Sunday, April 13, 2014

The best thing

The best thing of being a working mom is when u come home and ur baby running towards you sambil jerit "yeay yeay mommy yeay yeay mommy alik"..
The feeling is just so ~heaven..
All d stress, d tiredness and everything just fade away in a blink of eye..
Im so in love with my babies..
Mommy promise mommy will work hard for both of u..mommy will try to be the best mother for both of u..mommy is not perfect but mommy will try everything to be perfect..
I love u..
I love u thousands..
I love u millions..
I love u infinity..
I love u forever..
Alhamdulillah..thank u Allah for this gift..
Alhamdulillah

Saturday, April 12, 2014

Latest update

Lamenye la tak post..
Banyak sangat social media skrg ni..
Instagram - ainajeffery
Dayre - ainajeffery
Facebook - aina jeffery
 So many things happened recently..
Alhamdulillah banyak perkara yang telah berlaku dalam hidup ini sekaligus mematangkan diri sendiri..
Sedar tak sedar my husband dah resign from goverment..he owns his private practice Klinik Primer Cherang..facebook die @primercherang.And he owns his own company yang buat paramedic standby, ambulance transfer etcetera..kalau ade yang nak organise Basic Life Support pon boleh try contact die..email him at klinikprimercherang@gmail.com..basicallyhes away 9am-10pm every single day and that includes weekend..cuma friday my husband bukak lambat sikit cuz pagi is our family time..so kalau nak oncall or weekend round mmg i takkan oncall on friday..to maximise our precious time together, he send me to hospital every single day except during i oncall lah..and balik pulak sometimes especially postcall he will come and pick me up and send me home..kalau hari kerja biasa yang i tak perlukan de-stress therapy i jalan kaki je balik rumah..malam after magrib if i ade masa ill bring my kids to his clinic to spend time with his daddy..alhamdulillah walaupon masa sedikit we love each other so much..marissa is always daddy's girl..kalau takde daddy baru pergi kat mommy..kalau tak mesti nak daddy je..mommy and daddy pulak occasionally keluar dating together2.walaupon kejap we try to spend time with each other..and kalau ade sekali we will try to perform our solat together..kadang2 marissa join together..adik baby still kecik so still xle nak join..hehe..
Qasrina nadhira pulak dah 6months..alhamdulillah even with the oncalls and everything i dapat completekan 6months exclusive breastfeeding..alhamdulillah..banyak cabaran even tak seteruk masa marissa dulu..susu dah start kurang tapi ill try for d sake of my baby..qasrina 6months but shes also a fast learner..shes able to sit unsupported, crawling and holding her own bottle..die dah boleh sebut bababa and dah ade stranger's anxiety..alhamdulillah..
Qaisara marissa pulak dah 2 y.o.. Mula2 ingatkan nak buat big party for her then rasa membazir pulak baik i simpan duit tu utk beli benda lain..seee..im a grown-up already..hahahhaa...marissa as usual active..suka lari and suka kacau adik die..kalau pampers basah sikit "daddy acah".."mummy acah" sambil bukak seluar n pampers nak tukar..padahal baru basah sikit..hehe..and she can understand almost everything dah..her fav cartoon of course upin ipin..her fav nursery rhymes- ba ba black sheep..die x g nursery ke ape but boleh nyanyi lgu nursery sikit2 and able to count one to ten and satu hingga sembilan..cuma pelat la and tiga selalu tertinggal terus empat..jehhee..alphabets pon alhamdulillah dah banyak..she loves reading so aunties/uncles kalau nak kasi present boleh kasi buku kat dia..hehhee
N lastly mommy..mommy alhamdulillah maintain lagi..still bernafas..hehe..still suka shopping and now really love bokittahijab..hehe..lalallaallaala..

Thursday, March 6, 2014

Bersarang

Aww bersarang sudah blog ni..
Alhamdulillah..klinik primer cherang is officially open..actually dh masuk 3rd months..im just so busy with my own life..Hehe..
And my husband pon dh ade ambulance sendiri..those yg nk gune service boleh lah contact no ni 019-9843999..

Friday, January 24, 2014

Interview

Interview mmed 2014/2015..
Sambil tu ambil peluang ronggeng kejap..
I started working again since 5th jan..sekejap sangat rasa masa berlalu.xpuas rasenye..

Thursday, December 12, 2013

bridal review - kota bharu

hahaa..tak tahu nape tetibe rase nak review bridal kat kota bharu ni..muahhaa...tapi banyak experience jugak la ngan bridal kat area kb ni..

