Wednesday, April 29, 2009

clinical

OH MY GOD!!
IM SOOOOOO CUAKKK ONEEEEE...
AJU AND MILAH GONEEEEE ALREADYY FOR THEIR EXAMMM..
HUWAAAA..
CUAKK...
MILAH, AJU, ALL D 75s SUME EXAM TODAY..
I tomorrow and the last person kot for final med kene examine.
Surname kan W..so eventho die random pon die still ade aura2 alphabetical order di situ.hahahaha..
Huwaa so takut one..
why i rase i makin banyak tatau ni..like all those weird signs, tests..
cmon aina..sket lagi..sket..
tahan sket...
OH plsss dear bloggers, doaakn saye dapat PATIENT yang baek hati, cooperative and bleh difahami ape die cakap. N doakan saye dapat examiner yang baek hati, pemurah dan tidak garang kerana kalau die pemurah tapi garang same juge sebab takut sangat sampai xleh nak jawab..huwaa..tolong la dapat examiner macam paeds ari tu..doktor itu sangat baekkk..huwaaa...
takutnyee.
and the fact that oral list keluar malam esokkk..
LAGI CUAK KOT.
haish


Pandemic

WHO SWINE INFLUENZA

The Director-General has raised the level of influenza pandemic alert from the current phase 3 to phase 4.

The change to a higher phase of pandemic alert indicates that the likelihood of a pandemic has increased, but not that a pandemic is inevitable.

As further information becomes available, WHO may decide to either revert to phase 3 or raise the level of alert to another phase."

"Phase 4 is characterized by verified human-to-human transmission of an animal or human-animal influenza reassortant virus able to cause "community-level outbreaks." The ability to cause sustained disease outbreaks in a community marks a significant upwards shift in the risk for a pandemic. Any country that suspects or has verified such an event should urgently consult with WHO so that the situation can be jointly assessed and a decision made by the affected country if implementation of a rapid pandemic containment operation is warranted. Phase 4 indicates a significant increase in risk of a pandemic but does not necessarily mean that a pandemic is a forgone conclusion. "

Tuesday, April 28, 2009

haish

omg!
OH MY GOD!
Bertambah2 lalat-lalat berhati busuk dalam blog saye.
haish.
Go away,
LOSER!!!

P/s : mr.anonymous yang berhati busuk(ade je yang berhati baek), sila jangan datang lagi bleh?sekian.

Monday, April 27, 2009

lalala

Habis sudah written punye paper..
Clinical lak..
ade 3 clinicals...
kalau kene oral paeds xkesah la pass fail, pass honours, honours 1st class ke jadi 4..hua hua hua..
my surgery clinical kat CUH khamis ni..
sempat tarik nafas kejap...
HUWAA CUAKKK OKKKK!!!..
hahahahaahaha

selsema

kekurangan kesihatan sedikit..
selsema..
tak study sangat..
so skarang mmg tawakal sangat2..
huhu..
dah la paeds high expectation..
doakan saye..
huhu..
nyway have u heard about the mexico-deadly virus tu?mutated virus yang ade 3 combinations-human+bird+swine..
and in one of the articles, die cakap,virus tu bleh cause pandemic outbreak..
wohoo..
and now yahoo reported, 2 patients admitted in Scotland after returning from Mexico with flu-like symptoms..scotland...macam dekat je.hahaha
saye ade flu skang..
hopefully bukan that virus la kan.
haahahahaa..:p..
anyway tadi my cousin, hajar dan selamat dah diijabkabulkan dengan Andrew..
Congrats to both of them..
Hajar ade invite for broadcast so bleh tgk diorg punyer kawen tadi but kul 3am sini so xlarat sangat sebab xsehat sangat kan semalam..huhu..
tapi i saw a less than 1 second video kat situ and the pelamin wasss soooo cantekk oneeee...very the cantekk..
and tadi called my mum kan and my mum cakap she looks stunning!chantek!.hehe..
and guess sape mak saye jumpe kat wedding tu?
duta..
tapi xsempat korek cite sangat lagi.hahaha.
sungguh kecik dunia ni..

p/s : come home quick wil ya?i miss ya. a lot.

Saturday, April 25, 2009

My dear housemate

Hehe alhamdulillah my dear housemate, Iera dah keluar hospital. Mr.M nak try medical treatment dulu. Went to Kak Faies punye rumah tadi makan nasi lemak..nyum nyum and main dengan Alia.. Cummel sangat la budak kecik tu..Cummel la budak2..hehe..tak sabar nak balik malaysia main dengan cousin. im going to have a new cousin in july..so bleh main puas2..buat moro reflex, geget2, cubit2.hahaa..tak2..
ngantok tapi nak tgk movie dulu..movie apeeee best skang?cite melayu kat utube kan cam seriously i rase macam nak tembak diri sendiri kejap.haha.esok british got talent. ade sape2 nak invite i tengok tv rumah diorg?hahahaha.:p..*wink*wink*..
erk aina...monday ni ade exam lagi kot and PAEDS lak tu..
study pls.hahaha..
not tonite la kan..

P/s : Complicated i am.
Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan.

