu habiskan dengan keceriaan dan keindahan pula. Tetapi ibu yang baik hati, menolak ajakan saya. Ibu tidak mahu menyusahkan anaknya ini dengan berkata ; “Tak payahlah, ibu tak biasa tinggal di negara orang.” – PEMBOHONGAN IBU YANG KETUJUH.

Beberapa tahun berlalu, ibu semakin tua.. Suatu malam saya menerima berita ibu diserang penyakit kanser. Ibu mesti dibedah secepat mungkin. Saya yang ketika itu berada jauh diseberang samudera terus segera pulang untuk menjenguk ibunda tercinta. Saya melihat ibu terbaring lemah di katil hospital setelah menjalani pembedahan. Ibu yang kelihatan sangat tua, menatap wajah saya dengan penuh kerinduan. Ibu menghadiahkan saya sebuah senyuman biarpun agak kaku kerana terpaksa menahan sakit yang menjalari setiap inci tubuhnya.. Saya dapat melihat dengan jelas betapa seksanya penyakit itu telah memamah tubuh ibu sehingga ibu menjadi terlalu lemah dan kurus. Saya menatap wajah ibu sambil berlinangan air mata. Saya cium tangan ibu kemudian saya kecup pula pipi dan dahinya. Di saat itu hati saya terlalu pedih, sakit sekali melihat ibu dalam keadaan seperti ini. Tetapi ibu tetap tersenyum dan berkata : “Jangan menangis nak, ibu tak sakit.” – PEMBOHONGAN IBU YANG KELAPAN.

Setelah mengucapkan pembohongan yang kelapan itu, ibunda tercinta menutup matanya untuk kali terakhir kali.

awww

"Announcement Icon Wed, Apr 23, 2008 -- CP4002: Week-in-review session cancelled on Friday 25th April
Please note that the week-in-review session at 2pm on Friday 25th April (for students on the clinical teaching rotation) has been cancelled due to poor attendance at this week's teaching."

-awwww...xde mende ni friday ni...suke suke..hehehehe..xyah bwat presentation...hehehe..n paling penting xyah pegi st finbarr's hospital yang tah kat mane tah esok..awwwwww...hehehehe...:P..owh tapi need to go to city centre to refund my clinique's and mencari umah.....ahhahaa..

hihi

Saya seorang student yang baik..tadi saya opd orthopedic..saye mmg xnak masuk ngan mr.f so saye tanye nurse tu which room reg die duduk..n so nurse tu kasitau la..so saya masuk bilik opd yang ade registrar...b4 masuk tu jumpe nad tengah tunggu nak check die punyer kaki...pastu reg die org Sudan...n ade sorang lagi org Sudan masuk masa nak tunggu patient...pastu die kutuk die cakap medical student kat ireland ni have minimal kowledge if compared to diorg..cis n cis...cis lagi sekali...macam terer jer..haha..terer la kan sebab dh jadi reg..muahahha..buttttt still???
anyway sebab bosan sangat ngan mamat tu n terasa diri sendiri gedik sket sebab asek gelak2 jer so saya tipu la doctor tersebut mengatakan saya ade appoinment dengan supervisor saya kul 330..padahal xder pon..sebab nak balik awal je..pastuuu pegi tunggu bass pastu pegi townn...
ok pastu town pegi beli clinique punye stuff yang tersilap beliii(x bukan salah saye..salah salesgirl tuuuuu.)..pastu saye pegi brown thomas nak belikan purse utk adinda saye....ade satu purse guess ni agak ok tapi xtau la minah tu suke ke x...pastu pegi hmv nak belikan sony psp tapi sayangnya not in the stock...pastu pegi beli mende2 kat bawah ni..ehhehe..suke2...saye suke study sambil tdo so utk mengelakkan dari tdo marilah membaringkan diri di atas bola ini..hehehe....murah jee..hehehe..pastu pegi beli ayam..owh mamat penjual ayam tu kenal saye n layan 1st class punye laaa..hhahahaha...masih ingatkah anda dengan ocd saya di kedai ayam itu?hehehe..pakcik itu recognize saye n siap pilihkan ayam besar2 punye n mmg peramah la...hehe..pastu siap tanye lagi nak beli ikan x die bole kasi murah bla bla..welll ini la keuntungan orang ocd..hehehehe.....ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......


Wednesday, April 23, 2008

4 yrs...

Ngeee..cepatnyeee masa berlalu..sudah 4 tahun saya disini..ngeee..start ngan zaman hingusan dahulu kala sampai la skang..hehehe...n next yr insyaAllah kalau diizinkan Allah swt akan pegang satu responsibility yang sangat besar yang taktahu la boleh pegang ke x kan..doakan saye ye!!!!

.::2004...sambutan aidiladha kat cork..standard r 1st yr kene bwat keje..hahahahhaha::.


.::Venice, Easter 2005::.

.::Winter 2005, Bazar Syawal Cardiff::.

.::Summer 2006, Hong Kong::.

