Tuesday, March 29, 2011

benci

Hello peeps!!
Dah lame x update blog okeh!
rindu nak blogging tapi apekan daya hset x best nak tulis blog.
lagipon time oncall jonar sangat so xleh nak update blog.
anyone pernah dgr the word "jonar? or jonah?"
Most of the malaysian doctors tahu kot that word.
it means that doctor yang oncall tu "panas"
kalau die oncall maknenye patient ramai berderu datang, katil jadi penuh or the whole day mmg busy dengan resuscitating patients..
I am jonar while my hubby tak...
record admission 24 masa kat ortho..
bukan waktu cuti sekolah/raya ok!
hubby selalu pesan suruh solat hajat the night before oncall tapi solat pon mmg akan jonar..
usually org xnak oncall dgn org2 jonar ni..
tapi on the bright side kan i will learn more than others kan?
cuz i ive seen many different cases and attended more cases kan?
kan?
hehe
cume kene sacrifice sket la kul 2pagi dgn baju dari pagi lagi n perut kosong semua...
owh tapi there was one day when i was really tired of attended all cases-baby born flat, caesarian for acute fetal distress bla bla n tetibe ade sorang nurse ni perli i:-

"wah ade lagi dr lagi jonar dari Dr H"
then i replied;
"xpelah kak nak suruh belajar banyak lagi la tuh"
then die kate lagi,
"xbalik dah kite ari ni.keje tak settle2 lagi.balik ni mesti kene mandi bunga solat hajat semua"
and then i was like, thats it-minah nurse tu dok dalam ward jeeee i ni berlari dari ward, pergi labour room tukar baju pergi operation theathre non stop!!!n die selambe je perli i..then i told her;
"owh elok la kak.solat taubat sekali la mintak Allah ampunkan dosaa2 yang bertimbun tu"
and die of course la senyap tak terkata lah.hahaha
padan muke.

1 comment:

Bulan Bintang said...

dr aina!!!! rindu ko.

sekian terima kasih :D