Thursday, January 31, 2008

bubu

owh sungguh kemalasan untuk keluar..dah la ujan..i have 2hrs for my lunch break today..superb!tapi xdgr aiman balik lagi..haha..xkan die balik awal dr saye?confuse..anyway ade salah eja in my prev post..shud be sleepy not sleep..hahaha..malas nak betolkan..tadi pagi amik blood lagi.ok dah bosan amik blood.hahahaha...naseb baek encik tom datang jemput saye frm nurse itu lantas suruh i dok ngan die..ok la..hehe..xde la bosan jer..haha..patutnye ngan dr isobel tapi nurse tu menculik saye ketika dr itu tengah meeting ngan dr brit so terpaksa la saye menyerahkan tempat itu kepada aiman.hahaha..sangat bosan la..berape kali nguap n menggeliat waktu consultation tu.hahahhaa.:P..pastu timbang berat..ok naik 1kg since datang..hehe 1st day sampai ari tu timbang 4* pastu skang dh 4*..naik 1kg..hahahha..perut dh la buncit..lalala...wahai encik sphincter..tolon la contract utk mengstimulate saye utk ber**..udah lame tidak ber**..hehe..dah same species ngan aju je ni.hahahahha..=)...alallala...owh ari ni komputer diorg system down so banyak la diorg kene bwat manually...haha struggle gak la diorg..hahaha..:Ppastu dr tom cakap (owh really i shouldnt call him by his 1st name..adeh2..but i keep on calling him dr.tom..lalala..) anyway dr tom cakap "We dont have our computer today but we do have a medical student"..xtau la die perli ke ape.hahahah..tapi xkesah la..let the patient judge it..hehehe..lalalaa..ok saye mau tdo n makan buah yg best..lalal..tmrw morning kiteorg mintak chips n fish finger for our bfast..pstu mamat tu pelik je.."u eat chips for ur bfast?"..sambil mengerut kening..ahahhaa..kami boleh makan nsi lagi utk bfast..bukan nasi biase..nasi lemak, nasi kerabu, nasi dagang..owh sungguh rindu utk makan nasi kerabu..sape nak bwat?heh tuyaaaaa..ko cakap nak masak nasi kerabu since 3rd yr lagi..marah betol!!!!

BOWLING PERDANA....CORKIANS OR SAPER2 YG INTERESTED

Biro Sukan KUC dengan sukacitanya menganjurkan Pertandingan Bowling Perdana KUC 2007. Pertandingan akan diadakan pada hari Sabtu, 9 Februari 2008 di Leisureplex, Cork bermula jam 10 pagi.

Pertandingan terbuka kepada semua warganegara Malaysia kad pengenalan Malaysia . Pihak penganjur telahpun berunding dengan pihak penyedia tempat kejohanan dan mereka bersetuju memberi harga istimewa iaitu maksimum 10 euro untuk 2 games ataupun 14 euro untuk 3 games. Untuk makluman kadar biasa bagi satu game pada hari Sabtu ialah ~ 8 euro. Para pesera akan bermain minimum of 2 games, akan tetapi jika semua peserta memilih untuk bermain 3 games, kami akan anjurkan pertandingan sebanyak 3 games.
Objektif pertandingan adalah untuk menjadi wadah untuk merapatkan hubungan dan menguatkan ikatan silaturrahim sesama warganegara Malaysia . Di samping itu, pertandingan ini juga bertujuan untuk menjadi medium melepaskan segala ‘stress’ terutama sekali kepada mereka yang baru sahaja selasai menghadapi peperiksaan. Tidak lupa juga, pertandingan ini diadakan untuk menggilap bakat-bakat dalam arena bowling.
Pelbagai hadiah menarik menanti para pemenang. Hadiah-hadiah bukan sahaja akan diberi kepada peserta yang memungut jatuhan pin yang paling tinggi, malah pihak penganjur telah mengaturkan untuk memberi hadiah-hadiah misteri seperti Striker – peserta yang Berjaya mendapat strike yang paling banyak- dan sebagainya.
Setiap peserta akan dibahagikan kepada "group of fours" secara rawak. Kami akan "acknowledge" jatuhan pin individual dan juga jatuhan pin secara berkumpulan. Walaubagaimanapun, para peserta dibolehkan untuk membentuk pasukan masing-masing (4 pemain) tetapi bayaran tambahan sebanyak 5 euro/satu pasukan akan dikenakan. Sila berurusan secara terus dengan pihak penganjur.
Dengan rasa rendah hati, pihak penganjur berhak menukar sebarang syarat dan peraturan serta perkara-perkara yang membabitkan pertandingan dan akan memberitahu yang terlibat kemudiannya. Segala keputusan pihak penganjur adalah muktamad. Sebarang perkara yang remeh-temeh tidak akan dilayan.
Kepada yang berminat, bolehlah mendaftar terus dengan Saudara Nik Fathul di talian 085-7163721 atau Ikhwan Azmi(Wami) di talian 085-7732597. Borang penyertaan boleh didapatkan dari maestro09akularr@ yahoo.com. Bagi yang mendaftarkan secara “text” sila beri nama penuh, e-mail dan bowling average anda. Tarikh tutup penyertaan adalah pada hari Selasa 5 Februari 2008 pada jam 11.59 malam untuk memudahkan pihak pengurusan. Sebarang pertanyaan boleh diajukan secara terus pihak penganjur. Sila war-warkan kepada sahabat-sahabat yang lain. Mari kita bersama-sama memburu ayam belanda!!

hoho

hoho..tomorrow i will have to go to my patient's hse..Dr.Isobel has asked me to prepare the questions that ill ask the patient and his wife..but unfortunately i havent done it yet n im sleep already..i knw i wont open my eyes one hr b4 the practice is opened so mmg sah2 esok xkan sempat bwat..so yeah ill just tell her that i left the questions in my room..lalala.suke kan menipu2 ni..haha..ala boleh je bwat during lunch hr..but hopefully i wont get her as my dr tomorrow..mati la kalau dapat die esok pagi..hahaha..dah la pagi tadi die pesan suruh pegi kat bilik die, switch on the computer n read the patient's file i xpegi..haha..takut la...yelah die xde..kang ilang anything mati...papepon checklist for tmrw:-
1. prepare the questions to ask the patient.He has Ehlers-Danlos Syndrome, chronic pain syndrome, morphine pump in his spine and just recovered from pulm.tb. So agak banyak la nak tanye kan..but she wants me to ask specifically how the family adapt with his illnesses-psychology+social+financial+etc
2. clarify with dr dave about glue ear
3. ask dr tom(AGAIN!!) about hypertension in pregnant woman
4. ask for 2 eggs with cheese for bfast(erk?hahaha)
5. ask Margaret for ESR..(I need to see how ESR is done!)

John Hoon -parrot

-translated-



I miss you again, like yesterday.
Won't this feeling of missing you, lessen any?
I keep thinking about you.

The more I try to sort through it all, the more the tears come.
Even when I try to steal it, the memories spread into
different memories through the tears that I shed.
It makes me cry so painfully.

All I can do is regret, because all I ever did was receive.
But I'm afraid you'll forget me because I've never gave you anything.

I love you, I, I love you
These words have become a habit
and these words are among the many I've learned from you.
I sit around alone mumbling to myself like a fool.
I'm sorry truly, truly, I'm sorry.
I'm even sorry that these words are so late
But I'm waiting here for you shamelessly
Will you by chance come back tomorrow?

Even if the birdcage that represented you was narrow
I still liked it, I was still happy.
I'm returning to the day, to my dreams
when I believed in a forever without seperation

If I could go back I'd gather my heart, I'd take everything
from it and give it you.

I love you, I, I love you
These words have become a habit
and these words are among the many I've learned from you.
I sit around alone mumbling to myself like a fool.
I'm sorry truly, truly, I'm sorry.
I'm even sorry that these words are so late
But I'm waiting here for you shamelessly
Will you by chance come back tomorrow?

My heart..
In the end even if you can't come
and you've changed and I'm not the one for you any longer
I'll call and call out to you again
Like a parrot calling only your name..
Wishing for only your love like this

So pick me..choose me n love me...dedicated to some1

i love you…
in a really, really big…
pretend to like your taste in music,
let you eat the last piece of cheesecake,
hold a radio over my head outside your window,
unfortunate way that makes me hate you...
love you...
So pick me...
Choose me....
Love me.....



P/s : "PLEASE" pick me...and "PLEASE" choose me over everything else...and "PLEASE" love me...