.::Winter 2007, Barcelona::.

hoho

tulunn...saye nak pegi townnn....
tulunnn..hahahaha
saye nak beli toner clinique saya yg udah mau abis..2 kali pakai abis aaa..
saye nak beli psp slim n lite utk adinda saye...owh survey harga dulu..heheh..
saye nak beli sumthing utk saye sendiri kat argos...
saye nak beli cili api yang mmg gile susah nak cari kat cork ni kat zamzam..
saye nak beli ayam stok utk exam...
saye nak beli sos cili kat mr.bell sebab farash mahal sket...
saye nak g tgk announcement kat tesco town punye notice board kot2 la ade umah...
saye nak g brown thomas belikan sumthing utk adinda saya...
saya nak makan eskrem-my swirl..hahahaha...lalalala

Tuesday, April 22, 2008

cardiac arrest

Hehehe...tergune banyak term lak..hahahaha..anyway saye berjaya melawan kemalasan itu n pegi ke kelas yeay..and yeahh it turned up to be only me n mickey..hahaha..mickey was my partner back in first yr n mamat tu sangat2 pandai ok!student number die lebih kurang number student malaysia so selalu la when sume org pass je tetibe number die 1st class..hahahaha..cis cis..hahaha...dah la die muda 3 tahun dr kite..hehehe..naseb baek die muslim n penah pegang pres muslim cultural society, a society yang usually budak malaysian pegang title pres..ngeee...
anyway as what i expected tutorial radiotherapy tu mmg sangat2 lama n naseb baek ari ni xbosan...walaupon awal-awal lagi die marah sebab kiteorg datang kul 10 instead of 9(well dalam jadual cakap kul 10 ok!!) n then mengomel2 lg tapi die sangat eager la mengajar..n i got a chance to write in dr's notes again..hehehe...tadi ade patient presented with skin lesions...ive got a chance to describe 2 lesions while mickey got a chance to describe another lesion...pastu ukur, amik gambar n tulis..hehehe..suke2...=) and at least i got a chance to practice camne nak describe sume tu so osce xde la tergagap2 sangat..hehehe..:P...
owh n sebab tutorial abis kul 1245 n my afternoon session patutnye start kul 11, saye xsempat pegi la..so when jalan separuh jalan ngan mickey tetibe je cakap kat mickey nak pegi dialysis..and it was great!!!doctor n nurses kat dialysis unit sangattt baekk..sangat helpful n diorg mmg ajar la..xde la ignore kite..n paling best sebab ade patient ni have sudden cardiac arrest..ok i knw it sounds like saye xde empathy n sympathy or pape la but experience tu best...at least berguna for myself...

Patient tu tengah bwat dialysis sebab die ade chronic renal failure atau dalam bahasa melayunye sakit buah pinggang...dah nak siap dah die punye dialysis yang patutnye 3jam tu..tinggal 10mins lagi n nurse tu tegur la
"M, r u ok?there's only 10mins left"..
pastu patient tu tak jawab n nurse tu pegi dekat la panggil die berulang kali but she's not responding..when nurse tu pegang muke die, die jatuh...terus la nurse tu jerit panggil sister n doctor...sume orang yang tengah insert jarum, yang tengah comfort patient, tulis notes bergegas kat patient tu and rase carotid artery die(nadi kat leher), n takde...pulseless n no breathing...terus la bwat ABC..airway, breathing n circulation..n patient tu pulseless terus bagi oxygen sambil massage carotid artery tu...pastu sorang nurse lagi call cardiac team arrest and yang len cabut dialysis die sume la..huish cam dalam cite greys lak..hahahahha...as a medical student cuz dah ramai sangat nurses kat situ n penuh saye hanya memerhati dari depan katil die je la..hehehe..xnak la kacau..hahaha...n then after a while dr tu bwat cpr, ada pulse balik n kebetulan mamat cardio tiba..saye ingat sorang jer..mamat cardio yang baek hati bernama mike itu tiba dengan xder la tercungap2 sangat tapi berlari la tapi doctor saye cakap its ok...she's got her pulse back..pastu die pon blah..mike is a cardio registrar in cuh(kat sini hirarki die intern paling bawah followed by sho n followed by registrar pastu specialist registrar pastu consultant)...
and patient tu tersedar after a few minutes and bangun2 terus muntah...banyak gie muntah n sebab saye ni allergic sket dengan muntah saye menjauhkan diri sket..(saye akan termuntah if bau org muntah...huhu..even muntah sendiri pon..huhu..pagi tadi pon almost termuntah sebab dalam lift ade org muntah n bau die bapak busuk)...anyway walaupon menjauhkan diri dr panggil saye sbab die nak bwat ecg..tapi sambil tu sebab patient keep on muntah die kene pegangkan bekas tu..after that lepas banyk muntah tetibe hidung makcik tu brdarah...dr saye cakap sebab hypo sangat so keluar darah(erk xfaham sangat time ni tapi dr ni macam tengah kalut so xnak la tanye banyak2)...pastu tiba la sho, intern cardio yg len..padahal die punye reg dah blah..intern die berlagak.."ok so what has happened ere?"..tapi xde org layan..sho die hensem tapi macam die tahu die hensem so gaya berlagak jugak la..cis cis..hahaha..anyway dah panjang sangat..hehe..nanti sambung..hehe..

