Sunday, February 22, 2009

Rumah kene pecah masuk-Kota Bharu.

Huhu..
I just received a text message from my sis..
umah kiteorg kat malaysia kene pecah masuk!!!!!
huhu..
Luckily,takde orang kat rumah time tu..
Kat rumah kat KB ade parents and lil suraya je..
Malam tadi diorg pergi celebrate birthday toknik kat Horizon..
So balik lambat sket la..
According to CCTV, diorg masuk around 930pm..
And 5 of them..3 orang masuk dlm rumah..1 org tunggu kat luar and the other one tunggu dalam kete!!huhu..sume lelaki and diorg sume x pakai baju!!!huhu
naseb baek la xde org kat rumah..
my mum cakap diorg gune baju to cover their faces..
tapi confirm org melayu la and gelap2..
dah called police and polices datang dh and esok(ari ni la kirenye kat msia), my parents nak bawak cctv punye video tu kasi polis...
my mum cakap diorg maybe xpakai baju sebab nak tutup muke sebab nampak cctv kt rumah kiteorg so takut kene cam..
huhu...
tapi cam scary gak la kot...huhu
naseb baek takde ape sangat dlm umah..
diorg amik tabung duit suraya je..
diorg dok dalam rumah for only 15minutes and masuk bilik suraya, ijah and usop je..
My room, mad's rom and my parents' room diorg xsempat masuk..
My parents' maybe sebab kunci diorg xleh masuk..
Bilik mad lak maybe sebab nampak ditinggalkan cuz mad kan kat Unisel buat preparation nak g jepon while my room mmg berkulat la xde org gune..
Bilik Usop maybe sebab kat bawah and sebelah suraya so die masuk la tengok ape bleh amik.
bahaya gile..
huhu..
My parents tak activate lagi alarm rumah..lepas ni dh kene activate terus dh..
takuttttt la nak balik msia.huhu...

15 comments:

''''dELinDa said...

uuu.. ngeri la aina. sgt2 naseb baik xde org kt umah.

13may said...

huii...gerun plak dgr

ab geldofg said...

igtkan kena pecah smpai roboh

Leeya said...

huuu..gile otai,tak pkai bju..ngeee~ eey,jgnle tkt nk balik mesia..KB needs a sweetie doc..hehe

Wahidah said...

aina umah i pun pernah kena pecah..siap my parents ade lg dlm umah time tuh..lg horror...luckily my parents tk diapa2kan...bile my mum citer kt i..i lak yg rs ngeri....

Gorgeous Ol' Eve Loves Vanilla. You? said...

Blame ekonomi krisis.

Sweet Thinker said...

ape paswd? nk picah. ahha!

y.a.r.n.i.e.i.r.i.s said...

huhu. benci!!!!
umah i pnh kena pech msk. 2007. giler tergamam balik2 umah, tgk2 mcm tongkang pecah. derang potong wayar alarm tau..huhu. so xleh diharap sgt pon alarm. dn lps polis dh ambik cap jari segala...smpai skrg xleh trace..reason being xde dlm rekod polis..xtaula bangla ke indon ke ape. huhu. sedih! sbb bnyk giler brg kesayangn dh xde. tp mcm org ckp, maybe yg kena ambik tu bukn ditkdirkn rezeki kita kt dunia..dn kena brsyukur sbb xde org pun kt umah time tu..kalau ada, xtaula apa akn jd..huhu.

sabar2. ur family msti lg tekejut..
xde tmpt slmt pun skrg..kena hati2 jela. huhu

eh pnjg lak komen..haha. huhu

Rashid said...

adoii ngerinya.. nasib tak berlaku apa-apa. hmmm nampaknya kena pasang CCTV gak ni..

darling hidayati said...

scary nye.. sorry to hear that.
btw,still tak knal umah baru u

einhyatt said...

many thanks to Allah semua selamat.... huhu takutnye nk blk mesia

Wahidah said...

wah home kt kg pun pernah kena pecah masuk..siap both of my parents ade kt dlm umah lg...mmg horror laaa

ceghah said...

bilik oghe dipenuhi rahmat..bilik die aritu oram duduk,so ade rahmat gok la..sbb tu curi x masok

sakiinah said...

sorry to hear that tapi kan... part 'according to cctv' tue x tahan nak gelak..hehe mcm masuk buletin utama laks ngee~

incek arif said...

suspicious :
maybe those ppl dah lama perhatikan gerak-geri ahli rumah tu.. kalau x, kenapa mereka berani gile masuk rumah pkul 9.30pm, n they covered up their faces using their shirts..?? hmm, maybe derang penah dtg umah tu kot, n dah perasan yg rumah tu ade "real cctv".. n btw mcm mane bleh tau ade 5 of them, n 1 of them yg tunggu dlm kereta tu? adakah di luar pagar rumah anda juga kedapatan seketul kamera cctv? then encik polis ade x investigate gile2, contohnye, jumpe mcm kesan cap jari ke, tau cara diorang dpt masuk & etc..?

n plus, takut nak balik msia? ngeh ngeh ngeh, mari kita tunggu dan lihat ;D