=)

aha lupe nak cakap!skang i ngah makan choc cake..owh usah persoalkan ape ingredients die..hahaha..kalau nak persoalkan sume mende agak waswas..hahahahha..:P..kan aju sayang kan?hahahaha..:P..aju i should call u julia la...u kan introduce urself as "kak julia" last yr..eh ke last 2 yrs tah..masa batch syakur 1st yr..hehe..anyways tadi aiman attached ngan chemist..cam ths week aiman n next week should b me..and he was so lucky..chemist tu sangat enthusiastic cuz ade students kan so die kasi banyak mende free kat aiman such as perfume yg kecik2 tu(sample) n choc cake!yeayy choc cake..and sebijik ok!bukan separuh atau quarter atau papepon..sebijik..ahhaa..n aiman gave me about half la..less than half la but still banyak ok..and she did give aiman cream gak..utk makan same ngan kek tu..hahaha..sangat best kan..die siap tanye aiman gune after-shave ape..die nak kasi free yg sample tu tapi aiman xpakai..heehehe..hopefully next week die tanye u pakai pencuci muke ape?hahaha..nanti nak cakap clinique!!ha mane tau dpat free kan?haha..tapi xnak hoping la..usually die 1st jer dapat those advantages..hehehe...lagipon ni 1st time dieorg accept student..tadi kasi can r aiman pegi 1st sebab die dh berape hari ngan dr tom so biar i pulak ngan dr tom..hehehe..dr tom agak bosan sket la tapi still best..hehehe..papepon pagi tadi ngan dr brit sangat best..hehehe..learnt a lot!!!!hehehe siap tengok how the breast examination on real patient lagi..usually patient xkasi..hehehe..n tadi masa tea time(dr tom bwatkan tea lagi..lalala), i asked dr tom will he accept any ucc students pasni.die cakap depends..hahahaha..lalala..kalau rekod kami buruk sori la ye rakan2 after kami..ahaha...but i think everything is fine..at least sampai skang la...owh n tadi amik blood satu fail..lalala...owh dah cakap je macam in my prev entry..lalala..ca alif ca ta...(aju suke)..OMG..asal asek sebut name aju ni..cam lesbo je..hahaha.rindu ko la ju..nanti balik kite main monopoly k?hahahah..xpom cards ke..i rindu milah n nad juge..hehehehee..=)..i rindu semua org la..i kan baek orgnya..hahahahhaah..
owh terima kasih juge kepada encik wan yusof yang tersayang kerna memahami kakaknya yang ketiadaan duit sangat ini..hehhee..beliau telah memberikan kakaknya 78euro bersamaan rm400 untuk kakaknya beli handbag..hahaha..sebenarnye die silap..hehehe.die ingat die gune my credit card but die gune my dad punyer..after a month baru die realize..after he transfered all the money to my account baru die realize..too bad la kan..hahahaha..hehehe..tapi cam nanti i kene belanje die double cuz die nak beli video cam..tapi die kaya..dok dublin extra 100euro elaun n dok umah murah so lagi la..hahaha..=)

:P

lalala..tadi saye nangis gile BAEKKK punyer..skang saye gelak gile BAEKKKK punyer..hahaha..abis la org ingat saye gile..tapi mmg gelak gile baek punyer laa.a.hahahaha..xtahan beb!!!lalallalala..

"be with u"

Just finished watching a japanese movie, "BE WITH U"..cite tahun bile pon xtau la but i cried like crazy..sampai teresak2..hahaha..mesti pakcik reception bawah curious asal la minah atas ni nangis gile2..hahaha..sedih sangat...budak yg berlakon dlm cite tu sangat comel n i wish ill have that kind of son in the future..ahha..maybe in the next 5-7yrs..hahaha..if 5 yrs, aju xkawen lagi so aju boleh jadi my son's godmother..ok aju?hahhahahahahaha..ampun..tapi sdih sangat2...=(...dr mula sampai akhir tu nangis..lalala..esok pegi gp confirm mata bengkak..dah r esok should meet my patient kat umah die..lalalala...sedih2..lalalala..xbawak spec lak tu..kalau x leh cover..allalalala

Wednesday, January 30, 2008

=)



lalala..lunch hr..balik lambat...kul 2 baru lunch break..hehehe..ramai patients..a very busy morning..sucks..hahha..but ok..hehe..amik blood frm 5 patients n the 1st one fail..lalala..tapi nurse tu pon x jumpe sampai kene amik frm superficial vein..so its not my fault la kan..lalalalalala....=)..owh ari ni juge boleh keluarkan staples from patient..takut jugak..takut patient sakit kan tapi die ok je so ok la tu..hahhaa...jadi gp cam best je..jumpe ramai org..haha..kalau saye jadi gp confirm each patient masuk jumpe ill tell them
"silalah pegi beli barang komputer kat kedai Monaliza Mastura Enterprise Sdn Bhd" kat KBmall n Rantau Panjang..hahaha...lallalalaa..promote kedai bapak sendiri..hehehe...
aha!!!!the sad thing today is my mum text me cakap dh xleh antar food to uk/ire frm malaysia started 1jan2008...waaaaaaa..my mum dh g pos dah but die call my mum cakap surh amik balik food sebab xleh hantar...waaaa..nak keropok!nak serunding n nak maggi juge!!terpaksa la beli kat cardiff nanti..waaaaa..keji gileeee xleh hantar food..nanti biskut raya sume?waaaaaaaa...naseb baek next yr final yr dah..sedih..=(..kalau x dh bleh makan rendang daging yg my mum masak dah...=(..sedihhhhhhh...=(..aju silalah masak daging rendang kat aku..hahaha..especially jumaat ni..balik confirm kelaparan..haha..but maybe we will ask from our gp their permission nak balik awal..papepon next week saye pegi isnin pagi..hehe..dah mintak dah permission die n she said if that suits u better u can..lalala..tapi xbestnye kene bangun pagi catch the 1st bus to waterford..tapi xper..as long as bleh makan aju masak..hahahahaha..:P
owh kepada kawan2 saye yg boikot tesco silalah pegi ke dunnes store yang berdekatan memandangkan ade offer seedless grape for 1.99euro jer..sangat murah k!hehehe..n roti die baru pasan lagi murah from tesco..dulu tesco murah 34sen je but after christmas ari tu naik jadi 59sen...dunnes 57sen je..hahaha..2 sen je beza tapi die punyer roti lagi lembut...owh bermulalah episod memakan roti n buah n maggi till ths friday..lalalala..papepon saye udah curik fruits frm bfast tadi n beli pisang..so xkan lapar la..hehehe..=)..sekian terima kasih..aju silalah masak utk saye..owh umah halldene kamu semua x rindu saye ke?mesti dh bosan kan korang xde org bising2..hahahha..so ape kate masak utk saye sabtu ni.sekian terima kasih.

The Creation from Brookfield College



"The Creation from Brookfield College" was taken on 2006 by Dr.Fredo. It is an example of post-modernism art. There r few allegories and meanings behind this picture. Dr.Fredo took this picture purposedly to mimic the painting painted by Michelangelo in 1509. Michelangelo painted "The Creation of Adam" (fresco) on the ceiling in Sistine Chapel.
It was painted during Renaissance era. The similarities of the painting that Michelangelo painted in 1509 with the picture taken by Fredo on 2006 r A right leg and A left leg..hahaha...ok2 sebenarnye ngarut saje...aju saye rindu kamu.ting tong..hahahha

someone please help me..

Waaa...Pleaseeee help me with my final yr project!!!pleaseee...!!!!!i need a specific topic for my final yr project under this headline:-
"Shoppers' awareness n understanding of food content labelling"
pleasee???
i need the topic to b specific enough and i need it as soon as possible..pleasee...someone pleasee help me!!pleaseee.!!!!!please do help me with this stupid thing..=(....owh!papepon the topic needs to be medicine-related...pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee..please help me urgently!!!=(
Thank u very much for ur help.sekian

sekian terima kasih

Owh kenapekah saye rase ingin shopping sahaja ini..kejap2 bukak topshop.co.uk...kejap2 bukak dorothyperkins.co.uk...kejap2 bukak nextdirectory.ie...kejap2 bukak next.co.uk...kejap2 bukak gucci.com...kejap2 bukak coach.com..kejap2 bukak amazon.co.uk...kejap2 bukak ebay.ie...kejap2 bukak ebay.co.uk..ok sekian terima kasih...waaaa saye nak duit banyak2 boleh x?...saye nak beli stok clinique yang baru..n a new perfume..i didnt bring along my perfumes here..i just brought morgan punyer perfume n xtahan lame n dah bosan..waaa...nak dior addict or smile frm clinique or evny gucci...waaa..nak beli pefume baru!!!ade sape2 nak sponsor tak?silalah pos kat victoria lodge, victoria cross, cork, ireland.hahaha..xnak cakap apartment..hahhaa..xpenting pon apartment ni..tulis name saye jer..hahahaha..lalala..silalah..bodyshop pon saye xkesah..asalkan perfume..tapi preference utk bodyshop=oceanus yer..hehe..botol hijau yer..sekian terima kasih.hahhaa..owh saye mau beli baju baru juge!winter coat juge!!n new shoess!!!my shoes satu rosak heel..satu lagi die punyer depan cam dh nak terkoyak..osh sangat kesian..i did buy new shoes during boxing day tapi cam xterlarat je nak pakai for the whole day in hspital?sambil jalan2?huhu...owhhh saye mahu clinique set yang baru juge...owh tidak dilupekan saye mau toothbrush yang elektronik punyer juge..hahaha..owh paling penting saye mau tiket balik malaysia..waaaaaaaaaaa

P/s : corkians, xder ktiviti ke ths weekend?hahahahhaa

Osgood-Schlatter disease

i have a very borin afternoon today..im attached to dr dave and he is such a boring guy..hahaha..suke hati je..last2 waktu nak balik baru la nak warm up kasi tengok tu kasi tengok ni..before ths mmg senyap je..bosan..but he did give me a tutorial..he asked me what i want to knw and i told him i want to know more about peptic ulcer..and yeah..he did explain it but he explained things that i already knw such as the triple therapy and types of peptic ulcers+ its complications..bosan..hahaha.. but i did learnt sumting new today...
"Osgood-Schlatter disease"..never heard about ths disease before..lalalalala..sangat la choy..heheh..:P..its quite common for children below 16yrs old and active in sports..ok yg len2 sila carik sendiri..hahah...papepon it may resolve spontaneously over 3-4 months...and u can treat the pain with nsaids or painkiller..sekian terima kasih..
lalalalala..ngantok sudah..lalalalala....
n saye sudah bosan makan nasi goreng frm sunday ari tu!!waaaaaaaa..nak makan sumting else pleaseee...dh nak termuntah dah rase ni..hahahah..3hari makan mende same..biasa je makan kat umah 3 ari..sometmes a week makan mende same pon ok..tapi ni sebab die x panas n ade macam a bit basi sket la..hahahaha...lalallaa..