penattt

OMG..penattt....ni pon dh nak pegi hspital tutorial radiotherapy..actually tengah contemplating lagi ni nak pegi ke x..hahahha..malas la..bukannye keluar exam sangat pon radiotherapy n plus handout yg die kasi tu xbace2 lagi..hahaha..ok yesterday i slept at 9+ in aju's room and kul 10pm masuk bilik sendiri..magrib mmg magrib gajah pastu sambung tdo sampai kul 915 tadi..hahah..mule2 dh macam xnak bangun g kelas dh..penat..padahal semalam bukannye bwat ape sangat..hahaha..semalam p brookfield praktis procedures sume..hahaha..banyak gile bazirkan cannulation punye set sebab x puas hati..haha..ye r..keluar darah membuak2..xnak r nanti bwat kat patient betol keluar darah banyak camtu..boleh kene shock patient tu..hahahahha..last2 tu baru menjadi n plaster pon tampal dengan kemasnye..hehehe...hopefully exam boleh bwat camtu a...tapi each station ade 5mins je..memang xsempat la...
so kiteorg bwat assumption male catherization xmasuk exam..yelah kan nak bukak sterile pack tu, pastu nak pakai sterile gloves n paling penting after masukkan instilgel tu dalam laki punye tut tut kene tunggu 5 mins..so abis masa..hahahhahaha...
owh n kiteorg ade meenachi semalm n die guide milah bwat speculum examination macam examinr..hehehe.pastu die cakap i used to be a lecturer b4..hehehe...ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..ok macam xnak pegiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kelassssssssssssssssssssssss.....

Monday, April 21, 2008

Internist

The medical specialty for you is.... Internal Medicine Internal medicine is better than any of the specialties. When a patient comes in for a check-up, you can send them home with a clean bill of health. And when a patient comes in with high blood pressure, you can prescribe one of a wide variety of drugs, including beta-blockers, diuretics, and ACE inhibitors. And when a patient comes in with some other problem, you will be able to refer them to one of a long list of your colleagues. To find out what specialty best fits your unique personality, go to: What Medical Specialty Is For You?

Saye bwat satu quiz ni..hehehe..macam sukee je..hehe..sebab saye suke internal medicine..ngeee...saye nggak berape gemar surgery..hahaha..kene berdiri lame..saye kureng obs sebab nanti kene bangun pagi2 buta pegi hspital deliver baby..saye takmo paeds sebab saye kureng sket ngan kids..hehehe..so kesimpulannyee..hehehe

Disneyland

Saya telah pegi ke 3 Disneyland so far..saye telah selamat sampai ke Disneyland Jepun, Disneyland Hong Kong n Disneyland Paris...satu disneyland je xsampai lagi yakni kat US...nakk pegi sangat kat US tapi sayangnya duit tarak n leceh nak bwat visa sume...
Okey mari bercerita mengenai pengalaman pengalaman tersebut,..wahhh..hahaha

Disneyland 1 : Japan, 2004

Gambar2 diatas adalah gambar di Disneyland Jepun yang saya pegi bersama2 ibu tersayang n n nenda saya yang tersayang juge..(the only nenda yang saya masih ada...)...Disneyland Jepun so far saya rasa paling best la...tapi saya xleh naik semua ride sebabnye ade 2 orang yang saya perlu jaga..ada satu ketika ni saya ternaik satu ride ni beratur punye panjang..sampai2 tengah jalan nampak warning xkasi org yang ade hypertension n heart diseases masuk..nenek saya ade hypertension...cuakk gile..nak keluar xleh..oleh kerana saya merupakan seorang cucu yang berdedikasi, maka sewaktu ride tu saya kejap2 tengok nenek saya, kejap2 cuit die, kejap2 panggil die untuk memastikan beliau tidak apa2 during the ride..ngeee..saya kan cucu yang baek..hahahahhaa.....mmg rase sangat bersalah waktu tu sebab xcheck dulu betol2..hehe but she did enjoy the ride...=)

Disneyland 2 : Paris, Easter 2006
Saye pegi Disneyland Paris pada tahun 2006..ha the best thing about disneyland paris ni saya berjaya menyeludupkan diri masuk tanpa sebarang bayaran..selamat 40+euro..hahaha..many thanks to aju sebab die ade annual card punyer entry yang boleh masuk free kalau ade card tu n saya gune card die..hehehehe...selamattt duit,....disneyland Paris okla gak..hehehe..at least better than Hong Kong..owh cume saya xtau n saya xpegi malam punye events..macam kat jepun n hong kong, both ade bunga api punye show n parade malam2...saya xsure...ngeeee...


Disneyland 3 : Hong Kong, Summer 2006
Ok disneyland Hong Kong saya pegi summer 2006...ok tapi PANAS gileeee...serius panass..balik from hong kong terus demam..huhu..anyways disneyland die xbanyak sangat lagi rides n game sume2...saye pegi ngan adinda terchenta, izzati azizah n sangat enjoy..hehehe...adinda saya itu gayat orangnya mengikuti ayah saya, so mmg sangat kelaka la when tipu die cakap xtinggi tapi sebenarnye tinggi n die menjerit n menyorok bawah kaki saye..hahahahahhaha..best2..suke2...hehehe....summer ni mayb g bangkok ngan die..heheh suke2..hehehe..:P

ok now, seriously ade org x nak sponsor saye pegi disneyland kat us?hehehe...