-Nak balik malaysia?boleh?
-I miss u.

-Im not an angel.
-Im not perfect.

nak mummy bole?

Life is a maze and love is a riddle..
=)

-I want my mummy pls?-


Friday, April 24, 2009

nk balik

Saye nak balik malaysia..
nak balik..
nak balik..
Tadi exam obs n gyna mmg bleh kene wrist drop lah.hahahaha.
penat tangan..
lepas exam pergi hospital lawat iera kat hospital..
owh yes, iera is admitted in CUH skarang..
semalam die tetibe ade sudden onset of severe abdominal pain..
lame tu kat A&E...
die pergi hospital kul 10pm++ and azalea balik rumah 230pm..
masa tu baru confirm admitted..
mmg seriuss..
lamee..
and tadi pon die kat hallway je kat a&e tu..
kul 2 tadi baru dapat bed...
masa kat dalam ward tu pon kene tunggu orang siapkan katil lagi..
memang serius saye xnak sakit kat sini..
huuuuuuuu..nak balik malaysia plss..nak balik nak balik..=(
korang2, tengok la british got talent..
tengok la mamat ni "Julian Smith - Saxophonist - Britains Got Talent 2009 Ep 2"
memangggggggg BESTT gilee ah..
and try tengok Susan boyle and Shaheen as well..
menarik..

aarghhh nak balik..
rase penat gileee..
=((


Wednesday, April 22, 2009

=)

2 written and 3 osces left..
cmon aina..
u can do it..
doakan saye ye kawan2 sekalian..
sket lagi...
name tag dah dapat dah...
sket lagi..
go go chaiyok!!!
doakan kami semua!..
mari berjuang!


Owh AND WHAT THEEEE H*** IS GOING ON IN MALAYSIA?
Like Roslin punye cite tu as the headline in Utusan..
like xyah kotttttt nak expose camtu..
tu bukak AIB orang kot!!!
and tak baek kot.
Ni mcm satu malaysia..(owh lebih satu malaysia kot tahu sebab saye kat ireland pon tahu)..
macam cmon la..
pompuan tu dah la dah malu dah kawen 12hari je pastu mamat tu siap boleh cakap mende camtu..wartawan pon satu kot..mende camtu xyah la nak tulis kot..aib orang xbaek dibukak bukak..put urself in her shoes..what do u think u r feeling at this moment? mesti sume orang pandang pelik je and tambah2 dengan pendapat bercanggah tu macam ? serious xyah la kot..serius!
and what the h*** is happening in Perak?xyah la kot nak jual camry tu beli perdana..well as a support to kete proton nasional mmg la xpe la but cmon la gune je xleh ke????dari membazir wang rakyat?haish tak faham betol laaaaaaaaa



Tuesday, April 21, 2009

=)medicine...

Huwaa..ade salahhhh utk short answer questions semalam.aiyok..mcq pon ade salah
owh tak check tak check cume terbaca sal mende tu.
haish..
fokus aina fokus..
esok medicine ni..fixed ari tu cam banyak salah jugak so kene score ni.haishh
seb baek mcq..hahaa..
obs nanti 20, repeat 20, short answer questions in 3 hrs..hahaha..
so satu question tu 9mins..
die xleh lebey satu page jawab xsalah so i might have difficulty in writing my answers..tulisan saye besarr..mesti lambat kalau nak tulis tulisan kecik2.haish..
ok mari sambung..
hyporeninaemic hypoaldosteronism..
jarisch herxheimer reaction..
actinomycosis..
owh i baru tahu kan one of the side effects of metronidazole adelah dark urine..hahaha..i would never forget that!.hahaha

Monday, April 20, 2009

Surgery

1 done..
Susah..the mcq punye questions mmg susah..
Memang banyak tembak...
Huhu..
Owh tadi when pergi kelas jalan dengan aju kan..
Kami kusyuk sangat kan discuss few surgical topics kan without realising kami jalan masuk Brookfield punye complex..
hahaha...
Kiteorg exam kat Aula Maxima, main campus UCC patutnye..
hahaha..kami siap melintas jalan semua when baru teringat exam bukan kat situ..
And we saw bahij stop jugak tanye kiteorg kat brookfield ke exam kami.hahaha..
Bahij jalan dengan Fahmi pergi belakang kiteorg time tu..hahaha
Bijak pandai kan..Seb baek cepat2 realize..hehe..

Owh and masuk2 exam tadi kan, exam x start lagi pon saye dh angkat tangan.hehee..
Soklan dapat 1 set je..xdapat dua..ehhe..:p..
Seb baek perasan gak..kalau x, mmg selamat la jawab satu set jer..hehe..:p..
Okey MCQ medicine pulak..mari!!!!
Mari study mari!!!
(owh semalam kan i slept at 1030pm camtu tau tapi kul 12 bangun study 5minit..then kul 1 pon 5 minit..then kul 2 pon 5mins..then kul 3 lame la sket sampai almost 4 gak lah..then sambung tdo bangun kul 530..haishh..,dah start dh ni tido x berkualiti ni..saiko!!!!!!



