Thursday, May 19, 2011

Iphone 4 Untuk Dijual!!! >>from cerahjeff.blogspot.com


PERINGATAN: TAWARAN INI BERLANSUNG DARI 19MEI - 5JUN (Untuk jualan pertama,kalau sambutan menggalakkan,akan diteruskan)

Alhamdulillah,aq akan balik bulan 6 ni sebab aq nak menikah,eh silap,abang aq nak menikah. Tahniah buat dia! Eh,18hb bulan 6 ni datang la umah aq,even kenal kat alam maya(bace blog aq),meh kite bersua muka,aq peramah orangnya tambah comel xP.

Oh,di kesempatan tu,aq ingat nak tolong korang beli Iphone 4 16gb yang murah kat Jepun ni. Bila lagi nak pakai Iphone? Paling kurang bley la update Facebook guna iphone cam dia ni kan?

via iphone tu,kan macho?
Bila lagi nak main Angry Bird dengan pelantar perintis iaitu Iphone? Memang bley main kat Komputer, Android dan sebagainya tapi tak ori la sebab awal2 die kat Iphone xP


Ok,sebelum aq announce harga aq jual,aq nak bagi perbandingan kat korang harga iphone 4 baru kat Msia. Mula-mula kita tengok harga Iphone 4 yang dijual oleh Official dealer,Maxis n Digi.

Digi - Paling murah korang ley dapat RM2090,tak caye g tengok kat laman web dorang

Maxis - Paling murah korang ley dapat RM2090,tak caye g tengok kat laman web dorang

Ok,kita bergerak ke tak official punya,mudah.my. Tapi sebelum tu,korang kene tahu sal unlock. Unlock ni sejenis hack yang membolehkan iphone baca simcard mana-mana negara. Tapi ada juga Iphone yang free-sim macam Iphone kat Singapore dan Australia kalo xsilap. Dulu iphone boleh unlock guna Ultrasnow tapi baseband skang da xley. TAPI!!!!!

Skang ada cara lain untuk unlock iaitu dengan menggunakan GEVEY SIM! Kalo nak tahu cara GEVEY berfungsi, baca seterusnya tapi kalo xnak baca n terus guna,baca perenggan seterusnya. Ok,GEVEY sim ni ditampal pada sim,fungsinya untuk bypass emergency call,so iphone automatik baca kita punya simcard. So, simcard kita boleh dibaca ^^

Ini GEVEY - Berhati-hati ketika membeli sebab ada pirate punya!

Ok,balik pada perbandingan harga,kita tengok kat Mudah.my lak.Aq just tunjuk beberapa yang aq jumpa, 1st aq cari yang klantan coz aq dot klantan tapi aq buka je kalo orang luar klantan nak beli ^^

Kelantan - Dijual dengan harga RM2000 (+Jailbreak)

Selangor - Rm2450

Ok,kalo korang xpuas hati,pergi servey sendiri. Jangan lepas terbeli ngan aq korang nyesal lak sebab ade yang lagi murah. Memang tak dinafikan,korang akan jumpe orang yang jual lagi murah dari aq tapi tu ikut nasib la,hahaha.

Ok,skang balik pade Iphone 4 yang aq nak jual.

Aq jual Iphone 4 je,yang 3g n 3gs tu saje nak bagi gempak - gambar dr FB Taqi

Spec Iphone 4 aq nak jual:
  • 16Gb
  • Of course black
  • Tiada warranty sebab barang Jepun,warranty dalam Jepun sahaja tapi Warranty aq sendiri bagi sehari sahaja.Kalo korang beli kat Mudah,warranty pun kemungkinan xde gak.
  • Barang baru,bukan 2nd hand
  • Tidak Unlock (Jangan kecoh,bace dulu sampai habis)
Servis Percuma:
  • GEVEY SIM!!!! (Jenis yang aq bagi,biasanya dijual dengan harga RM150 kat Msia)
  • Jailbreak (Ini Pilihan,kalau xnak Iphone diJailbreak,lomat terus ke perenggan yang ade >)
  • Lepas Jailbreak,akan dimasukkan basic Cydia; Installous,BossPref,WinterBoard dan ETC
  • Juga akan dimasukkan APPS PENUH(Yang harus dibeli tp dapat aq buat free!) berpage-page,paling kurang pun 5 pages!
  • Kalau ada soalan,nak tukar theme camna or apa2,aq bagi tutorial free sepanjang masa,aq online je,buzz!
>Ok,sekarang masa yang ditunggu-tunggu. Ye la,dot berletiaq panjang-panjang ni,harga taknak bagitaw. Harga yang aq nak jual ialah..jeng ...jeng ...jeng!!!!


RM1900 *!!!!!!

Itu tak termasuk dengan kos penghantaran,mungkin dalam RM20-30 sahaja,tengok tempat.Lebey dari RM30,aq belanje,servis orang kata,kiranya paling maksimun RM30 tapi klate free jah!

Camna nak beli ni?
Ada banyak cara ,samada korang bagitahu ikut FB,email aq or Tweet aq! Komen kat bawah dibuka untuk soalan sahaja,benda2 lain,aq akan delete,sorry banyak2. Apa lagi,paling kurang pun,korang beli ngan aq,then korang jual balik,kaya wooo! Untung ni cukup makan je ni utk aq,beli tiket flite xlepas ni. Win-win situation ^^

Jangan lepaskan peluang keemasan ini!!!

3 comments:

wannorhisyam said...

awok, iphone 4s xdok nok jua? iphone 4 tu ado lagi ko?

Witty Angel said...

Ade yg second hand.nk x?

[cheApy] [murAh] [stuFFs] said...

Iphone 4s? nak!!