Tuesday, January 29, 2008

=)

OMG!!!im so happy!!i cant stop myself from smiling!OMG!i really love this place!!i have the opportunity to do things here!"things"..hahhahaha...i just drawn 2 bottles of blood from my patient!my 1st irish patient. I did the blood thing in malaysia before but it wasnt great cuz they used different method here..but ahh i cant describe it..hehhe..really glad that i got my gp placement here..i should do the vccination as well today but the baby that i should give the 5in1 vaccine + menC didnt turn up..(cest betol)..but papepon really glad to assist the nurse, drawing the vaccine from the bottle and distracted the child from the needle..hehe..sing a song to a child...aha!!sangat best..skang ngah lunch hr..makan pisang jer but its ok cuz im happy.hehee..sangat2 happy...=)..
maybe for some people its not a great deal but for me its really a big deal!!!im a 4th yr medical student and i havent do lotsa things yet!i havent do lots of hands-on things yet and so the opportunity to do this things really excite me!
owh and the people here r so nice too!!!tadi nurse bwatkan coffee..dr.nyhan pon nak bwatkan i a cup of coffee but i xnak sebab baru bfast time tu..hehe..semalam dr.isoebel bwatkan tea..twice..owh really like ths place...=)..and to aini..yeahhh!!i really enjoying myself here..everything here is great!!!the food, the people and the place itself r great!!!

ngantokness...

owh sungguh mengantok sekali..hahaha..just finished watching Ali baba n 40 org penyamun..pramlee punyer cite..best..hehe..i love all pramlee's movies..sangat best!lawak die xde la bosan cam cite lawak zaman skang..boring jer cite skang..tapi zombie kampung pisang not bad la..ok la..hehehe..:p..ari tu tengok kat cardiff n wasnt really bad...tengok die punyer komen/critic dalam bharian cam xbest tapi ok jer..much better than cite len la..pastu banyak kali bace komen kat bharian tu skang dh xbace dah sebab die cam suke kutuk org xpasal2 n nak je menang ape die cakap..so dah blacklist dah..hahaha..:P...saye sukeee blacklist2 org ni..hahaha..:P..
anyway today i met ths old lady..she was my 1st patient today...she is 78 year old lady who came to the gp for the back pain...She couldnt sleep last night and the reason for that was not because of the pain but because of her anxiety disorder. She was afraid of been diagnosed with pneumonia by the gp.. She had no coughing or chest pain or any respiratory symptoms and that made me wonder why she was so afraid of been diagosed with pneumonia. The fact that her brother died of pneumonia recently gave me the answer for my curiousity. She was so paranoid of being admitted to the hospital and of been diagnosed with pneumonia. On examination, her chest was normal with normal air entry and no added sounds. She had kyphosis and her back pain might be due to her osteoporosis that has been going for years. After my gp told her that she had nothing to worry about she was so excited. She asked us few times to confirm that she didnt has pneumonia. After she was satisfied with my gp's answers, she hugged us and kissed me!!!hahahah..sangat la terkezut kene kiss ngan makcik tua..hehe bukan sekali...twice ok!hahah padahal i didnt do anything to her..hehe..die sangat la excited...bayangkan makcik tua umo 78 melompat n peluk2 dr n me?hehehhe..sangat comel n sangat la hehe xtau nak cakap ape..hehee..mmg unforgettable memory la..1st time i kene kiss ngan patient..awww...

dngarvan

OMG!I really love this place!!ths place is great!much better n nicer than Cork!the people here are friendly and the doctors &nurses here are really good and great..they taught me a lot today and was so nice to me!..=)...im attached to dr.I and she is really a great teacher..my 4th med friends, pleaseee apply ur gp placement here in waterford cuz u will learn lots here..and u have chances to do things as well!!hehe..=)...but the sad thing is, dr.I asek cakap "what do they teach u there?"..ahhaha.. and keep on repeating the same thing cuz when she asked me anything i said no, i havent see that.yelah..betol la..hehe...pastu she asked me how many weeks u done ur obs rotation.4months?..and i said no!!its only 2 weeks...and she was so suprised to hear that..hehe..she said 2 weeks?its not enough!they should change the system...huhu...agak r..mane cukup kan..n tadi i met another gurl who was so rudee with her mother..macam patient dr.C ari tu..sangat la rude n rase cam nak tampar2 jer...huhu..geram betol..but papepon cases that ive seen today mostly gynae cases n sumenye pon macam ade sexual transmitted disease..and the common organism is chlamydia.huhu..and the sad thing about std is once u get it, ur partner pon dapat gak n nanti banyak paperwork n hassle la kene bwat..uuhu..pastu petang tadi i went to a place yang taruk learning disabilities punyer people..i met few people..mostly dah tua la..tapi diorg sangat comel n macam budak2 la..n that place ade few units tau n ade satu unit ni utk org2 ganas...yang behaviour die uncontrollable n that place kene lock 24hrs to prevent them from running away ..aha n ade few rooms tu kosong je ade katil n almari but almari pon kene lock and curtain pon xder sebab patients tu ade "pica" and she bites n eats anything...anything n everything..so kene minimizekan mende dalam bilik die..sangat kesian..i never thght that pica boleh exist on its own.i thought it's a symptom for anaemia-iron deficiency anaemia only...sekali die boleh exist on their own..huhu..
papepon jadi gp sini sangat penat..nak minum tea pon kene minum sambil jalan..hehe..sambil check patient..tapi best la..hehehe..=)...owh tapi sangat penat la..balik atdi 630ptg..huhu..rase semput gile balik.hahaha...lalala.tula..b4 ths selalu ponteng kelas..aha!tapi aiman left me alone in clinic!!naseb baek my doctor baek die antar i balik umah naik kete die..cet betol..dr.i pon terkejut nape die tinggal i..hahahha..(opss hopefully aiman x bace blog ni..lalala).owh n dr i gave me few things too and she asked me not to tell anyone else..hehe..pastu sebab i dapat die suruh kasi aiman juge..hehe...owh n pagi tadi bfast pon best..die bwat omlet lagi best dr i bwat sendiri..hehehe..lagi lawa la die goreng telur..lalalala..sekian terima kasih.hehehehe...penat tapi kene bace sumting sebab dr.I suruh bace sumting..=)

Monday, January 28, 2008

fuish

Tadi, when we were waiting for a bus, aiman told me sumting about Ramsay Hunt Syndrome. I cant really remember what Ramsay Hunt Syndrome(except the fact that it is more or less cam bell's palsy..hahaha..salah2) , so i browsed it in wikipedia. There r 2 types of Ramsay Hunt Syndrome(never knw ths fact)-type 1 n type 2..yang bestnyer...type 1 punyer description bapak r panjang name die n berbelit lidah nak sebut...
Ramsay Hunt syndrome (RHS) type 1 is a rare and nebulous entity that has alternatively been called dyssynergia cerebellaris myoclonica, dyssynergia cerebellaris progressiva, dentatorubral degeneration, or Ramsay Hunt cerebellar syndrome

blogging from dungarvan..

Alhamdulillah,..arrived safely in dungarvan, waterford..the place is quite beautiful but couldnt really see everything cuz its already dark when we arrived here..and my GP, Dr Isoebela, she is SUPER nice...very very nice..sangat2 la baek yang kat msia u would never meet that kind of dr..keluar malam2 sebab nak datang jemput students?i turun je bus n nak amik my bag, die datang asking me, "r u the medical student?"...then after cakap yes die cakap la name die Isoebela and die tunggu kiteorg..then die hantar kiteorg g b&b kiteorg..b4 tu she showed us the medical centre n shopping centre..dekat je pon ngan my b&b..about 10-15mins walking time la..pastu ade shopping centre..in fact we have to go thru that shopping centre b4 sampai medical centre..=)..=)..alhamdulillah sume pon ok lagi so far..=)...
pastu B&b pon die yang tolong check-in kan kiteorg n showed us the room sume n bilik ni very the nice ok!yelah for us kan..im expecting a not-so-nice room but alhamdulillah dapat en suite room yang ade 1double bed n 1 single bed..together with wireless internet, multi channel tv and kettle..hehe...n receptionist tu siap tanye lagi kiteorg nak makan ape for bfast tomorrow..hehe... kiteorg cakap cereal je but die tanye nak egg ke x or anything else..pastu kiteorg cakap la anything will b fine but we r vegetarians..=)..
ok marilah menonton tv..hahaha..should b reading sumtng about clinical exam sebenarnye cuz dah lame sangat tinggal physical examination n xtau nak bwat camne sangat dh pasni..hehehe..:P

Sunday, January 27, 2008

AWWWWWWWWWWWWWWW..

-AWWWW...ade internet!!yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Facilities In Our B&B

A View Of The Guest Bed Room - Click To Enlarge

  • All bedrooms are very spacious, airy and have en-suite bathrooms.
  • Guests can avail of our ample free off road car parking.
  • All bedrooms have en-suite bathrooms.
  • Wireless broadband internet access in all bedrooms free for guest use.
  • Multi-channel TV and tea/coffee making facilities.
  • Hair dryers are available on request.
  • Ironing facilities.
  • Baby high chairs and cots are also available.
Mountain View House offers first class bed and breakfast accommodation in Dungarvan, County Waterford, Ireland. The house was built in 1815 in the grand Georgian style. It was originally owned by John R. Dower a wealthy merchant and local magistrate.

The former drawing room is now the guest dining room complete with magnificent marble fireplace. All food served to our guests is fresh and produced locally. Breakfast is served to suit the individual tastes and dietary requirements of our guests. The main staircase leads from the inner hall (with it's original flagstone floor) and sweeps it's way to the upper floor and split level landing areas where our guests can sit and read or take in the breathtaking view of the mountain. There is also a maid's stairwell leading down to the large impressive kitchen.

=(

1.Silalah doakan ade internet di B&B yg bakal saye tinggal nanti..saye tidak boleh hidup tanpa internet..haha..tapi ade org cakap, think positively..kalau xde internet maknanya aina boleh study ngan fokusnye without any distraction..haha,..benar2..tapi camne saye nak blogging?