=)

Ngee blog i ramai anonymous la skang ni..
inikah yang digelar "lalat"..
saye penah bace blog kak red and few others cakap sal lalat..
adekah mereka ini dinamakan lalat?
but they claimed that they are my friends..
so xkan la lalat kan?
ape2 pon thanks la sebab tinggalkan komen..
semalam comment kat prev entry tu mmg almost buat saye nak privatekan blog saye and delete terus tapi someone cakap kat saye xyah delete just tukar the way i tulis blog ni...and die buat saye fikir kenape saye mesti mengalah dengan diorg kan?kalau i buat camtu maknenye saya betol2 salah la kan sedangkan dalam kes ni i dont know who the hell is he/she and ape salah saye pon..
so mcm saye akan teruskan blogging kan cume maybe when tiba masanye saye akan privatekan blog ni.hehe..
dh ramai dh suruh saye privatekan blog saye ni.hehe..
banyak anasir2 luar kan..haish..

Owh esok exam..doakan saye dan kawan2 saye kat cork...=)

P/s : and yes..im not the eldest actually..=)

Saturday, April 18, 2009

exam

Spoke to my mom today...
I told her how lembab i am skarang...
susahh gile nak study + study x lekat dalam kepala + susah nak faham + mmg slow gile progress...
Then my mum cakap maybe sebab xberkat banyak buat dosa kot..
So mungkin jugak la kan + xcukup masa kan nak study sume..
So di sini wahai rakan-rakan semua yang baca blog saya yang kenal saya kat dalam internet saje ke atau pon kat realiti dunia, saya menyusun jari dari ke hujung kaki ke hujung rambut(eh ke dari hujung rambut ke hujung kaki), memohon ampun meminta maaf kalau seandainya saya ada terkasar bahasa, sakitkan hati, atau mengguris perasaan atau menghancurkan hati dan perasaan, mintak maaf sangat2..tak terniat di hati saya untuk menyakiti kalian semua..maaf ye...
halalkan segala makan minum saya...
halalkan segala perbuatan saya..
dan halalkan segala perbualan/perkataan yang keluar dari mulut hamba Allah yang kerdil ini..
Maaf sangat2..

Doakan saya tau..
Hanya Allah yang dapat membalas jasa baek kalian semua.
Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah swt dan yang buruk itu datang dari kelemahan diri saya sendiri..

Doakan saya dan rakan-rakan final med UCC dapat berjaya dalam peperiksaan yang akan bermula pada minggu hadapan dan tamat pada 20May 2009. Doakan kami semua agar dapat grad dengan cemerlang seterusnye menjadi doctor yang berguna kepada masyarakat..
=)


Friday, April 17, 2009

pre-exam syndrome

Exam next week..
tapi nape saye rase saye taktau banyak sangattttt mende nii???
OMG!!!!!!

P/s : i miss those at home..=(

Thursday, April 16, 2009

=(


my small family in Cork..mills, aju, me, susi...shahid, aiman n izad.=)


p/s :-Im not in a good mood..tdo 9jam lagi..haish.macam xde exam jeee wan nor aina ar-mardiyah wan jeffery..haish..haish..haishhhhhh..marah kat diri sndiri!!!!!!!
next week finals..huhu...saye takut sume paper..tapi paling takut paeds sebab soklan die merapu and high expectation gile kotttt...adesss...obs pon takut gak sebab masa clinical rotation ari tu xbelaja banyak sangat sebab dr.mk x mengajar sangat..demmmm..cuaksss....pasni study group..huhu...xbuatpape lagi utk medicine mcq..adess


Malam yang cerah.

Mind u these pictures were taken at 8++pm..ehehe...
It's spring baby!!!!!

.::Us bergedik..yes, i knw..my seluar was soooo kotorrr onee...blame izad for that.hahaha..die laa yang nak matikan i dalam galah panjang punye game sampai i terjatuh..very the naughty onee..hahahaa..owh nyway ni la my study groupmates..
From left : Mills, Yusma, Aina, Aju, Aiman, Izad, Shahid::.

.::Izad : Korang,!!!UFO!!!!
Us : We dont care. Picture is more important.(haha..chop dialog ni buat sendiri.hahaha)

.::yesss saye menang!!!!hahaha..berjaya menjaringkan satu goal!!!hahaha..great moment captured..hehe..ammm sooooooo goinggggggg toooo misssss uuuuuu guyssssssssssssssssssssssssssss!!::.

Tuesday, April 14, 2009

=)

Study group ari ni kat rumah Yusma.Hehe..it was really fun..hahah..
study yang sangat productive..we managed to finish all the obs past yrs..hehe..of course la xingat kan sebab last2 tu "dahh" and skip those questions..die banyak repetitive pon..hehe...after abis buat past yrs kiteorg amik gambar(activity wajib lepas study group) and main GALAH PANJANG and bola sepak together2..hehee..seronokkk.. walaupon seluar mmg selamat terkotor and badan dh start sakit tapi it was really fun..thank u guys..=)..committment masa study(semua mostly tdur lambat semalam siapkan past yrs!!) and enjoy relax2 pas study...=)..best..hehe..hopefully kite sume akan pass final med with flying colours..goodluck semua!!

