Friday, December 19, 2008

Longest 2 mins

Lalala...
tadi..ade tut ngan prof..
we had to do a quick presentation on random topic today..
Prof dah warned awal2 dh pasal mende ni n die dh cakap last week if anyone takut or rase sangat stress ke ape xyah datang..
Mule2 macam malas nak dtg sebab x study langsung pon..
Tapi cam pergi je la kannn..
Alang-alang kan....
Dah la tadi tutorial straight je from Pat chat sambung ngan Declan sume...
xsempat langsung nak study....
Anyway, presentation tu :-
::::Firstly kiteorg kene select a card yang ade tulis number...number tu indicate kiteorg punye turn..I got number 10..so among yang last la kan kene... ade 12 org je datang ari ni.. few people x datang...patutnye 18-20 org kot.. xsure.. malas nak kire..
:::::Pastu lepas amik kad tu wait for ur turn n when ur turn sampai pergi la pilih kad lain kat depan yang ade tulis tajuk ape n present pasal topic tu for 2 minutes... And at the same time ade satu sheet ni u have to fill in.. dalam sheet tu tulis sal topic tu n pilih whether u know less or more or about the same dengan presenter tu pasal topic tu..
::::I dapat tajuk "MURMURS IN A WELL BABY"...
lalala...naseb baek la tau gak sket2..
so alhamdulillah juge la..daripada dapat "stammering" or "accidental poisoning" or "school refusal"..tajuk2 camtu yang kene goreng sket..xreti goreng..hahaha...
:::::So try to be systematic maka awal2 divide murmur dulu..."Murmur in a well baby can be divided into innocent and pathological"...lalala..pastu mule la cakap sal the 5S of innocent murmur, ASD, VSD bla bla...sampaila dah terulang mende same balik dah..hahahaha..:P..naseb baek time dh abis dh waktu ulang tu..hahaha...nak cakap lain tapi terulang..hahaha..erk kenape saye tulis mende ni?hmmm tahnye..hahaha..xde mood..hahaha...bosan2...bosan la cork ni...everything about cork bosan...rsnye macam ade harapan jeee balik malaysia for good pulak..haishh..asek tukar decision jer...xpe..ade 3 months lagi before betol2 buat decision..tapi haishh..bosan..makin lame dok sini n tambah2 final yr makin bosan...makin xde mood....okey ngantok sudah...loratidine punye pasal...tdo mari..

Allah determines who walks into your life.
It is up to you to decide who you let walk away,
who you let stay,
and
who you refuse to let go.

P/s :Congrats my dear tanti!!hehe..am so happy for u dear..=)

6 comments:

love letter said...

bosan? biasanya kalau dah bosan2 di cork nie, atr sebabnya dh ada yg menanti nun jauh di sana kan... kan? ;p

Witty Angel said...

ahahaha..ade2..my parents..my siblings..hehe..my family whollylah..
nenek i cakap:-
"bo bo la dok sano nyoh..balik kijo malaysia la kito ore malaysia"
mak i cakap :-
"eee umi x sabar doh tunggu kakna balik dok ngan umi tahun depan"
adik i cakap :-
"toknik asyik oyak buleh la kakna dok kondo ni dio balik tahun depan"
mak sepupu i cakap :-
"Hang jgn nak stay kat sana lama... Sian Ummi hang. Ratu air mata tuh...ekekeke"

hehehe...nak lagi quotations ke?hehehe..

TaNia said...

ainaaaaaaaaaaa... balik msia jer lah.. tp keje kat sana pon dgr2 gaji tinggi woooo.. hehhehe.. tp kan duit boleh di cari.. tp memory ngan family tu is da best n x boleh di beli kan.. kalo u kenal Dr. Hani Yasmin.. die genestik negara dlu.. dia ex-sdent RCSI then keje kat ireland for 2 years kot.. then dia balik msia bila ayah die meninggal.. yg paling sedih, dia x dapat tgk jenazah ayah dia.. then lepas tu die terus tekad x nak keje luar msia.. then kat magazine tu kan.. die advise kat sdent2 luar supaya balik lah ker malaysia b4 terlambat..n byak lg lah.. sedih baca cerita die.. huhuhu..

btw kan aina. TQ for ur info psal Lily O'Briens tu.. hehhehe.. tp kan .. choc yg pertama die bagi kat i masa 1st time jumper lg sedap tau.. tp tu lah i pon lupa choc aper.. huhuhu.. mayb sbb C.I.N.T.A tu kot.. hhahahha :p

Wahidah said...

blk je la for goods...cukup2 la 6 thn dkt sana..heheeh...meh blk mesia..leh jalan2 ngan cik wahidah..huhuhu

guy who in a bank said...

better balik..cork boring..cork korok..mende ntah..hehe

Hasyyati Bakri said...

wah so sweeettt my dear,my name appear in ur blog,ahhahaha....
btw,just blk msia n keje kat sinih...tp klu nak carik duit byk2 dulu,then keje la kat sane n blk msia after 1 year ke,at least ade gak saving kan..snang nnt nak kawen,ahaks...aku nye suggestion ade je kaitan ngan kawen nih,ngehngeh.....
ala still got a few months to decide,then xyah pk sgt lagi,ahaks....