2.Oklah..kalau xde internet pon at least la ade wireless.(erk wireless pon internet gak)..hahaha..kat gp punye klinik tu so bleh gune check email using my ipaq..ngeh2..

3.Silalah doakan saye agar sy tidak convert..hahahha..lalalalal..tempat tu gay friendly..mane tau saye jadi lesbo ke..hahahaha..chop bukan saye cakap..bahij cakap..hehe..die cakap bagus la sebab emma pon tengah menunggu saye..hahha..emma sanggup convert masuk islam kalau saye nak kawen ngan die..hahaha..ini adalah lawak exam semata2..ehhehe

4.Silalah doakan saye agar saye dapat survive dok situ for 2 weeks..ok..5 harije..hehe pastu balik cork..hehe..tapi mmg susah sekali..owh fred jom aaa next week kite g road trip..lalalala..

5.Silalah doakan agar aiman dapat menghiraukan saye dengan lebih bagus lagi..eh jap2..cam salah je..hahahhaa..biar aiman x tinggal saye la..hahahahha..:P

6.Silalah cakap kat saye kalau ade sape2 dh beli tiket balik malaysia..jangan tinggalkan saye kesorangan di waterford ini...

7.Puan Ajuliana, silalah makan sambil ingat saye..jangan lupekn saye yg mungkin kelaparan di waterford sana...haaahhaa..:P..n sila jangan rindu saya sangat2..

8.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..saye takutttt..Semalam saye tengok cite hantuuu...so saye takut sbenarnye nak pegi ni..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..milah la niiii bukak cite tuuuuu kat tv..cite tu mmg pening sebab die bwat cam dokumetari tapi ending die yg last skali tu horror................waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..takutttttttttttttttttttttt...

9.Saye nak umiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!

left vertical strabismus..hahaha



Saya ada squint!!!lalalala...maybe latent jer.lalalalala..cacat..haha..(ok sebearnye lighting jer..terlebih belah kiri..hhee..saye mane ade squint..lalala)

Saye nak tdo..

Excessive nightime sleepiness...(deehhh??xnakn xnak tdo malam2?)...lalala..saye ngantok..tapi saye ade diarrhoea...lalalala...


Milah, Aina, Kak Seha, Aoife(pronounce die IFA), Aju

Milah, Aina, Aoife n Aju

meronggeng..

Owh hari ni sangat best..hehe..even ngantok pon tapi best..pegi umah kak farah makan best..hehe..kak seha masak...=)..pastu borak2 yg baekk punyer..hehe..n i terinfluence la sket ngan ape diorg cakap..cam i agree 98% gak la ngan ape diorg cakap especially sal contraception..dieorg cam xle accept medical students yg pregnant n cakap pregnant tu sebab eksiden..hehe..cam betol gak..memang la ade failure rates for each contraception methods that u used but stil?brape percent je?n people keep on saying eksiden n eksiden..cam agak hmm tah..hehe..saye hanyelah medical student..hahaha..tapi kalau org kasi alasan bocor tu cam agak hmm impossible..lalala....sorry la ye..teropen la pulak kan..tapi dah terbiasa kot..lagipon nanti kalau jadi dr, patients datang jumpe u n tanye u sal contraception sume, xkan malu2 nak cakap?hehe...lalalalal..sila jangan kutuk..lalala..if x suke sila la tekan alt+f4..hahaha..:P
owh esok akan ke waterford..lalaa...xbeli food pon..n in fact x packing lagi!!tapi dh tulis list la ape nak bwat n im thinking of masak some sambal ikan bilis n makan kat sane nanti.cam makan ngan roti la..maggi n serunding confirm r kene bawak..hehee...nasi goreng utk dinner juge..naseb baek skang winter..xde peti ais pon makanan x basi..ngeh3....owh tolong la...doakan saye ye that everything gonna b fine next week...=)...

Saturday, January 26, 2008

Negaraku...

Lalala..saye bosan..saye tau saye kene mandi n bersiap2 pegi umah Dr.Nurul tapi saye sangat malas nak keluar dr duvet...

.::sape paling semangat nyanyi lagu negaraku?..syakur+butter..sila cari sendiri,.hahaha::.

.::bodyguard Dato Nazri xyanyi pon?hehhe..::.

.::ni tentu waktu lagu jalur gemilang..xde sorang pon vip nyanyi time lagu tu..hehe..for the students, kiteorg ade lirik kat lcd projektor..hahaha:P.::

.::ok..ini budak2 yang sangat x baek..tidak menghormati lagu2 nasional malaysia..(erk betolkah)..ehhe..kami mengumpat sebenarnye time tu..leader die aju la..haha..xder r..aju baek jer..hehehe...kan ju kan?ko asalkan ade taugeh je diam la?hahhahahahahahhaa..ampun..ok2 takpe2 aku xbitau org rahsia ko ju..lalalala::.

gila kuasa


Lalallaa..saye seorang yg gila kuasa.sekian, terima kasih.

esok pegi waterford yg bosan itu

Waaaa esok dh nak kene pegi waterford...sangat malas ok!!really2 malas..xtau pon nak bawak ape ni...ive checked the accomodation punyer website tu cam ok je tempat die n minah tu cakap ill get ensuite room so hopefully ok..owh n u knw what?my accomodation tu, oe of die punye description is "gay friendly"..awww...hahhaha...xkan la die silap tulis guy friendly kan?cam agak pelik..hahaha..so mmg gay friendly la..hahahaha..LOL.. abis r saye nanti..lalalala...owh patutnye ari ni,opss pagi tadi bangun awal pegi South Infirmary Hospital visit Alex anak Vilsen tapi sangat malas nak bangun..tapi terpaksa bangun gak sebab encik milah mengacau di pagi hari..marah betol..but after ths maybe pegi umah dr nurul n dr farah tengok baby baru diorg..Fred datang amik..biase la..mak datin kan..xmain r pegi ngan bas2 ni..hahahahhahaha..:Plol...
iklan2..: saye single n available..
lalalala....semalam we played monopoly, bluffing cho tai ti..nak ajar diorg bridge tapi susah r nak ajar sebab bridge mmg complicated sket..tapi ok la..we slept at 3 sumting semalam..hehe..mule2 aju ajak qiamulai(hahahhaa) tapi terade bendera merah lak..ahak2...:P...but semalam bukak cite lame mase zaman skolah2 bodoh2 dulu..hahaha..yang waktu ade crush dulu..lallala..iklan lagi sekali..:single n available..papepon nad pesan kalau nak cari husband, cari la org yg lagi tua..hehe..ade kebenaran di sebalik kata2 tersebut.walaupun nad is getting married ths summer with syafiek, org same umo, die cakap sapik mature...so okla..hehe..sebab die cakap sapik dah ade plan utk future dah..cam camne nak kumpul duit beli umah n bayar down payment umah, furnitures etc..so die tahu duit die akan g mane n die sangat independent..tu mmg betol kot..sapik mmg sangat mantap la in simpan duit ni.die x enjoy sangat..n anak yg baek la..xpenah lupe kirim duit kat kg..n me lak jenis yg "umi nak duit.."; "abah nak beli tikt balik msia ni.gune kkad abah ni ek?"...huhu..sangat la xsame kan...huhu...tapi kat msia skang if dgr from member2, bace newspaper, blogs, cam sume pon mostly kapel ngan org lagi tua..ade a few of my friends skang kapel ngan husband org len..maybe sebab husband org len ni secured financially n mature..cam boleh layan ape dieorg nak n bleh pamper diorg...tapi xbaek tau sebenarnye sebab nanti ramai yang akan terluka nanti...nanti akan jadi hati pecah..pastu hati berdarah...pastu hati pon heal ngan scarring..pastu jadi cirrhosis..cirrhosis increase the risk of getting hepatocellular carcinoma...n cirrhosis sendiri pon boleh lead to death kan..so berhati2 la...hahahhaa..papepon saye sayang umi n abah saye... saye tetap akan dahulukan diorg dalam pape mende pon..if diorg xkasi kawen, saye xkan kawen la..if diorg suruh kawen, saye akan kawen la..hehehe..cuz i knw n i have faith on them...i knw they will choose the best for me..saye xkesah matchmaking...=)..owh tapi saye ade bf..eh tapi saye single weekend ni..hhahaha..:P....
semalam sebenarnye nak lepak2 ngan syakur wami n dak2 len r..kamil siap nak dtg viclodge ngan playing cards lagi..desperate gile bosan r cork ni..serius bosan..xde tempat nak pegi pon..tapi syakur nak sisha..xnak la..busuk la nantiii umah ni...so end up main mekap2 ngan aju n anak patung..hahhahaha..anak patung tu tipu jer...mekap2 je..heheh..pastu main monopoly sape jatuh dadu kene bwat air n goreng keropok..hahhahaa...:P...