Monday, April 13, 2009

Study Group

DAY 1 : Post-MCQ Medicine


DAY 2 : Post-Paeds 2002-2006

tag by wahidah

Sekolah mana lagi besh sekolah rendah ke menengah??
-Sek menengah of course...kalau nak zaman kegemilangan sebab tomboyish masa kat zainab..hahahahaha..kalau nak zaman kegemilangan sebab academic mrsm ytbesut la kot.hahahahahah...

Apakah makanan yg dekat kantin sekolah yg korang plg tk bole lupa.
-masa SRK Zainab 2 ade ayam pedas ni sedap gileeee...sampai skang ingat rase die..kene berebut nak beli sebab tu makanan cikgu.hahahaha..mahal time tu..rm1 kalau nak makan nasi ayam merah pedas tu.hahahaah..mak kasi rm1 je time tu..owh tu pon dh banyak kot zaman tu.ahhahaa

Subjek yg korang suke and benci
-paling suke masa sek rendah math la sebab cam terer je..cikgu pon sayang.hahaahah..masuk sek men zainab x pandai sangat..xberkat kot sebab selalu kenekan cikgu ie masukkan ulat dalam bekas kapur..hahahahaah...masuk mrsm pandai balik tapi masuk banting xpandai balik..masuk ucc memang paling xpandai la math..hahaha
-paling benci pendidikan seni..mmg setiap kali pendidikan seni mmg member la tolong lukiskan..x pon umi tersayang.muahahahah..

Denda yg plg teruk korang kena buat,sbb aper??
-owh anak murid kesayangan cikgu ni..hahahaha..yelah tu..hahaha..paling teruk was hampir kene rotan..hampir je..sebab ponteng surau x g fardu ain.hahahaa..malass..hahaha..pastu elok2 je cikgu nak angkat rotan nangis.muahaha..cikgu pon xjadi rotan..hahahaha...

Pilih satu hari yg plg bosan di sekolah
-hari-hari terakhir sebelum SPM.hahahahaaha...

Cikgu Fevret korang n kenapa?
-Cikgu Sulaiman kesayanganku..dimanakah cikgu??oh nanti la esok call die.hahahaa..:p..cikgu tu best sebab die bawak saye pergi pasar ramadhan(kiteorg spm waktu bulan pose)..cikgu tu best gak sebab die belikan kek masa bday saye..;;)..cikgu tu best gak sebab die baek ngan parents saye..hehee..and cikgu tu best gak sebab ajar saye fizik walaupon saye sangat lah benci subjek tu dulu..

Barang yg korang tk pernah tinggal masa g skola selain buku,pencil case,etc
-baju sekolah..hahaha..xkan xnak pakai baju sekolah kan?

Perasaan korang masa nka tunjukkan report kad kat parents
-owh masa smz penah tiru tandatangan mak(opss kantoi) sebab agama just lulus je..hahahahahahah..demmmm..hahaha..takut kene marah sebab agama D kan so tandatangan sendiri..umi garang dulu wooo.hahahaha..

Pernah rs jeles bile member dpt markah tinggi? apa yg korang buat?
-owh member xkesah sangat..cousin dapat markah tinggi envy gak la..bukan ape sebab kene dengar leteran bertalu2 dari umiiiii suruh study..sakit telinga sampai rs nak g pukul2 je encik cousin saye epi al gataliest..hahahahahahaa..owh buat ape?buat bodo je.hahahaha..masa kecik2 xrajin nak study..masa masuk mrsm je pergi prep(tu pon ponteng semunyik dlm almari).hahaha

Jawatan plg besar korang pernah pegang
-otai or taiko.hahahahaha.....owh paling best when i was ahli lembaga disiplin in mrsm yt besut.hahaha..best woo..bleh tau warden mane duty round hostel...so senang la nak pontenggg xnak g prep..hahahaahaha....or ponteng fardu ain..or pergi lambat surau.hahaha..owh paling best(special utk angah@aweqmafia) when fly balik rumah for a WEEK masa minggu aktiviti form 5..hahahaahah..siap panjat pondok pak guard lagi tu..best gile.hahahaa.best woo..nak ponteng surau ke ape kasi alasan cikgu pecayeee baekk punyee..xnak g prep pon cikgu percayeee..hahahaha..kate demam pon cikgu percayee..hahahaha..serius besttt la jadi taiko..hahaha...main bunga api pon cikgu x suspect I..hahha.budak baekkan..hahaha.pijak semut pon xmati depan cikgu..muahahahahahahaha

Rindu tak nak blk sekolah semula
-rindu2..hahahaha..rindu nak jadi femes balik (erk perasan femes..hahahahahahaha)..hahahahaha..gile glamer rupenye saye.hahahaha


Friday, April 10, 2009

sayanggg hsematess sayeee..hehehe..:D..
iera masak mee rebusss and kami melagho sehinggalah ke pukul 11malam..ehhe
dah kurus dah rase..hehe..
=)
anyway thanks hsemates..sayanggggggggggggggggg hsemates..muahxxx....

my lil baby=(

My lil baby dah nazak..=(...
dah xleh bukak mata die dah..huwaa....
sedihh..=(
takpe i will try to give him one day rest.
kot2 miracles happen kan..
hopefully my twinhead baby will open his twinkling eyes again..
luckily kan i have my brother's toshiba dengan i..
kalau x mahu stress takde laptop kan...
dengan final less than 10days kan..
haishhh..
seb baekkk la toshiba menyelamatkan keadaan but to be honest i lg suke my baby...
i love my twinhead baby so muchhh..
3yrs++ dah i gune twinhead tu..
susah senang bersama2 namun ari ni die jatuh sakit..
demam..
i rase die kene hyperthermia lah...
sebab tu otak die terbakar tu..
heat stroke kan..
kesian die...

