Sunday, December 7, 2008

Nasi krabu

11 am, bilik aju, Aina & aju...

Aina : Ajuuu..ajuuuuu....ajuuuu jommm masakk ari niii...esok kan raya...kite masak utk iera n azalea..diorg exam esokk...

Aju : nak masak ape?

Aina : Nasi kerabu!!!!

Ok brmula di situ lahhhh maka Wan Nor Aina berusaha keluar pergi tesco sorang2 di pagi2 hari weekend beli barang n Ajuliana pon sanggup meredah kesejukan pagi pergi farash beli ayam n santan..hehehe......n sampai rumahhhhhh solat zohor terus masak!yeayy nasi kerabu!!jangan jeles ye rakan2..hehehe...owhhh b4 tu called umi dulu tanye resepi and cara nak masak semua n surf tenet dulu sket2 n campur resepi sket2..saye kan sukeee mengalter resepi..hahaha..:P...
n taraaaaaaaaaaa!!!!!!

Nasi kerabu!!!!my 1st nasi kerabu!!!!!!lalalala...xde bunga kantan..xde daun kesum..xde ikan kembung..,yang ade tuna n sardin dalam tin ganti ikan kembung n taugeh, kacang panjang, cucumber n cabbage!hehe..n xde pewarna biru gak..hehehe..so kite taruk kunyit...lalala...

.::ayam percik, kuah ayam percik, ulam-ulaman, sambal tumis, sambal ikan+kelapa, nasi, coke::.

.::ayam percik..::.

.::Ulam-ulaman-

.::Sambal ikan+kelapa::.

.::Nasi kuning::.

.::Ulam-ulaman after 15minutes..hahaha::.

Ayam percik!!!

Oh n dessert kami : Bubur pulut hitam...=)

Inila menu ari raya kami walaypon raya sebenarnye esok..hehehee..:P


8 comments:

Wahidah said...

1st nasi kerabu eik??? wow...dahsyat la..tahniah2....ikan kembung tk dak eik?? huhuhu...iakn sardin pun jadi la ainaaa...

Sweet Thinker said...

beta bg kamo masa 7 bulan lg utk lebih mantap. pastu baru beta nk rasa. ahhah!

TaNia said...

aina, nak cikit.. cikit ajer... plssssssss.. huhuhu

n Z r A said...

aiyohh terliuq...
waaa..nak jugakkk :P

sakiinah (",) said...

nak jugak!

N a b i L said...

pandai ye rupenye kamu memasak iyer kemain lagi

k ja/Dr.fahisham said...

amboi cik adek comel...best nyer nasi kerabu dio.. patut la tak sudi pimakan umah kja hari tu...huhuhu...rupanye awak lg terrorr wuyo... caya aina. dah la comel + pandai masak..emmm mahal hantaran nie .

Witty Angel said...

wahidah : tu la..sardin + tuna.ok je sbnarnye..hahaha..:P

sweet thinker : amboi2..hehe

tania : okeh2 meh i suapkan.hehehe

nzra : kamu dh cuti dah..ape kate kamu buatkan lak.hehehe..kiteorg x cuti lagi..huwaaa

sakiinah : hehe..bilenak masak utk i ni??

nabil : hehe teringin sangat..

kja : eh kak ja ajak ke?hehehe..ingatkan kak ja cakap je ari tu so segan la nak pergi eventho nang ade mention kak jah nak masak nasi kerabu..hehehe..:P..insyaAllah next time k?hehe.