P/s : Erk..rumah halldene xnak masak kat saye ke?lalallalala

lalalala

Yeayy!!it's over!exam dh abis..abis la penderitaan daku untuk seminggu..haha..tapi kejap je boleh rest cuz sunday ni dh kene pegi waterford..tapi cam ok jer..i dah tengok website for my accomodation..very nice..en suite with television+coffee in the room.. xsilap bed n breakfast..so ok la..hehe..alhamdulillah..jangan tetibe die cakap..owh ive booked one room only n so u have to share it with aiman..NO WAY!i rela bayar gune duit i..hahaha..:P..tapi dh confirmed nga minah tu semalam nak bilik sorang2 cuz we r muslim..hehe..hopefully ok..hopefully everything gonna b ok in there...n hopefully juge ade line phone..haha..tolong la..mati saye if xde line phone..food bleh survive lagi.xkesah makan roti for 5 days tapi phone xleh woo..sampai tu confirmed kene text my mum kalau x 5 hari tu la die xtdo..haha..:P...
aha!!malam ni ade plan BAEKKK punyeee...hahhaa..nak bunyikkan alarm kul 4pagi..ok?hahaha..semalam alarm bengong tu bunyi lagi..and baru la i realized minggu ni rag week..no wonder la bising memanjang..kul 10 dh start bising?party2...rag week rupenyer.Semalam alarm bunyi kul 4+ lagi n kene turun la kan..milah kejut bukan bomba..pastu kiteorg masuk laundry room kat bawah sebab kesejukan..hehe..sebab xde fire pon..pastu after bomba datang, turun la anasir2 jahat tu sambil pegang botol arak dengan rase bersalah konon cakap "we r sorry"..boleh blah..kalau kat malaysia confirm dh pegi sound n ketuk2 kepala..naseb baek ni ireland..n naseb baek badan die 2 kali ganda frm my size..hehe..kalau x confirm dh ketuk2 kepala dah kasi insaf sket..,hahha...lepas bomba settlekan fire alarm tu check2 baru naik pastu sambung tdo..ahhaa..bangun2 CUAK gileee..lalala..exam tadi wasnt really good n wasnt really bad..lalalal..sekian terima kasih.malas.esok milah ajak g umah dr.nurul n dr farah tgk anak diorg...baby boy..tapi macam segan jeee...ahahaha.:P..tengok tahap bangun la..

Friday, January 25, 2008

Muadz- Hijrah

owh lagu ni sangat best!!saye xpenah dgr name muadz b4 ni..die penyanyi nasyid baru ke?tapi best laaaa...best2..

Thursday, January 24, 2008

Spouses Who Fight Live Longer

Found this interesting article in yahoo.Interesting!!hehehe..so sape2 nak idup lame silalah gaduh ngan ur spouse..hhaha..but still, when u gaduh x ke ur quality of life kurang?heheh..yelah tension la kan..ade ke org xtension n seronok kalau gaduh?but i knew one story ni..they were a perfect couple until one day si pompuan ni mintak clash cuz bosan xder gaduh2..huhu...papepon kesimpulannye, manusia ni sangat pelik...heheh..n papepon saye x suke gaduh ngan encik kamal.saye xsuke gaduh.sekian.saye budak baik.sekian lagi sekali.

Preliminary results from a survey of married couples suggest that disputing husbands and wives who hold in their anger die earlier than expressive couples.

"When couples get together, one of their main jobs is reconciliation about conflict," said researcher Ernest Harburg, professor emeritus with the University of Michigan School of Public Health and Psychology Department. "Usually nobody is trained to do this. If they have good parents, they can imitate, that's fine, but usually the couple is ignorant about the process of resolving conflict."

So while conflict is inevitable, the critical matter is how couples resolve it.

"The key matter is, when the conflict happens, how do you resolve it?" Harburg said. "When you don't, if you bury your anger, and you brood on it and you resent the other person or the attacker, and you don't try to resolve the problem, then you're in trouble."

The findings add to past research showing that the release of anger can be healthy. For instance, one study revealed when people are angry they tend to make better decisions, perhaps because this emotion triggers the brain to ignore irrelevant cues and focus on the meat of the matter. Individuals who express anger might also have a sense of control and optimism over a situation, according to another past study.

Bottled anger adds to stress, which tends to shorten lives, many studies show.

Medicine+surgery+therapeutics+paeds

What will u do when a guy enter ur room at 4sumting in the morning?terus terbangun n melompat la kan?huhu..last night i heard a fire alarm around 4sumting but i didnt bother to wake up and evacuate the building cuz i knw it wont b the real fire and guess what?pakcik bomba n gus(the warden merangkap my classmate) came to our apartment n woke us up by entering our apartment n our room..sangat terkejut ok..terus terbangun, amik jaket n panggil my housemates..huhu...terkezut ok..1st time ok org masuk bilik..usually diorg ketuk apartment jer..n mmg cuak la ingatkan fire betol kan..sekali ade org sengaja bunyikan alarm..maybe pecahkan the kaca tu ke or smoking in the building ke tapi what the heck?twice in a night?mule2 kul 9pm+ n then 4am+?hampeh tol..huhu.. rasenye org yg mabuk2 la tu..si pakcik bomba tu ok jer cume die cakap lain kali sila evacuate the building.lalalala...sejukk daaaaa...malasss jugee...
ok esok exam..sila study...

ok 1yr n 9mnths.


Ok..1year and 9 months = 23/10/2009..haha..elok2 je 2009 ek?hehehe...

P/s : insyaAllah saye grad 2009..insyaAllah..doa banyak2..amin..hehe..lepas abis belaja baru bleh kawen..hahahah..=P

cp exam

Alhamdulillah the gp placement's list was revised again and now i have a partner..at least i knw i wont sesat kat situ sorang2..lalala...owh kepada budak2 4th med Uni College Cork, i have few extra information about CP exam from my groupmates..if salah, please dont blame me but just bace je la kan...nak bace semua confirm x sempat..
1. Gillian said, Dr Pat Cogan told the last group who currently is doing paediatrics rotation to stress on 'normal development in children"..maybe the questions will lingering about the dvlmpt of children la kot..normal values, the abnormalities bla bla..
2. Ruth said that there will be a question dedicated only to therapeutics..(so sila lah menghafal name drugs ye)
3. Infectious disease will definately come out in the exam..hehehe..(sebab Dr.Mary Horgan is our coordinator kan n she is consultant of infectious disease..so confirm la..)

Wednesday, January 23, 2008

Just a joke, no offence.

Have you ever wondered why foreigners have trouble with the English Language? Let's face it. English is a stupid language.

There is no egg in the eggplant
No ham in the hamburger
and neither pine nor apple in the pineapple.
English muffins were not invented in England
French fries were not invented in France.

We sometimes take English for granted but if we examine its paradoxes we find that
Quicksand takes you down slowly
boxing rings are square
and a guinea pig is neither from Guinea nor is it a pig.

If writers write, how come fingers don't fing?
If the plural of tooth is teeth, shouldn't the plural of phone booth be phone beeth?
If the teacher taught, why didn't the preacher praught?

If a vegetarian eats vegetables, what the heck does a humanitarian eat!?
Why do people recite at a play yet play at a recital?
Park on driveways and drive on parkways

You have to marvel at the unique lunacy of a language where
A house can burn up as it burns down
And in which you fill in a form by filling it out
And a bell is only heard once it goes!

English was invented by people, not computers
And it reflects the creativity of the human race(Which of course isn't a race at all)

That is why when the stars are out they are visible
But when the lights are out they are invisible
And why it is that when I wind up my watch it starts
But when I wind up this observation, it ends

opthalmo

Lalala..my opthalmology exam today wasnt really bad but wasnt really good..lalala..he asked me about the focal radiological treatment for choroidal melanoma..lalalala...cuz b4 that i answered his question about the treatment for choroidal melanoma..oleh itu rakan2, kalau xtau sila jangan gatal mention..lalalaa..dah r konon jujur cakap red reflex is absent tapi confirm patut ade.lalala...ngeng betol..lalala..i always get difficult questions...masa patho compulsory oral exam last yr(xfaham gak nape 3rd med wajib amik oral patho last yr n ths yr punyer batch xder..huhu), he asked me the type of mice that was used in the lab..lalala..mane la saye tahu..lalala..pastu last yr gak siap kene tanye antibodies for scleroderma..i knw i should knw and memorized all the antibodies but i never expect that type of questions in oral exam la kan..sebab b4 ni tanye sume org soalan biase2 jer..luckily patho oral exam ok ari tu result die...yg opthalmo ni redha sahaja la..lalalala..:P...
Last nite i was studying on my bed(lalalla.xde sleep hygiene langsung) and unintentionally fall aslept..i left the highlighter opened without re-cap it and thus today when i woke up, my new bedsheet turn into green!!!lalalala...xderla semua turn jadi hijau..sket la tapi new bedsheet tuu..lalalala..kesimpulannye sila jangan study atas katil..hahaha
owh ari ni saye insaf juge..sebabnye:-
1. last minute study pastu banyak gile x abis..so from ari ni saye nak jadi rajin n study je memanjang..lala..macam x berpijak di bumi nyata sahaja tapi ill try it..hehe...lalalala
2. called my mum today and spoke to my sis..she was crying on that time and the reason was-die x ngaji quran for 2 days already..huhu..terasa malu giler ngan budak form 2 sebab i, myself x ngaji quran for almost a month already and x rase guilty pon n xder rase nak nangis pon?tengok cite boleh pulak nangis?so rase sangat keji n jahat n insyaAllah nak berubah pasni..insyaAllah..pray for me..=)..
okies...luse exam cp..the big one and i think everyone in my class pon dh give up..and sume in my grup xnak pegi opthalmo esok..ahhaha..:P..kejiness..

Word of the day..."Escapism"

Escapism is a mental diversion by means of entertainment or recreation, as an "escape" from the perceived unpleasant aspects of daily stress. It can also be used as a term to define the actions people take to try to help relieve feelings of depression or general sadness.Some believe that this diversion is more inherent in today's urban, technological existence because it de facto removes people from their biologically normal natures. Entire industries have sprung up to foster a growing tendency of people to remove themselves from the rigors of daily life. Principal amongst these are fiction literature, music, sports, films, television, roleplaying games, pornography, religion, recreational drugs, the internet and computer games. Many activities that are normal parts of a healthy existence (e.g., eating, exercise, sexual activity) can also become avenues of escapism when taken to extreme.In the context of being taken to an extreme, the word "escapism" carries a negative connotation, suggesting that escapists are unhappy, with an inability or unwillingness to connect meaningfully with the world.
-SEKIAN."ESCAPISM' may cause me PSYCHIATRIC/PSYCHOLOGICAL disorder in the FUTURE.sekian terima kasih.