P/s : PRE-EXAM SYNDROME DAH START DAH!!!hahaha...MASA NI LA KAN NAK TAHU SAPE KAWAN AND SAPE TAK KAN?MASA NI LA KAN NAK TAHU SAPE YANG BOLEH BERSUSAH-SENANG BERSAMA KAN?YANG BOLEH SABAR DENGAN MYSELF KAN?and TO ANYNOMOUS,KINDLY INTRODUCE URSELF BOLE?hehe..:D..NYWAY YES.ITS ALL UP TO ME KAN?KENE SOLAT ISTIKARAH BANYAK2 DULU. AND TO MY DARLING SISTER, PLEASE DO NOT ASK ME THAT KIND OF QUESTION AGAIN. THANKS.

Thursday, April 9, 2009

tag by nad



Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.
Go to the 6th picture in that folder

Put the picture on your blog and a description of it.

Me n Husna in Limerick..masa tunggu tutorial ke eh?xingat..hehe..:D..mata ngantokssss...

Invite six friends to join the challenge. Link them in your blog and let them know they have been challenged!

1.s
2.a
3.p
4.e2
5.j
6.e


Wednesday, April 8, 2009

comment

Someone drop a comment in my prev entry..Thanks!!

Anonymous said...

Sudah beberapa lama ku membaca Blog mu..Inilah masa nya untuk memberi kata-kata dan teguran-teguran...Sepanjang membaca cerita-cerita kamu...bertahun-tahun lamanya...ku fikir...kamu banyak mengikut perasaan,ikut hati,tidak berfikiran panjang....tanpa mengunakan akal dengan sebaik nya..kamu bakal Doktor...kamu harus bersikap seperti seorang yang bijaksana,cekap dan tegas....(yep..i knw that..=)

1. Tak ada apa-apa perbezaan,jika kamu kerja di sabah/Sarawak/Outside daripada Kota Bharu dengan berkhidmat di Ireland.....di Sabah/Sarawak/KL/outside..jika apa-apa berlaku di kelantan...kamu mungkin mengambil masa untuk tiba di rumah kamu...jika tinggal di Ireland pun sama...ambil masa....jika tak dapat jumpa..tak ada lah rezeki kamu...jika dapat jumpa...itulah rezeki kamu...percayalah kepada rezeki....(yep..thats y im considering of staying here..i mentioned it to the interviewer..."xder gunenye saya balik malaysia kalau saya tak dapat KB" and they keluarkan hadith yg saye xpenah dgr..)

2. Kamu kerja di Ireland dapat banyak wang..boleh tolong keluarga..adik-beradik...di Ireland kamu kaya...setiap bulan pun kamu mampu pulang..mampu bawa keluarga mu jalan2 di Europe...tapi di Malaysia..belum tentu kamu akan pulang setiap bulan...dan belum tentu kamu akan dapat kerja di kelantan...belum tentu di bandar...tapiiiii mungkin di kawasan pedalaman nun jauh di sana..yang mengambil masa kira-4-5 jam untuk ke airport atau ke bandar???????? (money is not everything....i dont think my parents nak mende tu..they want me..by their side..bukannye duit...duit bukannye membawa kebahagian. Yes u r right keje kat ireland mmg kaya..and mmg betol duit tu penting tapi kdg2 die bukannye membawa kebahagiaan and happiness...sometimes it brings sorrow and misery)

3. Di Ireland..teknologi nya maju..Ilmu perubatannya lebih tinggi..ia memberi peluang yang lebih banyak untuk kamu terokai...dan kamu boleh berbakti di tanah air nanti dengan pengalaman dan ilmu yang luas apabila kamu bergelar pakar di masa hadapan...Ia lebih berbaloi...boleh mengurangkan risiko kepada pesakit...bukan menyakitkan pesakit..bukan membuat kajian ke atas pesakit...bukan meningalkan gunting,benang,jarum dalam badan pesakit..(wohoo stay sampai jadi pakar..lametu.hahahaha..:P..mmg confirm xkan kawen lah.hahahaha.:P..)