Psychiatry....

ahhaha..study psych ni boleh bwat saye psycho la..hahaha..ok mari kite belaja few terms...
1. Echolalia : Copying speech
2. Echopraxia : copying behaviours
3. Avolition : poor motivation
4. Neologisms : New words
5. Nihilism : belief that their brain does not exist
ngeee..ok saye udah malas..
serious saya dh malas...
malas sudah cari umah..
tidak tenang langsung...
dah la ym kong..
msg org, org xdapat...
leceh..
so dh malas..ngee..
ok kene change mindset skang...
study ye wahai cik aina..
study2...eheheh..
cari je umah after exams sume..
kalau xdapat umah, dok je hall next yr..
senang cite..
-the end-

owhhh..saye masak nasi goreng belacan tadi..tapi saye rase terlebih belacan..pstu saye rase pening..adekah belacan boleh menyebabkan ingatan saya tumpul n lantas xleh nak hafal sume mende?waaaaa..kene buang itu nasi la itu macam..hahahahhaa....

Cek mad

Fuishhh...finally..tiket pegi nad's wedding dh dibeli..hehe...my parents ari tu xkasi pegi tapi dh beli tiket ni confirm diorg kasi punyer..HAHAHA..keji2...lalalala...i booked a flight ticket from kelantan to penang and from penang, cek mad will drive me to kedah..ngeee...tq cekmad..hahaha nak sumthing baru la kalut call ko kan cek mad..hahaha..ko la kawan sejati aku..hahha...aha sebut sal cek mad ari tu terview friendster die n nampak ade gambar my mommy n my sista kat die punyer umah..hahahaha..cisss xcakap pon pegi umah cek mad..hehehe...cek mad nanti kontrak umah baru punyer landscape aku kasi ko keh?hahaha..xtau la ko bace ke x memandangkan ko bz nak exam gak kan..dah la tadi suke hati call die kul 1 pagi malaysia kan..hehehehe...ok marilah kite bwat tribute to cekmad..cek mad adalah kawan saye yang saye kenal since banting dahulu kala..die juga merupakan kawan ayah saye..hahaha..the only kawan lelaki saya yang boleh masuk dengan ayah saya la..hahaha..tu pon maybe sebab die punye umah kat rantau panjang...die ni sahabat yang sangat baik..jarang sekali kalau mintak tolong die xtolong...pernah dulu my daddy mintak tolong die jadi wakil Monaliza Mastura Enterprise Sdn Bhd kat KL for IMATION, die jadi wakil..sibuk print business card jadi manager MMESB kejap kat umah feesha..hahaha...
Cek mad juge adalah antara kawan saya yang akan jumpe saye kalau saya balik Malaysia...n die penah offer jaga one of the booth masa PC Fair dahulu kala..hehehe...die juga la yang tolong belikan segala buku medic kat Syarikat Kamal kat kl kalau saya xmau pegi kl..hehe..(memang jarang pon turun kl..ngeee..)...cek mad juge merupakan lelaki yang normal dimana dia meminati ramai perempuan2...hehehe..antaranye seseorang yang mempunyai mini cooper..hahahaha...kan cek mad kan?hahahaha..:P..=)
owh cek mad cakap mungkin die akan berada di kelanta on 28th June tu n boleh pegi penang sama2..tapi confirm, nak bet potong jari nak?hahaha confirm my daddy n my mommy xkasi punye..hahaha..yelah dah la lelaki kan...hahah..eventhough parents saya kenal cek mad n parents die kenal saya tapi untuk membenarkan saya naik kereta dengan sape2 je jangan harap la..hehehe...sometimes nak keluar from kbmall pegi balik umah yang xsampai 15minit pon dh bising gileee..hahahhaha..penah saye merajuk ngan ibu saya n balik umah ngan eyin pastu bising gileeeeeeeeeeee umi n abah..hahaha...memang beratus2 tembakan meriam memenuhi lubang telinga ini sehingga segala wax menjadi cair dan keluar dengan spontannya..hahaha...owh cekmad juge sangat baek kerana die menurunkan segala2 jenis buku medic die yang die xnak bawak balik msia(die twinning Penang medical college, so 2half yrs ireland n 2half yrs msia) kat adik saya..hehehe..ok sekian..hahaha..

Sunday, April 20, 2008

A reminder to myself...

Hmm....
sometimes.......
kite xsedar....
orang yang kita rimaskan tu,
yang kita xsuka,
yang membosankan tu
IS
someone yang betol2 suka kat kita,
sayang kat kita and
appreciate kita..
and...
kita x sedar,
orang yang kita suka,
puja, hargai, happy with tu...
IS
someone yang take us for granted...
n xpenah suke n sayang kite pon..
so in life,
we really need to make a choice...
bak kata khairil,
choose to live with someone u cant live without,
not someone u can live with...
so in conclusion...
pilih la someone yang betol2 appreciate kite, sayang kita n ikhlas ngan kite..
not someone yang waktu die perlukan kite jer die cari kite...huhu

Sometimes LOVE just AINT ENOUGH...