Tuesday, January 22, 2008

potong zaka

apek: itu potong zaka ada bagut ka ?
ali : manyak bagut..bila lu potong haa lu punya barang manyak bersih loo..
apek:?!! err..saya kawan ada cakap,potong zaka aaahh.. manyak ploblem..
ali : apa probrem ?
apek:manyak buang lui..lagi aahh..dia punya performance tatak bagut.. manyak cinang semputloh..
ali : cehh.. apek, lu apa celita..saya suda lama potong.. tada apa problem.. bini saya
manyak puas woo..
apek:lu mini puas sama itu potong zaka ka?
ali : ya la.. bila lu potong aahh..lagi sedap maen woo.. lu lagi lambat pancut..
apek:???!!! err..lu punya 1.3 atau 1.5 ??
ali : ??!! woi apek cakap baik2 sikit ha.. saya punya 6 incila..
apek:??! tiu nia ma.. lu jgn maen2 haa.. mana ada potong zaka 6 inci..
ali : cilaka apek ni..nah tengok (bukak sluar tunjuk pale butoh..)
apek: chee sin punya olang..gua tanya baik2 lu tunjuk lu punya lancau..
ali : abis.. lu tarak percaya..saya tunjuk la..
apek: saya tatak tanya sama lu punya lancau.. saya tanya lu pasal itu nasional car.. potong zaka..molo punya olang..
ali : aiya.. apek.. lain kali lu sebut betul2 la..kasi susa saja.. bukan potong zaka la.. proton
saga.. cinabeng btulla..

iklan TV / RADIO proton yg diharamkan..

ngeh2..

Lalala..muke same jer tapi tambah org..hehehe..:P..(+rebecca+cliodhna+fatim)


OMG!!!!

OMG!!!!Came accross this article in Irish Independent :"Cancers 'could be destroyed by cattle viruses"....those who have watched "I am legend" knw why im so concerned about ths article..virus may cure the cancer!!!OMG!!! virus is unstable in nature and mutate sesuka hati die..so what will happen if, IF, virus tu mutate and instead of killing cancer cells, they kill healthy celss?what will happen if virus tu mutate n jadi some kind of incurable disease which is worst than cancer?OMG!!(hahaha paranoid sebab tgk cite I am legend and 28 days later+28 weeks later..lalala)

Viruses carried by white blood cells have the potential to wipe out spreading cancer, research suggests.

Scientists in Britain have demonstrated that the technique works, using a virus normally found in horses and cattle, to eradicate cancer in mice.

Clinical trials are now being planned which could see similar treatments tested on cancer patients within a year.

If the results are successful, it could lead to many thousands of lives being saved.

Most common cancers, such as those arising in the breast, prostate, colon, and skin, kill by spreading or "metastasising" to the liver, brain and other vital organs.

Once a cancer becomes systemic, travelling through the body via lymph ducts and blood vessels, it becomes much more difficult to treat.

Harmful

Viruses have been suggested in the past as a weapon against cancer, but usually they are neutralised by immune system antibodies too rapidly to be effective. Some viruses can also be harmful to the patients.

The new technique, pioneered by Prof Alan Melcher, a Cancer Research UK scientist based at the University of Leeds, employs white blood cells to smuggle viruses into sites where spreading cancer cells accumulate.

In the mouse study, Prof Melcher's team loaded T cells -- a type of immune system white blood cell -- with vesicular stomatitis virus (VSV), which usually infects horses and cattle.

Lethal

The virus is lethal to cancer cells but resisted by healthy cells.

Carried by the T cells, the virus was ferried through the lymph system to the lymph nodes, liver and spleen. There, the viral particles replicated inside cancer cells, eventually bursting out of the cells and killing them.

As the cancer cells were destroyed, they released molecules which triggered a powerful immune system response. This effectively finished the job and wiped out the cancer.

"What you have is a double whammy," said Prof Melcher. "It's not just that the virus kills the cancer cells. When you get this virus-mediated killing, the immune system sits up and takes notice. That's important, because one of the big problems with cancer is that often the immune system ignores it."

Metastasising skin, lung and colon cancers were all destroyed in the experiments.

The research, conducted with the help of US scientists from the Mayo Clinic in Maryland, was published online yesterday in the journal 'Nature Medicine'.

- John von Radowitz in London

hmmm

Saya nak pegi yang nii...even saye bukan imm punyer member tapi saye cam nak pegi sebab speakers die cam best..tapi clash r ngan cork games..isk2...

- Prof.Dr. Abdul Latiff Mohamad, - Dean of CUCMS (also President of IMAM)
- Dr.Azlisham Mohd Nor, -Consultant Neurologist (President of IMAM UK Doctors Chapter) (saye sukeee neuro!saye nak pegi sebab ade neurologist..hehehe..:P)
- Datuk Dr. Jemilah Mahmood, -President of MERCY Malaysia (im thinking of volunteering myself..soon...lepas tgk cite love story in harvard)
- Prof. Datuk Dr. Dzulkifli Abdul Razak, -Vice Chancellor of USM
- Dr.Heng Aik Cheng, -State Consultant Orthopaedic Surgeon and Traumatologist
- Prof Dr Zabidi Azhar, -Consultant Paediatrician, USM

- Prof Madya Dr Harlina Halizah Siraj, -Consultant Obstetrics & Gynaecologist HUKM (makcik husna..hehehe.)

smoker's body...



sape2 yang rase die smoking sila la click sini.."Merokok membahayakan kesihatan"

homesick..as usual...aina's exam syndrome...lalala


(copy frm ijah)

Orang kata aku lahir dari perut umi...(confirm la..xkan la lahir dari perut abah kan..hahahah..)
Bila dahaga, yang susukan aku....umi...(hehe skang dah xleh susukan dah..hahaha..:P)
Bila lapar, yang suapkan aku..umi...(sampai skang kalau makan same ngan umi n mintak umi suapkan, umi suap lagi..waaaaa..nak makan umie suapppppp...lagi best!!!)
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku..umi...(ala skang ni umi jauh...daku keseorangan ditemani oleh laptop ini..tapi laptop ni umi kasi as my bday present..so kire ganti umi..so ok la..hehee)
Kata umi, perkataan pertama yang aku sebut.. mi!!(ngeh2...normal child dvlpmnt!!)
Bila bangun tidur, aku cari..umi..(hehehe..even dok jauh pon pagi2 if xder kelas or weekend mmg cari phone dulu call umi..hehehe...saye anak umi yg manja!)
Bila nangis, orang pertama yang datang..umi...(ye even jauh pon org 1st saye akan call kalau tension sebab exam=umi..tapi kalau malaysia malam saye call kamal la.hehe..tapi saye penah kacau umi kul 4pagi sebab tension..hehe..tapi umi ok jer...tapi kesian r..dah r keje frm 9pagi till 12malam..huhu....9pagi g bank..12malam sebab kene kire2 total business bla2...)
Bila nak bermanja... aku dekati umi...(umi bestttt!!!Umiiiii dikau la ratu hatiku!!)
Bila nak bergesel... aku duduk sebelah umi...(ngeh2...nak tdo sebelah umi!!nak peluk umi!!)
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya umi..(tepat sekali..sebab kadang2 kwn2 xfaham ape kite nak...n kadang2 diorg pon ade their own probs...umi, even die ade her own probs die still boleh pujuk anak die...die boleh tenangkan n convince anak die again...)
Bila nakal, yang memarahi aku... umi...(hehehe..umi suke bulatkan mata die yg mmg bulat when die marah..hehehe..kalau mata die bulat tu confirm ngah kasi warning kalau x behave gak, balik nanti kene cubit..lalala)
Bila merajuk... yang memujukku cuma..umi...(sebab umi mmg faham anak die 100%!!!)
Bila melakukan kesalahan... yang paling cepat marah..umi..(hehehe..xder la sangat..tp kecik2 dulu umi grang..paksa kiteorg study everyday...duduk tunggu kiteorg study..padahl dalam revision/text books tu ade buku doraemon..hahaha..dulu kalau dapat top 10 boleh beli komik n kalau dapat top 3 boleh mintak pape je..heheh)
Bila takut... yang tenangkan aku.. umi..(hehehe..pegi lari dok tdo dalam bilik umi..kalau xde elektrik dok peluk umi..hahaha)...
Bila nak peluk... yang aku suka peluk..umi..(sebab umi besttt!!!)
Aku selalu teringatkan ..umi..(confirm la..each n every second of my life!!)
Bila sedih, aku mesti talipon...umi..(sebab org len xleh pujuk sangat..boleh tapi sometimes diorg xfaham ape yg kiter nak n kdg2 umi je yg boleh solvekan problem tu..especially if its regarding to money..hahaha..:P)
Bila seronok... orang pertama aku nak beritahu... umi...(ngeh2..especially if dapat 1st class..ngeh2.. cuz my job is to make her proud..and to make her happy..=)..)
Bila bengang.. aku suka luah pada ..umi..(n kamal juge..hahaha..:P yg ni usually kamal sebab umi xkenal sangat my friends here in cork but kamal kenal sume so lagi sennag cakap kat kamal..hehe)
Bila sakit, orang paling risau adalah ..umi..(aha...xkan stop la msg die tu..cam kwn2 diorg caring gak but diorg banyak keje kan so kadang2 tu diorg xder la risau mane...=))
Bila nak exam, orang paling sibuk juga umi..(hehe..solat hajat utk anak2 dier..n doakan anak die n tunggu phone call frm anak2 die nangis sebab tension exam..hahhahahahha...tu saye jer normally..hahaha..owh usop pon penah...ijah pon...mad pon..hahaha..sumeeee pon manja..suraya sebab die baru form 2..hehehe..)
Bila buat hal, yang marah aku dulu..umi...(ngeh2..kamal pon juge)
Bila ada masalah, yang paling risau.. umi..(mak mane yg x risaukan anak die kan?..umi jugaklah yang akan tolong settlekan probs itu)
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. umi....(owh rinduu umi peluk!!!!n rinduuuuuuu umi kisss jugak!!umiiiiiiiiiiiiiiii daku merindui muu!!)
Yang selalu masak makanan kegemaranku. .umi...(saye suke ikan bakar n sambal belacan umi!!tomyam!!mee goreng!!paprik ayam!nasi ayam!kerutuk daging!!!!gulai ketam kari!ahhh sumelaaa!!!)
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, umi..(heheh..xleh2..saye kemas endiri..kecik2 dulu umi la..eh tak2..maid..heehehe..:P...)
Yang selalu berleter kat aku.. umi...(hahaha..nak suruh jadi org berguna)
Yang selalu puji aku.. umi..(nak tunggu org len berzaman la..hahaha..:P)
Yang selalu nasihat aku.. umi....(sebab umi nak tengok anak2 die berjaya!)
RINDU UMIE uwaaaaaaaaaaaAAA!!!!!