4. Pengalaman yang kamu tuntut di sana..sangat berharga..dan kamu akan lebih berkembang maju...(5 yrs pon dh lame rasenye)

5. Di Ireland..ramai orang Malaysia...kalau kamu nak makan masakan Malaysia pun tak ada masalah...kamu boleh memasaknya sendiri...nak makan masakan mak pun..tak ada masalah...balik or beli saja tiket kepadanya...kamu banyak wang...disebabkan makanan kamu nak balik ke Malaysia??itu langsung tidak cekap....(you dont know and u dont appreciate it cuz u r not staying in Ireland..food sini sangt penting)

6. Tanggungjawab kepada adik beradik???apakah???Inilah tanggungjawab kamu... menjadi contoh kepada adik-adik untuk berjaya...kamu nak jaga dia?nak dodoi dia?nak ulik dia??dia bukan budak-budak kecil lagi..tahu jaga diri...pandai berfikir... sudah pandai berdikari...adik-beradik kamu semuanya bijak-bijak!tidak perlu risau..(kamu tidak boleh berfikiran sedemikian..tanggungjawab sebab my sis everytime ade smthing going on kat rumah die kene balik tolong and skip kelas..and i senang lenang kat sini..dont u think it is SELFISH?mmg diorg bijak2 but diorg nak juga time for themselves kan?)

7. Kamu nak kawan-kawan dengan Jurutera?doktor?Lawyer?Peniaga?di merata-rata tempat kamu boleh dapatkannya...pandai bergaul mesra..pasti tak ada masalah...(yep..tapi irish buat ape?cuz in the end i nak stay kat malaysia kan?)

8. Kamu nak rumah?apartment?Kereta...jika kamu di Ireland...senang-senang saja..gaji kamu boleh beli marcedes..Bmw..ferrari..porshee...tapi jika di Malaysia..lu pikir la sendiri....tax nya tinggi...pakai kereta Nasional la....balik nanti bukan setakat apartment atau kondo...kamu boleh bina banglo besar dan mewah...(saye x perlukn BMW, Ferrari or kete mewah pon..i just need privacy and my own happiness..xsemestnye org ade bmw tu hepi kan?instead diorg mesti tkt org nak rompak diorg kan?)

9. Berkorban lah untuk masa depan..jangan kerana sikap budak-budak kamu itu..fikiran yang pendek itu..menguasai dirimu..inilah masa nya untuk berkorban demi keluarga...demi dirimu..rakyat-rakyat dan juga pesakit-pesakit Malaysia...BERKORBAN....(yep already did that)

10. Orang lain ada ibu..orang lain ada bapa..orang lain ada adik beradik...orang lain sayang ibu dan bapa mereka...tapi mereka kuat..dan sanggup berjauhan..bukan nya lembik....(diorg bukan anak sulung.diorg bukan mommy's lil girl.diorg bukannye daddy's lil girl..diorg bukan wan nor aina..)

11. Sudah cukup pengalaman..sudah menjadi pakar..balik ajaaa...dan kamu boleh mengajar doktor-doktor di Malaysia..ilmu yang kamu pelajari di sana..bawa balik ke Malaysia...Tidak semestinya kamu belajar di Ireland kamu hebat..kamu pandai...bagi saya..kamu langsung tak ada pengalaman yang betul-betul bagus..kamu kosong!hanya belajar di sana tidak bermaksud apa-apa...belajar..semua orang boleh membuatnya..tapi pengalaman....jarang-jarang orang mendapat nya.....(yes..i knw that..kosong...=()

12. Jika kamu menjawab..di Malaysia..kamu boleh mendapat Pengalamannya..Jawapanya..lebih baik belajar di Malaysia..tak usah belajar jauh-jauh...Jauh perjalanan...luas pemandangan...Yes!kamu kena balik...bukan kerja di sana selama-lamanya...kamu berhutang dengan rakyat..guna duit rakyat...TAPII rakyat mahu yang terbaik daripada kamu...Doktor yang mempunyai KUALITI...bertaraf ANTARABANGSA...(i always want to further my study in Malaysia but dah dapat peluang kan..bukannye sume org dapat kan?)

13. Jangan lah kerana sikap manja kamu itu...kamu mahu pulang dan berdamping dengan keluarga...Inilah masanya untuk maju...Kumpul duit banyak-banyak..balik..buka klinik sendiri...bagi ubat murah-murah..perkhidmatan dengan kos yang rendah..kena berjasa..Pada masa itulah kamu boleh membalas jasa orang-orang kampung yang kamu guna duit mereka sekarang ini...(owh i dont want to be JUST a GP..cmon!)

14. Sekian sahaja...minta maaf jika tersalah kata-kata...perkataan yang tak sesuai...saya bukan pintar seperti kamu...tapi saya rasa pemikiran saya lebih matang darimu sesuai dengan umurku....saya pasti...pendapat saya ini sangat berbeza dengan kawan-kawan kamu sekalian...lain orang..lain pemikiran nya.....Selamat berjaya...(sama-sama..thanks anyway!!!)



Nasi kerabu


Ini Nasi Kerabu yang dimasak pada hari ahad yang lalu..hehe..lepas makan tdo baekk punyee..=D
A huge relief..FInal yr project presentation is done..lega gile..i dont know whether i did well or not but i knw tht my legs mmg trembling gile and i talked really fast.hahaa..kalau praktis paling cepat pon 6mins 48seconds tadi presentation i finished before the penjaga masa cakap 1 minute left!hahahaha..
xpe..now bleh focus finals..banyaknye nak study..owh i have few other things left kene buat seperti mengisi borang intern dan mengisi borang claim..
owh saye tengok Inkheart and saye sukee.hehe..:D..sekian..asal internet cm gile ni?