Cinta tiga segi

Saya baru lepas tengok citer 9 September(ye ye saye tahu saye kene study tapi xleh menahan nafsu tengok movie sume..hehehe)...cite tu ok..kelaka cume yela kurang logik sket la kan...hehe n kalau die tukarkan pelakon fasha sanda tu jadi org yang pandai berlakon sket lagi best la...fasha sandha tu lawa..mmg sangat lawa la tapi die berlakon macam bosan sket...facial expression die x cukup untuk bawa watak tu..ngeee...owh tapi fasha sanda belakon dalam cite anak halal waktu die lalok tu mmg sangat menjadik laa..hahahhaha...seriusss...ngeee..
anyway cite ni cam ok cume cam xtau la..macam satu part ni, fasha mintak nak peluk pierre..hmm i wonder...beginikah situasi kat malaysia skang?huhu...xkesah perigi cari timba tapi macam i dont knw..ok tutup mulut..ngeee...zippp..hehhe...
Cite ni macam lebih kurang cinta 3 segi la..due lelaki tu suke satu pompuan tu n perempuan tu pon cam suke both of them...hehe teringat kisah seseorang...prempuan ni ada kawan lelaki yang selalu kasi nasihat kat die n die anggap lelaki tu macam bestfriend die..tapi die x cakap kat laki tu die suke seseorang n die pon kapel ngan seseorang...lepas die couple ngan sesorang tu yang saye namakan as B, kawan baik die saya namakan as A tu pon menjauhkan diri daripada die..and pada suatu masa setelah lama udah tidak ketemu si A tu cakap la sebenarnye die sangat suke kat perempuan tu..pastu perempuan tu pulak rase die suke lelaki A itu...pastu die start la baik ngan lelaki A tu n si lelaki A tu seperti memberi harapan kepada perempuan itu..Lelaki B masih lagi disayangi oleh perempuan tu cume perempuan itu mempunyai masalah2 tertentu dengan lelaki B itu...pastu tetibe lelaki A tu menyepikan diri walaupun die masih wujud..mungkin mempunyai sedikit masalah ke ape tapi perempuan itu masih mengharap...ngeeee...cerita itu berlaku lama sudah n tiada kaitan dengan diri saye ye!hehehe..itu cite kawan saye yang nun jauh di malaysia n baru sahaja mengikat tali pertunangan dengan lelaki B..=)...anyway just wonder, if u r in her place, which one u would choose?A or B?hehehe...sekarang ni perempuan itu saya tahu di sudut hatinya die masih mengharap lelaki A itu muncul kembali dalam hidupnya...ngeee..walaupon die sudah mengikat tali pertunangan...well bak kata customer ibu saya, "orang kawen pon boleh cerai berai"..ngeeeeeeeeeeeeeeee.......owh kalau saya, saya rase saye pilih A...hahahahha..:P..keji2...tapi sebab A itu rakan saya n B itu bukan rakan saye..ngee..jahat2...hahahahha...n A tu menyepikan diri sebab die xnak kacau kebahagiaan orang lain...ngeee...murni sungguh..hahahaha..Saya akhiri entry ari ni dengan ini,:-

"Love can make you happy but often times it hurts, but love's only special when you give it to someone who is worth it. So take your time and choose the best. "

Saturday, April 19, 2008

Hold me for a while

Lagu ni start minat after dengar banyak2 kali kat blog kak reen...Best sangat lagu ni...bole nangis when dgr lagu ni..n semalam b4 tdo siap berangan sambil dgr lagu ni..berangan my arwah nenek datang..at least dalam mimpi pon xpe..=(...rindu arwah sangat2....
ok go go chaiyok aina..kene study!!bangun!bangun!

saya rindu arwah nenek saya,...

saye usha2 gambar..
saye terjumpe gambar arwah mek...
saye rindu arwah mek..
saye rindu tido ngan die...
saye rindu bebelan die..
saya rindu gelak tawa die...
saya rindu aksi kejar mengejar die dengan penyapu lidi...
saya rindu makan dengan die..
saya rindu arwah nenek saya...
saya rindu die sangat2...
=(..
saya sedih..
saya baca yassin..
saya doakan semoga roh arwah ditetapkan dalam golongan orang2 yang soleh dan dirahmati Allah...
saya sayang dia...

Us...hehehe...summer 2005?

Ini collection gambar2 dulu kala..hehehe...summer 2005 or 2006..lebih kurang la..hehehe..


.::Gambar skema::.

.::sume target sayee nape ye?hehehe::.

.::aina control macho::.

.::owh kat atas ade cicak..ade cicak rupenye kat ireland ni..hahahaha::.

.::ok mari kite serang feeshaaa!!::.

.::tengok gaya menggoda guys kat belakang..hahahaha::.

.::hehe..saye sukeee ini gambarrrr::.

.::awwww::.

.::Peaceee sumeeee::.

.::milahhh blurrr..hehehe..::.

.::flying kissess::.

.::kitee seranggg sume dak lakii::.

Friday, April 18, 2008

kawen..


(gambar hiasan)
"hi... keke..me kacih..aah dah lama kawen nye bulan novembre lepas agik..wat tunang trus akad nikah...tu yg dah pregant dlm 4 bln la...tp wedding reception br wat bulan lepas aku benornye dah bertiga...x sempat bulan nov ari tu..tibe2 nikah mana nak wat persiapan..tu delay 3 bln reception... ko pun dah kawen kan..congrates..bila balik malaysia...lama x tgk ko yg cute..."

