Monday, November 24, 2008

"sakit"

Hari ini saya ingin menulis dalam bahasa melayu sepenuhnya...
Tiada campuran bahasa hari ini..
kerana saya takut mereka2 di sekolah perubatan saya tahu saya sedang berdusta..hahahahaha
Saya patut on-take(saya tak tau la dalam bahasa melayu ape maksud die?) ari ni..
So saya patut pergi hospital..
Utk ambil sejarah pesakit dan membentangkan sejarah tersebut esok..
Mula2 saya memang hendak pergi..
Tetapi selepas itu rasa seperti taknak pergi..
tapi selepas berbual2 dengan izad terasa hendak pergi..
So saya pun membuat keputusan utk pergi..
Sara pun dah menghantar sms kepada saya bertanye kul brape n nak jumpe kat mane dan bla bla...
saya pon sudah selamat membalasnya dengan mengatakan ingin berjumpa pukul 7pm di wad kanak-kanak..
Pastu saya tidur..
Pastu saya bangun..
Pastu saya mandi..
Pastu sara hantar sms lai sekali cakap die mungkin x sempat datang so die jumpe saya esok..
Pastu tiba-tiba aje selepas bace sms tu saya sakit perut..
Dan muntah2..
Dan cirit birit...
Oleh itu saya akan pergi ke pusat kesihatan kolej saya esok
dan akan saya katakan kepada mereka di pusat kesihatan kolej saya esok hari...
bahawa saya tidak sihat...
dan akan ditambah dengan sakit perut sebab tak cukup makan sekali.
dan saya akan pastikan saya dapatkan sijil bercuti.
itu memang dusta..
dan kata-kata dusta tersebut adalah disebabkan saya sangat malas...
malas nak berhadapan dengan orang tua tersebut..
dan malas..
dan penat..
dan rasa sangat bodoh..
dan rasa sangat kena belajar...
dan malas..
dan malas..
dan malas..
hahahaha

9 comments:

Hann said...

part mane yg dusta?
muntah2 n cirit birit ke saket perut sbb x ckup makan, ke sume skali adalah dusta semata2?
hahaha ;p

p.s: buat blog baru ke?

Witty Angel said...

semua sekali..
hahahaha

tapi mmg ade slight pain kat RIF..hehe...

blog baru?
eh xde pong??

Hann said...

hahaha,
tp make sure jgn bgtau kat doc tu yg u got the pain right after baca sms Sara ye, kang free2 je kantoi ;p

aik, nmpk kat ur profile, you have 2 blogs

Dr Zek said...

nice blog...dont push urselve if u really feelin' unwell...just take a rest...

Sweet Thinker said...

pehhh. mls upa nye. mmg fitnah. ahakz!

RajaOtai said...

teruk3...haha

Wahidah said...

huhuhu...lawak la u ni aina...mcm2 hal...malas eik?? knp malas2 ni yang?

Witty Angel said...

Hann : owh..hehe..tu buat msa tengah down sket tu.hehehe..:P
Dr Zek : aha tula..xnakla pegi kelas ari ni gak..
ST : hahaha..diam ah
rajaoatai : hehe..sekali sekala..
Wahidah : i xsuke consultant tu..hehehe..demotivated sket

Wahidah said...

lor mcm tu rupanyaaa...well normal la kan..kiter ade consultant yg kiter suka n tk brp suke..huhuhu