Tuesday, April 7, 2009

Surat untuk Encik/Tuan blog

Dear Encik/Puan BLOG,
Hari ini saya telah menerima sekeping email(aci la kan sebab surat sekeping surat kan?) dari Prof saya yakni Dekan Sekolah Perubatan UCC. Beliau menulis,

"You will shortly be making a decision about your internship. I would like to remind you of the need to honour any commitment to your sponsor and to discuss your internship plans with them."

Ini telah menunjukkan, encik MARA atau Encik JPA telah menghubungi mereka menyatakan betapa pentingnya untuk kami pulang berkhidmat ke tanahair tercinta. Oleh itu rasanya untuk tidak menimbulkan masalah di kemudian hari saya harus pulang ke Malaysia. Saya harus pulang untuk membayar balik duit cukai rakyat yang menaja biasiswa saya ke Ireland.

Oh dan betullah sepupu saya seorang lagi akan melangsungkan perkahwinan beliau dengan teman lelaki beliau pada akhir bulan 4 ini. Ini meninggalkan saya keseorangan yang sama umur untuk masih tidak berkahwin.hahaha.. Epi merupakan sepupu saya yang paling gatal sekali yang mane telah melangsungkan perkahwinan beberapa bulan yang lepas. Beliau lahir pada bulan Julai. Saya merupakan cucu kedua selepas Epi kerana saya lahir bulan Ogos. Hajar yang akan melangsungkan perkahwinan beliau pada akhir bulan ini juga sama umur dan beliau lahir pada bulan September. Oleh itu..hm saya pon tidak tahu apa saya cuba sampaikan. mari siapkan skrip utk esok. Sekian.

Yang benar,

Presentation

Kami praktis final yr project presentation ptg tadi..
and buat twicee each person..
i punye timing x best ni..7mins plus rate agak laju..huhu..
xtau naktolak mane..
and pronounciation tend to be tah pape when cakap cepat...
inhale..
exhale..
3rd med, 4th med or sape2 laaa..
SILA JANGAN PERGI G05 BROOKFIELD PTG ESOK.

SILA JANGAN PERGI..
hahahahaha..

nanti saye makin cuakkk tengok ramai melayu..hahahaha..
ramai Irish xpe..hahahaha..
x conscious..Korang pergi morning punye session je formedicine or pergi je obs ke epid ke, paeds ke surgery ke...hehe..
PLS..PLS...jangan pergi medicine..hahahaha..
lalala..dh cuakk sebab rase cm teruk je presentation and plus baru realized ade 11 dayssss je lagi BEFORE final!!!OMG!!!
pengsan boleh x?
pasni kami akan menggabungkan tenaga utk IRP..
So marilah groupmates study saye yang disayangi-Aju, Milah, Yusma, Shahid, Aiman and Izad..Mari kite berusaha ke tangga kejayaan..EOD punyer intensive study pasni..
Go Go Chaiyok!
MAri Final MEds Sekalian..=)

Monday, April 6, 2009

Hoho

huwaa..banyaknyeeee nak kene studyyy...
groupmates saye sekalian pasni IRP ek..
intensive revision erk p ape eh?hahahha..
mcm kat kmb dulu..hahaha..:P..
Tues=Final Yr Project presentation..
then study week
then finals!!
OMG!..hahaha..
pls aina..
pls cuak kan skang..
pls study...hahaha..
Mr.Flying Bug silalah paksa saya study.
Sekian, terima kasih.

P/s : Baru abis tutorial dengan Kak Amy..
Rase sangat banyak xtahu.hahaah

Sunday, April 5, 2009

Tell Him



I'm scared
So afraid to show I care
Will he think me weak
If I tremble when I speak
Oooh - what if
There's another one he's thinking of
Maybe he's in love
I'd feel like a fool
Life can be so cruel
I don't know what to do

I've been there
With my heart out in my hand
But what you must understand
You can't let the chance
To love him pass you by

Should I

Tell him
Tell him that the sun and moon
Rise in his eyes
Reach out to him
And whisper
Tender words so soft and sweet
Hold him close to feel his heart beat
Love will be the gift you give yourself

Touch him
With the gentleness you feel inside
Your love can't be denied
The truth will set you free
You'll have what's mean to be
All in time you'll see

I love him
Of that much I can be sure
I don't think I could endure
If I let him walk away
When I have so much to say

I'll

Love is light that surely glows
In the hearts of those who know
It's a steady flame that grows
Feed the fire with all the passion you can show
Tonight love will assume its place
This memory time cannot erase
Blind faith will lead love where it has to go

Never let him go


am so going to miss them!!!

video

perfect

Alaaaa..
duit dalammmmm bank x cukuppP!!!!
huwaaa..
adekah ini maksudnye i should stay here and keje dulu simpan duit banyak2 dulu baru balik malaysia?
haishhhhh...
terpaksa la kan..
hahahahaha...

P/s : blame aju for thissss!!!!!