Sob..sob...ni kawan saye msg kat friendster..die cakap saye dah kawen..waaa..saye BELUM kawen..hari tu nak kawen ngan aju, aju xnak..hahaha..LOL...ramai woo kawan2 sudah kawen..dah beranak pinak pon dh ade..bercucu belum la..melampau la kan kalau dh bercucu cicit..hehehe...housemate saye selama empat tahun pon mau kawen ths year..ngeeeee...nak jugak?hahahahahhahaha....
tengok sume org nak kawen, saye pon rase nk kawen but when fikir sal responsibility, committment, acceptance etc rase cam takut nak kawen..banyak kene fikir when kawen..kawen ngan someone tu maknenye kite kawen ngan satu family die so kene jaga hati parents die, siblings die dan sume orang la..kwen juge brmaksud kite kene kasi committment kat die..kene respect suami kite n jaga die...kene masak utk die, layan die etc..therefore susah kot kawen waktu study unless dapat betol2 yg memahami la kan but still saye xrase saya boleh kawen waktu study especially kalau exam..kalau exam, bilik mmg hancur...notes di mana-mana sahaja..dalam otak ade sal exam jer...tido pon dengan buku..tak tdo pon..kejap2 bangun sebab usually terover tdo so rase bersalah, maka kejap2 bangun tengok buku tapi xdenyer boleh fokus kan..hehehe...:P..

owh pastu kalau kawen kene share sume mende ngan orang len yang maybe sometimes kite xnak share..mane boleh share2 nanti kene infectious diseases..hahahaha...(orang OCD camni la)..hahaha...n paling penting sebenrnye acceptance...saye xtahu saya ready ke x nak accept orang tu betol2..i mean, mmg la kite bercinta or kenal org tu b4 kite kawen kan but kite takdenye kenal betol2 die...boleh ke kite accept die kalau die ade bad habit cam buang sampah merata-rata ke, xmandi ke, korek hidung ke(ni paling pantang) bla bla...n so far saye rasa saya belum ready..ngee..lagipon parents mmg xkasi kawen lagi pon waktu study..

memang sometimes rase urge nak kawen pon ade...especially when tengok member2 lain dah kawen AND tengok lawa gile n sweet gile gambar2 diorg..HAAA..time tu mmg seriously nak kawen..hahahahhaa..nak pakai baju cantek2, nak org pay attention kat kite, dapat hadiah banyak2 etc...heheh tapi yela when fkir balik sume cam susah la..kawen mende yang bukan boleh bawak main macam artis2 zaman skang.opsss...yela latest sekali beego ke sape tah(xpenah kenal pon tapi die masuk dalam utusan so artis la kot), kawen for 4 months je?and sape tah farah yang kawen nga dr grad rcsi tu kawen pon xsampai setahun dh xtinggal sebumbung..huhu...diorg bwat cam main je padahal kawen is something forever...saya xnak la kawen then cerai then kawen balik..nampak sangat ade something xkene kat kite kat situ kan..sebab kalau x, xkan orang x suke kite?owh unless infertile ke ape ke..huhu...

tapi umo pon dh meningkat..walaupon saya claim saya sweet 18 forever, muke tetap tidak menafikan kedewasaan diri ini...dah ade kedut2 sket2 la...tapi x sebanyak aju la kan..hahahaha...kawan-kawan saya cakap, doktor perempuan kalau makin tua makin tak laku sebab orang takut nak approach yelah takut jual mahal ke ape ke sebab kononnye educated la kan...wallahualam..tapi kawan-kawan saya cakap juge, doktor lelaki makin tua makin laku..ngeee..sebabye diorg makin tua poket makin berisi...nurse2 sume suke la..ngeeeee....so wallahualam jugak...papepon usah difikirkan soal ini lagi..hehehe..study!!go go chaiyok!hhhaa..nenek saye cakap kalau saye xkawen by 26th die nak carikkan utk sayee...waaa saye xmauuu..hahahhaa...tapi fieha si tukang tilik cakap saye kawen umo 24..24 ikut bday la..skang ni 23..bulan 8 ni 24 la..ehehe..so kire ok la lepas abis study kawen..hahahaha..tapi xtau jugeeee......haahahhahaa..

kanak-kanak riang


=)

Ajuuu..kepulanganmu disambut dengan bau yang amat busuk di corridor itu...ade org tinggalkan sampah kat depan pintu corridor dengan niat baek kot nak buang pagi ni tapi maybe die x terbuang ke ape ke so busuk yang hamatttt corridor itu..n sebab bilik saye depan pintu besar maka bau itu memasuki bilik saya sehingga terpaksa mengspray air freshener berulang kali..huhu..bilik aku siap bukak yg electronic air freshener lagi...huhu....
anyway saye tidak pegi tutorial ari ni...ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee...bangun tapi malas...hehehe..so sambug tdo...rase x worth it pegi sebab takut kene marah sebab ortho ari ni n ortho tanye sal anatomy banyak..ngeeeeeeeeeeee...bijak pandaiii..

Blackboard

Ade orang email saye tanye Ireland pakai blackboard as if papan hitam with kapur tu lagi ke?hehehe..ngeee..xderlahhh...blackboard yg saye maksudkan dalam entry saye b4 ni adalah online punyer blackboard..kiteorg kat cni gune blackboard utk lectures, past yrs etc...announcements pon kat bb mostly..ngeee...n camni la rupe blackboard saye..saye suke pink so kaler die pon pink..ngeeee


P/s : 1. Esok aju balik!!yeayy..hehehe...
2. Saye nak shopping!!!nak beli handbag baruuuu..ngeee..walaupon xde la pakai sangat tapi nak jugakkk!!!umiiii..hahaha