1. N'touch N'bride
this is owned by kakla and her famous daughter leuniey natasha..i review this bridal first sebab i amik dengan diorg from my engagement sampai la my reception kat rennaissance..masa tu leuniey tak femes lagi sebab tak kapel ngan apek lagi..hehe.tapi she's a beauty...kakla ni memang femes before anak die femes lagi and suke keje ngan die sebab die mudah nak deal..diorg mmg super busy lah kene booked awal kalau nak...masa engagement i tu luckily bukan musim org kenduri kendara so senang lah..while my wedding tu i booked 3months earlier...price die mmg setanding lah dengan hasil kerja die..overall mmg best.. baju die kiteorg rent jugak tapi i used rizalman punye collection for my engagement...my aunty bawak from kl..perlu diingatkan ye ini punye ceremony adalah 2009..hehehe..for my wedding lak solemnization punye baju from mama butik while reception punye baju from dato' roy..alamak gambar wedding dalam portable hard disc..hehehe..amik gambar fb..mekap masa engagement tu done by my auntie..simple je cuz i dont like heavy mekap..natural beauty kan..muahahaha....but then masa solemnization and reception done by kakla...die bagi option nak mekap done by her or leuniey..i tgk hasil keje kakla ni classic sikit so i chose kakla..hehehe...yg masa solemnization tu mmg heavy sikit kat area mata tu..malu sikit tapi masa reception walla!speechless..hahaha..ok perasan... tapi my wedding reception sume tu alhamdulillah my aunty banyak tolong jugak..shes an interior designer so mmg tiptop jugak lah...hehe...utk area kb yg agak limited resources die tu kire ok lah...my aunty bawak doorgift for vip from kl..hantaran punye gambar sume dalam external hard dics..tapi kalau amik pon x la secantik yg zaman skrg punye..hehe..tapi still i love it so much...=)

2. Ratu brides..
tauke die ni abg wan..die penah keje ngan ntouch nbride and few others lagi before decided nak bukak on his own..sebab my mom nak kan variety so my brother punyer die amik from ratu brides ni...sekarang tak tahu la still exist atau dah pindah..before this die kat first station kb...first floor tapi signboard macam dh takde..phone number pon ilang..service die pon tiptop jugak and price die not bad la...banyak jugak die kasi less sebab die nak promote kedai die jugak waktu tu...siap tolong buat gubahan bunga biasa kat rumah i ni..


Pelamin die simple je my mom pilih sebab my brother xnak yg grand sangat...hantaran sume amik ngan die..yg kat rumah i simple sebab menyambut menantu punye hantaran tak secantik masa wedding kat rumah my sis in law..hehe..baju die pon not bad lah..mekap die pon ok jugak tapi bukan mekap by him la sebab my sis prefer its done by a woman..anyway ratu brides ni pon sama macam ntouch nbride..puas hati...hehe..=)

3. Harharah bridal
Yang ni kiteorg amik masa engagement my sis...actually wedding my brother sorang lagi pon nak amik ngan die but cancelled...adelah sebabnye..harharah ni during my time i xpenag pergi pon kedai die...tapi first impression towards bridal ni very bad lah...janji nak jumpe kul 3 kat kedai die but she arrived at 5..so bad first impression..i dont like people yang x punctual..buang masa 2 hrs..ok berfikiran positif maybe die busy..she called saying that shes in traffic jam..but kota bharu ni takde la busy macam kl yang ade standstill traffic jam...jarang2 sekali n it usually occured during hari raya holiday...masa tu bukan hari raya pon..and been a doctor myself i was trained to be punctual..belaja kat negeri omputih some more lagi la...remember one second did make a difference tau..nyway sebab dh bad first impression makanya lepas tu semua benda pon jadi berbekas kat hati...kesimpulannya wedding yg nak amik ngan die cancelled..i lah yang over mintak my mom cancelled everything...hehe..pelamin utk engagement tu kiteorg touch-up balik and siap pergi beli karpet and kain lain..seb baek ramai yg berbakat jugak in our family...hehehe...tapi maybe salah kiteorg jugak.kiteorg booked last minute kot...adik ipar i decide lambat sangat nk masuk meminang bile..hehehe...so maybe salah kiteorg jugak lah..bukan solely their fault lah pelamin tu cuma kalau die lebih punctual next time tu mungkin takdela berbekas sangat dalam hati...