P/s : abiskan final med dulu br fikir boleh x?



yong tau fu


Yong Tau Fu made in Ireland.hehe..Ingatkan x jadi buat sekali Iera buat gak...
Banyak cite ni b4 diorg dapat menyiapkan yong tau fu ni utk hsemate die yang tersayang..hahahaha

Praktis fyp presentation.hahahaha

video
Owh lihatttlahhhh..
Lihattlahhhh..
Betapa pendeknyeee dirikuu ini..ahhahahaha
xnampak muke okeh!!!hahahahahahahahaha...


video

Lalalala...
hahaha..
gelabah2.hahahaaha..:P..
padahal depan budak2 ni je.haish..hahahahaa

Cahaya Aidilfitri



Hahaha ari tu masa tengah cakap phone ke chat tah tetibe teringat lagu ni and cam asek dgr je..hahahaha...mari la berhari raya..hahahahaa

suatu hari yang cerah

punyeee la banyak listttt kannn nak beli barang2 kannn..
kat city centre kannn...
last2 kannnn
beli telurrr n fresh milk je kat tesco...
hahaha...
ni la susah kan org fussy pergi shopping dengan org fussy juge.hahahahahaha
nywayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, im back in cork!!!
xde kelas sudaaa..huwaaaaaa...
dh nak dekat final..
study banyak lagi xbace..
ahaha..next week presentation..hoho...

P/s puas hati minum buttlers tapi machiatto die x bestttt ari nii..minah tu xpandaii buattt..hahaha..



hahahahaha

Thursday, April 2, 2009

balikkkk

Tetibe rs sangat nak balik Malaysia..
Balik FOR GOOD..hehe..
I rase insyaAllah confirm dh kot i balik malaysia for good..
after listening to the taklimat semalam and after few considerations i rase mmg insyaAllah balik..hehe..
takde gunenye dok sini..
I missed few important weddings=>Ciksue's, Epi's, Carey's, Farah's and few others lagi...
And i think im going to miss the other one as well (if the rumour is true)...
So jom balik..
Plus i wasnt there when my arwah nenek meninggal..
i xnak jadi camtu lagi dah..
even if fikir kan kalau i dapat sabah sarawak pon at least i can get a flight terus balik semenanjung..
kalau kat sini susah sket la..flight ppn 14hrs duration from london kan?hehe..
So balikk kampung!!!
Doakan saye pass exam!!saye x sabar nak balik!hahahha..
bersemangat waja!!



PC FAIR

PC Fair Kota Bharu Kelantan.
KB MALL.
Sila kunjungi gerai
MONALIZA MASTURA ENTERPRISE SDN BHD.

Sekian, terima kasih.


P/s : Happy Monthversary!



Wednesday, April 1, 2009

Jilat Ludah Sendiri

Petang tadi kami bertiga melalui Blairwitch berjalan beriringan ke Brookfield untuk mendengar taklimat...
Sampai di tengah2 paya itu setelah mengharungi nyamuk2(erk bukan nyamuk tapi some kind of nyamuk) kami telah ditemukan dengan seekor anjing yang sedang berjalan dengan tuannya. Anjing itu nampak kami dan terus hendak mengejar kami. Kami berhenti seketika.
Tuan punya anjing itu memanggil-manggil nama anjing itu.
Anjing itu berhenti seketika.
Tuan anjin itu juga berhenti.
Kami juga berhenti.
It was like we were sharing a very beautiful moment together..
And suddenly anjing itu meluru dengan pantasnye lurus berlari ke arah kami..
Seorang dari kami cuba berbuat tidak tahu..
Beliau berkata beliau adalah pemutus keputusan di saat tersebut..
Kesemuanya bergantung kepada beliau.
Anjingkan makin kita lari makin dikejar.
Selepas anjing itu mencubakan diri dia menggeselkan kaki tapi tidak berjaya kepada seorang dari kami itu ia cuba meluru ke arah seorang dari kami yang lain.
Yang 2nd ni tidak dapat berbuat ape selain menjerit dengan suara yang sangat high-pitch..AAAAAAAAA..
Anjing itu barangkali sangat terkejut mendengar suara yg sangat kuat..
Maka die berhenti dan mengejar org ketiga.
Orang ketiga telah berundur ke belakang tanpa kami sedari tetapi beliau juga terpaksa melompat apabila anjing itu cuba bermanja-manja dengan beliau.
Situasi itu berakhir di situ apabila tuan anjing itu dapat mengambil balik anjing beliau sambil meminta maaf kepada kami.
Dan kami terus berjalan dengan tercungap2 sebab penat.hahahaahhaa..
Dan tergelak2 sehinggalah sampai ke Brookfield.
Sekian.

P/s : Owh selepas ini saya tidak akan menerima kembali pelawaan mana2/mereka-mereka yang telah mengdelete saya dari list of friends diorg. Takde keje saye nak approve banyak-banyak kali. Hanya membuang masa. Lebih baik saya menghabiskan masa tersebut dengan melakukan senaman menguruskan badan.Sekian. Owh bak kata peribahasa melayu, Jangan Menjilat Ludah Sendiri.erk sumthing like that la.hahahaha..:P..