Saturday, February 20, 2010

Hospital Tanah Merah

Im enjoying my life in Hospital tanah Merah except for its creepy quarters (at nite).
I dh oncall 3kali kat situ.
And tido xpenah terganggu.
Malam after buat pm review ( tu pun selected patients from 12 patients) i dh xde keje dh.
usually xde kes dh after that.
Penah sekali je la kene keluar pergi wad kul 1pagi.
Tu pon sebab nak insert branula.
Kalau x mmg xyah. Nurse dh xleh buat dh sebab tu die panggil.
Kalau x nurses kat situ mmg superb punye baek hati.
Boleh tolong kite la.
Kalau pagi2 lak, bloods xyah risau.
Unless patients yg mmg susah baru die call kite.
Kalau x adik2 ade ramai yg nak tolong amikkan.hahaha
sekali ngan cikgu diorg amikkan.
hehe.:p
and guess what?
ari yg bukan klinik by 930am i dh jobless.
kacau2 kawan2 surgery, medical sebab we r sharing the same ward.
There is only 1 male ward, 1 female ward and 1 paeds ward.
Owh ong juge. tapi tu tolak tepi lah.hehe
Mcm 2 days ago. I was oncalled.
I tido kul 930pm and x bangun2 dh sampai pagi utk morning round lak.
heaven la.
cume nak kene berulang kb tm tu je.
Tapi not that bad. I penah bawak 140/160 ( xtau la brape banyak saman dpt bulan ni) and dapat sampai in 20minutes!!hahaha.
Kalau x normally 40-50mins.
Kalau petang jem sket boleh sampai 1hr.
Tapi keje bukan banyak pon even BD round.
Patients pon ade la dlm 14-15.
1/8 dari patients kat HRPZ(2).
and lagi best kan sebab sume org pon baek gile.
Senang nak mintak tolong.
Specialist pon baek.
MO pon baek.
MA pon baek.
Nurses pon baek.
I rs i nak apply district dh pasni.hehe.:p

P/s : Pija aha die dh start sending housmen for a month kat district hospital. Tapi xsume posting la. diorg ckp if dh penah pergi the likelihood utk pg the next posting tu krg. Tapi best pija dok district. Eventho oncall EOD pon (Every other day) tapi xpenat. hehe.=)



3 comments:

Uruchimaru @ kf said...

hye dr.! dah keje disini ka?

Beruang Madu said...

Selamat bertugas doktor... beribu doktor lulus periksa setiap tahun tapi tetap tak cukup kan doktor... saya tinggal dengan doktor dan faham susah payah kehidupan para doktor nih....

Salam Sayang Beruang Madu

Wahidah said...

wah enjoying ur time in tanah merah hosp yea...keep in touch aina