4. Iena bridal
this one mmg recommended sama macam n touch n bride tu...tuan empunya die mmg baik hati lah and senang nak deal..mmg my cousin punye wedding yg kat gua musang tu pon amik dengan die this coming march ni...harga die boleh dirunding...wedding my brother asraf and my sister ijah both amik dengan die sebab my mom sangat puas hati...nak dijadikan cerita masa wedding my sis tu ade hujan lebat sampai pelamin runtuh lepas majlis akad nikah..masa tu dh kul 11malam but diorg sanggup datang baiki pelamin tu..pukul 2pagi baru siap..service mmg superb...mmg highly recommended..mekap pon cantikkk...baju2 die pon cantik...showroom die besar dekat jpj panji..banyak pakej die tawarkan...so silalah..hehehe...

5. Teguh bridal
Yang ni i amik masa akikah qasrina aritu..i amik buaian die..harga boleh dirunding and tuan empunya pon baek hati..ni menurut my husband lah sebab i x pergi..al maklum tengah berpantang..and ni lagi last minute...3 hari before majlis decide..ehehehe...seb baek die sanggup..=)

bridal lain macam thalia bridal, suzanna's bridal banyak yg kiteorg pergi survey...hehehe..tapi yg kat atas je yg ade experience..so tak berani nak komen lebih lah..hehehe..thalia tu i pinjam selendang waktu majlis menyambut menantu i...baik la orangnya...masa majlis menyambut menantu i my mil amik pelamin dengan org yg buat landscape..baju lak my grandma beli kat indon..mekap lak done by my aunty..hehe..=)


Wednesday, December 11, 2013

Ikea

Lame gile dah ok x update..busy sangat2 skrang ni helping my husband set up his new clinic..tapi yg bestnye we always with each other this past month..seronok sangat shopping together, jalan2 together, uruskan both princess together, makan2 together etcetera..pasni he will b busy with his clinic and im busy with my job..for the first 6months ni mmg kene sabar banyak2 cuz its gonna be tough..hopefully we will survive it..insyaAllah..





Sunday, November 17, 2013

Jalan2 without kids

Yeay!!i kat penang ni without d kids..
Rindu qaisara marissa n qasrina nadhira already!
Rindu qasrina bf!
Takpe mommy dh bekalkan qasrina sayang stok ebm..esok insyaAllah kite jumpe k sayang?mommy loves both of u so much!!!
Mommy kat sini makan kaw2.nasi kandaq, iced caramel macchiato n mcm2 lagi..hehe..abisss r pasni..kene g gym!




Tuesday, November 5, 2013

D32 - one month old today

Yayyy qasrina nadhira dah satu bulan ari ni!!yayyy..alhamdulillah..hari ni adik qasrina taknak tdo..semalam from 1am sampai 4am xnak tdo..then tdo sampai 8am and tak tdo sampai kul 2pm..mommy nk bertungku pon takleh sebab as usual semua org pon ingat qasrina nak susu..hehe..padahal xnak susu pon..takpe la hopefully malam ni tdo nyenyak tak kacau mommy tdo..asek oncall everyday penat jugak mommy..siang hari lak tak sempat nak tdo..too many things to read and google..hehe..
And to my suprise semalam husband balik bawakkan naked pallete..memula die kata takde sekali actually ade cuma nak suprisekan je..hehe..tq syg..muahxx..love u!!now im looking for sigma brushes..nak beli mac mahal sangat kot utk brushes lgpon xcomel..i suke sigma yg bunny collection tu..colourful..but i want to wait till christmas sebab hristmas nnt mesti lg murah..sigma boleh beli online from website die and die antar shipping kat malaysia..yay!!!i dont know why maybe hormonal kot tapi asek rs nak melaram je..hehe..and rs nak travelling jugak..tapi yelah husband busy so susah la jugak nak travel..huhu..tapi xpe..yg bestnye husband dh tak oncall so boleh jumpa everyday kalau sy x oncall nanti and tak risau sangt kalau oncall nak tinggal qaisara marissa and qasrina nadhira..
Actuallykan sampai skrg kiteorg xle decide nak panggil ape qasrina nadhira ni.. Husband sukekan nadhira and myself tak kisah..aunties qasrina suke qasrina..i preferably nak panggil die erin sebab i love erin since i was in secondary school lagi..my email dulu pon adek_erin.. Hehe..so far kiteorg panggil die adik baby..hehe..okla ye tak?hehe..kiteorg aim maximum 3 org je..2 org pon dh cukup my husband bitau..die kate die kesian kat i kalau pregnant lg sekali..sweetkan?xpe kalau nak bb sorang lg pon at least 4-5years lg..ngeee