Saturday, January 24, 2009

Day 11 :mata bengkak


Reasons for my swollen eyes :-
1. Terlebey tdo (perhaps..haha..tdo petang semalam..i jarang tdo petang....sebabkan org cakap kalau tdo petang nanti dapat double chin n jadi chubby..C doesnt want to believe that..he said that its only applicable to malaysians..)
2. Woke up every 5minutes to try to do my fyp.(like dateline tomorrow laaa kan..padahal ade few weeks lagi)
3. Nangis while reading my fyp..too many flaws...rase nak campak everything and bakar everything semua je..my room ade fireplace yang boleh digunekan utk membakarnye...yes i can try to do that some time in the future if anything bad happen...prepare for any possibilities..huhu)
4. Nangis before tdo..hahaha..u knw when u spent all ur time to do ur fyp and u tengok balik ape progress u kan, and realize that its only 2% of ur total fyp kan, a turbulence of guiltiness datang in ur mind and buat u rase nak nangis..and u end up nangis..hahahaha..:P
5. Just couldnt take it anymore..Need to do something else..haishhhh...any1 recommend any movies for me?japanese movie will b great u knw..hahahha...SJKSH&*%&*%*%*SKJSH for FYP.hahahaha...
6. Owh dont worry..i dont have nephrotic syndrome or ape2 syndrome yang boleh sebabkan swollen eyes...my serum albumin level is still normal(i hope) and my liver is still functioning normally...eventho my liver is a bit cirrhosed(xde pon dlm dictionary word ni..saya reka sendiri) from the scars of hati pecah tapi it still functioning well...eh wait a min..liver or heart?hehe..xkesah la..if liver=cirrhosis from the scars..and if its heart rasenye die dh hyperthropied dah..eh ke dah siap dilated?hahaha...

Day 11 : Mata bengkak..Lalala....im xstrong enough u knw...

P/s: eh gambar patut from bawah to atas..hahaha...

8 comments:

love is... said...

Salam Aina...

Rasanya kita berada di stage yang sama... huhu... Mujur ada supervisor dan PhD student yang sentiasa memberi sokongan pada diri ini... Apa yang telah mereka lakukan sekarang adalah memberi motivasi, advice, bantuan jika diperlukan apa-apa dan yang penting saya minta di"push" oleh mereka dengan menghantar update FYP setiap selang 3 hari... Alhamdulillah ia memberi kesan yang baik...

Kenapa jadi sampai tahap macam ini?

sebab pada permulaan FYP itu saya dah set mind dan rasa FYP itu senang sangat untuk dibuat. Jadi kurang fokus terhadapnya. Time kena lecture dengan supervisor, saya speechless sebab saya tahu saya salah tanggapan selama ini... Dan saya terlupa, ini bukan Malaysia... Huhu...

p.s: waktu tidur terganggu kerananya juga

p.s.s: jangan buat kerja last minute walaupun ada rasa berminggu-minggu di hadapan sana

p.s.s.s: literature review kena kukuh baru boleh proceed ke methodology dan field work

p.s.s.s.s: ingatlah seteruk-teruk awak, ada lagi orang yang lebih teruk mengerjakan FYP dengan perbezaan words, (20000 - 35000 words) atau pages (80 - 150 pages)..

KITA TAHU DIRI KITA MAMPU TAPI DI MANA MAHU KITA?

Jom, buat FYP sama-sama...

Nak grads juga...

KhaLifah feDi said...

emm..terlebeh sudaa u tido nie witty..emm..ti mlm sblm tido letak hirisan tomato or timun ok..

TaNia said...

ala ciannya u witty... sokay2.. do it slowly ok.. doa selalu yer.. gud luck cik aina ;)

Witty Angel said...

along di : tu la..thanks
kf : hehe.
tania : thanks tania!

Anonymous said...

"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal, tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah."

Wahidah said...

pergh...ketara sgt bengkak mata tu aina...

kuatkan semangt kay..u can do it gurl...

Anonymous said...

tada kimi wo aishiteru!!

f_mgh said...

cantik sepasang mata ni..

macam saya punyer haha..