Friday, January 9, 2009

OCD

Aaaa tdooo banyakk..exam esok cam xstudy pape..
huhu..hampesss..
Nywayyy sape ade obsessive compulsive disorder kat sini?
Angkat tangan????
hahaha..
Saya self-diagnosed myself with Obsessive compulsive disorder(OCD)..
I bet sume org pon ade a bit of OCD ni..hehe..
Saya ade fear of infection..
So everytime kalau kat hspital kalau lepas jumpe patient even x sentuh pon cam follow ward round je mesti rs tangan kotor and nak basuh tangan..
memang la bagus tapi kannnn sampai tangan kene eczema ape kes kan...Tu sebab gune alcohol gel tu banyak sangat..hahahahaa..nak basuh kat sink lambat kan..hehe..
And saye juge ade compulsion..tried to control it..tapi xboleh..
Cam if saya nak sumthing tu mesti saya akan buat...
bagus juge sometimes..
cam kalau saya rs saya nak score mende tu saya study la..hehe..so in that case bagus la..
BUT,
BUTTTTTTT,
kadang2 die mende yang x penting sangat pon..seperti nak beli minyak masak...padahal bukannye nak masak pon..tapi sebab stok nk abis..sanggup ponteng kelas sebab nak beli minyak masak..
and seperti ternampak org tu xgune glove when die masukkan ayam dalam plastic...
dh amik ayam tu..dh beli dah but couldnt resist dari mintak tukar sebab takut tangan die kotor..hahahahaah...(a bit of racism here actually)
and seperti tadii...cam rase gedik sket..nak tag org len dlm picture sendiri..cam try xnak buat tapiii cam x tenang..ahhahaahhaa..so end up buat juge..owh ni kat facebook la..hehe..ngok ngek sket la..aiyooo...

EXAM ESOK KOTTT AINA!!!STUDY KOT!!hahaha

8 comments:

Anonymous said...

hehe-

susah la cenggitu- ekekek

klu patient tu berbau, kotor..?

klu mayat yg mati lemas? thn ke kt forensic tu?..

Witty Angel said...

tu la..i try nak lawan la ni..
setan je sume tu..
hehehe
patient bau so far boleh tahan je lagi..=)..
kotor pon ok je lagi..
yang kat forensic xpenah lak pergi..
but yang cadaver utk anatomy class ok jer..hehe...
takpe.i mmg try nak lawan pon..insyaAllah boleh...

Wahidah said...

hurm...tp bgs per aina.. hand washing tu yg plg asas n berkesan utk kurangkan nasocomial infection..huhuhu...

gud luck utk paper mcq

TaNia said...

aina...jd doc x boleh lah geli2.. hehe.. kalo keje kat optopedik.. jgn lah sampai x lalu mkn tulang ayam.. hehe :p btw, avoid lah dr jd doc forensik.. risua kne badi.. muuuhahahhhaha :p my cousin jauh.. ada yg jadi doc forensik thne perangai die sedikit pelik.. huhuh

darling hidayati said...

good luck!
tak sempat lg nk tempek award yg twin bg tu..later ek

Sweet Thinker said...

beta sgt xsuke bau darah. hanyir. tp hari2 main darah... eh xpe dah. cuma beta takut jarum walau hari2 beta suntik pesakit ngan jarum. ngeri dow!

n a r d indie winkie said...

takpela, tu bukan gedik. saya rasa ada gak baiknye buat cenggitu. hehe..

Anonymous said...

keh3-

gilek tak thn klu kene posting forensic!-

anyway! all the best future doctor! =)