Thursday, April 17, 2008

library

okk...saye xbangun pagi tdi...
tutorial supposely start at 845am..
tapi saye bangun kul 832am..
mane sempat..jalan pegi cuh je pon dh 20mins...
nak mandi, pakai baju, pakai moisturizer sume...
so kesimpulannye sambung tdo sampai ku 10..hahaha
nape x bangun?
sebab hampeh gile g kunci jam kul 745PM...hhahahha...
tapi disebabkan rase bersalah pegi brookfield settlekan form mara tu n mintak signature ROB and print past yrs...
pastu sebab rase bersalah juge KONON nak study library..
so pegi la library kul 12pm after settle sume..mmg tepat2 kul 12 pm dok kat library tu r..
12pm : start study
1215: perut cam lapar...hahaha..dah tahu mende camni akan jadi so dh bawak kitkat siap2 n makan kitkat..ngeee
1222: sambung study tapi xleh fokus so kene salin notes sambil study...so salin notes..
1232: en.kamis call...
1240: ok thats it xleh fokus dah..

hahahah..kesimpulannye berape minit je study>?hahahha..matiiiii

hhoho..demamkah saye?

Sore throat...
Headache...
Hot flushes on d face...
Cold peripheries...

Diagnosis anyone?

Owh tambah satu lagi social history : My hsemate is in recovery state from flu+upp.resp tract infection....

oho..

oho..
saya perlu insaf...
saya seperti dipanah halilintar...
dan seperti ditumbuk2 oleh godzilla..
debushhhh..hahahha..

called my brother just now sebab dh lame xnampak die online and he didnt reply my msg kat ym pon...n call2, die kat library...and after that die text cakap die kat library..tengah study..die x bukak ym sebab x sempat katanya..die risau final exam die...final exam die 7th n die kate die nak kene study banyak x bace lagi...debushhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
debushhhh...
booommmmmmm..
hahahaha...saye exam 1st may, saye xcuak sangat lagi..cuak sikit je..study baru 3.75% gerak..(owh saye bwat percentage ni gune spss..hhaha..tipu jer...adela cara seperti saya calculate calon2 ari tu..ngee)..ok mari insaf aina...ngeee..adinda saya itu mmg sangat rajin n beza sangat ngan kakak die..ngeee...b4 spm die sangat gemuk n chubby..pipi die macam nak pecah sebab tembam sangat,.kalau cucuk ngan jarum confirm keluar segala gala bentuk lemak..haha.tapi a month b4 spm, die xmakan sangat, x tdo sangat n kurus gileeee..n since then die mmg kurus la....berbeza dengan kekandanya, kakak die waktu nak exam la gemuk..xcaye tanye my classmates..sape tah penah cakap "aina nampak sangat tembam"...ngeeeeeeeeeeeee.....kerna coklat adalah makanan ruji yang dimakan seperti ia berada di tangga paling bawah dalam piramid makanan..hahahha...saya makan coklat sperti makan nasi...ngeeeeeeeeeeeeeeeeee.....kesimpulannye sangat2 la kene insaf n study ok!!!!hahaha..

P/s : yeayy xjadi pergi jakarta tapi nak pegi bangkok insyaAllah cuti summer ni..sape2 nak join?hehehe

Wednesday, April 16, 2008

berkorban apa saja...

"Saya terus memberhentikan motosikal untuk memberi pertolongan tapi tidak berupaya kerana kereta itu berada di tengah terusan dan dalam tempoh 15 minit, ia tenggelam,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Rozwan sempat menghubungi polis dan bomba menggunakan telefon bimbitnya sambil menjerit sekuat hati meminta pemandu kereta itu keluar menerusi cermin di sebelah tempat duduk pemandu.

Mangsa berkemungkinan besar cuba menyelamatkan isterinya di belakang tetapi tidak berupaya dan kedua-duanya lemas."

From : Harian Metro

Berkorbannn apa sajaa...hartaa atauuu pon nyawa...ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