Saya rindu umi..umi saye je faham saye...kalau umi, if saye tension lepas exam die akan pujuk saya...dulu masa spm saye nangis2 sebab fizik susah n mmg xsuke fizik pon umi siap datang besut n bawa food sume n pujuk saye...drive sendiri n ditemani oleh suraya sebab encik abah bz..eh tak2..mase tu abah g oz...huhu..so umi datang sorang2 besut...about 1hr n half la...umi sangat baik..umi sangat sayang anak die..saye sangat sayang umi juge..saye sanggup buat ape saje utk umi saye....sebab saye tahu xkan ade org len boleh jadi umi saye...org len xleh bwat cam ape yg umi saye buat....org len die ade 'committment' die yang tersendiri..org len ade 'kepentingan die sendiri'..org len sentiasa 'bz' utk org len...umi, even die bz ade customer kat kedai, layan customer die still cakap phone ngan saye..die still layan saye membebel dalam phoe....org len saye cakap saye tension pon die mane kesah..die banyak keje bersosial utk dibuat..ok saye kene study...sila jangan terasa...sekian terima kasih.

p.s : terasa hati ini berubah kembali..hahahha..:P..

arts

Ok..satu dh abis but it really sucks!!!exam rupenyer 40mins jer?or maybe 60mins tapi rasenye tadi start ku 610 tapi abis kul 7 so rasenye mmg 40mins jer la...pastuh ade 8 images and we need to write the factual info about each image and compare n contrast the images...gile ke ape..2 images for 10seconds?and exam lak kedekut..bukannye nak kasi soalan in written, instead, they put the questions in the slides...kire cam diorg save colour ink diorg, n kertas..lagi la teruk..kalau die kasi kertas at least i boleh jawab images yg xyah fikir banyak sangat dulu..ni sebab 10mins images yg xleh nak jawab rugi r masa..diorg ulang pon after abis sume..pastu nak compare n contrast lagi?yg compare n conrast ni confirm sket gile dpt marks..hahaha..sebab sket je kasi point..xperlah..asalkan lulus jer..owh!!n they didnt provide the stapler or tali or anything yg boleh ikat my paper jugak!!my handwritting besar so i used 2 booklets n die xkasi mende pon nak ikat..so terpaksa selitkan kat dalam tu jer..hopefully x ilang r..huhu...doa2...
Hmm..luse lak opthalmo..haish...jumaat lak clinical practice(ni paling evil la..sume mende die sumbat dalam ni..n luckily theyve excluded ONG..so xder la kene study ong)...huhu....pening2.... i need some entertainment!!!lepas exam lak terus kene g gp..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....xnak pleaseee!dh r xleh swap..kalau boleh swap kan senang..=(....
owh anyway did u knw that women has low frequency hearing loss with ageing while men has high frequency hearing loss with ageing??....and the result of this is that women n men wont hear each other at all with ageing.....ngeh2...that was the fact that rebecca told me and i think its nonsense..hehe.rebecca thought it was rubbish as well but she did read it sumwhere in newspaper..hehehe...

Monday, January 21, 2008

2 dff version

Ya Allah...

Seandainya telah Engkau catatkan
dia akan mejadi teman menapaki hidup
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan diantara kami
Agar kemesraan itu abadi
Dan ya Allah... ya Tuhanku yang Maha Pengasih
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi
Tetapi ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan...
Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku
Dan peliharalah aku dari kekecewaan

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa
bersama dengannya

Dan ya Allah yang tercinta...
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya

Ya Allah ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambaMu ini

Ya Allah...
Cukuplah Engkau saja yang menjadi
pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini

Jangan Engkau biarkan aku sendirian
Di dunia ini maupun di akhirat
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan
kemungkaran
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang
beriman
Supaya aku dan dia dapat membina
kesejahteraan hidup
Ke jalan yang Engkau redhai
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh

Amin... .
________________________________________________________________________________

Ya Tuhan, kalau dia memang jodohku, dekatkanlah…
Tapi kalau bukan jodohku, Jodohkanlah….
Jika dia tidak berjodoh denganku, maka jadikanlah kami jodoh…
Kalau dia bukan jodohku, jangan sampai dia dapet jodoh yang lain, selain aku…
Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku, jangan sampai dia dapet jodoh yang lain, biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku…
Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,jodohkanlah kami kembali…
Kalau dia jodoh orang lain, putuskanlah! Jodohkanlah dengan ku….
Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain, biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain dan kemudian Jodohkan kembali dia dengan ku …

I bruise easily

My skin is like a map
Of where my heart has been
And I cant hide the marks
Its not a negative thing
So I let down my guard
Drop my defences down by my clothes
I'm learning to fall
With no safety net to cushion the blow

I bruise easily
So be gentle when you handle me
Theres a mark you leave
Like a love heart carved on a tree
I bruise easily
Can't scratch the surface
Without moving me underneath
I bruise easily
I bruise easily

I found your finger prints
On a glass of wine
Do you know you're leaving them
All over this heart of mine too
But if I never take this leap of faith
I'll never know
So im learning to fall
With no safety net to cushion the blow

I bruise easily
So be gentle when you handle me
Theres a mark you leave
Like a love heart carved on a tree
I bruise easily
Can't scratch the surface
Without moving me underneath
I bruise easily
I bruise easily

Anyone who can touch you
Can hurt you or heal you
Anyone who can reach you
Can love you or leave you

So be gentle...
So be gentle...
So be gentle...

I bruise easily
So be gentle when you handle me
Theres a mark you leave
Like a love heart carved on a tree
I bruise easily
Can't scratch the surface
Without moving me underneath

I bruise easily
I bruise easily
I bruise easily
I bruise easily

p/s:- Congrats and Good Luck to Encik Hairul Nazrin for his new job as a consultant in tropica sumting..xingat dah..hehe..sori oor..hehe..:P

curik from kamal

Our beloved Prophet (pbuh) said: -
"Allah has commanded that everything one does, should be done with excellence (ihsan). When you sacrifice, sacrifice well. Sharpen your knife and make it easy for the animal to be slaughtered." – (Sahih Muslim)

"If any adversity comes to you, do not say:
'If I had only acted in such-and-such a way, it would have been such-and-such;'
but instead, say:
'Allah has decreed it, and what He willed, He has done,' for verily, ‘if’ opens the way for the work of Satan." – (Sahih Muslim)

Allah says in the Quran: -
O you who believe! Seek assistance through patience and prayer; surely Allah is with the patient. (Surah Baqarah – Verse 153)

fragile


Im emotionally, physically and mentally fragile...so please handle me with care..hahaha...this picture was taken after umno's paintball event last yr and i was the only one who was bleeding on that time..dah r banyak lebam2 from bola tu n believe or not i still got the scar n bruises from those bullets...hehe tapi yg luke tu dah xde sngt dh r...hehehe..tapi teruk gile waktu kene dulu ok!but it was real fun r...owh alang2 cite sal umno ni, i want to take this opportunity nak promote next kelab umno cork's event : Bowling, Sunday, 9th February 2008...Fee : x discuss betol2 lagi..nanti lepas discuss baru cakap..hhehe..so datang la beramai2..sape2 yg interested x kesah la budak cork ke, galway ke, dublin ke uk ker boleh r kasi name kat any of the committes.

Pollock


Hmm ni one of the images that may come out in the exam tomorrow...ni pon arts ke???adeh2..adek saye conteng lagi lawa..hahahaha..sungguh daku tiada kesenian langsung..hahaha..this is painted by Pollock and the title of ths painting is "autumn rhythm"..sekian..

xder keje

Alkisah tersebutlah kisah..di apartment 59 farranlea hall, para penghuni apartment tersebut telah mengudang semua malaysian(satu batch je) untuk makan after abis exam..kire post-exam party r...hosnye terdiri dr ajuliana, aina, nadia n milah..owh fred juge disebabkan fred masak ikan masin..n sume la juge sebab makan2 ni potluck..(seperti biasa)..hehehe..tapi kami menyediakan makanan berkhasiat yg penuh dengan nutrient2 semulajadi yang kaya lagi banyak(sebenanrye banyak cholesterol n lemak..lalala)...anywy cite die bermula di sini....mengikut susunan gambar.lalala..(esok exam..pre-exam stress disorder)...owh cerita ini tiada kene mengena dengan yg hidup atau pon yg sudah meninggalkan dunia ini.

1.Aina was telling everyone that she cooked everything..aju dah marah sebab die yang masak banyak..aina setakat potong bawang..hahaha..:P..muke aju tengah mencuka..(aju pakai baju stripe black n gold tu)..shahid, fida n nik mendengar dengan penuh kusyuk n mempercayainye dengan sebulat2..hahaha..ayat bm skema tapi kalau cikgu bm tengok confirm nangis..hahaha


2.Aina baru lepas kene sound ngan aju(ceritera sahaja..)...aina n aju berebut meja utk pegang waktu amik gambar..aina dah senyum sket sahaja..hahahaha


3.Memberi bunga kepada aju dengan tidak ikhlas..cam org gaduh r..xtengok muke..


