Saturday, February 28, 2009

longgggggggg entryyy

OMG!!Im soooooooooooo rindu my blog, facebook, Friendster and sume mende lagi lah..hehe..takde internet connection kat the house that i tinggal tu. I asked the landlady and she told me,
“I hate to say no to people but we are geriatrics u know. We don’t know how to use them. But the library in the hospital is 24hr. U can always access the internet over there”
Hha..jawab polite je..tp dlm hati dh kutuk2 dh. She’s really a nice lady though. She lives with her husband and it reminds me of mama ayah lik and ayah lik. Mama ayah lik pon tinggal dengan ayah lik jer kat rumah die tu and ayah lik tak sehat sangat same kes cam landlord ni..die cam sakit kaki sket.. Sangat rindu ayah lik and mama ayah lik. Ayah lik n mama ayah lik ni dah macam mak n ayah kiteorg gak la..kalau masa kecik2 dulu my parents takde let say pergi KL ke mane ke kan, kiteorg stay ngan diorg la..and in fact skang pon if my parents away to sumwhere kan mama la yang antar amik suraya sekolah.ehhe..owh tapi skarang che pon..august ni my parents takde la risau mane kot. Suraya kalau diorg away i ade bleh amik diorg sume.hehe..:P..(InsyaAllah)..
Nyways, landlady ni baek gileee kot..cume die sangat utamakan cleanliness.. Xleh pakai kasut dlm umah. Kat Malaysia mmg la xpakai kasut dlm rumah but rumah irish cam rs kotor je..ahhaha. Tapi stress gak kot kalau asek kene kasi “hint” aka sound.hahaha..cam bising pagi2..i tutup pintu gentle gile kot tapi yela sebab nak subuh sume kan so bangun banyak kali gak la pergi toilet. Pastu tak best lagi cuz i have to share a toilet with a male pakistanese doctor who is also a Muslim. Segan kot..and x comfortable sangat lah..rase cam x secure je.huhu..and bilik die pon sebelah my roomje.huhu.
In term of food mmg la x makan nasi or ape2..asek makan roti or cereal or magi je tapi umah die banyak fruits..banana banyak so makan banana je..cam ari ni je dh makan 5 biji banana and 2 bijik apple.muahaha...n i have magi for my dinner tadi.
Rumah die dekat je ngan hospital..5mins pon xsampai so best la..Pakai heel pon xkesah. Tapi pakai heel jadi kesah sebabbbb im doing anaesthetics this week and i had to stand up for the wholeeeeeeee dayyyy..PENAT okeh!!and the fact that i sorang je buat anaes and 1st person in my group buat anaes sangat la x best..sebab 1st day pon dh kene marah cuz xturn up..Si coordinator tu asked us to find Dr.D so i cari Dr.D and Dr.D takde time tu die kat Croom. Then i asked the receptionists to bleep any anaesthetists and die bleep la a few but sume cakap x available..Pastu afternoon tu kebetulan ade tutorial ngan prof kan and prof tanye sape kene buat anaes ths week.hahahha..then i angkat tangan then die tanye
“WHERE ARE U THIS MORNING???”
Hahahah..turned out that i was supposedly to be with him at 830am. Mane la saye nak tahu. And i told him i don’t knw and i bleep blab la sume tu kan..die cam xnak caye jeee..then die cakap,
“IGNORANCE IS NOT A DEFENCE”
And he keep on repeating it. So ape bleh buat kan?cakap sorry je la kan..then lepas tu nak lunch pon xberani dh sebab die suruh tukar scrubs and dtg theathre terus. Hahahaha..And dlm theathre kene torture la kann..HAHAHAHAHA...=))
And sebab dh lamekan tinggal anaes and plus I don’t really like surgery or anaes so rase cammm stress gile.Lagi stress when balik rumah kene sound ngan landlady. Ade tu die x sound i pon but terasa gak walaupon xbuat mende tu. HAHAHA. Siot je.
Tapi lame2 cam best gak la anaes.Banyak boleh buat procedure. Hahaha yang paling kelaka buat intubation kannnnnnn masukkkkk tracheal tube dlm oesophagus.MUAHAHAHAHA...greattt aina great.hahahahahahahhaa..orang masuk dalam trachea kot..hahaha..tapi tu 1st trial so ok la kan and lepas tu consultant tu cakap mmg patient ni susah pon. Thyromental distance die 4cm je..(minah tu gemuk so short chin.hahaha..:P)...And after buat anaes ni kan mmg confirm xnak buat anaes.hahaha..Dh la kene tukar scrubs..Bak kate one of my classmates, jadi surgeons or anaes x best sebab xleh bergaya. Yelah asek kene pakai scrubs je.hahaha..~bosan~.hahaha..
And dh la xbest gak sebab kene berdiri..Kesian kaki i tau. Nanti lame2 kene varicose vein kang.hahaha..
And x best gak sebab kalau anaes kan die kene duduk icu kan and i hate ICU. I think ICU is a very sad place to be. My late grandfather, tokwan, was admitted in ICU for quite sometime dulu before he passed away so ICU reminded me of him. =(
Tapi perception me towards anaes dh improved dh la. Dulu i agreed je when my classmates cakap specialisation paling bosan dalam medicine is anaesthetics and ophthalmology. Sebab yelah anaes selalunye lepak bace magazine, novel or minum coffee msa patient tengah operate tu kan..but here its diff. Anaes mmg quite a busy job. So ophthalmology mmg paling bosan kot.hahaha..:P..opsss..lalalala..
Heh dh panjang sangat..
Ahhahaha..

3 comments:

y.a.r.n.i.e.i.r.i.s said...

pnjg pon xpe. cover hari2 yg xde connection. hee =P

Sweet Thinker said...

hebat gak esei nie gwe bc. walau perenggan cam segan nk muncul, tp mantap ar kasik mata gwe pusing. hebat2.

love is... said...

guna handset connect internet pun boleh... murah pun murah...