BBQ mmesb


Ari tu ummi organized bbq for Monaliza Mastura Enterprise Sdn Bhd, KBMall branch jer...Rantau panjang tolak tepi..so after tutup kedai(kedai tutup kul 1030pm) beramai2 la pegi Pantai Cahaya Bulan..Me?of course la TAKDER...waaaa...anyways ni la gambar my sis sent me yesterday..my mommy, abe seng n faqeh yg jadi organizer bakar sume siap2..diorg pegi awa sket n bakar siap2 so that sume staff takde la lapar sangat when sampai...yelah xyah menunggu2..memang camtu rutin die..kalau my daddy belanje makan sume xkesah kat mane pon sumenye die akan called dulu order siap2 so sampai je boleh terus makan..leceh tunggu2 n kul 1030 malam sume org pon dh penat kan...anyway, dalam gambar ni banyak staff baru yg xdikenali..hehehe...mungkin juge budak praktikal tapi budak praktikal jarang join same sebab diorg ade shif la bla bla..owh ari tu ade 20 org apply praktikal for this coming june n my dad dok sibuk mereject sebab 20 orang mati la nak hire sume..bukannye free jer praktikal..ade la some places bwat praktikal free tapi my daddy kasi gak la duit kat diorg even x banyak mane pon...ok berbalik kepada gambar di atas, ade newly wed yang my daddy sponsor honeymoon pegi hong kong ari tu n yg saye xkenal wife die sebab x sempat pegi kenduri kawen(kenduri kawen die 31st august 2007 n saye dh selamat sampai ireland)....ade abe amin yang saje xnak kasi org tengok muke die so pandang belakang(abe amin jangan marah ye if u read ths), ade apih yang henshem n pemalu...mungkin ade apih speaker, kak nadiah yg saye xnampak..fakih mungkin ngah bakar ayam..sape amik gambar ni saye x sure..ade suraya tengah tunjuk kat langit ape tah..kantoi kecoh gile budak tu.hahahaha..owh tak ketinggalan ade manager yang best yakni abe pi..hehehe...owh mokna was not in the picture..mungkin juge sebab die kne balik awal..mokna is my auntie yg keje ngan kiteorg..die keje sampai magrib je usually sebab die stay kat umah arwah nenek yang kat bachok so die xberani balik gelap2 sangat...so my daddy kasi perlepasan awal kat die...owh seriously yg len saye xkenal.sekian terima kasih...owh saye called ibu saya tadi n request food yang HARUS n WAJIB ade on the day saye sampai kat malaysia nanti..saye sampai 6hb june kat malaysia n food tersebut takde la susah sangat pon...yang confirm mesti ade :-
1. Kacang panjang
2. Sambal durian or budu
3. Ikan bakar
4. Sambal belacan
tu jer..hehe..saye simple jer...haha...owh tapi sume kene mak saye bwat..org len buat x sedapppp...owh makcik2 saye bwat pon ok jugak sebab dieorg gune respi ibu saye so sedap la..hehe..tapi usually kalau saye balik msia, every yr mesti ade nasi miyak/nasi tomato n lauk2 die...sebab usually nenek, makcik, pakcik, cousins sume datang sambut sayeee...xtau la ths yr kan...so usually mmg kembung perut..sebab tu xle makan sangat atas flight sebab nanti kenyang sangat perut..owh tp food mas xbest sangat pon skang ni...cam last yr, naseb baek beli krispy kreme kat heathrow airport n makan mende tu b4 naik flight..kalau x, mau kelaparan food mas xbest..huhu..ade je kot yg best tapi selalu je sampai my turn xdapat ape yg mintak..abis la bla bla..menyampah betol...

=P

ngeee...i had a tutorial with rob in brookfield and i totally forgot to bring my yellow card..hampeh2..hampeh...ngeee...tapi rob cakap xpe just knock his door bile2..ok2 sape yang suke rob ni la can die nak ngorat..tolong mintakkan sign utk saye boleh?saye ok la ngan die tapi xde la yg suke..saye tau ramai suke dieee..hehe..ramai cakap die khacak tapi die x kacak pon..tapi die baek la..sangat well-mannered..kalau saye jadi mak mertua die sejuk hati..hahahaha..kawen pon belum dh nak jadi mak mertua org eh?hahahaha..owh sekali lagi ari ni confused!i went there dah lambat 2-3mins tapi xde org..bilik pon gelap gelita...pastu dah waswas la sebab semalam rob jadi examiner for final yr presentation n so ingatkan dh cancelled..msg milah n nad tapi dieorg reply lambat sket or maybe meteor mengong...even dh lambat pon boleh sempat g library check blackboard kot2 ade announcement tapi xder n jumpe onia...onia bapak r.i told her i have a tutorial with rob n die boleh tanye is my name on the list as well?die cakap die xpeg langsung ths week n xtahu pon die kat mane hari ni..gile x?huoho..semalam 3 org students turned up for the tutorial..ari ni ade 2orang from my group yg patutnye 6 n ade sorang lagi from mane2 tah datang...tapi gile r..patut r mry hrgan bawak attendance sheet ari tu...ramai x turned up...dekat exam dah kot..but tutorial kalau nak ponteng pon jangan r ponteng tutorial ngan mry hrgn or rob sebab due2 pon amik attendance..ngeee...bijak pandai..huhu...owh anyway tutorial started at quarter past 10 and it was great.well sebab rob kot..hehehe..sebab die betol ke salah ke u jawab, u still dapat good staff or very good or excellent..ngeee...so best la sket rasenyer..ngeee....
owh n die tanye sape pegi presentation medicine semalam n konon baek r ngaku r pegi..hehe..pastu die tanye soklan from presentation semalam..yang jane punyer sebab jane did her final yr project something about long QT syndrome..tapi best sebab die cakap,
"owh very good.at least i know u did pay attention on the presentation yesterday"..
hahaha..:P..yang tu je kot yg btol2 dengar sebab project die mantap..genetics sumer kan...so mmg betol2 dgr..ngeeeeeeeeeeee.

Saye pegi print tadi...n ingatkan nak insaf xnak print kertas kosong tapi TERprint jugak..hahahahhaa...stok kertas kosong dh nak abis..,hahaha..ingatkan nak insaf tapi xle tahan la kegatalan tangan ni..hahaha..owh sape2 yang tak tau, UCC printing free for students n staffs a kan..so saye selalu la print segala mende, buku ke ape ke termasuklah kertas kosong..ngeee.tp kertas kosong kat brookfield x sebest kat boole(main campus) sebab nipis sangat la..tapi xpe..free kan..hahaahhaha..sape2 nak print meh la cork..i boleh kasi my student id..hehehe..best kan cork...hahahahaa...tengok2 next yr kene bayar..hahha..owh saye ade printer snediri tapi printer sendiri gune time terdesak yang mmg malas nak g brookfield or ucc campus or waktu exam..ngeee....sekian terima kasih...