4.pastu kene marah ngan fred..fred surh aina mintak maaf ngan aju...aina dah nak tergelak tapi aju xberape nak gelak lagi..


5.pastu aju pulak kene pujuk aina..hehehe...aju memujuk sambil membuat lawak sendiri..hehe..


6.the end..we r bestfriends forever..haha..a kiss for aju.hehehe..:P


hahaha..xder keje..lalalalla

Sunday, January 20, 2008

the art of fart!!

Boring ok study arts!!hello!!! saye amik medicine sebab saye xsuke arts!kalau saye tahu kene amik arts saye xnak belaja medic..hahaha..choyyy!!heheh.ok mari kite belaja pasal kentut..pictures taken from this website...hehe the art of fart!!

Rabbit tengah kentot..haha..sape2 yg ade acne silalah amik kentot rabbit n sapu kat tempat acne tu sebab rabbit suke makan carrot..carrot banyak vitamin A..vitamin A ade retinoid. Retinoid boleh jadi treatment for acne..haha..(chop ngarut saje..)


Ha...tengok..sape suke amkan sayur nanti suke kentot...hahaha..naseb baek saye x suke makan sayur..hahahaha..tapi saye banyak kentot?hmmm..tak2..saye rase saye x banyak kentot cume saye cakap kalau saye nak kentot..cam ade org len die suke kentot senyap2..hahaha..tetibe je terbau busuk tapi sampai mati pon xnak ngaku tu kentot die..isk2..hehe..hipokrit betol.naseb baek saye baek..saye kalau nak kentot saye bitau dulu..hahahahaha...kurang asam punyer perangai..kene reject ngan mak mertua camni ni..haha


Haaa...abis laa.patut r saye suke kentot..sebab saye suke soft drinks...hehehe..coffee x teruk sangat tahap kentot..tapi saye kalau minum coffee bukan setakat kentot..nak terber pon ade..hahahaha..:P..gile kotor cakap..put put...kentot..hahaha


Haa..tengokkkkkk sape2 suke tdo n relax2 lagi banyak kentot...tapi saye rase saye banyak kentot waktu exam..xstop2 kentot tu..hahahaha..:P...tapi xpe..kentot x busuk punyer..baekkk punyeeee...


Aha..sebab kalau dalam bas ke kete ke plane ke kalau kentot kesian kat org len kene bau busuk kan.so kalau time jalan2 xpe sebab angin bertiup kan so kalau kentot bau tu cepat2 pegi...hahahahaha...lalalalallala...

Hmm..they should do one more survey about fart..kentot diorg busuk waktu nak membuang atau ketika tidak..confirm busuk ketika nak buang..haha..ok!!for those who dont like ths entry sila lah jangan kutuk saye n silalah menekan alt + f4 skang jugak..hahaha..sekian..hahaha..

opsss lupee..sila jangan kentot ketika bace artikel ni..sebab blog saya tempat larangan utk kentut..hahahaha..:P




I HATE ARTS

Waaa sangat x suke arts!!!tolong la saye x suke..tried to focus but i cant..my mind still thinking of hepatitis b surface antigen antibody, toxoplasmatosis, laser photocoagulopathy, esr, crp etc..waaa..i hate arts..since kecik2 lagi...hahaha..cakap sal benci arts ni teringat ruth..i was walking with ruth to brookfield last friday and we were talking about the exams...and i told her that i hate arts..arts is a boring and dull subject. I even told her that why in the earth they choose arts as a module for 4th yr..why they dont choose computer instead of arts or language. And i said that we learnt nothing from arts. It just a paint and we dont need arts/paintings nowadays..pastu guess what ruth told me?ngeh2...she said;
"How dare u aina. Arts is not a boring subject. I love arts"(sambil gelak2 la)...
hahaahha..alamak..hehe..so i cakap la.."opsss sorry ruth..someone is arts lover here..hehe..i should b more careful aftr ths"..hehe..and she said its ok..she doesnt really mind cuz lotsa people were telling and asking her the same thing,
"why in the earth fourth med have to take arts as their subject?"..ngeh2..
so moral of the story here : sila berlapik when nak cakap lain kali..jangan main kutuk jer..hehe..(padahal dah cakap kat cliodhna the same exact thing on thursday and cliodhna xsuke arts jugak so die xkesah..hehehe..:P..)..anyway saye baru belaja satu mende je malam ni..satu painting jer...which is composition by mondrian...painted in 1922 and it is an example of de stijl.

De Stijl : Movement by Dutch artist.(1917-1935). They proposed ultimate simplicity and abstraction both in architecture and painting. They use only straight lines(vertical and horizontal) and rectangular form. They use only primary colours which are red, blue n yellow. They use only 3 primary values which are black, white and grey. They avoided symmetry adn attained aesthetic balance by the use of opposition.

Saturday, January 19, 2008

i hate hypocrites..they r killing me!!!

oho..terasa sangat nak muntah la tengok org hypocrites ni..adeh2..serius2...tolong la jangan berlagak/berlakon bagus sangat if u x bagus..kalau lagi bagus xper la tapi ni same je lagi teruk ade la sebab hipokrit giler..dulu tegur kiteorg cakap yg tu salah, xbaek la bla bla bla..pastu kamu tu bwat mende same?pastu konon xbaek la bwat mende tu tapi bwat jugak?cukup la bagi 'explaination' yang x perlu kalau kamu tu teringin nak bwat mende tu..xyah dok gune ayat sarcastic kamu itu untuk tegur saya if u r doing the same thing...

Stupid!!!

I came across this entry when i was reading nurin's uncle punyer blog..gile jahat yusof haslam..pasni confirm la i wont watch any of ur movies...gile insensitive...macam one of the comments that reader leave in the comment board " its like rubbing salt into the wound again!..jahat sangat la..amik kesempatan kat disadvantage..tahu x betapa susahnye diorg nak accept the fact that their daughter had been abducted and killed by sex maniac?mane ade parents boleh accept kot mende camtu kat anak diorg..even anak kene ggit nyamuk pon mak dah marah2 nyamuk n terus bunuh nyamuk ni kan pulak anak kene seksa n bunuh gile teruk?huhu.. sick la yusof haslam ni..huhu..

Case Solved : Gerak Khas

It's the work of his closest friend. The victim's father doesn't know as the culprit has a split personality, normal when in public but a sex maniac when left alone.

Not only he kidnaps little girls from the Pasar Malam but he sodomise little boys too.


The victim is a lovely girl, staying in a flat at Setapak. The father operates a Nasi Lemak stall and are heavily in debts, with Ah Long included.

One fine day, his daughter went missing after visiting the Pasar Malam. Searches were made everywhere but without avail.

Then a gunny sack with a body of a girl was found near a construction site. The body was said to the missing girl "Natasha".

The parents were asked to identify the body but despite DNA results, the father denied that the dead body was his child.

The Police then made several theories on why the father refuses to accept that the body was of his daughter's. He must be hiding something, exclaimed one of the Police officer.

After much coaxing and after the mother had a dream at 3.00 a.m., the father relented and agreed to claim the body for burial.

At the cemetery, a reporter asked whether he was convinced that the girl they just buried was his. He told the reporter that he was just doing everyone a favour by burying the child as everyone thinks that the child was his. As far as he's concerned, his child was still missing and expects the Police to continue with the searching operations.

Back tracking a bit, the post-mortem results showed that the child was dead due to infections resulting from injuries at her private parts. It was discovered that the child was sexually abused using foreign objects, and the foreign objects were cucumber and brinjal.

Fast forward, the Police came to know that the Ah Long (whom the father was heavily in debt with) issued a threat to the child's father saying that he would be facing the same consequence as his daughter's if he failed to pay up his dues.

The Ah Long was hauled in and questioned but they (the Police) could not find any evidence that could relate the Ah Long with the abduction cum murder of "Natasha". He was then released.

In the meantime, "Natasha's" abductor cum murderer went prowling again. The public became panicky!

Then a video clip was discovered showing someone carrying a gunny sack at the place where the child's body was found.

The Police reviewed the video clip and detected a van captured in the video clip.

The van (with its registration number clearly visible) was traced to - guess who -the child's father!

Immediately the father became the suspect and brought for questioning. He denied any involvement but when shown a picture with his van captured, he told the police that besides him, his close friend also uses his van from time to time.

The police showed a photofit, and he immediately recognised the photofit to be his close friend.

The Police and the father straight away ambushed the friends house - only to discover that he has several pictures of naked "Natasha" and other kids together with the drees Natasha last worn.

Case solved .

After reading the above story, whose story would you relate it to?

Nobody would have to think real hard but to recognise it to be a story which resembles the Nurin (and Jazimin) story!

And that's tonight's episode of Gerak Khas aired over RTM2 at 9.00 p.m. today!

Just what is Yusof Haslam and RTM trying to do here? Adding more speculation, the "no-no" that the Police had been advising the public from doing!

The only thing missing from tonight's episode is the distribution of "Natasha's" autopsy pictures. Maybe it's next week's episode, and I wonder whose the culprit this time.

Though the ending part does not incriminate the parents, but the parents were pictured as heavily in debt and at a certain stage, was in a state of denial. And this suggestion would have a great impact to the parents of Nurin Jazlin. (As if they haven't had enough!)

What should we do then? Let them make money and more money on the sufferings of other people and the same time taint the reputation of the victim's family?

I think both Yusof Haslam and RTM is just inviting suits to come their way. While we have not proceeded with any legal action on the slandering news reports and the distribution of autopsy pictures, this latest straw is making my blood boiling urging us to see our lawyer on the best action to take on all the now "three" matters. Are we wrong? Let us know!